Forumi Horizont Gjithsej 22 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » ... E fundit »
Trego 212 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Ne na krijoi nje krijues po krijuesin kush e krijoi? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6777)

Postuar nga SEND_ME_AN_ANGEL datë 08 Maj 2007 - 13:37:

Me sa di une nga fete monoteiste, Krijuesi ekziston gjithmone ne nje dimension jashte atij kohor, pra ska si te kete krijim per Krijuesin, eshte jashte kohe.

Postuar nga FRYMEZUESI datë 09 Maj 2007 - 14:46:

Citim:
Po citoj ato q?tha SEND_ME_AN_ANGEL
Me sa di une nga fete monoteiste, Krijuesi ekziston gjithmone ne nje dimension jashte atij kohor, pra ska si te kete krijim per Krijuesin, eshte jashte kohe.

shum e sakt

Postuar nga x4Clubs datë 25 Qershor 2007 - 21:39:

Re: po mundohem ta shpjegoi me nje shembull

Citim:
Po citoj ato që tha FRYMEZUESI
truri i njeriut ka nje sasi te kufizuar per te mesuar dhe diet jan te pafundme.per kete marrim nje shembull nje got uju bosh {si truri} e nje oqean {gjitha dijet}.Nqs kesaj gode do i hidhnim uje do vij nje moment qe ajo do derdhet.keshtu edhe me trurin kur ka kaq shum gjera qe mund te dim e duam te dim .Prandaj them se ka gjera qe truri i njeriut kurr s mund ti kap e me shum sorollatesh nqs mundohesh ti kuptosh.Ketu qendron edhe vet feja ne faktin qe do besosh ne gjera qe nuk jan fizike {qe preken},por me shum gjera qe kan te bejn besim ne ate qe nuk duket .Sepse po te ishte per dicka qe dukej ateher te gjith do quheshin besimtar {i thua nje njeriu qe kjo eshte karrikja e sheh e beson ska pse te kundershtoi}.Keshjtu eshte edhe ceshtja e Krijuesit

Shume Gabim, i vetmi kufizim qi kemi ne JET si qenie te gjalla eshte KOHA, dhe vetem KOHA.

Ne si specie perdorim vetem 3% te trurit, kjo eshte sepse KOHA sna len me shume dhe sna len mu zhvillu deri me ni moment, sepse supozojm ska KOH, ska as Mbarim/Fillim, dhe ka pakufi "Koh" per te dit te gjitha sendet.

Edhe diqka, kam shkruar me nje pjese tjeter te forumit per Krijitizmin, por e shkruaj apet.

Egzistence = Materie apo Energji.

Create = To bring into existance something that has never existed before. ( Me pru diqka ne egzistence qi kurr ska egzistuar me par )

I marrum parasysh keto definicione.
"Zoti" siq thuani ju ka krijuaj gjithqka, LOGJIKISHT duhet te jet edhe "Zoti" i krijuaj nga diqka, sepse nuk mundesh te krijosh diqka nga "kurgjo" eshte e pamundur dhe shkenctarisht e palogjikshme.

Pra nejse e marrum parasysh qi na ka krijuaj do te thot qi na ka krijuaj nga VET PJES te "tij" pra nga veti, por qofse ashtu ne nuk jemi perfekt, siq dihet nga ju "Zoti" eshte perfekt domethon edhe pjest e "tij" duhet te jen perfekt por siq e shini ne nuk jemi perfekt pra bjen posht qi "Zoti" eshte perfekt.

E pash qi dikush kish shenuar qi mbasi njerzimi ka fillim dhe mbarim perqato mendojn qi gjithqka rreth tyre ka fillim dhe mbarim, shume mire me duk se si e the por tani e prishe me "Zotin" qi e shtine ne tem.
Universi per mua eshte Circular ( Rrumbullak ) dhe vetem vazhdon per pakufi koh dhe vetem ja nis prej fillimit dhe mbaron dhe prap nga fillimi dhe apet mbaron dhe prap nga fillimi e kshtu me radh, qysh ndodh kjo ?

Mundona me jua spjegu me se lehti qi mundem:

Besoj qi e dini qi "Universi" apo dijenia jon per masat e universit eshte duke zgjeruar, dhe po fillon te shpejtesohet zgjerimi, kjo u konstatu ne 2004 nga shkenctart ne NASA, nje teori shume e zgjeruar ne boten e shkenctarve thot se nj "FORCE" eshte duke e ngre GJITH objektet ne Universe ndaj vetit, besohet qi FORCA GRAVITIONALE e atij objekti eshte 3 trillion sa FORCA GRAVITIONALE e Diellit tone, besohet qi eshte nje BLACK HOLE, pra kur vin ne ate pik qi e arrim ate "FORCE" Gravitetit ka me qen kaq i fort qi ka mi shtyp shume gjer NGAT dhe ma me i mledh SHUME NGAT me nje pik shume te vogel qi kur krejt objektet ndodhem te ate PIK, do te ndodh nje EKSPLODIM Masiv me FORC 10 ne fuqin e 100 ne 0.0001 sekond do te shperndahen pluhuri apo siq thuhet "Nebula" rreth Universit dhe do te lindin YJE te reja dhe Galaksia te reja.

Nuk te vyn nje Krijues per kete vetem eshte, teoria e Krijitizmin nuk ka fund sepse vetem mbaron me pytjen "E kush e krijoj qito" dhe kshtu me radh.

Postuar nga Vlonjati99Tave datë 25 Qershor 2007 - 21:45:

po anjshtajni qe ka pedorur 7.ca% te trurit te tij.. si shpjegohet ..

Postuar nga x4Clubs datë 25 Qershor 2007 - 21:52:

Citim:
Po citoj ato që tha Vlonjati99Tave
po anjshtajni qe ka pedorur 7.ca% te trurit te tij.. si shpjegohet ..

Gjeni ? Normalisht qi ka Variacione mes nje Specie, Da Vinqi, Ajnshajni, Niestzhe, Plato, Newton, ti gjith kan qen Gjeni.

Tlutna mos i ik asaj qka thash ne nalt.

Postuar nga Goku datë 25 Qershor 2007 - 21:57:

Re: Re: po mundohem ta shpjegoi me nje shembull

Citim:
Po citoj ato që tha x4Clubs

Pra nejse e marrum parasysh qi na ka krijuaj do te thot qi na ka krijuaj nga VET PJES te "tij" pra nga veti, por qofse ashtu ne nuk jemi perfekt, siq dihet nga ju "Zoti" eshte perfekt domethon edhe pjest e "tij" duhet te jen perfekt por siq e shini ne nuk jemi perfekt pra bjen posht qi "Zoti" eshte perfekt.
Mundona me jua spjegu me se lehti qi mundem: 

Me sa po shof ketu ti nuk ke lexuar fare Biblen edhe keto qe i thua jane thjesht imagjinata jote. Sic thote ne Bibel NJEREZIT u krijuan nga Perendia/Zoti SIPAS SHEMBELLTYRES SE TIJ...kjo do te thote se njerezit e pare ishin PERFECT....pastaj gjera te tjera ndodhen qe njerezit filluan te beheshin joperfekt. Pastaj nqs mendon ti qe nuk ka qene zoti qe i ka krijuar si kane dale gjithe keto gjallesa ? pse truri njeriut eshte aq shume i nderlikuar saqe as vete njerezit nuk dine ta perdorin ate asnjehere ne maksimum ? Do thuash ti KOHA ok..nuk kemi shume kohe por, vetem merr me mend sa i nderlikuar eshte bere...Planetet tona ...nqs djelli sikur me CM ( centimetra ) te ishte larg/afer tokes ne do kishim ngrire ose djegur shume kohe me pare nqs planetet nuk do ishin nderthurur ne kete menyre perfecte....HENA E TOKES qe eshte nje mbeshtetese kryesore per Forcen gravitacionale...etj..

PRA ASGJE NUK MUND TE LINDI NGA HIC EDHE HIQE NGA MENDJA...ZOTI KA JETUAR EDHE DO JETOJ PERGJITHMONE...EDHE KETO NUK JANE PUNET E NJEREZVE SE KUSH E KRIJOJ ATE... SA KOHE KA JETUAR...PUNA JONE ESHTE TE JETOJME JETEN QE NA KA FALUR..KAQ.

Postuar nga x4Clubs datë 25 Qershor 2007 - 22:05:

Re: Re: Re: po mundohem ta shpjegoi me nje shembull

Citim:
Po citoj ato që tha Tigerblue

Me sa po shof ketu ti nuk ke lexuar fare Biblen edhe keto qe i thua jane thjesht imagjinata jote. Sic thote ne Bibel NJEREZIT u krijuan nga Perendia/Zoti SIPAS SHEMBELLTYRES SE TIJ...kjo do te thote se njerezit e pare ishin PERFECT....pastaj gjera te tjera ndodhen qe njerezit filluan te beheshin joperfekt. Pastaj nqs mendon ti qe nuk ka qene zoti qe i ka krijuar si kane dale gjithe keto gjallesa ? pse truri njeriut eshte aq shume i nderlikuar saqe as vete njerezit nuk dine ta perdorin ate asnjehere ne maksimum ? Do thuash ti KOHA ok..nuk kemi shume kohe por, vetem merr me mend sa i nderlikuar eshte bere...Planetet tona ...nqs djelli sikur me CM ( centimetra ) te ishte larg/afer tokes ne do kishim ngrire ose djegur shume kohe me pare nqs planetet nuk do ishin nderthurur ne kete menyre perfecte....HENA E TOKES qe eshte nje mbeshtetese kryesore per Forcen gravitacionale...etj..

PRA ASGJE NUK MUND TE LINDI NGA HIC EDHE HIQE NGA MENDJA...ZOTI KA JETUAR EDHE DO JETOJ PERGJITHMONE...EDHE KETO NUK JANE PUNET E NJEREZVE SE KUSH E KRIJOJ ATE... SA KOHE KA JETUAR...PUNA JONE ESHTE TE JETOJME JETEN QE NA KA FALUR..KAQ.

Waow, po dufsha me lexu biblen per me kuptu universin a ? Bravo.

Shume me kompleks jan librat Shkenctare per universin se qka thot Bibla.

Edhe diqka kush te tha qi jemi ne vend perfekt ? Tlutna "Jezusi" ka lind nga nje nen e cila mbas lindjes ka qen hala Virgiresh shko tregoj prallat tjeter kunja.

Sjemi ne pozicion perfekt, pos ni meteor apo komet mu sill knena skem qka te bejm dhe mos me thuaj qi esthe vullneti i "Zotit" sepse krejt iracionale dhe vetem feja jote e mbeshtet.

As dielli jon sosht perfekt asgje nuk eshte perfekt, dhe shume qesharake me duket kur the qi njerzit kan gjen me heret Perfekt, tlutna ju as nuk dhe zdoni me pranu qi Dinousauret kan jetuar me heret, jo qi mu duket ignorat po edhe shume budallakin.

Diqka qi eshte perfekt MBET PERFEKT, zbesoj qi e din definicion e perfektizmit, nuk besoj qi osht nbible a ?

Qka tashti mbasi jemi gjall te duhet nje arsye pse jemi gjall ? Pse te dhemb me te then qe ske asnje vler dhe je vetem nje Homosapien specie dhe ske aryse apo vler ne jet ? te duhet dikush me te ta jep nje vler ne jet qi mos mu frusturu qi zdin qka me bo.

Tlutna tisha kon si ti ja kisha nis me besu ne Big footin e Santa Claus, e Spidermenin e qesine sende qi te vyn shume imagjinat.

Postuar nga Goku datë 25 Qershor 2007 - 22:11:

Re: Re: Re: Re: po mundohem ta shpjegoi me nje shembull

Citim:

Waow, po dufsha me lexu biblen per me kuptu universin a ? Bravo.

Shume me kompleks jan librat Shkenctare per universin se qka thot Bibla.

Edhe diqka kush te tha qi jemi ne vend perfekt ? Tlutna "Jezusi" ka lind nga nje nen e cila mbas lindjes ka qen hala Virgiresh shko tregoj prallat tjeter kunja.

Sjemi ne pozicion perfekt, pos ni meteor apo komet mu sill knena skem qka te bejm dhe mos me thuaj qi esthe vullneti i "Zotit" sepse krejt iracionale dhe vetem feja jote e mbeshtet.

As dielli jon sosht perfekt asgje nuk eshte perfekt, dhe shume qesharake me duket kur the qi njerzit kan gjen me heret Perfekt, tlutna ju as nuk dhe zdoni me pranu qi Dinousauret kan jetuar me heret, jo qi mu duket ignorat po edhe shume budallakin.

Diqka qi eshte perfekt MBET PERFEKT, zbesoj qi e din definicion e perfektizmit, nuk besoj qi osht nbible a ?

Qka tashti mbasi jemi gjall te duhet nje arsye pse jemi gjall ? Pse te dhemb me te then qe ske asnje vler dhe je vetem nje Homosapien specie dhe ske aryse apo vler ne jet ? te duhet dikush me te ta jep nje vler ne jet qi mos mu frusturu qi zdin qka me bo.

Tlutna tisha kon si ti ja kisha nis me besu ne Big footin e Santa Claus, e Spidermenin e qesine sende qi te vyn shume imagjinat.

Well tani e kam une rradhen. Cdo gje qe na rrethon eshte krijuar ne menyre perfecte...por nje gje sepse eshte e kote te flasesh me nje njeri qe flet vetem duke u mbeshtetur nga imagjinata e tij apo nga bisedat qe ka degjuar nga dikush. TI dukesh Ateist edhe prandaj nuk po shkruaj me me ty sepse nuk ja vlen   Ti asnjehere nuk ke per ta kuptuar se per cfare kemi ardhur...une di te them qe ti di nje gje..qe ti nuk di asgje :p

Une iki me mendje se nuk do vdes asnjehere edhe nuk kam frike nga vdekja...keshtu do jetoj pergjithmone..Ti qe ke frike Vdis cfare te them une

PS: Edhe nje gje tjeter...NUK TE MARR VESH KUR SHKRUAN SEPSE NUK ME DUKET SI SHQIP...KU DI UNE :p

Postuar nga x4Clubs datë 25 Qershor 2007 - 22:17:

Re: Re: Re: Re: Re: po mundohem ta shpjegoi me nje shembull

Citim:
Po citoj ato që tha Tigerblue

Well tani e kam une rradhen. Cdo gje qe na rrethon eshte krijuar ne menyre perfecte...por nje gje sepse eshte e kote te flasesh me nje njeri qe flet vetem duke u mbeshtetur nga imagjinata e tij apo nga bisedat qe ka degjuar nga dikush. TI dukesh Ateist edhe prandaj nuk po shkruaj me me ty sepse nuk ja vlen   Ti asnjehere nuk ke per ta kuptuar se per cfare kemi ardhur...une di te them qe ti di nje gje..qe ti nuk di asgje :p

Une iki me mendje se nuk do vdes asnjehere edhe nuk kam frike nga vdekja...keshtu do jetoj pergjithmone..Ti qe ke frike Vdis cfare te them une

PS: Edhe nje gje tjeter...NUK TE MARR VESH KUR SHKRUAN SEPSE NUK ME DUKET SI SHQIP...KU DI UNE :p

Frik nga vdekja ? Tlutna mos i pasqyro frikat e tuaja, besoj qi te pelqen ideja e jetes pas vdekjes dhe pavdekshmerija ne parajs apo qka di une, perqato beson ne Fe ? Sepse mendon qi vdekja eshte ngat ? dhe ske tjeterqka qka me bo vetem te beson dhe te shpreson qi ka jet pas vdekjes.

Besoj qi kjo eshte Frika, besoj qi shume fetar si jepin renci kesaj jete dhe vetem per kete arsye po ka lufta etj, sepse njerzimi beson qi ka jet pas Vdekjes, mos tkishin besu shume ma shume vler i kishin dhon kesaj Jete dhe ishin munu shume ma shume.

Por mendoj qi shume te kan inponu qi ki me shku ne parajs qi u knaqe tu mendu per ate vizion.

Paq fat ne Parajs

Edhe qofse din anglisht mundem te shkruaj ne anglisht sepse nuk shkruaj mire ne shqip

Postuar nga Goku datë 25 Qershor 2007 - 22:20:

Re: po mundohem ta shpjegoi me nje shembull

Citim:
Besoj qi kjo eshte Frika, besoj qi shume fetar si jepin renci kesaj jete dhe vetem per kete arsye po ka lufta etj, sepse njerzimi beson qi ka jet pas Vdekjes, mos tkishin besu shume ma shume vler i kishin dhon kesaj Jete dhe ishin munu shume ma shume.

Por mendoj qi shume te kan inponu qi ki me shku ne parajs qi u knaqe tu mendu per ate vizion.

Paq fat ne Parajs

Edhe qofse din anglisht mundem te shkruaj ne anglisht sepse nuk shkruaj mire ne shqip

Jo pra se nuk po kupton..Zoti mua me ka falur JETE TE PERHERESHME...keshtu qe nuk kam pse te shkoj ne Parajse kur nuk do vdes asnjehere OK? 

Gjithsej 22 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » ... E fundit »
Trego 212 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.