Forumi Horizont Gjithsej 27 faqe: « E parë ... « 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 »
Trego 265 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- A ka jete pas vdekjes ? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12187)

Postuar nga lost_soul datë 13 Shtator 2009 - 04:20:

Citim:
Po citoj ato që tha ksovari

Po juve aq shume urreni, saqe po t'iu hapet zemra vullkan shperthn. Çdo keqe qe godet njerezit eshte pasoj e veprave te tyre.

E kan studiuar çeshtjen CUNAMI. Edhe termetin ne Iran,dhe tash permbytjen ne Turqi...Po nese do hap tem diskutimi dhe i ulemi debatit, tash jemi dhe rrim ne temen aktuale i nderuar...

I dehuri nese ben ndeshje kush do jep pergjegjegjesin?

Me ju do diskutoja pasi te kesh lexuar diqka nga librat e shejt, e jo perderisa jeni te inspiruar nga mediat e kontrolluara nga "rendi i ri boteror"..

Pra, dhe ne prap jemi miq ne forum, dhe jam i vetedijshem se çfaredo argumenti te forte tua sjell juve, ju prap do te mohoni...

Dmth tsunamit dhe te gjitha jane ndeshkimet e zotit ndaj veprave te njeriut, sipas studiuesve. (Cfare studiuesish!!!!...LOOOL)

Me fjale te tjera:
Zoti pasi krijoi njeriun i tha: me besoni mua dhe do te merni dashurine e pafundme, perndryshe jo vetem qe s'do te merni dashuri prej meje, por une do t'ju djeg, vras, shkallmoj shtepite, vras femijet me tsunami,semundje etj etj..

Ky lloj zoti sigurisht qe eshte psikopat.

Postuar nga kurt datë 13 Shtator 2009 - 04:32:

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul

ki kujdes ti lost, mbaje gojen se ai te degjon...
the supreme being e kisha fjalen...
qenke shume zemrok te ofendosh the being of obsolute infinity dhe ti thuash psikopat!
ndoshta ty te don me shume, se nuk i lutesh e nuk je servil ndoshta, thote me vete, me ngjan mua ky errogant little prick

Postuar nga ksovari datë 13 Shtator 2009 - 05:38:

Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Besoj se nuk gabohem aspak sepse siç e para thashe jane me teper se 10 shekuj qe na ndajne nga shkenca e lashte e cila u nderpre nga zhvillimi i fese. 12 shekuj eshte sikurse t'ja fillosh nga hiçi.

I nderuar, per temen shkecore, eshte shkruar mjaft ne forum, dhe mund te holumtosh ne internet, sidomos shkenca dhe Islami, keshtu nuk e shoh qe ia vlen te diskutojme tema tjera ne kete teme/

Po kush na keijoi atehere ore njerez. Me lejoni tua tregoj nje histori te shkurter shkeputur nga libra e shejte:

Abrahami (Ibrahimi), ne mbremje i erdhi nje musafir, ky ia hapi deren. Musafiri i kerkoj konak. Ky e pyeti : a beson ne Zotin, ai thjesh i tha jo, Abrahami i tha se nuk mund te pranoj ne konak pabesimtarin. Udhetari vazhdoj rrugen> Abrahami menjehre u qortua nga Zoti, Si guxon krijesen Time mos ta pranon konak pse nuk me besoi Mua, per nje nate, kurse Une atij i lejoj te haje e te pije nga te mirat, dhe le te lire te ece mbi toke qe 40 vite... Abrahami ceapoi pas udhetarit dhe ia tregoj historin, udhetari i habitur, i tha : a kaq i meshirshem eshte Zoti juaj..

Ndersa disa qe dhone se Zoti nuk i mishirshem, e vertete, Ai eshte i rrept ndeshkim , dhe ndeshkon popullin zullumqar.

Çfare do thoni per amoralitetin, nena vrete femijen, abortet, krimet, etj etj...

Dhe ju prap nuk Besoni ne Zot dhe boten tjeter!

Postuar nga ksovari datë 13 Shtator 2009 - 05:59:

Citim:

Dmth tsunamit dhe te gjitha jane ndeshkimet e zotit ndaj veprave te njeriut, sipas studiuesve. (Cfare studiuesish!!!!...LOOOL)

Me fjale te tjera:
Zoti pasi krijoi njeriun i tha: me besoni mua dhe do te merni dashurine e pafundme, perndryshe jo vetem qe s'do te merni dashuri prej meje, por une do t'ju djeg, vras, shkallmoj shtepite, vras femijet me tsunami,semundje etj etj..

Ne tsunami nuk u prishen xhamit dhe njerezit qe ishin ne to shpetuan shendosh e mire..

Ti do kthehesh tek Ai por si ate nuk e di. E di vetem nje gje

Ke udhezon Zoti nuk ka kush qe e humb, dhe ke e humb Zorii nuk ka kush qe e udhezon

Postuar nga ksovari datë 13 Shtator 2009 - 06:05:

Citim:
Po citoj ato që tha kurti
Ksovar, te gjithe ne shqiptaret jemi duke shkuar in hell kshtu si mendojm. per mua te pakten fut ndonje fjale te mire atje ne parajse ku do shkosh se une nuk e mohova exsistenzen e zotit, nje liability insurance per mua!!

I nderuar, nuk thash qe shqiptaret shkojne ne hell, une, njoh besimtare nga shqiperia, qe po te marresh nje nga ata e ti masesh ne kapacitetin e dijes me 10 ksovar, ai do i mund.

Ne parajse lutem te jemi qe te gjithe, por jo te gjithe qe falen shkojne ne parajse. Nuk ia vlen te demonstrosh besimin e te ben padrejtesi ne toke. Besimi eshte kuptiplote dhe i pranueshem kur je ne harmoni me Zotin dhe njerezit.

NJe thenie po e cek eshte profetike: kush nuk falenderon njerezit, nuk falenderon as Zotin.

Une nuk kam kompetenc te dirigjoj kush dhe ku, ajo i takon Krijuesit.

Postuar nga ksovari datë 13 Shtator 2009 - 06:15:

Citim:

Me fjale te tjera:

Shume jeni te thyer shpirterisht, dhe mendoni se e mundni Zotin, jo, jo. Dhe une nuk e mbroj Zotin, se Ai as nuk eshte varr, as kukull, as tagut, por eshte Absoluti, dhe po deshi Ai te udhezon,, po nuk deshi, te le ne humbje, ne varferi te zemres deri ne vdekje...

Une thjesht po diskutoj miqesisht dhe nuk dua te jem ne konflik me asnje njeri ketu...

Keshtu si ty kam pasur babain tim, eeee ka bere shkollen ne ish Jugosllavi, por sot kur me sheh me perqafon me embelsi. Kuta di une ku eshte hajri,,

Dhe e di çfare ti nuk di te kundershtosh Zotin, Kur kam kundershtuar une, te rrenqethej trupi, dhe kam mohuar me rend se ju, keshtu qe as nuk me mbetet meraku, por kam mesuar nga lufta ne Kosove qe Ai eshte edhe i meshirshem eshte Ai qe fal shume.

Atij nuk i mbetet mangu asgje nga pushteti edhe sikur i tere njerezimi ta mohojne, dhe asgje nuk i shtohet, nese i tere njerezimi e besojne, me Ate askush nuk eshte i barabart.

Postuar nga lezhjani-82 datë 13 Shtator 2009 - 13:05:

Ksovari nuk ju pergjigje dilemes sime...

Eshte Darwin injorant apo jo?!

PS: kij parasysh se disa e kane studjuar biblen, ndoshta edhe me shume se ti .

Postuar nga ksovari datë 13 Shtator 2009 - 16:18:

Citim:
Po citoj ato që tha lezhjani-82
Ksovari nuk ju pergjigje dilemes sime...

Eshte Darwin injorant apo jo?!

PS: kij parasysh se disa e kane studjuar biblen, ndoshta edhe me shume se ti .

Bibla nuk eshte libri qe une e studioj, e besoj per liber te shjte dhe aspak nuk kam dilem, por, meqe tu dashka pergjigja ime, une mendoj se ai, perderisa i bindi perendimoret se njeriu eshte majmun ne origjin dhe bota u krijua rastesisht, une, personalisht mendoj, se ai ishte nje injorant shume i talentuar...

Postuar nga AngelDevil datë 13 Shtator 2009 - 16:55:

Nëse marrim një bukë dhe pyesim se kush u bë shkak që ajo të vinte në atë formë?, patjetër se përgjigja - faktor relevant i saj është mielli (në mënyrë që të jemi sa më konciz, nuk do të ceken elementet tjera që bëjnë të mundur trajtat e caktuara të krijimit), prapë pyesim, nga erdhi mielli - nga gruri!, po gruri nga doli, kush u bë shkak i tij?, - s’ka dyshim se shkaktar ishte toka, dhe pyetja e fundit që mund të shtrohet, është, nga erdhi toka, kush e krijoi atë? Për besimtarët përgjigja është shumë e qartë - atë e ka krijuar Zoti dhe vetëm Ai. Zoti është shkaktar i të gjitha shkaqeve, i Cili vet është i pa shkak. Aristoteli thoshte Lëvizësi i palëvizshëm – Zoti. Por ja që ateistët parashtrojnë pyetjen: kush është krijues i Krijuesit??

Doja te thoja qe arsyeja e mposht gjithmone egzistencen e zotit por serish dhe brenda arsyes gjejme element te egzistentes se tij.

Po lexoja kete ne internet dialogu midis ateistit e besimtarit duke perdorur llogjiken matematike:

Ateisti: Çfarë ka para Zotit?
Besimtari: Asgjë, Zoti ka ekzistuar përjetësisht!
Besimtari: Çfarë ka para njëshit (1)?
Ateisti: Zero (0)!
Besimtari: Sa bëjnë 1+0?
Ateisti: Një (1)!
Besimtari: Prapë po mbetet një! Zoti është një dhe i vetëm, asgjë nuk ka para Tij, sepse Ai është i Përhershëm.
Besimtari: Cili është numri i fundit?
Ateisti: Nuk ka numër të fundit!
Besimtari: Zoti është i pambarim. Sikur të kishte mbarim nuk do të quhej Zot.

Postuar nga lost_soul datë 14 Shtator 2009 - 00:13:

Citim:
Po citoj ato që tha ksovari

Shume jeni te thyer shpirterisht, dhe mendoni se e mundni Zotin, jo, jo. Dhe une nuk e mbroj Zotin, se Ai as nuk eshte varr, as kukull, as tagut, por eshte Absoluti, dhe po deshi Ai te udhezon,, po nuk deshi, te le ne humbje, ne varferi te zemres deri ne vdekje...

Une thjesht po diskutoj miqesisht dhe nuk dua te jem ne konflik me asnje njeri ketu...

Keshtu si ty kam pasur babain tim, eeee ka bere shkollen ne ish Jugosllavi, por sot kur me sheh me perqafon me embelsi. Kuta di une ku eshte hajri,,

Dhe e di çfare ti nuk di te kundershtosh Zotin, Kur kam kundershtuar une, te rrenqethej trupi, dhe kam mohuar me rend se ju, keshtu qe as nuk me mbetet meraku, por kam mesuar nga lufta ne Kosove qe Ai eshte edhe i meshirshem eshte Ai qe fal shume.

Atij nuk i mbetet mangu asgje nga pushteti edhe sikur i tere njerezimi ta mohojne, dhe asgje nuk i shtohet, nese i tere njerezimi e besojne, me Ate askush nuk eshte i barabart.

U lodhe duke lavderuar veten o mburravec njeri.

Argumenteve te tua une i bej shurren o kosova martire, se me te bllokuar celebrale si puna jote kam vite qe debatoj ne kete forum.

Prap miq mbetemi. Te fola pak ashper se u be e disata here qe ti me flet me ate gjuhe.
Tung

Gjithsej 27 faqe: « E parë ... « 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 »
Trego 265 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.