Forumi Horizont | Gjithsej 21 faqe: « E parë ... « 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 » Trego 1007 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Bota e librit (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=107)
-- cili eshte libri i fundit qe keni lexuar.. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=4171)
kam nja 5 vjet qe skam lexuar ndonje liber jasht shkollor... se sme ka dal koha pervec librit te sabri godos Ali Pash tepelena.. e kam lexuar te gjith.. me ka pelqyer shume. ketu ku jam un.. skam ku te gjej libra shqip :S
Citim:
Po citoj ato që tha KOTA_97
ketu ku jam un.. skam ku te gjej libra shqip :S
[QUOTE]Po citoj ato që tha iliriusa
[B]
Ka disa njerez qe nuk jane ne gjendje te shohin shpirtin e dikujt....
E vertete,keshtu ndodh me Ravikun keshtu dhe me personazhin kryesor tek Obelisku i zi (sa inat po me vjen qe spo me kujtohet emri )
vertet gjenial remarku
Martin Iden - Xhek London
pinoku ::P:P
pinoku e s pata durim deri ne fund, mbarimin e pash ne filem:p :p :p :p :p
Eh...
Harry Potter and The Deathly Hallows (ebook ne fakt, formati pdf, anglisht gjuha)
Kush don ndonje kopje, te bej ze.
Se kam mbaruar akoma po me duket goxha interesant "Dashuria" -Stendal
Jorge Luis Borges - Aleph
diplomacia e henry kesinger po e lexoj akoma se ka nja 880 faqe
Une jam duke lexuar "Think" nga Simon Blackburn, nje liber filozofik qe trajton ceshtje te ndryshme, si psh. fatin, ndergjegjen, drejtesine etj. Kur ta mbaroj do t'ju jap pershtypjet time.
Citim:
Po citoj ato që tha ~Enigme~
Une jam duke lexuar "Think" nga Simon Blackburn, nje liber filozofik qe trajton ceshtje te ndryshme, si psh. fatin, ndergjegjen, drejtesine etj. Kur ta mbaroj do t'ju jap pershtypjet time.
DJALLI VISHET ME PRADA_____LAUREN WEISBERGER
Shume i kendshem ne lexim,plot humor.
Citim:
Po citoj ato që tha eliz
DJALLI VISHET ME PRADA_____LAUREN WEISBERGER
Shume i kendshem ne lexim,plot humor.
Klaudia Foreman - Zhvirgjerimi i shpirtit
me ka pelqyer
The Savage Garden
Citim:
Po citoj ato që tha Eric Darven
Libri i fundit.
Asgje e re nga fronti i perendimit.(Remark)
Shume trondites ishte (sidomos ne fund)
Ma heq mendjen ky Ramarku.
ps,
Si ka mundesi ajo pilivesa Marlen Ditrich i bente xhibla ketij.....gjeniu....
vertet , nganjehere femrat si
s'dine cfare duan....![]()
Flashback ,nga Cait London.
Meshkujt vijnë nga Marsi, femrat nga Afërdita,( te mesojme te komunikojme, qe te vazhdojme te duhemi).
Xhon Grej
sme kujtohet me saktesi se kush ka qene libri im i fundit,por me kujtohet viti: 2002
Une jam duke lexuar "Viti '93" V.Hygo
Fantastik.Shkrimtare te kesaj gjenerate si Hygoi e Tolstoi nuk vijne më.
Cmimi "Perjetesise" nga Brunilda zllami
Libri im i fundit ka qene:
MILAN-Liverpul 2-1. e lexova per 90 minuta dhe ishte shume i bukur.Gjithe emocione
Nje liber teper i veshtire "Traktat per pasionet" David Hume
No Logo - Naomi Klein
Sot fillova Claude Allègre - La sconfitta di Platone.
"Femra te mencura, zgjedhje te gabuara" Konel Koven & Melvin Kinder
dashuri apo urrejtje?
I Brunilda Zllami
Nje roman qe e bleva ne tirane ,shume terheqes.....me nje perfundim te bukur.
kohet e fundit me pelqen te lexoj nga letersia e autoreve klasike, perfundova "Illusions perdues" H. Balzac dhe kam ne dore "Sons and Lovers" D.H.Lawrence
" Nje nate ne Lisbone"- Remark
jam duke lexuar "engjej dhe djaj " dan brown
Mbreme mbarova nje liber shume "defryes" dio te thoja.I shkruar me nje stil e thjeshte....pa shume pershkrime dhe detaje...,nje liber qe cdo gje e thot troc....te tille pershtypje me la libri:
"Dashuria zgjat 3 vjet" - Frederic Beigbeder
- eshte libri i fundit i nje triologjie librash ku Frederiku tregon historite tij te dashurise...dyshimet...tradhetite...e cdo gje tjeter.....
Lexojeni is Fun....
"Dashuria ne kohen e koleres" - Markezit
Dhe fillova " Njeriu qe qesh" Viktor Hygo
Citim:Po "100 vjet vetmi" e ke lexuar.
Po citoj ato që tha hebeja
"Dashuria ne kohen e koleres" - Markezit
Dhe fillova " Njeriu qe qesh" Viktor Hygo
Citim:
Po citoj ato që tha puntori
Po "100 vjet vetmi" e ke lexuar.
Citim:kurse un mbi 17 vjet ma pare e kam lexu perkthim i Mira meksit me parthenie te te madhit Dritero Agolli ne mos gaboj dhe ishte nje frymzim i mire per moshen e re qe kisha.
Po citoj ato që tha hebeja
Po, tre vite me pare..me ka pelqyer shume...liber shume i mire..
Citim:
Po citoj ato që tha puntori
kurse un mbi 17 vjet ma pare e kam lexu perkthim i Mira meksit me parthenie te te madhit Dritero Agolli ne mos gaboj dhe ishte nje frymzim i mire per moshen e re qe kisha.
"Mendafshi Francez"- Sandra Brown
Vrasje...hetime... seks ....konflikte interesah...mashtirme dhe ne fund vertetesia....nje liber qe te le ne ankth deri ne faqen e fundit.....
Sot kam filluar "Nje tragjedi amerikane" te Drajzer......deri tani eshte duke me pelqyer.....
Ekzistencializmi eshte humanizem - Jean-Paul Sartre. (rilexim)
p.s kultura franceze ose te filozofuarit freng mbeten si peng ne pragun e shpirtit tim.
Une jam duke lexuar " Viti '93", i V.Hygoit dhe akoma se kam mbaruar, e kisha lene librin ne zyre dhe tani qe u ktheva nga pushimet do filloj ta lexoj inshallah.
Belkisa, "Iluzionet e humbura" bashke me shume libra te rrymes se klasicizmit i kam lexuar ne moshen e adoleshences dhe me kane mrekulluar.
Sigurisht qe ekzistojne shume autore bashkekohore qe kane shkruar libra te bukur, por nuk e di pse mua me terheqin me shume autoret e shekullit 18-19........
Une sot mbarova "Nje tragjedi amerikane" te Drajzer ,qe me ka lene me te vertete mbresa....
Kurse sonte ne darke mendoj te filloj " Tre Shoket" e Remark- me ka mbetur ne mendje se si nuk e kam lexuar akoma kete liber ,qe aq shume ma kane rekomanduar.....
Short stories nga E.A. POE
p.s. mire se na erdhe Isra, se na kishte marre malli. me kete rast po te jap 1 kiss muahh
E u kenaqe me pushimet mi ?
Citim:
Po citoj ato që tha katilesha007
Une sot mbarova "Nje tragjedi amerikane" te Drajzer ,qe me ka lene me te vertete mbresa....
Kurse sonte ne darke mendoj te filloj " Tre Shoket" e Remark- me ka mbetur ne mendje se si nuk e kam lexuar akoma kete liber ,qe aq shume ma kane rekomanduar.....![]()
Ne oret e para te mengjesit mbarova se lexuari "Tre Shoket"......
Remarku ka nje veti...cilesi....qe me stilin e tij te thjeshte te futet deri ne lekure....cdo fq.te rremben...dhe papritur behesh personazh libri edhe ti.....Une mbreme isha...Robi..Oto...Lenci....dhe Pati....isha gjithcka ...isha ne cdo rresht qe e kam nenvizuar si me mbreslenesin...,ne cdo pjesez qe e kam nenvizuar si "timen"....Remarku eshte Remark......
Neser mendoj te marr nje tjeter liber te tijin " Asgje e re nga fronti i perendimit" ....
hmmmmmm..sa e larget me duket e nesermja.....
"Frika nga dashuria"- Giacomo DacQuinto
"Femrat" Bukowski
"Per mendimin tim puthja ka nje lloj sensualiteti qe se ka te palluarit"
"Problemi per nje pjanec eshte se kur i ndodh dicka e mire pi per te festuar,kur i ndodh dicka e keqe pi per te harruar,kur ska ndodh asgje ,pi qe te ndodh dicka..."
Dy shprehje nga Libri
Friedrich Nietzsche "Si behet njeriu ai qe eshte" (Ecce homo)
liber i tmerrshem, nga kendi i te filozofuarit.
"Porfida" nje roman interesant nga Mira Meksi..
Ne fakt isha mesuar ta shihjasinje perkthyese e mire..,por jo si nje shkrimtare..
Nuk me kishte rastisur te lexoja nje veper te sajen...,me pelqeu stili i te shkruarit...pershkrimet deri ne detaj te perfshinin brenda.....
....
Marguerite Duras - L'amant (dashnori)
Ky eshte libri qe fillova dhe mbarova mbreme .
Interesant..,por te jepte pershtypjen se ky liber ishte shkruar me "ngut"...,sikur shkrimtarja kishte pasur nje "duf" kujtimesh dhe donte t'i nxirrte ...te clirohej prej tyre.....por gjithsesi impresionant.
Citim:
Po citoj ato që tha katilesha007
....
Marguerite Duras - L'amant (dashnori)
Ky eshte libri qe fillova dhe mbarova mbreme .
Interesant..,por te jepte pershtypjen se ky liber ishte shkruar me "ngut"...,sikur shkrimtarja kishte pasur nje "duf" kujtimesh dhe donte t'i nxirrte ...te clirohej prej tyre.....por gjithsesi impresionant.
Citim:
Po citoj ato që tha Isra
Me duket se e kam lexuar para shume vjetesh kete liber, ka mundesi para 10-11 vjetesh, a ishte nje liber jo i trashe, relativisht i holle??Edhe mua kete pershtypje me ka lene, edhe pse sme kujtohet mire subjekti..
"Komunikimi" Kristina Parodi
Gjithsej 21 faqe: « E parë ... « 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 » Trego 1007 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.