Forumi Horizont Gjithsej 315 faqe: « E parë ... « 180 181 182 183 184 185 186 187 188 [189] 190 191 192 193 194 195 196 197 198 » ... E fundit »
Trego 315 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- A jeni ateista apo besimtare (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=5338)

Postuar nga Jarigas datë 26 Tetor 2007 - 22:25:

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: po shumee

Citim:
Po citoj ato që tha tolstoy86

Muhammedi a.s.v e ka 'shpallur veten' profet ashtu sic e ka shpallur cdo tjeter. Ka thene jam derguar nga Zoti si udherrefyes per njerezit.
Nqs do te jesh cinik apo qofte 'realist', qendroji besnik llogjikes tende der ne fund, me fjalet qe thua per krishtin, shihet qarte qe e beson si jo njeri normal, po ashtu si une. Po qe ai eshte i derguar, ku shkruhet, ne qiell, apo e tha vete..

Sadoo shembuj te jap per mesazhet e paqes dhe per jeten e krijeses me perfekte qe ka nderu token Muhammedin a.s.v, nuk do mjaftojne qe koka jote te heqi paragjykimet. Ti e ato si ty, qe thone qe ai e islami nxit dhunen, urdheroni, jepni shembujt.

Nuk do merrem me banalitete e shembuj vulgare, 'ky bertet Allahu ekber kur vret' etj etj. Ne afrike, mijera femije vrases bertasin 'rrofte liria'kur vrasin femije te tjere, keta pa kallash..

tani, qe jane te gjithe nje kategori:'idiote', jemi dakord te dy.. faktet qe kete 'idiotllik' e kane te kuptuarit te drejte te islamit, apo qofte nga nje te shkruar a citim ne islam, na e jep dot???

Jepe, pastaj kam radhen une

nuk do merrem me te pjerdhura ne ajer

Kurse Skenderbeu nuk e ka shpallur veten profet dhe as shpetimtar, por the se lirine e gjeti mes popullit.Pra e pranon dhe vete se nuk mund te behet paralelizem mes tyre.Mire deri ketru.

Ne fjalet qe them une nuk duket aspak besimi im se Krishti eshte jonormal, bile te sfidoj te me gjesh nje shkrim timin , ne cilendo teme qofte , ku duket nje gje e tille .Une thjesht citoj fjalet e tij.Pike.Nese ti pastaj don medoemos te besh krahasimin midis "krijeses perfekte"(harron te shtosh se i tille , eshte sipas teje) dhe Krishtit,le te fillojme te themi ca fakte qe ndoshta ty te duken te pakuptimta,por qe sipas meje jane themelore.Muhameti  eshte ai qe ka urdheruar dhe ka marre pjese ne lufte, ai qe ka vendosur per jeten e njerezve rreth tij.Krishti ka predikuar gjithmone paqen, bile edhe ndaj armiqve te popullit te tij, pushtuesve romake.Nuk ka vendosur kurre per jeten e ndokujt duke predikuar gjithmone dashurine si armen e vetme te lejuar prej atit Zot. 

Nese do shembuj te nxitjes se dhunes apo armiqesise  ne Kur'an fillo e  lexo pak : 58.10  , 3:118-120, Corano 5:51, 9:29.   9:113. Nese nuk te mjaftojne, ma thuaj se te jap shembuj te tjere..

Pastaj , kur lexon shkrimet e mija , lexoji me kujdes.Nuk ka kategori idiote, por individe te tille.Nje njeri qe vret duke therritur "rrofte Skenderbeu" eshte po aq idiot sa ai qe vret duke therritur "allahu ekber".Kurse ne Afrike sic e thua vete jane femije ata qe bejne idiotesira, femije te pashkolluar e paedukuar.Zgjedh gjithmone paralelizma te gabuar.Apo beson se ata qe thone "allahu ekber" jane ne nje nivel me ata femijet atje.??

Kur flas per "idiotllik", e kam fjalen per ata qe perdorin si sebep per te perdorur dhunen nje fjale apo shkrim te dikujt , pa e peshuar me trurin e vet.Dhe ne pergjithesi shumica e atyre qe perdoren si vegel dhune kundrejt armiqve te Islamit, jane krejt "idiote" nga ana intelektuale.Apo nuk je njemendje me mua??

Sa per kuptimin drejt apo shtrember te Kur'an-it, une nuk kam pike dyshimi se asnje mysliman, i cilitdo grupacioni apo fraksioni eshte ne te drejte kur thote se ai e kupton drejt fjalen e Muhametit ne te.Thjesht pasi nuk ka nje kuptim te vetem....Eshte si puna e Horoskopit, mund ta interpretosh si te duash.Pra, ti nuk je idiot nese beson fjalen e Muhametit apo Krishtit, je i tille nese vret ne emer te tyre.Qarte???

Radha jote...

Gjithsej 315 faqe: « E parë ... « 180 181 182 183 184 185 186 187 188 [189] 190 191 192 193 194 195 196 197 198 » ... E fundit »
Trego 315 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.