Forumi Horizont Gjithsej 33 faqe: « E parë ... « 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 » ... E fundit »
Trego 329 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Cila fe eshte ajo qe e con njeriun drejt se vertetes? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15760)

Postuar nga raid datë 03 Mars 2012 - 01:53:

Citim:
Po citoj ato që tha F_xhunior

Une nuk merzitem dot. Budallalleqet s'kan kufi - here si femer here si mashkull karakter i ulet.

Po mor beduin po, e ke gjetur. I njejti jemi.

Postuar nga F_xhunior datë 03 Mars 2012 - 15:19:

Citim:
Po citoj ato që tha raid

Po mor beduin po, e ke gjetur. I njejti jemi.

Sigurisht se e kam gjetur, sllavofil.

Postuar nga robert datë 03 Mars 2012 - 20:29:

Sikur u fol pak me lart per nje ndihme qe do u jepet injoranteve! Kur do vije kjo ndihme, pra sqarimi mbi ate martesen e atij 40-vjecarit me ate gocen 9 vjecare? Ku dhe kur paska ndodhur ky rast qe ngjaka me raste pedofilie?

Postuar nga INNA datë 03 Mars 2012 - 20:34:

Allah akbar
F xhunior sikur po t'genjen allahu yt! Mos bej kto gabime me, mos shaj gjithashtu se do japesh llogari perpara allahut! Mos Harro!

Postuar nga lule datë 03 Mars 2012 - 20:54:

Se ç'kam nje parandjenje qe kta antaret e rinj njihen ne ambiente ( forume ) te tjera e vijn e shfryjn nervat ktu !

Feja qe e çon njeriun drejt te vertetes , eshte vet shpirti i njeriut , qe vendos ça udhe do te udhehiqet .

Postuar nga AngelDevil datë 03 Mars 2012 - 20:55:

Citim:
Po citoj ato që tha raid

Po mor beduin po

sa kohe kisha pa e degju ket bedunin, me kujtove njonin qe e perdorte shpesh

une ende jam teper konfuze per temen. Shpresoj qe Zoti Faik te me jape njohurite e duhura mua injorantes.

Postuar nga dylan datë 03 Mars 2012 - 20:59:

dhe une isha me lulen me siper per zotin ,sbesoj qe ka fe ne ket bot qe te con drejt te vertetes ,sbesoj qe njerzit qe e pratikojne fen si kam then dhe her te tjera nuk bejn keq e mekate nga me te ndryshmet ne ket jet
kshu qe smund te beosj qe ka nje fe qe e con njeriun drejt te vertetes pervecse vet personi veten e tij

dhe as sali berisha sma ndryshon mendjen se le ma baraku jo qe jo psh koh qe skam nigju te flitet per ket ka vdek apo une e kam len pas dore politiken

Postuar nga robert datë 03 Mars 2012 - 22:46:

(Pa u ndikuar nga percaktimet "antar i ri" apo "i vjeter", dhe pa dashur te bej replika), dua ta theksoj edhe nje here kete mendimin e (sakte te) Lules, se eshte shpirti ai qe e udheheq njeriun drejt te Vertetes dhe jo Feja. Jam plotesisht dakort me kete mendim, cfare nga ana tjeter le te kuptohet, se bashkerisht pranojme qe fete aktuale, -pak apo shume-, nuk jane ato qe na afrojn me te Verteten. Pra, kete duhet t'ua themi shkoqur atyre, te cilve keto fe u kane bere lavazh truri, me kete edhe ua kane gjymtuar shpirtin.

Postuar nga raid datë 04 Mars 2012 - 00:33:

Ne vija te pergjithshme jam dakort me frymen qe percjellin pergjigjet e lules dhe robert.
Ne kete teme me "te vertete" une kuptoj te verteten rreth konfliktit qe njeriu ka me zotin, ku zoti eshte nje koncept filozofik dhe jo nje zot qe vret e tmerron sic duan te na percejellin fete e shkretetires.

Konflikti i njeriut me zotin shihet shpesh i pasqyruar ne pyetje te tipit "nga kemi ardhur", "pse ekziston dicka dhe jo asgje" etj. Pyetje ndosha legjitime ne filozofi, nga e cila mund te na vije ndonje e vertete, por une dyshoj gjithsesi. Shume njerez bien rehat me "atje ku i con shpirti", ose instinkti, ose ndjenja, ose mendimi apo filozofia. Kjo krijon nje spekter te vertetash, qe eshte OK me natyren njerezore.

E verteta qe te sjell autoriteti (feja ne kete rast) eshte gjithmone nje e vertete bardh-e-zi dhe qe shpelan trurin dhe gjymton shpirtin, sic e tha robert. Keto te verteta ose te cojne ne parajse ku ka lumturi te pafundme, ose te cojne ne ferr ku ka vuatje dhe mizeri te pafundme, zgjedhje te mesme nuk ka. Eshte fatkeqsi per nje njeri qe te tru-shpelahet qe ne vogeli me idene qe keto dy ekstreme jane vetmet mundesi zgjedhjeje. Bota e tij/saj shpirterore tronditet nga emocione te forta te panevojshme.

Postuar nga F_xhunior datë 04 Mars 2012 - 02:47:

Juve siper, fatkeqesisht njeri me tre nofka te ndryshme, ju ka hutuar greku dhe italiani, se s'njohkeni fe as komb. Nje shqiptar duhet te respektoje tjetrin, pavaresisht perkatesise fetare. Perkundrazi, nje shumice e shqiptareve te Shqiperise, sidomos ju nga prejardhja e gjyshit tim e gjer ne maje te Jugut, jeni sllavofile. Fale ALlahut, gjithashtu dhe te Enver Hoxhes, nuk bej pjese ne mesin tuaj sot, pse u detyruan te braktisin Shqiperine, saktesisht Durresin - shkak politika. Po ritheksoj, jo te gjithe por shumica, fatkeqesisht, jeni sllavofile. Megjithate, une s'do te nderroj fe as komb pse te gjakut tim mua me quajne beduin. Mirepo, per derisa ne na quajne beduine, kemi per te t'ju quajtur sllavofile. Dhe, keshtu, me fjale tjera, populli shqiptare ka per te ngelur i percare sa te ekzistoje bota.

Gjithsej 33 faqe: « E parë ... « 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 » ... E fundit »
Trego 329 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.