Forumi Horizont | Gjithsej 212 faqe: « E parë ... « 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 » ... E fundit » Trego 212 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Ne na krijoi nje krijues po krijuesin kush e krijoi? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6777)
pershendetje te gjitheve
Te nderuar.... pjesemarres ne forum.... une jam nje pjesmarres si ju, i shtyre me shume kureshtje... per debatin mbi fene....ketu ne kete teme... ka disa minuta te mira qe po i lexoj te gjitha me radhe...
une kam mbaruar per shkenca ekzakte.... dhe si gjithe shqiptaret... 50 vjet ketu nuk kishte fe....
tani jane bere 50 a me shume.. nejse.. qe ke budistet...jehova.. a plot te tjere qe me ndalojne ne rruge perdite.....
gjithsesi une dua te kthehem ne teme
Katoliket, Muslimanet, Ortodokset, Protestantet..
cfare jane te tjeret nuk po i mar per baze se nuk ma mbushin mendjen fare per asgje... budiste etc....
kam lexuar Kur'anin dhe Biblen....
te dy Libra te Zbritur nga perendia ne toke udhezim per njerezit....
sic ju thashe..... shkencat ekzakte bazohen shume ne fakte....
keshtu une per vete kam arritur ne nje konkluzion,
do te doja dhe mendimet e juaja ne lidhje me kete
BOTA...ECEN ME NJE RREGULL TE CAKTUAR.. FORCA GRAVITACIONALE...
PESHA... YJET HENA.... te mendoje secili... qe Universi eshte i pafund... dhe toka ku ne jetojme eshte ne hapesire apo jo???
njerezit, kafshet...bimet.... gjallesat.... te gjitha keto... nga erdhen?
po toka nga erdhi? po dielli.. po planetet e tjere? po te ngjitesh te kalosh atmosferen.. ska ajer te bollshem... dhe nuk eshte e mundur jeta per njerezit...apo jo???
Une mendoj qe gjithcka ecen me nje rregull te caktuar,!!!
1) Njerezit jane dalluar nga te gjitha krijesat e tjera sepse kane mendje...
shume krijesa kane tru, vetem njerezit kane mend.... mund te llogjikojne...
UNE MENDOJ DHE JAM I BINDUR SE: KA EDHE BOTE TE TJERA PERVEC TONES.. DMTH KA SHUME BOTE...!!!!
NUK E DI NESE DIKUSH QE KUR ESHTE KRIJUAR NJERIU E DERI TANI... KA MUNDUR TE ZBULOJE SE CFARE ESHTE SHPIRTI?
AS SHKENCETARI ME I MADH.///? AS EDHE PASANIKU ME I MADH?
VDEKJEN NUK E KA EVITUAR ASKUSH DERI ME SOT.....
MPLAKJEN GJITHASHTU......
Mendoj se ka nje ZOT qe eshte krijues i te gjitha ketyre? i boterave i njerzve. Besoj se Zoti eshte Nje, e s'ka dy... e ska bir e ska shok..
po ju tregoj dicka: marrim nje varke qe eshte ne mes te nje liqeni, dhe e zeme se kemi dy njerez brenda. njeri thote ... qe une dua te dal ne anen ketej, tjetri thote ne anen tjeter, se ata jane dy dhe kane dy mendje... keshtu qe sbien dakort dhe normal qe varka do permbyset.
KESHTU ZOTI ESHTE NJE, DHE NUK KA NEVOJE TE HAJE, AS TE PIJE, S'ESHTE NE FORMEN E NJERIUT, SKA VEND QE RRI, NUK KA AS KOTJE, AS GJUME... SKA NEVOJE PER ASGJE.. ESHTE I GJITHFUQISHEM.. I PASHOQ.
AI E DI GJITHCKA.
nuk e di cfare mendimesh keni ju rreth ketyre gjerave..
por per katoliket kisha keto pyetje?
1) nese jezusi ishte biri i Zotit, perse nuk ka edhe nje tjeter?
2) perse nuk martohen prifterinjte?
nese do ishin shumica e meshkujve prifterinje.. si do shumohej bota.. apo ....????
Ortodokset jane njelloj me duket skane shume dallim.... vetem kryq bejne ndryshe...
Protestantet jane me ndryshe.. te pakten besojne ne Zot... por nuk bejne trini... ati e biri etj....
Muslimanet: nganjehere mbyllen ne fanatizem te vertet: vishe. me ca pantallona te shkurtera.... mjekren shume te gjate qe bie ne sy jemi ne shekullin 21, nje cike me te moderuar? per femrat e mbuluara.. te them te drejten jam pro asaj ...qe te mbulohen se sa..te dalin te gjitha rrugeve... askush nga ne nuk deshiron imoralitetin tek motra.. nena.. gruaja... te afermit..... e kjo gje po ndodh shume ne shoqerine e sotme kudo ne bote....
Une personalisht kam respekt per katolike, ortodokse,protestante, Muslimane...... te gjithe... besojne ne Zot.
Jezusi (ISA) do kthehet ne toke: kete e pranojne te gjitha te mesipermet.
MARIA (MEJREMJA) e lindi jezusin pa baba te gjitha e pranojne.
Adamin (Ademin) ..Abrahamin (Ibrahimin) Moisiun (musa), Jakubin (jakobin) Ismaelin (Ismailin) Davidin (Dautin)....Isa (jezusin)
te katerta fete e mesiperme i pranojne...
Dhjaten e re, te vjeter, tevratin, Zeburin... i pranojne
Katoliket,ortodokset... perse nuk e pranojne Kur'anin.
mesa kam lexuar une... Muhammedi nuk dinte as te lexonte as te shkruante, dhe me sa di une.. Kur'ani eshte i pandryshuar kudo ne bote eshte i njejti liber i pandryshuar asnjehere ketue 14 shekuj me pare.
Ne kuran shkruhet qe njerezit nuk i kane shenjat e gishterinjve njelloj, shkenca vetem ne shekullin e 20 ka arritur ta zbuloje... eshte nje fakt i vertet...
sa perandore kane ndryshuar.. shume gjera mund te jene edhe shtremberuar...
so.... porperseri ngelen libra te zbritur nga perendia.. dhe jane te shenjte....
ka shume per te shkruar,por po e mbyll me kaq... do ti mirepres kritikat.. dhe do ti pergjigjem mundesisht pyetjeve..
Gjithe te mirat Strobel.
Gjithsej 212 faqe: « E parë ... « 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 » ... E fundit » Trego 212 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.