Forumi Horizont | Gjithsej 200 faqe: « E parë ... « 114 115 116 117 118 119 120 121 122 [123] 124 125 126 127 128 129 130 131 132 » ... E fundit » Trego 200 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Lashtësia e gjuhës shqipe (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=392)
-- A kane qene Helenet dygjuhesh ?.Flisnin ata Pellazgjisht dhe Helenisht (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12915)
Citim:Tani lidhur me termat, nderveti ne jemi therritur shqyptare. Edhe termi Albania eshte shume i mevonshem sepse deri ne kohen e Skenderbeut ne therriteshim Epirotas nga bota.
Po citoj ato që tha robert
Kjo ""profesor" i leshit" dhe "rrot" ishin vertet te bukura. As qe i quaj ofendime, perkundrazi, marrje seriozisht te tjetrit. Te tjere le ta gjykojne kush ofendon.
AD, ti solle ketu citime nga Robert d'Angely, dhe une po te them nje te vertete: Robert d'Angely nuk hyn fare ne historiografine e njohur zyrtare, -ndonse edhe une vete nuk puqem ne disa gjera me historiane qe kane bere "themel". Pra, citimi i ketij autori francez mbi shkrimin e termit "shqiptar" jo me pare se rreth 1400-es, (ti e sakteson: 1380 !!!), eshte jo vetem nje shtremberim i hapur i te vertetes, por as edhe e ndihmon historiografine shqiptare. E verteta eshte qe ky term nuk njihet para 1830, -inkonjito, disa historiane shq. duan ta vendosin qysh aty tek 1770. Dhe, edhe sikur ta gjenim qe ky term eshte nja 2-3 qind vjet me i vjeter, kjo nuk e ndihmon historine e shqiptarve, perkundrazi e demton, pasi del se shqiptaret mund te mos kene lidhje me arberit, por do jene te ardhur paralele me arberit. Mirpo dihet se shqiptaret jane po arberit dhe te gjithe fiset dhe krahinat ne kufi me fqinjet greke dhe sllave, duke perfshire ketu dhe arbereshet e Italise e kudo, te cilet nuk do te benin gabim po te quheshin edhe shqiptare, pasi ky eshte emri i vellezerve te tyre nga u shkeputen, e te gjithe quhen alban (allvan, albanskij, arnaut, etj.)
Pra, AD, ju i jepni te drejte vetes te ngrini vlerat e ketij kombi me genjeshtra, keshtu duke dashur ti vini vetulla, po i nxirrni syte. Ndersa une, e te tjere te ketij mendimi qe shfaq dhe une, qenkemi profesore leshi nga Martaneshi. Po a i thirrni mendjes moj aman te keqen!
Debate shkencore do kete, dhe mire qe ka, pa dallim hiearkie, posti, pasurie, diturie, etj.. Por te pakten ti qendrojme atyre te vertetave qe jane provuar, dhe te mos ndryshojme historine sipas qejfit.
Mendimet e shkurtera qe kam dhene une mbi autoret e rreshtuar nga ti, nuk tregojne "profesorin", por njeriun e etur per ti njohur me shume ata, sidomos Kamarden, Skiroin e ndonje tjeter qe e kane njohur shqipen shume me mire nga te tjere.
Gjithsej 200 faqe: « E parë ... « 114 115 116 117 118 119 120 121 122 [123] 124 125 126 127 128 129 130 131 132 » ... E fundit » Trego 200 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.