Forumi Horizont Gjithsej 150 faqe: « E parë ... « 133 134 135 136 137 138 139 140 141 [142] 143 144 145 146 147 148 149 150 »
Trego 150 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Shqiperia Demokratike (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=213)
-- Petro Marko, iu rrëfej Himarën time (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=2833)

Postuar nga RAIMONDI datë 25 Shtator 2010 - 08:41:

-------Nga te gjitha keto qe shkruan ti --dhe menyra si ti trajton qenien tende si qytetar i botes ---------ti verteton ate qe une ta kame thene njehere :----Mangesine konceptuale tenden ne shteteformimin---Pra ti je nje person qe nuk mund te formosh shtet ,---sepse te mungon koncepti i formimit te shtetit .--Njerez si ty , sado  te mire te jene jane fatkeqsi, per Shqiperine  sepse me ta nuk formon dot shtet ---aq me teper qe ne jemi te rrethuar nga fqinje Jashtezakonisht armiqesor---------Biles une kam lexuar ne nje fjalor politik qe kur shtetet midis tyre behen shume armiqesore me njera tjetrin , ne fjalorin politike kjo shprehet me shprehjen :--- Ballkanizim i shteteve--.---Pra ne nje rajon qe eshte misherim i Agresivitetit te shteteve ndaj njeri tjetrit ti ben rolin e Qytetarit te botes--Ne kete rast ti shkakton Vetvrasje per kombin tend,

--------Sepse TY sa ka qe t'u vrane 12,000 shqiptare  ne Kosove  dhe kjo duhet te te beje ty qe te mbledhesh mendjen , se jeton ne nje rajon ku kombet me njeri tjetrin jane ne Armiqesi Extreme. --------Nga ana tjeter , te gjithe shikojme nje agresion te fuqishem ne cdo fushe  te  jetes  te Greqise kunder vendit tone , apo shqiptaret ne Maqedoni dhe Mal te Zi qe jane ne menyre permanenete nen nje armiqesi te pashembullt te kombeve me te cilet jane te detyaruar t e bashkejetojne ......Atehere ti si i pergjigjersh gjithe kesaj armiqesie te fqinjeve qe i marrin jeten njerezve tane atje, --dhe mundohen te shkaterojne kombin tone edhe brenda ne Shqiperi  ????-----------Ti tregohesh i papergjegjshem dhe i Pandjeshem per vuajtjet e bashke-kombasve te tu..--

------- Ti perpara se te jesh qytetar i botes ti duhet te jesh qytetar i PERGJEGJSHEM I KOMBIT TEND , PJESE E TE CILIT TI JE,----perndryshe tregon  jo vetem  mangesi ne konceptin e shtet-fromimit , por edhe mangesi te thexuar DASHURIE  NJEREZORE ndaj vendit tend dhe njerezve te tu-------

-------Per bashke-kombasit e tu, vajti vuri jeten ne rezik qytetari amerikan , ndersa ti nuk ben as me minimalen : qe te thuash nje fjale te mire dhe te perkrahesh teorite qe jane PRO -BASHKEKOMBASVE TE TU ..!!!!!--

--- Biles ti ben te kunderten. Ti thua qe ne nuk paskemi te drejte te kritikojme Greqine sepse ata kane histori te lashte . WOW!!!!-------C'fare llogjike eshte kjo ??-- Ku e ke pare ti ket' menyre te arsyetuari ?-----Apo keshtu arsyetojne qytetaret e botes!!!!!!!!!???????----------Ky term qytetar i botes eshte shpikur nga Sokrati ---Por ti e ke keqkuptuar.--Te jesh qytetar i botes nuk do te thote te PERBUZESH , KOMBIN TEND DHE TE PERULESH ME SERVILIZIM PARA TE HUAJIT PSE AI ESHTE I FUQISHEM SE TY , APO ME I MADH SE TY ---nuk do te thote qe DAVIDI I VOGEL TE PERULET PARA GOLIATHIT....

......sepse ne kete bote vijme vetem njehere dhe jetet tona jane te perkoheshme,ne vijme dhe ikim .Por jeta e Atdheut dueht te jete e PERJETSHME , dhe gjeja e pare qe ben cdo qenie njerezore qe e quan veten njeri dhe shtetformues eshte --TE MBROJE EDHE ME JETEN E TIJ, JETEN E ATDHEUT TE TIJ-------Sepse Atdheu eshte dicka shume shtrenjte ndaj i thone AT-DHE--ose MEME-DHE.-----RILINDASIT TANE ZGJODHEN FJALEN MEME-DHE ----se Mema eshte me e dashur se baba , dhe Atdheu yne ka vuajtur shume nga keta fqinje barbarik dhe dashuria jone eshte teper e vogel para asaj qene duhet ti japim , edhe 100 jete te kishim ato do te ishin shume pake per tja falur SHQIPERISE  qe te zbusnim sadopak vuatjet e saj nga plaget e pafundme qe i ka dhene padrejtesite historike deri tani vone  

-------Pra perkundrazi !--------Ti behesh qytetar i botes kur ne radhe te pare respekton Kombin tend dhe duke respektuar e Mbrojtur  kombin tend, ti ne te njejten kohe je dhe qytetar i botes dhe jeton me parimet morale te kesaj bote,--------- sepse ti duke mbrojtur kombin tend ti nuk godet kombet e tjere, pasi jane kombet e tjere qe po te godasin ty--------TI je vetem ne pozita mbrojtese , sepse njerezit e tu po vriten , po theren, perdhunohen, zhduken. --Emri i shtetit tend po perbaltet nga propaganda e vendeve fqinje, ....ME ZORET E TUA ATA DUAN TE BEJNE LITARE....... , megjithse ata nuk bene dot per 50 vjet, kur mudn te benin cte donin ,se asnje nuk na mbronte ne atehere , dhe  edhe njehehere qe tentuan me ndihmen e Anglise Shqiperia ua futi koken ne hale....---Ndaj ti je i detyruar te mbrohesh, ndryshe je i destinuar te shkaterohesh--------

---------------PRANDAJ MIKU IM PARA SE TE JESH QYTETAR I BOTES,  BEJU QYTETAR I DENJE I KOMBIT TE CILIT I PERKET DHE  GJUHEN E TE CILIT FLET, I KOMBIT QE TE KA DHENE NENE DHE BABEN, GJYSHERIT DHE STERGJYSHERIT ---------sepse sic thoshte Kanti --- te mbrosh Atdheun eshte nje detyrim kategroik--dhe duhet te dish ti se Morali Kantian eshte ne themelet e  kesaj bote moderne  , dhe ne kete rast TY , nuk te kerkohet azgje me shume se sa te thuash nje fjale te mire per kombin tend, por nqs ti ke veshtiresi ta thuahs fjalen e mire , ok.----

---------Por ama nqs ti ke veshtiresi te thuash nje fjale te mire , atehere ti nuk ke asnje te drejte te kundershtosh personalitetet me te shquara te kesaj bote moderne qe flasin fjalet me te mira per KOMBIN......TIM---

-----Ti mund te me citosh mua ketu kush jane ata qe flasin keq --dhe une do vete ti verifikoj  dhe hajde diskutojme , s'kam asnje problem te diskutoj ne mbrojtje te kombit tim --------JAM ABSOLUTISHT I PREGATITUR NE CDO DREJTIM --Kam te drejte te jap ketu me dhjetra AUTORE QE JANE PERSONALITETE TE SHQUARA NE LIDHJE ME LINGUISTIKNE, GJENETIKEN, HISTORINE, ANTROPOLOGJINE qe flasin ne menyre te shkelqyer per racen shqiptare ---------------URDHERO TI DHE KUSHDO NGA JU ----------- Por me flisni me fakte,  jo te flisni ne ere --- dhe te thoni hajvanlleqe me thes qe s'i mban kandari --------URDHERONI FLISNI !-

--Pastaj   edhe dicka ,perse te mos me besosh mua ti ?----Me thuaj ti mua ku genjej une. Une cfare kam thene i kam te cituara nga burime serioze se nuk flas ne ere ------

--Megjithate ti ke mendjen tende , por ti nqs ke dyshim per ndonje te dhene qe jap une me thuaj .--------Por nga ana tjeter ti s'ke te drejte te thuash  qe : ".....une nuk te besoj ty Raimond. ", -------- Me thuaj  ti mua ku kam genjyer une , dhe e diksutojme--Nuk ka azgje te keqe te diskutojme ,

--Faleminderit per ditelindjen----po sa per shkrimin, kam qejf te shkruaj keshtu , si Nnene Tereza --por ti mos u merzit --ok?--Hajde shifemi !loool  

Gjithsej 150 faqe: « E parë ... « 133 134 135 136 137 138 139 140 141 [142] 143 144 145 146 147 148 149 150 »
Trego 150 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.