Forumi Horizont | Gjithsej 332 faqe: « E parë ... « 135 136 137 138 139 140 141 142 143 [144] 145 146 147 148 149 150 151 152 153 » ... E fundit » Trego 3316 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime te ngjarjeve nga Shqiperia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=307)
-- Lajmet e fundit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15860)
Eh mer Kurt, ka gallate kur shko ne shqiperi njehere ne 16 vjet, rri 1 jave, dhe i ofron dreka njerezve qe takon ne rruge. Zakonisht ne Shqiperi java e pare eshte gallate, java e dyte qejf, java e trete shtyhet, javen e katert ndihesh me fat qe do ikesh. Vlen per tu permend edhe kontakti i vazhdueshem me Shqiperine, sepse ta them me plot gojen qe nje emigrant po nuk shkoi te pakten cdo vit ne Shqiperi nuk merr vesh absolutisht asgje. Po hic fare dmth. Mund te kapi Shqiperia mire tu be qejfin e dy javeve, ose keq kur te bie halli me shku neper spitale si nje person qe sapo u kthye nga Shqiperia dhe me foli krejt si AriForceOne.
Jemi jashte temes, por po mendoja nje gje shume te thjeshte dje. Duke pare trafikun qe eshte ne rruge kupton shume nga psikologjia e nje populli. Nuk jane ligjet qe e bejne kulturen e nje populli. Ne rruge shikon vertet sa mbizoteron ideja se dikush mund t'ia fuse te tjerve. Disa shofere futen pa rradhe e dalin te paret, nuk presin te ne rradhe, u duket vetja me te futshem, me inteligjente. Te tjere nuk presin semaforin sepse kane leke per gjobat. Semafori eshte per varfanjaket qe nuk njohin dike ne qeveri. Etj. tej.
Ne kete klasifikim Shqiperia eshte e para, njerezit mundohen t'ia fusin njeri tjetrit vazhdimisht. Pastaj vjen jugu i Italise, Amerika, ne fund Gjermania. Gjermania ka shtet te forte sepse njerezit kane besim tek njeri tjetri dhe tek shteti qe krijojne. Gradualisht kjo vjen duke rene ne ne Italine e jugut, ku shteti perbuzet sepse dihet se tjetri ta fut, nuk punon per ty. Ne Shqiperi eshte e ngjashme, dil ne rruge, shiko trafikun dhe do kuptosh qe shteti i dobet i ka rrenjet tek mentaliteti me te futur. Mund te duket budallek por cdo gje lind tek xhestet e thjeshta te perditshme. Dy dukagjinsit qe çliruan Shkodren jane ata qe do parakalojne te tjeret se i duket vetja me te mire. Sa ka nga keta ne Shqiperi gjykoje vete, por lexoji lajmet me pare, interesohu ca behet dhe mos shiko si sillet kamarieri kur i le bakshish. Pyet ata qe jetojne hallet e perditshme te kuptosh sa njerez duan t'ia fusin njeri tjetrit ne Shqiperi. E ke ne rruge, mos shko larg. Shteti eshte perfaqesim i rruges, siç eshte mafia ne Napoli dhe Siçili.
tek e fundit kemi shume ngjyra e kjo na ben te vecante. une nuk do ta shaja kurre vendlindjen time perkundrazi cdo dite mundohem te shtyj cdo italian qe ka 2 minuta kohe te flase me mua , drejt eksplorimit te ketij vendi , te njohe mikpritjen e zemergjeresine e tij . ah po i paralajmeroj ashtu sic thekson shpesh Faja qe mos ju rente fati te kene te bejne me ndonje procedure burokratike se e hengren te semes. kjo vlen edhe per shqiptaret qe e perjetojne perdite ate realitet sidomos per ato qe jetojne me pensione e me lista te zhubrosura ushqimesh.
gjithsesi krenarine dhe entuziazmin tone pak popuj e kane.
kurt ai plaku do te te kete mare per ndonje huligan e i ke shti tuten
o fajtor. kur vjen tek shteti, shikohet qe ka shume shume pune per te bere, por te vijsh ktu dhe te thuash qe gjithe shqiptaret jane popull kafshe, popull legen, thjesht tregon injorancen kolosale dhe kontradikton veten dhe mendime e tua.
pra nese ti je aq i zhvilluar sa te bejsh analiza te ktij dhoji, tregon vet mosbesimin tek njerzit si ti. pra eshte nje arrogance qesharake me komplekse, qe ai beson tek vetja qe ka evoluar ne nje nivel perendimor, por deklaron se gjithe shqiptaret e tjere nuk kane shanc do behen njerz kurre.
eshte nje deklarim qesharak qe vjen nga nje mendje e ceket dhe pa konsiderat.
noshta jo te gjithe shqiptaret do modernozohen, por nese i jepet mundesia cdo shqiptari te jetoje jashte shtetit me vite, them se do arrijn nevele shume me te mira se ti une dhe air force, ndersa nje perqindje e vogel ngelin kafshe, si gjithe popullsia e botes ne perendim.
edhe ne amerike ka kafshe plot. sa pashe ne lajme se kishin djegur me benzine persegjalli dy goca adoleshente, pra njerz te lindur ne vende te civilizuara jane edhe kta kafshe, por nuk thuhet se amerikant te gjithe jane kafshe popull legen.
sic thua ti per gjermanet qe kane besim tek njeri-tjetri. cfar mund te them une per air force qe shpreh mosbesimin e plote brenda javes ne shqiperi?!
have some faith, give it some time, thats all im saying
jo, ai plaku u kenaq faktikisht, dhe faktikisht e kapa per qafe dhe me afrimitet duke qeshur, dhe u kenaq i shkreti, ishte plak i moshuar dhe i mire
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
o fajtor. kur vjen tek shteti, shikohet qe ka shume shume pune per te bere, por te vijsh ktu dhe te thuash qe gjithe shqiptaret jane popull kafshe, popull legen, thjesht tregon injorancen kolosale dhe kontradikton veten dhe mendime e tua.
pra nese ti je aq i zhvilluar sa te bejsh analiza te ktij dhoji, tregon vet mosbesimin tek njerzit si ti. pra eshte nje arrogance qesharake me komplekse, qe ai beson tek vetja qe ka evoluar ne nje nivel perendimor, por deklaron se gjithe shqiptaret e tjere nuk kane shanc do behen njerz kurre.
eshte nje deklarim qesharak qe vjen nga nje mendje e ceket dhe pa konsiderat.
noshta jo te gjithe shqiptaret do modernozohen, por nese i jepet mundesia cdo shqiptari te jetoje jashte shtetit me vite, them se do arrijn nevele shume me te mira se ti une dhe air force, ndersa nje perqindje e vogel ngelin kafshe, si gjithe popullsia e botes ne perendim.
edhe ne amerike ka kafshe plot. sa pashe ne lajme se kishin djegur me benzine persegjalli dy goca adoleshente, pra njerz te lindur ne vende te civilizuara jane edhe kta kafshe, por nuk thuhet se amerikant te gjithe jane kafshe popull legen.
sic thua ti per gjermanet qe kane besim tek njeri-tjetri. cfar mund te them une per air force qe shpreh mosbesimin e plote brenda javes ne shqiperi?!
have some faith, give it some time, thats all im saying
O Kurtii o patriot ose me mir o shqiptari i ndershem ...
po marr vetem trafikun si fillim ,te ndalon tjetri mes rruges flet pin cigaren dhe nuk don te di se ti je mbrapa ne radhe per te kaluar ,te hap deren ,mu ne mes te rruges dhe fillon shurron ,kalon murin qe ndan autostraden qesharake e kalon dhe nuk don te dije ai se ti ke nje shpejtesi qe nuk mund te frenosh, kudo nga te hedhesh syt shikon njerez kafsheriiiii ... Kjo cdo te thot o KANDAHAR O AFGANISTAN
Vllai ja fut motres per pun tokash per prona ,ndertime atje ku sta pret edhe sepse rrezikon ai te hap gropen nuk don te di fare per distancat ,tek shkolla baletit xhamia pallati mu mes te ketyre ndertesave i ka fut nje pallat trekendesh ,se kushton shume trulli ...
Te tjere dhane jeten te tjere menduan ndryshe per te marr demshperblim kan fallcifiku dokumenta qe kan bere burg si e si te marrin lek nuk eshte vjedhje ndaj shtetit ,shkolla diploma universitete te fallcifikuar nje popull qe ka 3 mi familje te ngujume ,qe te vret per token per cdo gje ,nje kaos ne Tirane cdo njeri mund te te shtypi ,nje shtet ku vet topallet din te vrapojne ,o plako Durres Tiron era qofte pjekje mishi fytyra te bastarduara keto jan ...
Popull legen qe te mohon historin popull qe me ndihmen e Amerikes morri Kosoven ku politikanet tane jane te gjithe spiuna te Serbeve dhe Grekeve ku nje popull thot ne po na vesh Turqia se me malle turke visheni ..
Ku nje popull mban akoma FENE E PUSHTUESIT ku xhamit mbin si kepurdha te ministria e drejtesise nje plake qante se kishte blere shtepine dhe i kishte dal prape i zoti i shpise, se vetem ne Shqiperi persekutohet Shqiptari e ju me vini Shqiperia eshte mire duhet jemi patriot ,Kurti taksat i kam paguar per kete vend ,per te votuar kam votuar ,20 vjet burg i kemi bere per kete vend ca duhet te bejme meeeeeeeeeeee plako se na ka shpirtiiiiiiii mallku ai gjysh qe erdhi ne kete vend te poshterr ne kete provinc turke
varet si i shikon gjerat Air.
mos kujot ti se ke patur disfata me te medhaja se une apo dikush tjeter nga shqiperia dhe shqiptaret, kte harroje. personalisht po flasim, jo me burjgje qe ka bere babai jot apo gjyshi, qe me vjen keq.
por nuk shahet gjithe populli shqiptar. arsyet i kam shpjeguar ksthuqe nuk po perseris veten.
p'sh, te gjitha kto qe pershkruan ti, me ere qofte ndalimin ne mes te rruges etj une i shiokj me sy tjeter:D
e shikoj si nje popull cool, unik:D
p.sh ne hyrje te shkodres duke ardhur nga tirana, pashe nje qen qe po ecte perkrah makinave, dhe gati sa se shtypnin makinat, por qeni nuk e cante bythen per asgje, dhe as nuk levizte nga linja e tij, as nuk kthente koken anash aspak, por e dinte rrugen e tij dhe vraponte lehte me tengerdhek dhe moskokecarje ne rrugen e tij.
thashe me vete, sikur une te isha perkthyesi i atij anglezit gjate vizites tij ne shqiperi qe drejton amisionin top-gear, dhe ne vend qe ai perkthyesi qe i tregonte se sa bostan pjeket ne zonat e jugut, do veja ne dukje karakterin cool dhe unik qe ka vendi im:D
nje dite tjeter ne shkoder ne mengjes, po prisja te kaloja rrugen ne perash, po prisja shume gjate se trafiku nuk poshonte ne mengjes, dhe semafor nuk kishte.
kur nje plake e kalon rrugen pa kthyer as koken, dhe i beri ajo makinat te ndalonin. kam qeshur me vete sa frikacak jam une, dhe ja beft zoti hallall plakes, qe me dha zemer te kaloja rrugen se kisha ngelur aty gjithe diten:D
pra, varet. si eshte vendi behet kuvendi, eshte faji i shtetit qe sben semafor per kembesor etj etj, por plakes nuk i vihet faj qe don te shkoj ne shpin e vet. dhe tani ne nuk mund ti themi plakes kafshe dhe popull legen, perkundrazi, a survivor:D
ndersa per fene myslimane, nje prift shqiptar e ka shpjeguar me mire se askush para kishes dhe prifterinjte me te medhenj ne amerike: shqiptaret e kane zgjellur fene myslimane jo nga nevoja e identietit sic kane bere boshnjaket, por se i ka pelqyer. dhe ky shpjegim i qarte, i mbushi mendjen komunitetit kristian ne amerike te mbeshtetet pravarsia e kosoves nga ky vend kristian.
ti mendo si te duash tani
Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
me like shume
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
e shikoj si nje popull cool, unik![]()
te gjitha kto qe ju pershkruani i pashe me syt e mi, (por me te degjuar per doktoret)
gjithashtu ne avion nga tirana ne vjen, me ra te ulem prane nje goceje tiranse qe studionte pjano ne universitet vitin e pare ne vjene.
pra fresh nga shqiperia jashte ne vitin e pare
nuk me ka pare syri nje goce kaq pleasant, kaq bukuroshe, kaq simpatike ne character, dhe po aq stiliste, nje dhoj thjeshtesie ne veshje but very modern and sexy, fliste tre kater gjuhe te huaja, the nje mireqenie naturale qe nuk hezitonte te ngrihej ne kembe per te ndihmuar nje plake shqiptare me rube te mbeshtjellur ne koke, qe kishte nevoje per nje gote uje. pa perbuzje por me ciltersi.
pra nje lloj brumi qe po prodhon shqiperia tani eshte kjo.
nuk i bera shume komplimenta but i wished her the best of luck in the end
Gjithsej 332 faqe: « E parë ... « 135 136 137 138 139 140 141 142 143 [144] 145 146 147 148 149 150 151 152 153 » ... E fundit » Trego 3316 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.