Forumi Horizont | Gjithsej 67 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit » Trego 67 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Toleranca Fetare: Komente (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=9193)
Toleranca Fetare: Komente
Cndodhi?
Kohet e fundit ne forumin Besimi Fetar eshte ndezur nje zjarr i madh antitolerues.
Do te doja qe ne kete teme te bisedojme te hapur edhe te lire se pse ndodhi kjo intolerance fetare.
Cfare mund ta kete shkaktuar, qe te mos perseritet me? Gjithashtu te kerkojme sa me afer zgjidhjes.
Shkaqet ? :
Une hapa a mund te ko-egzistojne dy fete. Dicka delikate qe nuk mendova do hapta plaget e vjetra. Ne asnje menyre nuk akuzova librat e shenjte, edhe i quajta ata si te njejte me te njejtin mesazh.
Gabimi ndoshta ka qene i imi nga arsyet qe une dhashe. Se menjehere Isra, sabian edhe erzen u fyen.
E shikova qe menjehere tema qe kisha hapur kishte marre udhen e gabuar. Edhe shkruajta:
Ne rradhe te pare, me duket sikur jeni keqkuptuar! Une bera nje pyetje qe ka shume pergjigje, edhe kjo teme eshte e hapur per secilin te shpreh mendimin e tij edhe arsyet pro ose kundra bashkejetese midis ketyre feve
Tani, une anoj me shume ne negativen e kesaj bashkejetese edhe ju dhash ca arsye qe ndoshta me vone do ti zgjeroj ose shtoj.
Ankesa e Kundershtime mos i keni kunder meje se kam lene ca gjera pa u permendur. Ky diskutim eshte shume shume i gjere!!! Une do ti pergjigjem vetem nese keni kundershtim me pikat arsyetuese te mijat.
Tema eshte e hapur, edhe ska nevoj per te me drejtuar gishtin mua.
Vetem Keila, Sabina edhe Wydra u permbajten temes edhe kuptuan synimin e temes. Ndoshta kjo do te thote qe ne te tjeret jemi fanatike edhe shkojme shume ekstremit. Gjithashtu tregon qe jemi te MBYLLUR ne kritika apo sugjerime ndaj fese tone.
_______
isra tha
P.S
erzeno.......deri kur keto lloj temash.??!!
tema qe kisha hapur une, u mbyll, nga i njejti anetare qe anon nga ..... edhe i presjonuar nga bashkefetaret e tij.
Gjithashtu do te kerkoja qe moderatoret te mos e mbyllin temen gjithmone kur ngrihen gjakrat ne kete menyre ato sdo shuhen kurre.
do te doja te permendja edhe shtimin e disa anetareve si Timbosi, edhe ikjen e disa neutrale si HERO, clk. ne kete menyre balanci i peshores ra ne anen e fese islame. duke pare menyren e shprehjes se timbosit, nga ana antikristjane.
Timbosi nuk pergjigjet komenteve tona, por vazhdon te shkruaj konflikte apo kontroverse kunder fese kristjane.
Cili eshte qellimi? Me duket se cdo qellim te kete, zjarri u ndez edhe me shume.
Gjithsej 67 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit » Trego 67 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.