Forumi Horizont Gjithsej 69 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit »
Trego 69 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Feja krishtere (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=184)
-- Krijimi - evolucioni (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12262)

Postuar nga lost_soul datë 10 Shtator 2006 - 11:22:

bariu,

pershkrimi i fakteve shkencore te evolucionit qe jepet ketu eshte teper i dobet, i keqinterpretuar dhe i mbushur me cilesore emocionale pexhiorative..
kurse dhenia e fakteve shkencore te krijimit eshte fare jollogjik dhe qesharak..

lexo me vemendje.

Citim:

Universi:
Evolucionistët thonë se në fillim kishte vetëm një hapësirë boshe. Pastaj u shfaqën pluhuri, gazrat dhe kimikate të ndryshme. NGA??? Ata për çudi nuk e dinë këtë. Shumë, por jo të gjithë shkencëtarët besojnë tek toria e BIG BANGUT{ shpërthimi i madh) e cila supozohet se ka ndodhur 20 miliard vite më parë. Ata thonë se nëpërmjet gravitetit i gjithë materiali u mbodh në një re' primitive, jashtë zakonisht të madhe. Pas shumë e shumë kohësh, kjo masë u ngjesh në një top të pafund pabesueshmërisht të nxehtë i cili shpërtheu. Ky shpërthim lëshoi të njëjtët elemetnë në hapësirë pra pluhur, gazra dhe kimikate. Shumë e shumë kohë më pas graviteti shkaktoi që ato të formoheshin në miliona topa më të vegjël. Përsëri kohë e kohë më pas këto topa formuan yjet, planetet, galaktikat, etj. Në disa pika këta trupa qiellor filluan të rrotullohen në hapësirë në një rregullsi të pabesueshme dhe në një mënyrë sikur gjithçka të ishte parashikuar. Dhe kjo si pasojë e rastësishme e shansit.

Shume e pavertete. Nuk eshte e vertete qe per shkak te gravitetin, lenda u mblodh dhe pastaj shpertheu. Ka lajthitur autorja? Dihet lidhja midis enegjise dhe mases se lendes. Ta thote teoria e Ajnshtanit E=mc2. Tani, teoria e big bangut thote qe ka ekzistuar nje pike qe ka qene vetem energji, pa mase. Kjo pike shpertheu dhe gjate ekspansionit filloi te krijohet lenda qe ka mase. Ne fillim elementet e lehte, si hidrogjeni, heliumi... dhe pastaj elementet me te rende. Ky transformim i lendes ne mase dhe anasjelltas eshte e provuar teorikisht dhe eskperimentalisht..

Citim:

Evolucionistët thonë se pas rreth 400 milionë viteve njëri nga këto gazra të nxehtë u bë planeti ynë. Sikur ky gaz formoi kore prej shkëmbi dhe më pas u formua toka. Një evolucionist shkencëtar tha se ra shi me rrëke për pothuajse 100,000 vjet. Ju lutem mos pyesni se si ai arriti në këtë përfundim! (Më e habitshmja është se ata e quajtën përrallë historinë e 40 ditëve përmbytje në kohën e Noeut). Si rezultat i këtij shiu, uji u mblodh në një vend të ulët dhe formoi pellgje të cekëta të quajtura "supa primitive". Ky emër nuk është vënë për shaka, por është emri që evolucionistët i kanë vënë. Më pas erdhi një hap shumë i rëndësishëm në këtë strukturë hipotetike.

Keshtu si e ka treguar autorja e lajthitur, natyrisht qe duket si perralle si ajo e noes. Nuk behet fjale per shi. Shiu ndodh kur ka toke, kur ka qiell, dhe ka re, por toka po formohej, si paska rene shi??. Behet fjale per uje qe u akumulua perqark tokes ne formim dhe qe e ftohi siperfaqen e tokes duke formuar koren e saj... Si arriti shkencetari ne kete perfundim?? Le te shkoje autorja te lahet ne det se ndoshta i vjen ndonje ide.

Citim:

Pas edhe disa milionave viteve të tjera, në pellgjet e quajtura supa primitive u fromuan qeliza e parë e cila ishte e pajetë. Tani dëgjoni me vëmendje. Pas vitesh kjo qelizë mori jetë nga disa rrugë të cilat janë super magjike. Evolucionistët nuk mund ta dinë si, por ata japin fjalën e tyrë për këtë. Teoria e evolucionit është ndërtuar mbi një super strukturë të bazuar mbi faktorë të panjohur. Ata nuk dinë burimin nga i cili kanë ardhur elementetë cilët bëjnë të mundur krijimin e gjithçkaje. Ata nuk dinë se si një re kimike u bë qelizë e gjallë, por ata ende thonë se kjo është rruga që u formua gjithçka: bimët, kafshët, njerëzit.
Eshtë shumë e bukur për të qënë përrallë. Që prej shekujsh e deri në ditët tona me teknologjinë e përparuar, shkencëtarët nuk kanë mundur të krojojnë jetë në një provëz.

Keqinformimi vazhdon trashe. "Na qenka formuar nje qelize pa jete qe pastaj mori jete". JO. Nuk eshte keshtu. Teoria e evolucionit thote qe gradualisht, elementet kimike perberes te jetes sot u kombinuan per te formuar lidhje organike. Jo drejt e ne tave tek qeliza. Nafta eshte lidhje organike dhe eshte pa jete. Gradualisht keto lidhje organike u kombinuan per te formuar qelizen e gjalle. Kjo e thene me dy rrjeshta.

... dhe perrallat ne mendjen e autores sone te coroditur vazhdojne te na paraqiten si fakte shkencore te evolucionit...

Citim:

Tashme le të ndjekim pak gjurmët e jetës së bimëve. Imagjinoni se si një qelizë e vetme bimore arriti të krijojë atë shumllojshmëri të madhe bimësh: barërat, kaçubet dhe pemët. Le të ndalemi tek pemët. Imagjinoni se sa lloje pemësh ka në botë të cilat janë krejtësisht të ndryshme si nga forma shijet etj. Psh. dushku, panja, ahu, etj. dhe më pas për frutat pjeshkët, mollët, dardhat etj. Disa nga këto qeliza u bënë qershi, shalqinj etj.
Dhe mendoni për lulet: trëndafilat, jargavanët forma nga më të ndryshmet e nga më të bukurat, larmi aromash e ngjyrash. Dhe sipas jush kjo vjen si rrjedhojë e mutacioneve të njëpasnjëshme të cilat kanë ndodhur në miliona vitë më parë.

uau... a ka me fruta per t'u permendur.. ne vend qe autorja te merret me thelbin e ceshtjes, po na tregon per ndonje herbarium bimesh dhe na tregon sesi kane shije te ndryshme etj etj..

... TANI VJEN E BUKURA .. SHKENCA E KRIJIMIT...

Citim:

MODELI I KRIJIMT SHKENCOR.
Në fillim ju mund të thoni këto dy fjalë Shkencë dhe Krijim janë kontradiktore midis tyre' por vazhdoni të na ndiqni më poshtë.
Ajo që dua të them është se Krijimi është dicka i cili mund të na praqitet s i një arsyetim shkencor, disa herë më shumë se evolucioni. Së pari le të shpjegojmë se informacionet e mëpoështme vijnë nga një broshurë e D.T Gish Ph.d- me titull " A e keni larë ndonjëherë trurin".

"argumentum ad verecundiam" ..fillon ne nje menyre te deshperuar... duke na thene.. tani kini kujdes njerez, se keto gjera i thote nje phd-njeri... sikur ata te tjeret nuk jane trecereku phd-ra..

Citim:

Ashtu sic thashë, shtresa e tretë depozitave NUK TREGON NDONJË FORMË TRANZISTORE nga një lloj organizmi tek tjetër, por kjo gjë tregon ardhjen e menjëhershme të gjërave, në formën e tyre përfundimtare. Kjo shtresë tregon për panumërshmërinë ge fosileve bimë dhe kafshë. Këto fosilke tregojnë formën në të cilën këto kafshë kanë edhe sot. Një zog është një zog, një peshk është peshk, dhe një majmun është një majmun dhe një njeri është njeri. NUK KA ASNJË LLOJ FOSILI I CILI TË TREGOJË HAPA TË NDËRMJETËM TË GJËRAVE të cilat kanë ardhur në ekzistencë nga një lloj në lloj tjtër.

ku eshte prova e krijimit ketu?? gjithcka qe teksti i mesiperm provon eshte qe "NUK KA FAKTE TE MJAFTUESHME PER EVOLUCIONIN".. kaq... kjo nuk do te thote qe automatikisht krijimi eshte i vertete...
pastaj, meqe s'jane gjetur provat kjo s'do te thote qe nuk jane, edhe mund te gjenden pas 1000 vjeteve, cdo te thote IKK-ja atehere?? E di c'duhet te beje IKK-ja. Duhet te marre nje site gjigande dhe te kaloje ne site te gjithe koren e tokes, dhe pasi te mos kete gjetur asnje forme tranzitore "dhe jo tranziStore" atehere mund te thote me plot goje qe nuk ka forma tranzitore. Madje edhe ne kete rast e shumta qe IKK-ja do kishte bere, do te ishte hedhja poshte e nje prove te vetme per evolucionin.

Citim:

Prova të tjera shkencore të cilat nuk kanë të bëjnë fare me fenë tregojnë se si evolucioni është krejtësisht i pamundur të ndodhë. Për shëmbull evolucionistët thonë se një qelizë e pajetë më vonë u kthye në një tjetër e cila kishte jetë. Pikë së pari ju KURRE nuk mund të merrni një qelizë jetësore nga një e pajetë. Edhe në qoftë se keni një qelizë të gjallë të një kafshe, më vonë kjo do të jetë e transformuar në përbërësit e saj në aminoacidet të cilat formojnë proteinë të molekulës. Një aminoacid është një komponent kimik i cili duhet të ishtë shkatërruar lehtësisht nga rrezet ultravjollcë, nga dielli ose nga dridhjet e ndryshme elektrike

sic e thashe me siper, nuk eshte kaluar nga qeliza pa jete ne ate me jete.. kjo eshte nje pacavure e autores... gjithsesi, ashtu si edhe ne "fatin" me siper thjesht eshte munduar te hidhet poshte evolucioni, por nuk eshte kurrsesi provuar krijimi.. te provosh krijimin do te thote te provosh krijimin jo te hedhesh poshte teori te tjera...

Citim:

Nëse ju jeni me të vërtetë të zgjuar lexoni ORIGJINËN E JETËS. Në të thuhet se një qelizë mban miliona molelula të ndërthurura zinxhir me ADN dhe ARN, polomerët, monomerët etj të cilat nuk do të mund të ishin kurrë një shans i rastit. Edhe në qoftë se do të përpiqesha në miliarda vite

nese jeni me te vertete te zgjuar do te kuptoni sesa boshe eshte kjo fraze. pra prova eshte "sepse s'mund te jete kurre e rasit"?? te lutem bariu, e kupton boshesine e kesaj "prove" apo jo?

Citim:

Për më shumë ne kemi prova shkencore për krijimin përsa i përket dhe pesë zonave të cilat janë : kozmologjia, termodinamika, fosilet(panteoliteti), biologjia, mundësia e matematikës gjeologjia dhe shkenca dhe tjera. Asnjë prej këtyre nuk i përket fesë; ato janë vetëm prova shkencore të cilat tregojnë se teoria e evolucionit është krejt e pamundur.

edhe kjo prove e krijimit eshte?? dmth fjalia "per me teper kemi prova...." ne vetvete sherben si prove per krijimin?? pastaj ku jane keto provat e pese zonave? qenkan kaq te shumta dhe s'i kemi degjuar ndonjehere !!.. ndoshta ngaqe nuk shkoj ndonjehere ne meshe..

... dhe vazhdon me biblen, .. ndersa une jo, sepse dogmat nuk jane specialiteti im

--------------------

bariu, nqs ti mendon qe teoria e krijimit mund te barazohet me jo-evolucionin e ke gabim. hedhja poshte e evolucionit nuk verteton krijimin... mund te kete edhe teori te tjera.. teoria e status-quo-se psh... teori kozmike kjo.. mundet psh qe gjerat te kene qene gjithmone keshtu sic jane tani, asgje s'ka ndryshuar, asgje s'eshte krijuar..
me nje fjale, nqs kerkon te vertetosh teorine e krijimit merru me faktet qe te cojne ne teorine e krijimit, mos u merr me faktet e teorive te tjera.. merru psh me identifikimin e krijuesit, gjej prova qe ai na krijoi, kohen qe na krijoi etj etj...

dicka tjeter. shpesh pyetet (edhe ne shkrimin qe solle ti), "nga doli?", "po kete kush e krijoi?". edhe ne rastin e big-bangut qe gjithcka ishte nje pike.. zakonisht pyesin qeflinjte e krijimit.. "po pika nga doli? kush e solli aty? kush e krijoi?".. kjo pyetje duket legjitime, por eshte pyetje e padrejte dhe e pallogjikshme per sa i perket argumentimit mbi krijimin.. te besh kete pyetje do te thote qe ke presupozuar krijimin njehere qe pyetja te kete kuptim... pra ti presupozon konkluzionin dhe pastaj ben pyetjen mbi ate.. eshte njelloj si te pyesesh: "kush e shpalli pavaresine e shqiperise?".. kjo pyetje s'ka kuptim nqs nuk presupozojme qe shqiperia eshte shpallur e pavarur..

dhe dicka te fundit... ke permendur ne fillim qe kisha katolike eshte pro shkences??? te lutem behu me pak realist.
ka nje koincidence jo te rastesishme sipas meje qe ajo qe quhet "dark ages" ne anglisht korrespondon me ngritjen dhe fuqizimin e kishes kristiane...
nuk mund ta besh te bardhen te zeze.. dihet mire roli anti-shkence i kishes, shembuj ka plot gjate rilindjes, galileo etj..a don nje shembull te diteve tona??.. kur big bangu u publikua, papa gjon pali i dyte u kerkoi shkencetareve te mos e studionin me tej meqe sipas tij ai eshte momenti i krijimit pra puna e zotit, .. eshte pozicion qesharak ne fakt.. ne thelb nuk ndryshon me ndalimin qe u behej anatomisteve te kohes se rilindjes te kryenin operacione ne trupin e njeriut, meqe trupi i njeriut ishte puna e zotit... fatmirsisht anatomistet kurajoze te kohes e bene edhe kete gje, dhe shiko ku ka arritur mjeksia..

pershendetje

Gjithsej 69 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit »
Trego 69 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.