Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Arkiva (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=356)
-- Mendime te castit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18213)
Postuar nga RAIMONDI datë 18 Tetor 2010 - 02:16:
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Une them qe po te beje ai testin e DNA ai del te haplogrupi C
----Tani degjo dicka--------------Ne shqiptaret akuzohemi nga fqinjet se jemi te ardhur nga Azia ---sipas tyre ne kemi ardhur ne kohen e Turqise, cka eshte nje genjeshter e trashe -----------sep[se gjate kohes se Turqise nuk ka pasur asnje lloj levizje masive te popullisive per ne Ballkan --Perkundrazi ,Levizjet e shqiptareve kane qene nga Ballkani drejt Stambollit -------Pothuajse qekur u vendos Kostandinopoja nga K ---Ne fakt ,kjo qe thone armiqte e kombit tone ka njefare te vertete --------Shqiptaret kane tek -tuk njefare perngjasimi me tiparet aziatike.------Po si shpjegohet kjo ?
---------Babai i teorise raciste e ka vene ne dukje kete perngjasim te vaget qe kane shqiptaret me aziatiket-------
------Une ne fakt nuk doja ta thosha por ti po me detyron, dhe po e them-----------Por ai thote se pavaresisht kesaj qe shqiptaret kane tek tuk nje si pune facie pak aziatike -------Ata (shqiptaret ) jane me gjak dhe me dhuhe Ilire,-arjane , dhe jane raca me a Paster e bardhe dhe me e Bukur ne Europe-----
------Kjo thenie e tij per Pastertine dhe Bukurine e races shqiptare,cuditi dhe vete Kadarene kur ai e lexcoi kete thenie rastersisht ne nje muze me librat e Babait te teroise Raciste Monsier ARTHUR COMTE DE GOBINEAU -------------------
--Libri quhet --" L'essari sur l'inegailete des races humain"----
-----------Po si eshte ky problem i races shqiptare kur dihet qe shqiptaret nuk kane pasur asnje levizje historike per aq sa njef Historia boterore ?????
-------Une mendoj se kjo ka lidhje me ..............HITITET--------------Pse ?
-----Ketu ne Ballkan para te pakten luftes se Trojes , por besoj shume me perpara Hititet kane jetuar ne Ballkan sic thote Enciklopedia Amerikane ----Ne luften e Trojes ata kane jetuar ne Azine e Vogel --------por aty ata kane vajtur duke u larguar nga Ballkani-------Htitet thuhet qe ishin nje popullsi e bardhe ----dhe ne nje liber te botuar ketu ne lidhje me deshifrimin e fjaleve hitite nga nje studjues Frances , une aty pashe fjale te ngjashme me shqipen si fjalet --Para, mbrapa ,lart poshte etj --dhe pashe edhe fjalen greke Andrio -- --Ato fjale i kam postuar ketu para nje vitit
---------Mirpo eshte mendim unanaim i studjuesve qe ata ishin popullis e bardhe ,sepse vinin ne Azine e vogel nga Malet e Ballkanit......................
----------Por un pashe dicka jashtezakonisht itneresante ,kur po lexoja Biblen e vjeter librin e Gjenezes-----------Atje flitej edhe per Hititet ,por me e buklura ishte se jepeshin edhe pamjet e fytyrave te hittiteve ne profil.......--ishte nje skice e parendesishme por qe fytyrat e hititeve i jepte me tipare ....................AZIATIKE
-----------Lexova me poshte dhe thoshte se shkencetaret e kudnershtonin kete skice me tipare aziatike te hititeve ,sepse ata konsideroheshin si popullsi e bardhe e ardhur nga Malet e Ballkanit..........
......................Por mua mu kujtua fakti qe kam pare shume shqiptare me tipare qe kane nje fare hije aziatike --dhe e fundit ka qene nje vajze fireake me origjine nga Himara-
-Flisja me te ne nje site shqiptar --dhe kur u pame ne kamera , shof se ajo dukej tamam si Aziatike .---Kam pare edhe te tjere ne Vlore tek tuk qe kane ndonje tipar aziatik.....
----------Pra, sipas meje kjo hije e tiparit aziatik te shqiptareve ka lidhje me Hititet qe kane jetuar ne Ballkan para 10 mije vjetesh e mos me shume,pastaj , ata iken ne Azinee vogel .....Por patjeter qe ketu kane ngeur nga ajo popullsi............Pastaj ketu erdhen Iliret dhe duhet te kene pasur ndoshta te njejten gjuhe dhe kane bashkejetuar me njeri tjetrin ne menyre paqesore ..............
----------Ky eshte arsyetimi im per ate perngjasimin aziatik-------sepse Genghis Khani , nuk hariti ne malet e Shqiperise ,pasi ushtria e tij harriti deri diku ne fushat Hungareze dhe nuk u fut ne zonat malore, sepse ata ishin ushtare te mesuar teluftonin ne fushe te hapur,me kaloresi ---ishin ushtare stepash.....dhe Absolutisht ata nuk harriten deri ne Austri e jo me ne Shqiperi--------Keto i thote edhe Enciklopedia Amertikane
---So, nuk eshte asnje cudi kur shef dike qe ka tek tuk ndonje si hije aziatike ---Ai eshte absolutisht shqiptar ,dhe te pakten eshte mbi 10 mije vjet autokton ne vendin e tij
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.