Forumi Horizont Gjithsej 20 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 »
Trego 194 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Informatikë & Programim (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=112)
-- Te rejat me te fundit , mbi informatiken. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=16512)

Postuar nga shelgu datë 15 Korrik 2011 - 00:17:

Citim:
Po citoj ato që tha Lord_Of_The_Strings

Asisenca ne Distance eshte opsioni i lidhjes se nje perdoruesi me nje kompjuter i cili nuk gjendet fizikisht prane tij.

Dmth, nese ti e aktivizon ate opsion duke chatuar me mua, une mund te lidhem nepermjet MSN me kompjuterin tend dhe ta perdor nga tastiera dhe mousi im si te jem aty te karrigia jote. Kuptohet, cdo levizje me konsensusin e perdoruesit qe e inicion kete procedure.

Kjo sikur nuk eshte edhe aq e re po te kesh parasysh qe ne elektronike edhe nje vit eshte shume.

Postuar nga Lord_Of_The_Strings datë 15 Korrik 2011 - 00:40:

Une iu pergjigja pyetjes se parafoleses.

Ky mbase nuk eshte lajm i ri por ne fund te fundit nuk eshte lajm. Eshte nje teknologji, mund te modernizohen pajisjet qe e shfrytezojne por jo vet koncepti.

Postuar nga Piktor datë 15 Korrik 2011 - 01:18:

Citim:
Une iu pergjigja pyetjes se parafoleses.

Ky mbase nuk eshte lajm i ri por ne fund te fundit nuk eshte lajm. Eshte nje teknologji, mund te modernizohen pajisjet qe e shfrytezojne por jo vet koncepti.

pikerisht ideja tani eshte qe une leshoj alarmin, po kthehem ne shtepi, dhe pasi kam programuar te gjitha gjerat qe duhen bere me te arritur une ne shtepi, gjej pulen e ngrohur, buken e thekur kaloriferin apo kondicionerin e ndezur, tv ne programin e deshiruar lavatricja me peshqiret e thate te gjitha me nje klik.

Postuar nga Katilesha datë 15 Korrik 2011 - 01:47:

Citim:

Asisenca ne Distance eshte opsioni i lidhjes se nje perdoruesi me nje kompjuter i cili nuk gjendet fizikisht prane tij.

Dmth, nese ti e aktivizon ate opsion duke chatuar me mua, une mund te lidhem nepermjet MSN me kompjuterin tend dhe ta perdor nga tastiera dhe mousi im si te jem aty te karrigia jote. Kuptohet, cdo levizje me konsensusin e perdoruesit qe e inicion kete procedure.

Ok nepermjet MSN, por kjo mund te behet edhe nepermjet nje programi apo Jo?
Une kam pc e zyres qe me komandohet nga TR. Eshte me 2 account e une s'kam te drejte as e scanoj USB se thote nuk ke akses.

Kam nje pyetje:
Ca duhet te kuptoj kur paisjes se netit I eshte bllokuar porta 80?

Flm

Postuar nga lule datë 15 Korrik 2011 - 03:53:

Citim:

Citim:

Hmmmm ather dhe se s'isha fort e sigurte, si te veproja, instikti e menyra si u soll me beri te veproj si me the ti..te falenderoj Lordi.

Me ndodhi dhe diçka tjeter, qe do e shkruaj, mbase neser ( sot dmth), ja te lej kohe ti pergjigjesh, antareve te tjere.

p.s si saher dhe kur shtron ndonje pyetje serioze ktu, e mer gjithashtu nje pergjigje serioze,, s'lejn pa e bo qimen -tra.

Postuar nga Lord_Of_The_Strings datë 15 Korrik 2011 - 19:39:

Citim:
Po citoj ato që tha Katilesha

Ok nepermjet MSN, por kjo mund te behet edhe nepermjet nje programi apo Jo?
Une kam pc e zyres qe me komandohet nga TR. Eshte me 2 account e une s'kam te drejte as e scanoj USB se thote nuk ke akses.

Kam nje pyetje:
Ca duhet te kuptoj kur paisjes se netit I eshte bllokuar porta 80?

Flm

Remote Control apo Remote Assistance mund te behet nepermjet shume programeve te cilat shfrytezojne kete protokoll. Zakonisht perdoret Teamviewer, Logmein etj... Nese ti nuk ke akses ne burime te caktuara te kompjuterit, kjo do te thote qe Administratori i atij kompjuteri ka kufizuar privilegjet e tua si Perdoruese.

Persa i perket pyetjes tende per porten 80, ajo porte eshte porta nepermjet se ciles shfletuesi yt (IE, Mozilla, Chrome, Opera etj) percjell kerkesat dhe merr informacione nga interneti.

Postuar nga Lord_Of_The_Strings datë 15 Korrik 2011 - 19:40:

Citim:
Po citoj ato që tha lule

p.s si saher dhe kur shtron ndonje pyetje serioze ktu, e mer gjithashtu nje pergjigje serioze,, s'lejn pa e bo qimen -tra.

Faleminderit, po e marr per kompliment

Postuar nga Petter datë 15 Korrik 2011 - 20:27:

Citim:
Po citoj ato që tha SmoKer
meqe sucks pse paguajn 700$ per te !

I'd say blackberry rocks

Yeap blackberry also rocks. Ata qe paguajne ma 700$ paguajne per pordhe, vec me pas emrin iphone.

Postuar nga Fajtori datë 15 Korrik 2011 - 23:07:

Porta 80 eshte porta nga sherbehen gjithe faqet e internetit. Dmth per te hap kete faqe kompjuteri yt ka bere kerkese ne server ne porten 80 dhe serveri i eshte pergjigjur.

Fakti qe nje pajisje lokale ose kompani interneti bllokon porten 80 tregon se nuk te lejon qe te kthesh kompjuterin ne server faqesh interneti, ose pajisja/router nuk lejon te hapet faqja e konfigurimit nga jashte (lejon te hapet vetem nga brenda kompanise).

-----------------------------------------

Lexova se Apple eshte ne gjyq me nje kompani Californiane se ka thyer disa patenta te regjistruara ne SHBA duke perdorur teknologjine e tyre.

------------------------------------------

Vete Windows ka Remote Desktop dhe Remote Assitance. Lidhesh me nje kompjuter tjeter dhe punon sikur te jesh para kompjuterit (por ekrani mezi azhornohet). UltraVNC eshte program tjeter shume i thjeshte dhe i kollajte per instalim qe komandon nje kompjuter tjeter nga larg. Sidoqofte nje gje eshte kur gjerat i ke gati (psh ne MSN) dhe tjeter pune kur duhen instalime dhe hapje portash.

Postuar nga Lord_Of_The_Strings datë 16 Korrik 2011 - 01:53:

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori

-----------------------------------------

Lexova se Apple eshte ne gjyq me nje kompani Californiane se ka thyer disa patenta te regjistruara ne SHBA duke perdorur teknologjine e tyre.

------------------------------------------

Apple eshte ne gjyq me pothuajse te gjitha firmat prestigjoze ne fushen e informatikes. Te pakten dy te fundit jane Samsung dhe HTC. Te dyja i jane kunderpergjigjur me denoncime te reja duke akuzuar Apple se ka shfrytezuar teknologji te patentuar prej tyre. Biles HTC shkoi dhe nje hap me larg duke i kerkuar gjykates ne Taiwan qe te ndalohet shitja e iPhone ne te gjithe Taiwanin.

Gjithsej 20 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 »
Trego 194 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.