Forumi Horizont Gjithsej 67 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » ... E fundit »
Trego 67 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Toleranca Fetare: Komente (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=9193)

Postuar nga kalorsi_i_kuq datë 24 Gusht 2005 - 04:14:

Citim:
Po citoj ato që tha erzeni_be
Ne fakt djema dhe vajza une çuditem paksa nga opinionet pesimiste qe keni dhe mundoheni ti justifikoni, e kam fjalen konkretisht per Keilen dhe Kaloresin.

Perkunder asaj qe mendoni ju, une mendoj teresisht ndryshe. Ne shqiptaret ndoshta vertete kemi nje karakter te veçante dhe shpeshere pak tolerant por per sa i perket marredhenieve nderfetare mendoj me plotbindje se jemi tolerante.

Nuk kam as kompencat as te drejten te gjykoj veprimtarine dhe qendrimn e Komuniteteve te tjera fetare ne Shqiperi por eshte i pamohueshem fakti qe drejtimi i Komunitetit Ortodoks Shqiptar t'i lihet nje jo-shqiptari aq me keq nje fqinji barbar e historikisht shovinist .
Asnje lloj arsyetimi nuk mund ta justifikoje kete.

Le te themi qe edhe kjo eshte tolerance e demokracise!!!

Eshte e cuditshme, qe popullata maxhoritare myslimane ka PLOTBINDJE se shqiptaret jane plotesishte tolerant. Ndersa minoriteti Kristjan nuk mendon keshtu. Me duket e njejta si me te bardhet ne Amerike qe thojne ska me rracizem, ndersa zezaket thojne qe perballen me rracizmin cdo dite.

Ngaqe Myslimanet jane mazhoritar, Kan me shume ze, me shume fuqi, edhe me shume mbeshtetje nuk kane perballuar diskriminime apo tallje te tilla qe kristjanet kane qe kur jane te vegjel.

Eshte e kote te mohoni emrat ofenduese qe myslimanet i quajne Kristjanet, une e di ate, u kam quajtur nga vete familja ime me nje shtese dreqi nga mbrapa.

Prandaj nuk mund te kuptoni!

nuk mund te kuptoni se sa e veshtire ka qene ne klasen e 7 te vishje nje kryq. Ose ne shkollen e mesme kur shoqa ime u lut perpara se te hante buke, te gjith e pane me habi e me qortim. Apo kur ishin ne klasen e historise edhe po mesonim per kryqzaten e femijeve qe u mbyt ne mesdhe, te hapnin syte edhe thonin me tallje: " sa keq C***". Ose kur te shikon babai te ikesh ne kishe ose kur lexon biblen, "ca do behesh ti, prift me mjekerr te gjat?"

Tolerance sa ka Shqiperi sbesoj ta kete asnje vend tjeter me mazhoritet myslimani se mohoje kurre, por edhe ajo eshte e kufizuar.

Kjo faqe e shqiperise ne shume raste nuk permendet, sepse komuniteti kristjane eshte i forte edhe eshte humble, edhe komuniteti mysliman e mohon ose eshte i verber prej saj.

Keila e ka permendur se kur Kritikohen kristjanet asnjeri se vene ujin ne zjarr, e shkruajti shume bukur aty edhe kur bibla u quajt si liber terrorizmi POR per fat te keq per minoritaret kristjane ato u fshine.

Toleranca do vij ke shqiptaret kur myslimanet te degjojne kristjanet e mendimet e tyre.

Gjithashtu komuniteti shqiptar ortodoks ka lidhje te dobta nga ai "drejtuesi grek', komuniteti ortodoks ishte i forte edhe gjate diktatorit e nuk mund te reprezantohet ose IDENTIFIKOHET nga ai shovenisti grek jashte trojeve tona.

sa per kontinentin,

te kuptoje se cfare thua edhe ke te drejte por edhe ti sme kuptove mire se cdoja te thosha.
e kisha fjalen per keto levizje myslimane qe THERRASIN per nje shtet te kulluar islamik si ne shqiperi deri ne angli e amerike.
NJe minoritet i vogel mysliman kerkon per angline ti kthehet ligjeve sharia.

Kontinent, une nuk thash te shkoni ne Lindjen e Mesme por ata myslimanet qe kerkojne LIGJIN SHARIA ta vendosin ne tokat e tyre.

Gjithsej 67 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » ... E fundit »
Trego 67 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.