Forumi Horizont Gjithsej 12 faqe: « E parë ... « 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 »
Trego 111 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Deshmitaret e Jehovait (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8189)

Postuar nga kotka datë 23 Dhjetor 2008 - 00:39:

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Edhe mund t'i them.
Por jane vetem konstrukte gjuhesore qe shprehin nje ndjenje te momentit (deshperim apo ku e di une). Nuk shprehin asnje lloj bindje.

po kur flet me vehte ose pyet vehten, a ke dyshuar ndonjehere se me ke je duke u konsultuar pervec vehtes tende???????

Postuar nga lost_soul datë 23 Dhjetor 2008 - 00:46:

Citim:
Po citoj ato që tha kotka

"ndiqni mua" ka qene parimi i tyre.

Ekziston nje sharlatan ne Indi qe quhet Sai Baba, qe ecen mbi uje etj etj brockulla.
Megjithese ka miliona ndjekes atje, perseri bota as nuk e mer parasysh.

Sa ndjekes kane pasur profetet e medhenj qe kane "deshmuar" per profetesite e tyre? Shume pak, e megjithate sot kemi miliona njerez qe besojne fjalet e profeteve.

Duket qe ka nje shkeputje midis botes se 2000 vjeteve me pare dhe tani!!

Postuar nga lost_soul datë 23 Dhjetor 2008 - 00:50:

Citim:
Po citoj ato që tha kotka

po kur flet me vehte ose pyet vehten, a ke dyshuar ndonjehere se me ke je duke u konsultuar pervec vehtes tende???????

Me vete flasin vetem budallenjte.

Mendimet e mia i ve gjithmone ne dyshim, gje qe tregon per nje doze te mire racionaliteti.
Ju qe jeni te sigurte ndoshta keni nevoje te flisni me veten (for a change), meqe te tjeret ju kane thene gjithmone te njejten gje.

Postuar nga kotka datë 23 Dhjetor 2008 - 00:54:

Citim:

Me vete flasin vetem budallenjte.

Mendimet e mia i ve gjithmone ne dyshim, gje qe tregon per nje doze te mire racionaliteti.
Ju qe jeni te sigurte ndoshta keni nevoje te flisni me veten (for a change), meqe te tjeret ju kane thene gjithmone te njejten gje.

shume here edhe vetja te thote te njejten gje, ku e kerkon ti ate te ndryshmen????

Postuar nga lost_soul datë 23 Dhjetor 2008 - 01:03:

Vetem te cmendurit e konsumojne gjithe jeten e tyre, vetem me nje ide.

Ne te tjeret i kushtohemi shume gjerave/ideve ne jete. Cdo njera prej tyre ka vetem nje shanc, ose nje afat kohor te caktuar te zeje vend.

Me kete dua te them qe "ate te ndryshmen" qe pyet ti, nuk po e kerkoj me. Eshte e tejkaluar tashme. Nese dikush ka ndonje te re te na thote, pervecse atyre qe jane perseritur tash e 2000 vjet, une e pres me krahe dhe mendje te hapur.

Postuar nga cupka datë 23 Dhjetor 2008 - 01:05:

dhe ti Kotka, degjo cupken mos u fut ne biseda besimesh me lostin? this is a no-no.
Lostit sa hapa gojen ti shpjegoja arsyet (dhe i kisha te tera shkencore pa le) se perse UNE besoj ne zot ai mbylli veshet... lere thashe, e ke per veten tende besimin.

let it be, fjale me vend keto.

Postuar nga kotka datë 23 Dhjetor 2008 - 01:09:

Citim:
Vetem te cmendurit e konsumojne gjithe jeten e tyre, vetem me nje ide.

Ne te tjeret i kushtohemi shume gjerave/ideve ne jete. Cdo njera prej tyre ka vetem nje shanc, ose nje afat kohor te caktuar te zeje vend.

Me kete dua te them qe "ate te ndryshmen" qe pyet ti, nuk po e kerkoj me. Eshte e tejkaluar tashme. Nese dikush ka ndonje te re te na thote, pervecse atyre qe jane perseritur tash e 2000 vjet, une e pres me krahe dhe mendje te hapur.

lost edhe pse u mundova te te ndryshoja sado pak, me ndryshove.
Faktikisht ashtu eshte sic thua ti, por ja qe jo gjithmone gjithe mendjet jane racionale ne menyren e te menduarit dhe kjo i shtyn qe te ndjejne nevojen e dikujt tjeter, qofte kjo kafshe, send, njeri, fantazi, materi ose mbimaterie.

Postuar nga lost_soul datë 23 Dhjetor 2008 - 01:47:

Citim:
Po citoj ato që tha cupka
dhe ti Kotka, degjo cupken mos u fut ne biseda besimesh me lostin? this is a no-no.
Lostit sa hapa gojen ti shpjegoja arsyet (dhe i kisha te tera shkencore pa le) se perse UNE besoj ne zot ai mbylli veshet... lere thashe, e ke per veten tende besimin.

let it be, fjale me vend keto.

Ato provat e tua, jane shpikur per here te pare nga mjeku personal i mbretit te Arabise Saudite, nje fare Bousset (do ta kerkoj dhe do ta gjej tamam), para nja 30 vjetesh. Para asaj kohe myslimanet as qe nuk e permendnin "faktet shkencore" ne kuran.
Libri i Bousset mori fame te marramendese ne boten islame, si per treguar qe myslimanet mezi kishin pritur nje "magji" te tille. Shenje e forte kjo e nje komplekti te forte inferiorirteti qe myslimanet kishin krijuar per shkak te deshtimeve te medha te tyre shoqerore.

Nejse te gjitha ato prova jane thjesht interpretime. Kam lexuar diku ne nje liber ku autori mori nje recete gatimi dhe e interpretoi ate si nje shkrim te shenjte, dmth duke iu referuar zotrave, shpirtrave, simboleve etj etj. (po e gjeta edhe kete do ta bie)

Keshtu pra e dashur cupke shejtane, "let it be" nuk mund te jete konkluzion i nje diskutimi, por nje nga premisat e tij :p

Postuar nga cupka datë 23 Dhjetor 2008 - 01:59:

me fal nuk te kuptova kur thua para 30 vjetesh e ke fjalen para 30 vjeteve duke pas aktualitetin si pike referimi?

dhe let it be e kisha me teper qe ti nuk me bind mua ndryshe ashtu sic nuk dorezohesh ti nga mendimet e tua e per te ruajtur 'miqesine' (pra not to resort to hating each other) them agree to disagree meqe as ti as une nuk japim rruge.

Postuar nga Friendly-Boy datë 23 Dhjetor 2008 - 02:04:

Ej po un kam koh qe i jam drejtuar vetes. aty ne ato fjal: " Kujt ti drejtoemi" Thjesht po beja nji argument te pergjithshem. klm

Gjithsej 12 faqe: « E parë ... « 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 »
Trego 111 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.