Forumi Horizont | Gjithsej 24 faqe: « E parë ... « 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 » Trego 1181 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Dashuria (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=48)
-- Ditet e mia pa ty... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=10195)
Briseide, nganjehere ne jete ia vlen te falesh...besome Sidomos kur behet fjale per meshkuj qe nganjehere jane impulsive por ne esence jane pozitive .
Ne ditet e mia pa ty as qe do kisha enderruar qe do njihja nje njeri qe do me plotesonte si ti.
Ne ditet e mia pa ty kam prekur fundin e shpirtit pa e kuptuar.
Kam blere librin qe ti ma kishe keshilluar.
Ate te pirandelos -Nje, asnje dhe njeqind mije.
Nuk kam nerva ta lexoj te them te verteten.
Ajo qe kam kuptuar eshte thelbi gjithsesi.
Nuk ka shume rendesi sesi me sheh ,sesi mendon sesi jam une ne te vertet.
Nuk ka rendesi qe per ty ose per dike tjeter te jem bastardi zakonshem,njeriu pa ndjenja dhe pa shpirt qe fshihet pas poezive apo dikush qe eshte njeriu perfekt ,engjell qe jeton vec me ushqim ndjenjash.
Me te vertet nuk me intereson...
Gjithsesi e di qe gjithmon i keqi dal une.
Jam mesuar edhe me kete gje,nuk me ben me pershtypje.
Keshtu qe vazhdo jeto jeten tende me idene qe ke krijuar per mua sepse une do te jem gjithmon vetevetja ne gjithcka qe te bej.
Une sdo tja shes kurre shpirtin djallit,per kete gje jam i sigurt keshtu qe...
...Asta la vista zemer...
Ps:Zonjusha nese kerkoni te dilni nga thelbi i temes ju lutem te kerkoni nje teme tjeter ku te gjeni habitatin tuaj natyral. Flm.
Cfare jam une pa ty???
Nje zog i plagosur qe dot s'fluturon...
Cfare bej une pa ty???
Mbledh mbeturinat e kujtimeve....
Ne ditet tona pa NE...
...Nuk e di se kujt t`i shkruaj, imagjinates sime apo realitetit. Te dyja shtigjet me
vrasin e mundohen te me marrin frymen. S`e dija se syte e mi do te qanin pas
gjithe atyre te qeshurave. Cfare t`i them imagjinates sime, kur realitetin e ndjej
te shpuar ne deshira. Si fantazem e pakrye endem neper imagjinate.
Je dhe s`je. C`te bej?! Te grimcoj petale fantazish apo te lepij pluhurin e nje
dhimbjeje te meshiruar?!
Te ndare. Me kohe te ndare. Kurre te bashkuar. Ne heshtje vrasim vetveten.
Ne heshtje vrasim te tjeret, por kurre pa mekatuar. Jemi te kulluar ne drejtesi
te ndjenjave tona.
Kujt t`i flas, imagjinates apo realitetit?!
Kush do me justifikoje kete cast te humbur pas fjaleve boshe, te hedhura ketu
horizontit te pashuar nga zjarri i rinise shqiptare?!
Ditet kalojne, i numerojme ashtu sic numerojme parate tek ja fhshehim vetes
neper muret e shtepise se blinduar. Cmenduri reale, aspak fantazi!
Enya
10/30/2007
Re: Ne ditet tona pa NE...
Citim:
Po citoj ato që tha Enya
...Nuk e di se kujt t`i shkruaj, imagjinates sime apo realitetit. Te dyja shtigjet me
vrasin e mundohen te me marrin frymen. S`e dija se syte e mi do te qanin pas
gjithe atyre te qeshurave. Cfare t`i them imagjinates sime, kur realitetin e ndjej
te shpuar ne deshira. Si fantazem e pakrye endem neper imagjinate.
Je dhe s`je. C`te bej?! Te grimcoj petale fantazish apo te lepij pluhurin e nje
dhimbjeje te meshiruar?!
Te ndare. Me kohe te ndare. Kurre te bashkuar. Ne heshtje vrasim vetveten.
Ne heshtje vrasim te tjeret, por kurre pa mekatuar. Jemi te kulluar ne drejtesi
te ndjenjave tona.
Kujt t`i flas, imagjinates apo realitetit?!
Kush do me justifikoje kete cast te humbur pas fjaleve boshe, te hedhura ketu
horizontit te pashuar nga zjarri i rinise shqiptare?!
Ditet kalojne, i numerojme ashtu sic numerojme parate tek ja fhshehim vetes
neper muret e shtepise se blinduar. Cmenduri reale, aspak fantazi!
Enya
10/30/2007
Dedikuar asaj...
Ti erdhe ne jeten time, kur bota brenda meje ish shembur, me zgjate doren me syte plot lot, pa fjale, por veshtrimi yt fliste... mbeshtete koken e lodhur mbi kraherorin tim - me thonin syte e tua... derdhe ate dhimbje mbi mua qe te lehtesoj nje çikez trishtimin tend. Ti erdhe ne jeten time, kur jeta me kish braktisur, kur lumenjt e vuajtjes vershuan pa meshire mbi mua...ti erdhe, pa fjale, por veshtrimi yt fliste... Nuk e gjykove veprimin tim me afrove vetem mbeshtetje, kuptim, ngrohtesi e mbi te gjitha dashuri, dashuri po po dashuri - ate realen, sepse zemren ma kish vrare nje dashuri e pamundur, nje dashuri fallso...por ti erdhe, hyre ne rrenojat qe kishin mbetur, u vure zjarrin, shkaterrove edhe ndonje rrenje qe kishte mbetur pa dashur dhe...dhe e ndertove perseri shpirtin tim, i dhe tjeter forme, tjeter emer, te tjera sy, tjeter zemer... e bere piedestral te zemres tende. Ti, lotet e mia i ktheve ne kristale te shndritshme, Ti, vuajtjen time e ktheve ne nje vater te ngrohte kuptimi, ti mi thave lotet, ti me ktheve buzeqeshjen, ti me riktheve jeten... Ti mikja ime, ti me ktheve ngjyrat e dashurise se vertete....faleminderit shpirt.
Citim:
Po citoj ato që tha Pleshtja
Dedikuar asaj...
Ti erdhe ne jeten time, kur bota brenda meje ish shembur, me zgjate doren me syte plot lot, pa fjale, por veshtrimi yt fliste... mbeshtete koken e lodhur mbi kraherorin tim - me thonin syte e tua... derdhe ate dhimbje mbi mua qe te lehtesoj nje çikez trishtimin tend. Ti erdhe ne jeten time, kur jeta me kish braktisur, kur lumenjt e vuajtjes vershuan pa meshire mbi mua...ti erdhe, pa fjale, por veshtrimi yt fliste... Nuk e gjykove veprimin tim me afrove vetem mbeshtetje, kuptim, ngrohtesi e mbi te gjitha dashuri, dashuri po po dashuri - ate realen, sepse zemren ma kish vrare nje dashuri e pamundur, nje dashuri fallso...por ti erdhe, hyre ne rrenojat qe kishin mbetur, u vure zjarrin, shkaterrove edhe ndonje rrenje qe kishte mbetur pa dashur dhe...dhe e ndertove perseri shpirtin tim, i dhe tjeter forme, tjeter emer, te tjera sy, tjeter zemer... e bere piedestral te zemres tende. Ti, lotet e mia i ktheve ne kristale te shndritshme, Ti, vuajtjen time e ktheve ne nje vater te ngrohte kuptimi, ti mi thave lotet, ti me ktheve buzeqeshjen, ti me riktheve jeten... Ti mikja ime, ti me ktheve ngjyrat e dashurise se vertete....faleminderit shpirt.
Kotka te pershendes e dashur, edhe mua me kish munguar forumi por ja qe u riktheva. Shpresoj te jesh mire, pershendetje te gjitheve.
P.
Kam ngulitur syte ne dritaren perballe e me veshtrimin tim po mundohem te fotografoj panoramen e çastit, dy peme te larta me gjethe te zverdhura apo te kuqe...nuk di ta cilesoj!... rruga e lagur nga shiu i brishte, makina qe kalojne pareshtur si bletet punetore, kalimtarë te menduar, te nxituar, te ngadalte - kush me qader, kush qe mundohet ti shpetoje pikave te shiut duke rrudhur supet... Sa me pelqen nje dite e tille, me gjalleron, me jep freski, mund te them plot bindje e dua shiun...por sot seq kam !!!... sot telefonin kam mbajtur ne duar duke pritur plot ankth nje sm nga ti, nje zile apo nje thirrje... ku je, e perhumbur kam mbetur prane dritares time, zemra me qan porsi shiu i imet qe po bie... ku je, heshtja po ma merr frymen... ku je, gjymtyret e trupit po e refuzojne çdo tentative per ti vene ne pune... Si t'ja bej shpirt, ndjej qe jam mpirë pas kesaj pritje shume te gjate, ku te shkoj, mbremjen si ta kaloj??? Nuk dua te flas me asnjeri, nuk mundem te flas me njeri, nuk dua te humbas qofte nje minut pa te menduar, por si t'ja bej se po çmendem, me ç'fare ta mbush kete boshllek...??? Sa peshe e rende dashuria, vrases eshte malli... shiu bie ashtu i imet e un kam mbetur ketu prane dritares, me telefonin ne dore, me zemren e thyer, me shpresen e kotë...ne kete diten time pa ty te verenjtur, e te ngrysur, ashtu dhe shpirti im tashme eshte shnderruar ne ngjyre GRI
Citim:
Kam ngulitur syte ne dritaren perballe e me veshtrimin tim po mundohem te fotografoj panoramen e çastit, dy peme te larta me gjethe te zverdhura apo te kuqe...nuk di ta cilesoj!... rruga e lagur nga shiu i brishte, makina qe kalojne pareshtur si bletet punetore, kalimtarë te menduar, te nxituar, te ngadalte - kush me qader, kush qe mundohet ti shpetoje pikave te shiut duke rrudhur supet... Sa me pelqen nje dite e tille, me gjalleron, me jep freski, mund te them plot bindje e dua shiun...por sot seq kam !!!... sot telefonin kam mbajtur ne duar duke pritur plot ankth nje sm nga ti, nje zile apo nje thirrje... ku je, e perhumbur kam mbetur prane dritares time, zemra me qan porsi shiu i imet qe po bie... ku je, heshtja po ma merr frymen... ku je, gjymtyret e trupit po e refuzojne çdo tentative per ti vene ne pune... Si t'ja bej shpirt, ndjej qe jam mpirë pas kesaj pritje shume te gjate, ku te shkoj, mbremjen si ta kaloj??? Nuk dua te flas me asnjeri, nuk mundem te flas me njeri, nuk dua te humbas qofte nje minut pa te menduar, por si t'ja bej se po çmendem, me ç'fare ta mbush kete boshllek...??? Sa peshe e rende dashuria, vrases eshte malli... shiu bie ashtu i imet e un kam mbetur ketu prane dritares, me telefonin ne dore, me zemren e thyer, me shpresen e kotë...ne kete diten time pa ty te verenjtur, e te ngrysur, ashtu dhe shpirti im tashme eshte shnderruar ne ngjyre GRI
Faleminderit Çaushi.
Te prita dje, e prap po te pres sot... Ti erdhe por shume vone, ashtu si rete e bardha qe gumbullohen, behen te dendura e pastaj zbrazen... ashtu dhe shpirti im po rendohej ne pritje, madje u rendua - ashtu si erdhe, shkove, e menduar tek prisja, e menduar mbeta pas ikjes... Me solle nje çast gezimi qe asgje perveqse me shume ma shtoi mallin dhe siq e sheh edhe sot po te pres si dje, me zemer ne fyt, me shpirt ne dore. Te pyejta nese edhe ti ndjehesh keshtu ne mungesen time? me the PO!!!... atehere perse duhet te vazhdojme keshtu, nuk mundem me...ndjej frymemarrjen qe me rendohet kur ti nuk je, ndjej ate grushtin e forte te vetmise qe me gjuan fort e pameshirshem, ndjej syte e llahtarshem te botes qe me veshtrojne me habi, jeto me thone! E ku ta gjej jeten, çfare ngjyrash ka ajo kur ti nuk je? - e zeze po po e zeze, erresire, e un kam humbur brenda kesaj erresire, nuk e shoh dot ate driten atje ne fund...Eja te lutem, eja e merrm, eja edhe nese eshte gabim...jeta ne erresire eshte akoma me gabim, eshte mekat. Nuk mund te jemi bij te erresires, kemi lindur per driten...Eja e mos vono, kjo jete ka nevoje per jeten tende...
Citim:
Po citoj ato që tha TOEL
pas bjondeve mos humb ti se jane shume te kqija pas tjeter gjeje ska rendesi
komplimente shume e bukur
Sa keq qw shkrime dhe dedikime kaq te bukura divulgohen keshtu ne ofeza me fshatare etj. Mijra rreshta dhe vargje...mbase ne kete teme nuk duhet te hyjne ata qe cenojne brengat e te tjereve.
Kur do ti puthe valle ato buze
guximin marre kembet sme mbajne
je frikacak a cfare dreqin je
buzet e mia sec me shajne
Pastaj shikoj tek buzeqesh
buzeqesh dhe une kur me veshtron
dhe kam deshire te te rrembej
te te puthe ,te te puthe gjithe pasion
Dhe une degjoj buzet e mia
serish per ty qe belbezojn
me thone se ato buze
edhe te vdekurit nga varri zgjojn
Tashme po shkoj ne une te fle
neper endra te te takoj
dhe atje si uragan i marre
me puthje te te pushtoj.
Ps:Hej bjondja ime cfar ke ti ,ti je yll bote Moj ...nejse nejse.
(Sheqereeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :p :p
) Rea kiss yllo
Daedal, Rea i eshte pergjigjur nje mesazhi qe i drejtohej asaj per nje poezi qe kisha shkruar per te.Eshte thjesht nje shaka e saj qe me ka quajtur fshatar sepse e di qe tallemi me batuta te tilla me njeri tjetrin.Gjithsesi e kuptoj ku do te dalesh dhe te falenderoj.
...
Me mire ta vras erresiren e kesaj nate
ta mbys ne trishtimin tim te hershem
ta kuptoj edhe ajo sesa te vrasin endrat
ta njohi edhe ajo marrezine e shpirtit
Pastaj do ta ndez edhe nje cigare
ta shijoj helmin qe me rrjedh neper gjak
do te qesh ethshem kur ti hedh benzine
e ta shijoj momentin kur digjet nen flak
E di erresira e kesaj nate nuk ka asnje faj
fajin e kam une ,faji brenda meje jeton
me trishtimin e kesaj mbremje doja ta njihja
thjeshte ushqej trishtimin me pak iluzion.
Ne kete dite pa ty...
Me mire te mos flas...
Nuk e di se cfar mund te them,
cfar mund te me vrasi,
cfar mund te...
Nejse asgje asgje...
Jam endrimtar
dhe vazhdoj serish
te jetoj neper endra
qe here pas here vjedhin vete-veten.
Mbyll syte
dhe shoh brenda meje
engjejt qe luftojne me djajte.
Here fitojne engjejt ,
here fitojne djajte ,
Vetem une nuk fitoj kurre.
Nuk e di perse ,
ndoshta enderrimtaret realitetin e kane armik,
ndoshta une nga ky realitet kam frike.
Dua te bej indiferentin
ashtu si kam zakon te hiqem gjithmon,
por brenda meje e di dicka me mundon.
Te jete lindja e nje ndjenje
a vdekja e nje shpirti nuk e percaktoj dot.
Nuk e di nese do arrij te mbushem me fryme sot .
Ne kete dite pa ty sot me shume me vret idea sesa fakti.
Por fajet i kam une e di ,
e di qe humbas pas drithijesh ,
pas siletes se imazhit tend
qe nuk e di se kujt shpirti i perket.
Nuk e di se shpirti yt pas kujt trupi merr jete.
Nuk e di...
Eshte me mire te hesht tani...
Ps:E kam shkruar me ngjyren e syve te tu ...
Si te filloj te i kujtoi ditet e mia pa Ty! Ty qe ishe rrenje e zemres per nje kohe jo te shkurt ...nuk mundem lehte te harroj per cdo dite po te kujtoi !
Ti erdhe pa pritmas dhe ndertove nje fole ne mua ...gjithcka rrodhi spontanisht ne mes nesh ...ishte Dhembshuria qe me njohu me Ty ,ishte Dashuria qe me lidhi fort afer teje ,dhe krejt ne fund Meshira per Ty !
Ti erdhe edhe zbraze gjithe dhimbjen e fatiit qe jeten ta kishin renduar jo pak!!!...,mbeshtete koken ne kraherorin tim dhe denesje me lot !...ata lot me preken ne palc te shpirtit ,forca e shpirtit tim ishte e gatshme per te ndihmuar,por mundesite ishin zero!Kur kujtoi gjithe storien tende me duket pak te bej skenar filmi apo edhe roman te shkruaj ...jo me pak faqe !Jo jo shume e vogel me duket faqja te shkruaj per Ty ...te shkruaj se sa te deshta...e dij qe edhe me deshe ...me gjithe se per hire te reales u permbaje fort !! ndoshta eshte cmenduri sepse sot me duket se ka pak dashuri te kristalta siq ishte e imja per Ty, dhe e jotja per mua !!Por ishin ne kohe te pa kohe per te Dyte shpirt ...asnje here se thash por kjo dashuri na kishte hije te dyve sepse kishim shpirtra binjake me dukej !!....sa veshtire e kam te kujtoi ditet e bisedave tona...ditet dhe mengjeset kur Ti ne nje qoshe te dhomes me prisje te vija une ....Ti filloje ngjarjen e tragjedise tende qe vetem shpirti Yt dinte te vuante ne ate menyre ....e se bashku me Ty derdhja lot dhe une ne nje kend te zyres sime! me gjithe faktin e vuajtjeve tuja qendroje e forte dhe ishe shume larg depresionit ...cdo shkrim i joti mua me prekte shume thell ne shpirt per arsye se nuk dinin te tjeret se kuj i dedikohej ...ndersa une e dija se cka permbante brenda ! Ditet e mia pa Ty edhe pse je ne jete dhe frymon jo shume larg meje i kam te veshtira...per jete do te te kujtoi karakterin,qiltersin dhe kristalizimin qe ke ne vete ...do te te ruaj dhe lutem per Ty dhe shendetin tend fort....rende shume rende i perjetoi ditet pa Ty !!
Fort te Puthe !
Zani, shume i ndjeshem shkrimi yt shpresoj ne nje te ardhme shpirti yt te qetesohet gjithashtu te gjeje shpirtin binjak qe do ti lehtesoje dhimbjet e kesaj dashurie te pashprese.
Gjithe te mirat nga mikja juaj.
Pleshtja.
Citim:
Zani, shume i ndjeshem shkrimi yt shpresoj ne nje te ardhme shpirti yt te qetesohet gjithashtu te gjeje shpirtin binjak qe do ti lehtesoje dhimbjet e kesaj dashurie te pashprese.
Gjithe te mirat nga mikja juaj.
Pleshtja.
Jeta jone ka rruge te ndryshme , por pavarsisht jemi ku jemi kemi nga nje pjesez te njeri tjetrit dhe bartim ne brendsine tone ate pjes... e cila asnjeher nuk do te arrij te dal prej aty ku e ka bere vendin....!
Ti tani per mua je dobesia ime... dhe forca ime gjithashtu,Ti je njeriu i vetem qe ne cdo situate te jetes do te doja ta kisha prane!... sepse e di qe je njeri i thjeshte ,Je me te vertete!Ti madheshtore Je ,Je dhe kaq!
Une dua vetem kengen Tende ose me sakte kengen e zemres Tende ta degjoj!
Ne asnjeher s'jemi pare por sa mire njifemi,sa afer jemi me ndjenja te fuqishme qe edhe vet po habitem....ja keshtu jane edhe ditet e mia pa Ty ....edhe pse sdo te doja te te mendoi kaq shume ....Je ti ajo qe mi bene shoqeri me se shumti mendjes sime ....keto jane ditet e kujteses sime,ndersa Ty te uroi : paq vetem dite te bardha ne jeten tende ,si vete zemra dhe shpirti jot.....
Sa shum kam mall....
Sa shum...
Me vlon shpirti!
Fort te perqafoj!
12-11-2007
kiss nga sheqerja
ckemi adi ca po ben tani
Re: kiss nga sheqerja
Citim:
Po citoj ato që tha rea85
ckemi adi ca po ben tani
Citim:
Po citoj ato që tha daedal
Sa keq qw shkrime dhe dedikime kaq te bukura divulgohen keshtu ne ofeza me fshatare etj. Mijra rreshta dhe vargje...mbase ne kete teme nuk duhet te hyjne ata qe cenojne brengat e te tjereve.
Re: Re: kiss nga sheqerja
Citim:
Po citoj ato që tha diabolic
U vdeksha une per bjonden time te preferuar...
Hajde ylli im i bukur tregoji te gjitheve sesa poezi te bukura qe ke dhe sesa i embel eshte shpirti yt.
Kiss sheqere ...
Edhe lexo nje cik me lart shkrimet e mia me siper se ke lidhje edhe ti![]()
Re: Re: Re: kiss nga sheqerja
Citim:
Po citoj ato që tha TOEL
adi moj adi te dija per tjeter po te them qe ma prishe duke te lexuar sot se di pse po ja kshu
Sa e lehte eshte te dehesh me aromen e lekures tende.
Ta shijoj ate me sy mbyllur dhe te peshperisesh emrin tend ne menyre qe koha te ndalet dhe ta shijoj dhe ajo kete cast .
Cdo hap qe hedh kerkon te kap hijen tende nga pas ne menyre qe te te kem gjithmon timen.
Jam egoist e di por smund te bej ndryshe keshtu jam gatuar.
Naten e mire muza ime ,e nesermja na pret dhe nuk do te kete me dite te miat pa ty.
Ti e vrave apatine ketyre diteve dhe tashme ato ty te perkasin...
Ps: Do mungoj tek ditet e mia pa ty sepse do te jem larg me muzen time bjonde :p
Re: Re: kiss nga sheqerja
Citim:
U vdeksha une per bjonden time te preferuar...
Hajde ylli im i bukur tregoji te gjitheve sesa poezi te bukura qe ke dhe sesa i embel eshte shpirti yt.
Kiss sheqere ...
Edhe lexo nje cik me lart shkrimet e mia me siper se ke lidhje edhe ti![]()
sa ftohte kte nate pa ty e dashur
pa ty qe ngohje shpirtin tim
pa yje eshte edhe kjo nate
qe me dhuron vetem trishtim
as pemet gjethet me nuk i mbajne
per toke i derdhin si te ishin lote
kjo vjeshte qofte e mallkuar
se pa ty ndjekam shume ftohte
tani i vetem rrugen time kerkoj
ate qe humba kur te njofa ty
do kthehem njeriu qe dikur kam qene
ai njeri qe skishte lote ne sy
ndoshta nje dite do te me kerkosh
atehere kur malli do te ngacmoj
une do jeme atje ku ne u njofem
dhe me per ty s'do kem nevoje.
Edhe sot edhe ne vazhdimesi e ndjej se ditet e mia pa Ty jane te pa plotesuara te shterrura dhe krejt boshe!....a thua vall pse kaq shume ju mungon diteve te mia!?cfare ishe Ti per mua?....qe kaq shume ke zere vend ne brendesine e shpirtit tim...!?Ti me je bere truproja e mendjes sime ...e shpirtit tim!...e zemres sime !aty ne cdo cast Ti rri gaditun!....parakalojne shume qe se paku nje pushim dhe nje shoqerim duan ta bejne prane meje ...Jo ! Ti si le as pushim te bejne te tjeret!i ke bere nje rrethoje te forte zemres sime...je murosur brenda saj!...i ke bere rrethoje te celikt dhe e ke mbush me dashuri brenda!...Je bere ikona e saj!...je porta hyrese dhe mbyllese e zemres sime!...per kete ditet e mia jane te zbehta te hirta sepse ka kohe qe Ti u mungon!....sa shume u mungon!! thuhet se dashuria ne largesi vret ...vritka shume jo pak!...shume!shpresoi te kujtohesh per te gjitha...cdo dite te jetes sate te kujtohesh per ditet e dikujt pa Ty.
Citim:
Po citoj ato që tha Zani
Edhe sot edhe ne vazhdimesi e ndjej se ditet e mia pa Ty jane te pa plotesuara te shterrura dhe krejt boshe!....a thua vall pse kaq shume ju mungon diteve te mia!?cfare ishe Ti per mua?....qe kaq shume ke zere vend ne brendesine e shpirtit tim...!?Ti me je bere truproja e mendjes sime ...e shpirtit tim!...e zemres sime !aty ne cdo cast Ti rri gaditun!....parakalojne shume qe se paku nje pushim dhe nje shoqerim duan ta bejne prane meje ...Jo ! Ti si le as pushim te bejne te tjeret!i ke bere nje rrethoje te forte zemres sime...je murosur brenda saj!...i ke bere rrethoje te celikt dhe e ke mbush me dashuri brenda!...Je bere ikona e saj!...je porta hyrese dhe mbyllese e zemres sime!...per kete ditet e mia jane te zbehta te hirta sepse ka kohe qe Ti u mungon!....sa shume u mungon!! thuhet se dashuria ne largesi vret ...vritka shume jo pak!...shume!shpresoi te kujtohesh per te gjitha...cdo dite te jetes sate te kujtohesh per ditet e dikujt pa Ty.
Nuk di nga ti ja filloj sonte.
Nuk po arrij te gjej dot fjalet e duhura dhe humbas pas motivesh te parendesishme.
Nuk e di se pas kujt arsyeje te fshihem ,pas kujt motivi te strukem qe trishtimin e fjaleve qe ti mi solle ta flak tutje.
Si zakonisht e di qe fajtor jam une edhe pa bere faj.
Tashme jam mesuar dhe jetoj dhe kete vetedije saqe kam filluar ti besoj edhe vete qe fajtor jam une.
Nejse, ndoshta nuk eshte momenti i duhur per te thene ate qe dua te them.
Por po arrija te dashurohesha pas asaj paqe shpirterore qe kisha krijuar , qe egzistenca jote kishte krijuar.
Dje kur ikem nga shtepia jone e dyte si e quan ti sikur lame edhe sferen e kristalte qe na mbronte nga bota .
Tashme kam frike te zgjohem sepse agimi mund te me ofroj si dhurate zhgenjimin e te qenurit fajtor per dicka.
Dicka qe mund te me dergoj larg teje...
A e keni ndier ndonjehere veten te tepert?
Duket sikur futesh ne nje dimension tjeter,ne nje dimension i cili nuk te perket aspak.
Dhe rrotullohesh rreth hijes tende per te gjetur nje arsye qe llogjiken ta flakesh tutje por smundesh.
Ne ate moment duket sikur bota te braktis ,dhe do ta cosh ne djalle por smundesh sepse nuk eshte ajo fajtore.
Pastaj dergon me mijra here veten ne djalle,por nuk arrin kurre te ngopesh.
Dhe e ben serish ,serish gjerisa fjala lodhet dhe e sfilitur prehet mbi heshtjen.
Kam pasur gjithmon aftesine per te arritur te njoh njerzit.
Arrija te lexoja ne syte e tyre psheretimen e shpirtit dhe ushqehesha me sigurite qe vetja me falte.
Por kurre nuk arrita te njoh veten ,te pakten aq sa duhet.
Kurre nuk arrita ta kuptoj veten ,sikur ishte nje trup qe si perkiste shpirtit tim.
Vazhdoj serish te endem midis pasigurise dhe egocentrizmit tim te hershem.
A e keni ndier ndonjehere veten te tepert ?
Une sot e ndjeva...
ditet e mija pa ty qaj bertas cirrem dhe perseri jam ky qe jam lote ska ato i fshij
Citim:
Kam pasur gjithmon aftesine per te arritur te njoh njerzit.
Arrija te lexoja ne syte e tyre psheretimen e shpirtit dhe ushqehesha me sigurite qe vetja me falte.
Por kurre nuk arrita te njoh veten ,te pakten aq sa duhet.
Kurre nuk arrita ta kuptoj veten ,sikur ishte nje trup qe si perkiste shpirtit tim.
Vazhdoj serish te endem midis pasigurise dhe egocentrizmit tim te hershem.
...
Eshte zeri saj qe bredh neper mendjen time dhe me zgjon duke me peshperitur ne mengjes.
-Zgjohu endra ime...
Eshte imazhi saj qe prihet ne retinen e syve te mi porsi tatuazh mbi lekure ku zgjimin e ben me te embel dhe ne erresire nuk me le kurre vetem.
Me zgjat doren imazhi saj dhe me merr me vehte neper endra sy hapur ku une kerkoj parajsen ,e cili fshihet pas buzeqeshjes se saj.
...
Jam une qe kerkoj te fsheh nje ndjenje te lindur pa dashur neper rruget e inkonshit tim.
Ndoshta kam frike se mos ndjenjat me vrasin dhe dua te mbrohem nga realiteti,apo mos valle jam xheloz edhe pas ndjenjave te mia te cilat i dedikohen asaj.
Nuk eshte e lehte te jetosh me pasigurine e nje ndjenje e cila si lajtmotiv ka misterin e te qenit dicka tabu.
...
Vazhdoj akoma te bisedoj me kete heshtje te shurdher e cila me vret veshet ,e cila me verbon fjalet.
Nuk eshte faji im qe ne rrugen e ndjenjes ajo u shfaq si oaz dehes qe do te shuante etjen e buzeve te thara te shpirtit tim.
...
Kam nevoj per puthjen e saj ,
kam nevoj qe nga dehja i marrosur te qaj
Pastaj me endra realitetin ta vras
shpirtit ti flas,endres ti bertas,nga marazi te pellcas.
Kam nevoj o zot sa kam nevoj
ne zemren e saj qe te jetoj.
Kam nevoj ta perkedhel,me krahe engjelli ta perqafoj
te marre fryme nga fryma saj,nga bota te me mbroj
...
Ajo vazhdon te jetoj ne kete kaos ndjenjash ,te endet ne kete vorbull shpirtrash bashke me mua.
Ajo vazhdon te jetoj me kafshatat e se kaluares te cilat me gervishin lekuren sa here qe perplasen me unin tim egocentrik.
Mua me vrasin keto grimca te se kaluares ndersa asaj ja bejne me te embel shijen e hidhur te se shkuares qe pas kraheve kujton se e ka lene.
Do vazhdoj te shikoj rrugen time dhe ne labirintet e mendjes do ta preh ndjenjen gjeri ne castin kur ajo te jete e kushtezuar vetem nga e tashmja.
E shkuara eshte tirane e saj tashme.
...
Kam frike se eshte tirane dhe e ndjenjes time per fat te keq.
Kjo e tashme me vret pafundimisht per dreq...
Mundohem ta fsheh deshiren time pas tymit te cigares qe kam kohe qe them se e kam lene.
Ashtu si kam lene dhe trishtimin tim te hershem pas kraheve per te gjetur nje spirale drite tek syte e tu.
Kam nevoj ti shoh ata sy dhe te flas me eren ,keshtu qe ajo te vij tek ty dhe te ti peshperisi duke lozur me floket ashtu si fshihen rrezet e diellit tek to.
...
Kam nevoj te te kem timen te pakten per nje cast dhe ta shijoj aromen e lekures tende deri sa te dehem .
Sdo kish dehje me te embel pasi do prihja dhe brengat e mia te qerpiket e tu.
Do te jetoja me copeza buzeqeshjesh qe e kaluara kerkon te ti thyej por une i ngjis me puthje deshire dhe marrezisht jetoj me to dhe ushqej dhe endren neteve te gjata pa gjume.
Mezi marre fryme dhe deshiren time e shuaj me pak trishtim qe qenia e mosqenies tende mban ne jete.
Sa cmendurisht afer dhe sa pafundesisht larg je me mua.
...
Mendjen time kaosi i ndjenjave e pushtonte
Ajo me klith se ka nevoj te degjoj fjalen tende
e cila mund te me perplas si vala drejt shkembit
ose mund te me mbroj me krahet e engjellit.
Kete bote qe ti krijove e dua porsi ty
por me flak e zjarre te marri do ta djeg per te dy
Me hirin e saj pastaj syte do te verboj
ndoshta erresira nga ndjenja do te me mbroj
Por jo gabohem jam genjeshtar i marre
ndjenja nuk mund te kete kurre varre
Aq me pak dhe aq me shume kur ndjenja je ti
Ja ku jam -jepme fryme a vritme ti e di.
...
Luan imazhi yt me spiralet e tymit te lindura nga trishtimi im qe mban emrin tend.
Porsi luan me egon time qe durimin ska njohur kurre ,fitimtar edhe ne humbje.
Kam frike nga vetja ndonjehere dhe dorezohej armet pran ndergjegjes e cila me shume me vret sesa me sheron plaget.
Por do ti kapercej pengesat e arsyes
dhe djalli ta marre nuk kam frike nese vritem a jetoj.
Ne luften per mbijetes kete ndjenje dua ta mbroj... Luan imazhi yt me spiralet e tymit te lindura nga trishtimi im qe mban emrin tend.
Porsi luan me egon time qe durimin ska njohur kurre ,fitimtar edhe ne humbje.
...
Kam frike nga vetja ndonjehere dhe dorezohej armet pran ndergjegjes e cila me shume me vret sesa me sheron plaget.
Por do ti kapercej pengesat e arsyes
dhe djalli ta marre nuk kam frike nese vritem a jetoj.
Ne luften per mbijetes kete ndjenje dua ta mbroj...
Psedikuar ...(e di vet ti )
...
Sa e gjate ish kjo dite
heshtja e pritjes thinji perendite
kjo dite sa e gjate qe ish
pritja ne heshtje numeronte thina perendish
...
Asnje fjale ,heshtja me shurdhon
ku je hija ime trupi po te kerkon
Heshtja me shurdhon ne sfond asnje fjale
hija me kthen shpinen trupi i thote -Me fal...
...
Eci kuturu por hapat me braktisin
gjurmet me kafshata absurde llogjiken grisin
E braktisa llogjiken ,absurdja bredh kuturu
hapat ndjekin gjurmet ndersa une eci s'di se ku.
...
S'di se ku,s'di se ku...
Ps: Dedikuar ...askujt.
Ja dhe pergjigjja ime...
Me pak fjale po te them se te ndjej ne thellesi te shpirtit,
me je bere mish i mishit tim, fryme e frymes time...
Me ty me merr gjumi, me ty zgjohem...te ndjej ne thellesi, aty ku ska me.!!!
Te dua shpirt, te dua s'kam me fjale. ....
Citim:
Ja dhe pergjigjja ime...
Me pak fjale po te them se te ndjej ne thellesi te shpirtit,
me je bere mish i mishit tim, fryme e frymes time...
Me ty me merr gjumi, me ty zgjohem...te ndjej ne thellesi, aty ku ska me.!!!
Te dua shpirt, te dua s'kam me fjale. ....
Kotke e dashur, dashuria nuk tingellon asnjehere fallso.
Dje pata nje frymzim te llahtarshem, shkrova nje poezi shume te gjate dhe shume personale dhe kur po e postoja ne forum se ç'fare bera ne kete tastiere te bekuar nuk e mora vesh por ama poezine e humba - ndoshta ishte shkruar te mos postohej keshtuqe vendosa te shkruaj vetem keto rreshta qe jane dhe thelbi i poezise qe me humbi, iku, nuk e mora vesh se ku????
Citim:
Kotke e dashur, dashuria nuk tingellon asnjehere fallso.
Dje pata nje frymzim te llahtarshem, shkrova nje poezi shume te gjate dhe shume personale dhe kur po e postoja ne forum se ç'fare bera ne kete tastiere te bekuar nuk e mora vesh por ama poezine e humba - ndoshta ishte shkruar te mos postohej keshtuqe vendosa te shkruaj vetem keto rreshta qe jane dhe thelbi i poezise qe me humbi, iku, nuk e mora vesh se ku????
Citim:
Po citoj ato që tha Zani
Si te filloj te i kujtoi ditet e mia pa Ty! Ty qe ishe rrenje e zemres per nje kohe jo te shkurt ...nuk mundem lehte te harroj per cdo dite po te kujtoi !
Ti erdhe pa pritmas dhe ndertove nje fole ne mua ...gjithcka rrodhi spontanisht ne mes nesh ...ishte Dhembshuria qe me njohu me Ty ,ishte Dashuria qe me lidhi fort afer teje ,dhe krejt ne fund Meshira per Ty !
Ti erdhe edhe zbraze gjithe dhimbjen e fatiit qe jeten ta kishin renduar jo pak!!!...,mbeshtete koken ne kraherorin tim dhe denesje me lot !...ata lot me preken ne palc te shpirtit ,forca e shpirtit tim ishte e gatshme per te ndihmuar,por mundesite ishin zero!Kur kujtoi gjithe storien tende me duket pak te bej skenar filmi apo edhe roman te shkruaj ...jo me pak faqe !Jo jo shume e vogel me duket faqja te shkruaj per Ty ...te shkruaj se sa te deshta...e dij qe edhe me deshe ...me gjithe se per hire te reales u permbaje fort !! ndoshta eshte cmenduri sepse sot me duket se ka pak dashuri te kristalta siq ishte e imja per Ty, dhe e jotja per mua !!Por ishin ne kohe te pa kohe per te Dyte shpirt ...asnje here se thash por kjo dashuri na kishte hije te dyve sepse kishim shpirtra binjake me dukej !!....sa veshtire e kam te kujtoi ditet e bisedave tona...ditet dhe mengjeset kur Ti ne nje qoshe te dhomes me prisje te vija une ....Ti filloje ngjarjen e tragjedise tende qe vetem shpirti Yt dinte te vuante ne ate menyre ....e se bashku me Ty derdhja lot dhe une ne nje kend te zyres sime! me gjithe faktin e vuajtjeve tuja qendroje e forte dhe ishe shume larg depresionit ...cdo shkrim i joti mua me prekte shume thell ne shpirt per arsye se nuk dinin te tjeret se kuj i dedikohej ...ndersa une e dija se cka permbante brenda ! Ditet e mia pa Ty edhe pse je ne jete dhe frymon jo shume larg meje i kam te veshtira...per jete do te te kujtoi karakterin,qiltersin dhe kristalizimin qe ke ne vete ...do te te ruaj dhe lutem per Ty dhe shendetin tend fort....rende shume rende i perjetoi ditet pa Ty !!
Fort te Puthe !
Pershendetje Pleshtja!
Here tjeter nqse ju vjen frymezimi derdhe muzen tende te sinqerte ne nje leter me shkrim dore.Duke e shkruar me dore,poezine ose edhe nje rresht proze ,ajo cope leter behet teper e vlefshme jo vetem per nje moment,por pergjithmone,ose beje save perpara se ta postosh.Edhe mua me ka ndodhur keshtu si puna jote.Kam qene i frymezuar dhe kam shkruar te pakten 30-35' dhe kur kam dashur ta postoj me eshte zhdukur pa gjurme.Jam merzitur sa s'thuhet por kam nxene mend.
respekte
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
Pershendetje Pleshtja!
Here tjeter nqse ju vjen frymezimi derdhe muzen tende te sinqerte ne nje leter me shkrim dore.Duke e shkruar me dore,poezine ose edhe nje rresht proze ,ajo cope leter behet teper e vlefshme jo vetem per nje moment,por pergjithmone,ose beje save perpara se ta postosh.Edhe mua me ka ndodhur keshtu si puna jote.Kam qene i frymezuar dhe kam shkruar te pakten 30-35' dhe kur kam dashur ta postoj me eshte zhdukur pa gjurme.Jam merzitur sa s'thuhet por kam nxene mend.
respekte
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
wwaaaww ..
sa shume me bere te lotoj ZANI dhe me lehtesove nga nje brenge e madhe ne skutat e shpirtit tim. kete desha sot te qaja e te qaja pa pushim.
thanks
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
kotka
ju femrat jeni nje mister i madh ne skutat e subkoshiences suaj!!!!!![]()
IQVLORA Faleminderit.
Te them te drejten un gjithmone i shkruaj frymezimet e mia ne leter dhe kurre ketu ne forum direkt, por dje e zene nga puna gjithashtu dhe nga ndjenjat e hodha ketu direkt dhe duke shpejtuar nuk e di çfare bera dhe me iku ashtu siq na ikun disa çaste te bukura te jetes tone dhe vetem pasi kan ikur mbetemi me gisht ne koke duke qortuar ndergjegjen....
Respekte
P.
Citim:
heshtja e pritjes thinji perendite
ne ditet e mia pa ty o lol bore po bie cte shkruaj e di vete si jam une ne ato dite e marrosur
Nese ndonjehere do te ndiesh vetem
dhe apatine do ta kesh humbur pa e ditur
kerkom neper ajrin qe te jep fryme
atje do te jem duke te pritur.
Ta dish nuk do te jem per te te falur puthje
pasionin dhe deshirat pas kraheve i lash
do te jem atje per te te dhene supin
qe te mbeshtetesh dhe brengat te qash.
Ta dish -jo se nuk dua
jo se ne shpirt nuk kam deshire
Por qindra here i peshperis vetes
-Ndoshta keshtu eshte me mire.
Ps: Dedikuar ...nejse
Gjithsej 24 faqe: « E parë ... « 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 » Trego 1181 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.