Forumi Horizont | Gjithsej 14 faqe: « E parë ... « 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 » Trego 133 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=124)
-- pse te frikesohesh nga vdekja? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=7539)
Mik me vdekjen???
apsurditet...Fatmirsisht qe njerzit se dine kur dhe ku zdo jene me.mund te mos e perfillesh,por sa ja sheh kercenimin djesite e trimerise i lene vendin nje djenje tjeter,qe nuk shpjegohet.Ajo ndjehet.hyne thelle brenda teje dhe mer nje forme qe ndoshta te ben ta mbi jetosh.Megjithate per deri sa jetojme,koha thote qe ska me kohe.. .Duhet ta ktheme cdo gje ne art te te dashuruaritnqofte dhe me vdekjen...
Jeta eshte enderr prej se ciles zgjohesh i vdekur...!
Jemi perhere te prirur te konsiderojme Vdekjen si te kunderten e Jetes. S'eshte ashtu ... e kunderta e Vdekjes eshte vec Lindja ... Jeta eshte dicka e paperkufizueshme.
Ne diskutojme per jeten sikur pas vdekjes do te mbaroje gjithcka.. e nga ta dime? S'mendoj per vdekjen dmth s'kam frike nga ajo ... nese do ta beja do te humbja caste nga jeta e per mua s'ia vlen. Do te vije per te gjithe nje dite ...
Ajo qe duhet te frikesohemi me shume eshte vetmia e jo vdekja ...
jemi dhe gjithmone do jemi te friksuar nga vdekja se nuk e dime se cka na pret. kjo eshte misteri me i madh ne ket bote. pra, nga e panjohura te gjithe kane frike.
a do kalosh nje dere me erresire pa frike kur je i sigurt qe kurre nuk do kthehesh me?!? pavaresisht sa shume opinione thojne se dicka tjeter na pret atje!!??
Deshira per jeten time dhe ate te te afermve te mi me beri pak dite me pare te shperfytyroja veten time, te cekuilibroja sjelljen time... Kam zbuluar se tek une ka reagime te nje lloji tjeter...Kam filluar te mendoj qe jo cdo gje ndodh rastesisht. Cdo gje qe ndodh dhe qe na le mbresa pozitive/negative eshte nje shenje..
Deshira per jeten time dhe ate te te afermve te mi me beri pak dite me pare te shperfytyroja veten time, te cekuilibroja sjelljen time...
Vdekja eshte e frikshme sepse ne shmicen e rasteve vjen papritur, rrjedhimisht reagimet jane te pakontrollueshme...
Kam zbuluar se tek une ka reagime te nje lloji tjeter...Kam filluar te mendoj qe jo cdo gje ndodh rastesisht. Cdo gje qe ndodh dhe qe na le mbresa pozitive/negative eshte nje shenje..
Citim:
Po citoj ato që tha ksenia
Cdo gje qe ndodh dhe qe na le mbresa pozitive/negative eshte nje shenje..
shpresoj si mik/shok i juaji te jem nje shenje pozitive, apo jo bris and ksenia :)
kam menduar me pare ne ket menyre, po kur mendoj se ne ket bote ka me shume se 6 billion njerz, tham me vete eshte e pamundshme qe shenjat te kene ndonje kuptim,ose te jene te organizuara/sistemuara ti japin nje kuptim cdo individi, thjesht nje rastesi/concidence.
por me vone imagjinoj universin, sa i madh, shikoj ato emisionet e preferuara ne discovery chanel.:) hmm!!?? 6 billion njerz s'jane asgje, nqfse ka nje krijues te gjithckahit tham me vete. teleskopi hubble sa ka shikuar nje galaxi 13.5 billion light years larg. jeta mesatare e njeriut eshte 70 vjet, universi nga nje ane ne tjetren eshte 78 billion light years across, kur mendoj sa i madh dhe sa misterioz eshe universi, e bindi veten se ka nje krijues, dhe pastaj eshte me e lehte te bindem se shenjat kane nje kuptim per cdo njeri.
ku i dihet!! vdekja qe na frikson aq shume ndoshta do jete pergjigjja e gjithckahit. ndoshta do te jete e mundur te fluturojme ne shpejtesine e drites ose me shpejt, dhe ndoshta do zbulojme misterin e universit. ndoshta!! 70 vjet s'jane asgje, por te vdekur do jemi pergjithmone, pergjithmone dmthene kemi kohe te travel universin.ndoshta!!!!:)
nje krahasim vetem sa i vjeter eshte planeti jone dhe dhe per sa kohe kemi existuar ne si njerz.
p.sh; nqfse toka eshte 24 ore e vjeter, ne kemi jetuar ktu vetem ne 5 minutat e fundit.(e pashe diku kte) nejse ika tani se as une nuk di se ca po flas ma!!.:)
pse te frikesohesh nga vdekja?
Sepse eshte e vetmja qe vetem merr--- e nuk jep kurre !
Re: pse te frikesohesh nga vdekja?
Citim:
Po citoj ato që tha lezhjani-82
dua te citoj thenjen e nje filozofi:- perse te kesh frike nga vdekja nese ti se ke provuar kurre dhe nese do ta provosh nuk do ta kuptosh sepse je i vdekur.......e drejte apo jo?
Gjithsej 14 faqe: « E parë ... « 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 » Trego 133 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.