| Forumi Horizont | Gjithsej 30 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » ... E fundit » Trego 30 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- Djali im i vogel dhe breshka (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17115)
Djali im i vogel dhe tartaruka
Vitin e kaluar kur ishim me pushime,im bir i vogli gjete nje breshke te sapolindur ngjate nje vizite ne Kalane e Kanines.E muarem ne shtepi dhe u kujdesem per te.Kur u kthyem ne Londer ai e saolli me vehte picolinen duke e futur ne xhep.I bleme nje akuarium rreth 80 cm te gjate 40 te gjere e 20 cm te thelle.per te kujdeseshim djali une dhe gruaja.E shikonim breshken si pjestar te shtepise.Cdo dite ajo ushqehej me gjethe sallate te fresket e me copa frutash te prera ne feta.Akuariumin e veshem me letra te errta,sepse ajo duke pare tejdukshmeri kerkonte te dilte.Nje dite djali e pa duke kerkuar te dilte dhe tha se ajo stresohet po nuk ja izoluam driten.Nga dita ne dite ajo rritej dhe nuk trembej nga ne.Kur ei kruanim koken apo gushen ajo rehatohej.Kur donte te dilte e te shetiste jashte, ngrihej duke vendosur kembet ne murin anesor te qelqit.Vetem se nuk kish goje te na fliste qe me nxirrni pak jashte ju lutem.Dhe ne e nxirrnim ate sa here ishte kohe e pershtateshme gjate dimrit dhe pranveres ne gardenin mbas shtepise sone. Ajo ish e kenaqur.Tani ne behar e nxirrnim dite per dite,por duke qene e vogel ajo fshihej nen ndonje barishte,ose tek fundi i nje peme midis filizave te saj.Ne gjenim dhe e fusnim ne folen e saj duke e perkedhelur nga pak.Dje une shkova te takoja nje mik ne Central London dhe e lashe jashte vogelushen,prej ores 13-15.Ne oren 4 e kerkova ta fusja brenda,por nuk e gjeta.Mendova se do te jete fshehur dhe do te dali.Kur erdhi djali dhe gruaja pyeten per te se nuk e pane ne akuarium.Ju thashe se me eshte fshahur e nuk po e gjeja dot.Ata hodhen gjithcka permbys,por asgje.Gruaja u merzit me mua,duke me thene pse e lashe jashte kur u largova.Djali gati sa nuk qante.Ai tha u kujdesem nje vit te tere dhe ne fund e humbem.Une mendoj se ma kane vjedhur shoket e zezakeve qe kemi komshij.Keta kerma jane fytyra te ndyra,me plot kuptimin e fjales kafshe.Djemte e medhenj kur e moren vesh qeshen dhe thane se breshke ishte.
Sot kur erdhi nga shkolla djali e mora me te mire duke i thene se te gjen babi nje tjeter kur te shkojme ne Vlore,dy po deshe i thashe.Nuk me vjen keq se e moren me tha por kam frike se mos ajo po vuan tani qe ne bisedojme!Me erdhi keq per te dhe i thashe se keta nuk i trajtojne keq kafshet edhe pse jane fytyre qener vete.A nuk i ke pare se si i vene qente te ndeshen me njeri tjetrin me tha?I kam pare iu pergjigja,por ajo eshte e vogel dhe nuk do t'i bejne keq.Ai vazhdonte te ishte i prekur per ftin e pikolines se tij.Une te garantoj se ajo nuk po vuan.Ajo ndoshta nuk eshte e lumtur per momentin,por do te jete e lumtur sapo te mesohet me njerzit e zes.Sikur u qetesua pak duke i premtuar edhe se do ta merrja per gjah te gjuante me cifte.Me vjen shume keq per te,sepse iai e donte shume ate kafshez te vogel,ishte i lidhur me te.
| Gjithsej 30 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » ... E fundit » Trego 30 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.