Forumi Horizont Gjithsej 32 faqe: « E parë ... « 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 » ... E fundit »
Trego 315 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- A jeni ateista apo besimtare (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=5338)

Postuar nga tolstoy86 datë 22 Tetor 2007 - 11:41:

Re: Re: Re: Re: po shumee

... sepse po te shofesh shumice terroristve.. behen fli se ashtu u thot feja.. dhe vrasin njerz te pa fajshem, e di qe do nxjeresh pretendime per kete .. po ja qe keshtu qendrojne faktet... ata kur vrasin e kur hedhin helikoptere.. thone hallahu hekber, si kam degjuar te thone jezus.

ciao. [/B][/QUOTE]

te tjapi nje dru te mire njeri e ne te njejten kohe te bertasi 'rroft skenderbeu', i ve fajin skenderbeut ti? ka te marre plot qe bejn gjera te tilla. pastaj po te qe puna per te pare krime qe behen gjoja ne emer te krishtit, shko kerko pamje te mlladicit, te sllobodanit, te karagjicit etj etj, i ke gjithmone me nga nje prift ne krah qe i bekon. Kur do te shohesh vetem ato qe do te shohesh, nuk ka gje ne bote ta mbushi mendjen qe e ke gabim . Para se te thuhet 'behen fli se ashtu u thot feja.. dhe vrasin njerz te pa fajshem', qe eshte nje akuze dhe fyerje e madhe shume, jepet nje fakt, qofte nje.

Postuar nga Jarigas datë 26 Tetor 2007 - 01:28:

Re: Re: Re: Re: Re: po shumee

Citim:
[i]

te tjapi nje dru te mire njeri e ne te njejten kohe te bertasi 'rroft skenderbeu', i ve fajin skenderbeut ti? ka te marre plot qe bejn gjera te tilla. pastaj po te qe puna per te pare krime qe behen gjoja ne emer te krishtit, shko kerko pamje te mlladicit, te sllobodanit, te karagjicit etj etj, i ke gjithmone me nga nje prift ne krah qe i bekon. Kur do te shohesh vetem ato qe do te shohesh, nuk ka gje ne bote ta mbushi mendjen qe e ke gabim . Para se te thuhet 'behen fli se ashtu u thot feja.. dhe vrasin njerz te pa fajshem', qe eshte nje akuze dhe fyerje e madhe shume, jepet nje fakt, qofte nje. [/B]

Une do ta quaja "idiot", e natyrisht nuk do 'i vija fajin Skenderbeut.Para se gjithash sepse Gjergj Kastrioti nuk ka shruar libra  ne te cilet veteshpallet profet.E kjo eshte edhe prove e faktit se nuk ka ndodhur ndonjehere qe dikush te vrase ne emer te tij.

Pastaj nese ti do te na thuash se ata qe vrasin veten dhe te tjere individe te species se tyre ne emer te nje zoti, jane idiote, ok.Jam njemendje me ty.Vecse ne keto kohet e fundit numri i ketyre idioteve anon shume nga myslimanet.

Sidoqofte nuk mund te besh asnjelloj paralelizmi me te krishteret, qofshin ata katolike apo ortodokse.Njihet boterisht se Krishti  flet kunder cdo lloj dhune, madje edhe kunder atij qe te ka vrare.Gjakmarrja per te nuk duhet te egzistoje.Ky eshte ndryshimi themelor ndermjet dy filozofive.

Ti kerkon fakte, kur mjafton te shikosh cdo kronike te ketyre tmerreve qe shkaktojne "kamikazet".Atehere ose kuptimi i fjales "fakt" per ne nuk eshte i njejte(dhe je i lutur te na shpjegosh se cfare nenkupton ti me kete term), ose fjalet e tyre mbi ndjelljen e vdekjes se te gjithe cifuteve apo te kundershtareve te Islamit jane mjalte i kulluar.

Ty ,pergjigja........

Postuar nga Elbasanas datë 26 Tetor 2007 - 05:33:

A T E I S T

Postuar nga Elbasanas datë 26 Tetor 2007 - 05:36:

.............

R E A L I S T

.............!!!

Postuar nga sabina nr1 datë 26 Tetor 2007 - 12:31:

Sa gjate e kishe biografine si realist Elbasanas !!!

Postuar nga Jarigas datë 26 Tetor 2007 - 14:38:

Ai vetem nick-un ka elbasanas.....

Postuar nga bleta punetore datë 26 Tetor 2007 - 15:59:

doja me pa, me letren e vet a do ish vertet kaq realist elbasanasi ?

Postuar nga tolstoy86 datë 26 Tetor 2007 - 16:58:

Re: Re: Re: Re: Re: Re: po shumee

Citim:
Po citoj ato që tha Jarigas

Une do ta quaja "idiot", e natyrisht nuk do 'i vija fajin Skenderbeut.Para se gjithash sepse Gjergj Kastrioti nuk ka shruar libra  ne te cilet veteshpallet profet.E kjo eshte edhe prove e faktit se nuk ka ndodhur ndonjehere qe dikush te vrase ne emer te tij.

Pastaj nese ti do te na thuash se ata qe vrasin veten dhe te tjere individe te species se tyre ne emer te nje zoti, jane idiote, ok.Jam njemendje me ty.Vecse ne keto kohet e fundit numri i ketyre idioteve anon shume nga myslimanet.

Sidoqofte nuk mund te besh asnjelloj paralelizmi me te krishteret, qofshin ata katolike apo ortodokse.Njihet boterisht se Krishti  flet kunder cdo lloj dhune, madje edhe kunder atij qe te ka vrare.Gjakmarrja per te nuk duhet te egzistoje.Ky eshte ndryshimi themelor ndermjet dy filozofive.

Ti kerkon fakte, kur mjafton te shikosh cdo kronike te ketyre tmerreve qe shkaktojne "kamikazet".Atehere ose kuptimi i fjales "fakt" per ne nuk eshte i njejte(dhe je i lutur te na shpjegosh se cfare nenkupton ti me kete term), ose fjalet e tyre mbi ndjelljen e vdekjes se te gjithe cifuteve apo te kundershtareve te Islamit jane mjalte i kulluar.

Ty ,pergjigja........

Muhammedi a.s.v e ka 'shpallur veten' profet ashtu sic e ka shpallur cdo tjeter. Ka thene jam derguar nga Zoti si udherrefyes per njerezit.
Nqs do te jesh cinik apo qofte 'realist', qendroji besnik llogjikes tende der ne fund, me fjalet qe thua per krishtin, shihet qarte qe e beson si jo njeri normal, po ashtu si une. Po qe ai eshte i derguar, ku shkruhet, ne qiell, apo e tha vete..

Sadoo shembuj te jap per mesazhet e paqes dhe per jeten e krijeses me perfekte qe ka nderu token Muhammedin a.s.v, nuk do mjaftojne qe koka jote te heqi paragjykimet. Ti e ato si ty, qe thone qe ai e islami nxit dhunen, urdheroni, jepni shembujt.

Nuk do merrem me banalitete e shembuj vulgare, 'ky bertet Allahu ekber kur vret' etj etj. Ne afrike, mijera femije vrases bertasin 'rrofte liria'kur vrasin femije te tjere, keta pa kallash..

tani, qe jane te gjithe nje kategori:'idiote', jemi dakord te dy.. faktet qe kete 'idiotllik' e kane te kuptuarit te drejte te islamit, apo qofte nga nje te shkruar a citim ne islam, na e jep dot???

Jepe, pastaj kam radhen une

nuk do merrem me te pjerdhura ne ajer

Postuar nga Jarigas datë 26 Tetor 2007 - 22:25:

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: po shumee

Citim:
Po citoj ato që tha tolstoy86

Muhammedi a.s.v e ka 'shpallur veten' profet ashtu sic e ka shpallur cdo tjeter. Ka thene jam derguar nga Zoti si udherrefyes per njerezit.
Nqs do te jesh cinik apo qofte 'realist', qendroji besnik llogjikes tende der ne fund, me fjalet qe thua per krishtin, shihet qarte qe e beson si jo njeri normal, po ashtu si une. Po qe ai eshte i derguar, ku shkruhet, ne qiell, apo e tha vete..

Sadoo shembuj te jap per mesazhet e paqes dhe per jeten e krijeses me perfekte qe ka nderu token Muhammedin a.s.v, nuk do mjaftojne qe koka jote te heqi paragjykimet. Ti e ato si ty, qe thone qe ai e islami nxit dhunen, urdheroni, jepni shembujt.

Nuk do merrem me banalitete e shembuj vulgare, 'ky bertet Allahu ekber kur vret' etj etj. Ne afrike, mijera femije vrases bertasin 'rrofte liria'kur vrasin femije te tjere, keta pa kallash..

tani, qe jane te gjithe nje kategori:'idiote', jemi dakord te dy.. faktet qe kete 'idiotllik' e kane te kuptuarit te drejte te islamit, apo qofte nga nje te shkruar a citim ne islam, na e jep dot???

Jepe, pastaj kam radhen une

nuk do merrem me te pjerdhura ne ajer

Kurse Skenderbeu nuk e ka shpallur veten profet dhe as shpetimtar, por the se lirine e gjeti mes popullit.Pra e pranon dhe vete se nuk mund te behet paralelizem mes tyre.Mire deri ketru.

Ne fjalet qe them une nuk duket aspak besimi im se Krishti eshte jonormal, bile te sfidoj te me gjesh nje shkrim timin , ne cilendo teme qofte , ku duket nje gje e tille .Une thjesht citoj fjalet e tij.Pike.Nese ti pastaj don medoemos te besh krahasimin midis "krijeses perfekte"(harron te shtosh se i tille , eshte sipas teje) dhe Krishtit,le te fillojme te themi ca fakte qe ndoshta ty te duken te pakuptimta,por qe sipas meje jane themelore.Muhameti  eshte ai qe ka urdheruar dhe ka marre pjese ne lufte, ai qe ka vendosur per jeten e njerezve rreth tij.Krishti ka predikuar gjithmone paqen, bile edhe ndaj armiqve te popullit te tij, pushtuesve romake.Nuk ka vendosur kurre per jeten e ndokujt duke predikuar gjithmone dashurine si armen e vetme te lejuar prej atit Zot. 

Nese do shembuj te nxitjes se dhunes apo armiqesise  ne Kur'an fillo e  lexo pak : 58.10  , 3:118-120, Corano 5:51, 9:29.   9:113. Nese nuk te mjaftojne, ma thuaj se te jap shembuj te tjere..

Pastaj , kur lexon shkrimet e mija , lexoji me kujdes.Nuk ka kategori idiote, por individe te tille.Nje njeri qe vret duke therritur "rrofte Skenderbeu" eshte po aq idiot sa ai qe vret duke therritur "allahu ekber".Kurse ne Afrike sic e thua vete jane femije ata qe bejne idiotesira, femije te pashkolluar e paedukuar.Zgjedh gjithmone paralelizma te gabuar.Apo beson se ata qe thone "allahu ekber" jane ne nje nivel me ata femijet atje.??

Kur flas per "idiotllik", e kam fjalen per ata qe perdorin si sebep per te perdorur dhunen nje fjale apo shkrim te dikujt , pa e peshuar me trurin e vet.Dhe ne pergjithesi shumica e atyre qe perdoren si vegel dhune kundrejt armiqve te Islamit, jane krejt "idiote" nga ana intelektuale.Apo nuk je njemendje me mua??

Sa per kuptimin drejt apo shtrember te Kur'an-it, une nuk kam pike dyshimi se asnje mysliman, i cilitdo grupacioni apo fraksioni eshte ne te drejte kur thote se ai e kupton drejt fjalen e Muhametit ne te.Thjesht pasi nuk ka nje kuptim te vetem....Eshte si puna e Horoskopit, mund ta interpretosh si te duash.Pra, ti nuk je idiot nese beson fjalen e Muhametit apo Krishtit, je i tille nese vret ne emer te tyre.Qarte???

Radha jote...

Postuar nga Piktor datë 27 Tetor 2007 - 00:23:

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: po shumee

Citim:
Po citoj ato që tha Jarigas

.Pra, ti nuk je idiot nese beson fjalen e Muhametit apo Krishtit, je i tille nese vret ne emer te tyre.Qarte??? 

shume e qarte.

Gjithsej 32 faqe: « E parë ... « 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 » ... E fundit »
Trego 315 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.