Forumi Horizont Gjithsej 15 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit »
Trego 15 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Shoqëria civile, institucionet dhe zgjedhjet (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=196)
-- Si mendoni Shqiperia qeveriset prej Grekerve (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6601)

Postuar nga sami datë 06 Shtator 2004 - 23:21:

Bijte E shqipes

SHQIPËRI-GREQI; FITORE NË TË GJITHA DREJTIMET

Nga Sami Gjoka

Le te fitojmë edhe në kutitë e votimit-kjo do të jetë fitorja e ndeshjes së kthimit!

Bijtë e Shqiponjave.

Kur, me dhimbje pesimiste besuam se Shqipëria, ulur si lypsare në udhëkryqet e Evropës, nuk pati për vite arsye të na ngrinte kokën lart, dhe Shqipëtarët e ndjen veten inferiorë ndaj botës në të gjitha drejtimet, kjo fitore e merituar e djemeve tanë, që pati mundësi të kishte qenë edhe më e thellë, na bëri të buçasim fuqishëm, krenarë—“Ti Shqipëri Na Jep Nderë!”
Shqipëri në sytë e tanë ti sje më, qoftë edhe për pak çaste ngazëllimi ajo manushaqe mavi, kokëulur, e tretur, por lulëkuq i ndzur, i çelur me përmasat e “Qemal Stafes”.
Çam a Kosovar, në shkup a Mal të Zi sot jemi një, të dehur nga fitoreja.
Më shumë se gëzimi i një trepikëshi, më shumë se krenaria që mposhtim kampionët e Evropës, deh fakti që shpalosi kjo ndeshje historike, se nuk vdiq patriotizmi e krenarie për Shqipërinë por duhen ngjarje të tilla të sukseseshme që të shfaqemi prap ashtu sikurse kemi qenë “Bijt e Shqiponjave”.
Sot nuk ka shqiptarë nëpër botë që pa këtë ndeshje në internt apo nëpërmjet 21-shit që do ta fshihte për turp indetitetin e tij kombetarë. Fitore që bënë ta rrahesh gjoksin “labçe” që je shqiptarë.

Thika në zemren e Emigrantit Shqiptarë çjerrë masken e Greqisë mesjetare

Fitoreja e kombetarës sonë ka qenë një thikë në zemer jo për djalin Kuksian që jep jetën kur mentaliteti mesjetar grek shfaq veten pa mask, por për ata që gjithsaherët na deshnin të keqen, kur bota lexoi me germa të mëdha, jo thjeshtë ti Shqipëri por “Ti Shqipëri Etnike Më Jep Nder”.
Ne jemi ku etnikisht kemi qenë dhe kemi për të mbetur. Dhe skemi për të heshtur paçka se deputetë të parlamentit Shqipëtarë justifikojnë krimet çnjerëzore të races hellene me argumentat e tyre lajthitëz se qenka krenaria e të qenit shqiptarë ‘Nacionalizem” mbi të cilin Greqia e tyre detyrohet të ngul thikën.
Shqipëri ti po triumfon mbi hellent në të gjitha drejtimet! Ti që grekërit i mbajte me bukë, ti që grekërit i bëre me tokë, ti që grekërit i bënë deputetë, deputetë që si kuaj të drunjtë vijnë jo të bashkupunojnë me ty për tëmiren tënde por për interes të Athinës tek justifikojnë jugorët barbarë se zgjimi e krenarisë kombetare jo humbja e ndeshjes ka inatosur fqinjët, ke fituar jo vetëm një ndeshje futbolli këtë radhë. Golat në stadiumin kombetarë i’a çorrën para botës maskën Athinës.

Fitoreja mbi Greqinë në kutitë e votimit— do jetë fitorja e ndeshjes së kthimit

Të rrahen grekët, të vranë e të prenë, kur qe me rrecka e veshur e pate trastën pa bukë, dhe heshtem. Nuk janë hellenët ata që të japin bukë që të japin toka siç bëmë ne dikur, ata na i morren tokat dhe na i thern çamët; për dhjetë dhrami na mbajtën peng e na sollen me forcë të instalonim për ta në krye te vendit hyzmeqrët e tyre zgjedhje për zgjedhje por sot ne jemi në gjendje tia thyejmë dhëmbët kalit të drunjtë jo vetem në ndeshje futbolli.
Shqipëri hapi sytë. Nuk janë shqipëtarët ata që kanë biznese anemabanë Greqisë përkundrazi janë grekërit që sot kontrollojnë tegun e vendit. Le të zgjedhin mbylljen e dyerve po qe se dashkan—që kurr zdo ta zgjedhin.
Si të tillë të mos lejojmë më të na marrin ca lopçarë mesjetarë më nëpër këmbë. Se bota po njeh gjithnjë e më tepër fytyrën e vertetë të Greqisë dhelpër. E nëse një grusht qeveritarësh shitur tek Athina zgjedhin me kujdes fjalët të mos lëndojnë sponcerit e tyre grek ndërsa grekërit ngulin thika mbi shtetasit shqiptarë , le t’i japim grekut goditjen e dyte vitin e ardhëshem ndër kuti votimesh---ne kuqe zinjte e Qemal Stafes nuk do të ngjitim më mbi kurrizin tonë ata që na bëjnë të pabërat në kokë. Fitoreja mbi Greqinë në kutitë e votimit— do jetë fitorja e ndeshjes së kthimit.

Sami Gjoka
sami@proplocate.com
www.proplocate.com

Gjithsej 15 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit »
Trego 15 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.