Forumi Horizont | Gjithsej 332 faqe: « E parë ... « 171 172 173 174 175 176 177 178 179 [180] 181 182 183 184 185 186 187 188 189 » ... E fundit » Trego 3316 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime te ngjarjeve nga Shqiperia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=307)
-- Lajmet e fundit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15860)
Pse Kurti yne te jete ki mo jooo se besoj
Per Albin Kurtin kam shume simpati.
Kurse per kurtin tone kane shume simpati femrat e forumit.
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Per Albin Kurtin kam shume simpati.
Kurse per kurtin tone kane shume simpati femrat e forumit.![]()
Citim:thats right lost, ky nuk eshte aksident
Kurti paska shku te top channel.
http://top-channel.tv/artikull.php?id=199453&ref=ml
Kryeballisti ka ide libertariane deri ne anarkiste.
Mund te jete "good and dandy" ne teori, por ne Shqiperi na duhen kurtet.
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
edhe kjo i mungon shqiperise Vizioner, qe ta lejm name mire neper bote.
lexova vetem ato fjalite e me boje.
sa komb qesharak paskena ken!
Ja se vjen Air Force e jua shpjegon mire juve ket punen e te persekutuarve
Citim:me ate albinin jam dakord edhe une. me duket pak crazy ideja e tij tani tani, por kam filluar te mendoj se tani ne nje ardhme te shpejte noshta eshte rasti/koha me e pershtatme per nje bashkim shqiperie. si mendon tiu lost?!
Kryeballisti ka ide libertariane deri ne anarkiste.
Mund te jete "good and dandy" ne teori, por ne Shqiperi na duhen kurtet
Citim:Personalisht jam dakort me protestat, por jo me ekstremet. Nuk e di se cili eshte shkaku qe i çon keta njerez te vuajtur nga diktatura te marrin nje akt ekstrem. Nqs kane bere te gjitha perpjekjet e mundeshme per te kerkuar te drejtat e tyre qe u takon persa i perket viteve te burgut apo demshperblimeve per njerzit e vrare apo vdekur burgjeve te komunizmit normal qe duhet ti drejtohen Strasburgut apo Brukselit, por ne kete menyre me duket hapur ajo shprehja, po mbytem une te mbyten te gjithe.
Po citoj ato që tha Vizioner
'Azil politik sapo të hiqen vizat'
100 ish-të persekutuar paralajmërojnë nisjen kolektive dhe veprimin ekstrem pas heqjes së vizave. Protestë me zinxhirë te Parlamenti Europian. Udhetimin e pazakonte e paguan biznesmeni Beqir Caushi.
Thonë se u ka sosur durimi. Deri në atë pikë sa, sapo të hiqen vizat do të nisen ta kërkojnë shpëtimin dhe fatin drejt Brukselit. E jo thjesht me ndonjë takim protokollar me krerët më të lartë drejtues të Europës së ëndërruar edhe kur shumë shqiptarë të tjerë e përbuznin. Por do të shpërthejnë shpirtin që iu vlon kaherë pa shpëtim në vendin e tyre, ku as dikur, as tash nuk po e gjejnë veten. Dhe do shprehen vërtetësisht, ashtu siç ndiejnë. Me një grevë të paqtë e njëkohësisht tronditëse urie, mu përpara Parlamentit Europian. Duke kërkuar deri azil politik, e jo në kohët e Shqipërisë komuniste, por paradoksalisht të asaj postkomuniste.
"Do të kërkojmë azil politik, do të futemi në grevë urie, që ta dijë Europa se në ç'gjendje i ka katandisur ish-të burgosurit politikë shqiptarë atdheu i tyre, në të cilin as ka pasur, as ka demokraci dhe drejtësi. Një vend ku fitojnë e janë ende në pushtet ata që na vranë e persektuan. Një vend ku ndihesh i huaj, pasi fitojnë vetëm hajdutët, imoralët, kontrabandistët, servilët, spiunët", shprehet Gjergj Ndreca, sekretar i Shoqatës së Rehabilitimit për Drejtësi dhe Dinjitet të ish-të persekutuarve politikë, e cila numëron 450 anëtarë. Dhe jo thjesht me fjalë, por me vepra për këtë qëllim janë mbledhur 100 ish-të burgosur të komunizmit, të cilët fill pas 16 dhjetorit, ditës kur s'do të ketë më viza, do ta kenë të afërt ditën e nisjes për rrugë drejt Brukselit.
Ndërkohë që në kryeqendrën e institucioneve europiane, Bruksel, i presin edhe 50 ish-të burgosur të tjerë, të cilët do të mblidhen aty posaçërisht nga diaspora. "Shpenzimet e rrugëtimit tonë kolektiv do t'i marrë përsipër biznesmeni i njohur shqiptar në SHBA, Beqir Çaushi, nipi i Hysen Haxhisë, i cili ka bërë 16 vjet nëpër burgjet komuniste", thotë Ndreca.
Dhe jo vetëm grevë urie. Si simbolikë të protestës në Bruksel janë blerë edhe 220 metra vargonj hekuri, nga ai që përdoret për të lidhur makinat në dëborë, dhe me të do të rrethojnë simbolikisht Parlamentin Europian.
"Disa njerëz të qeverisë, të cilët e kanë marrë vesh gjithë sa u tha më sipër, për të na zmbrapsur na pëshpërisin se po të shkojmë atje do na rrahin policët e BE-së. Por ne do kërkojmë të drejtat tona paqësisht. Edhe po na rrahën, neve na kanë rrahur komunistët në Qafë të Barit, Spaç, Burrel. Na e kanë thyer kurrizin, kështu që nuk kemi frikë.
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
me ate albinin jam dakord edhe une. me duket pak crazy ideja e tij tani tani, por kam filluar te mendoj se tani ne nje ardhme te shpejte noshta eshte rasti/koha me e pershtatme per nje bashkim shqiperie. si mendon tiu lost?!
Gjithsej 332 faqe: « E parë ... « 171 172 173 174 175 176 177 178 179 [180] 181 182 183 184 185 186 187 188 189 » ... E fundit » Trego 3316 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.