Forumi Horizont | Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 » Trego 28 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Të ndryshme (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=36)
-- Jeta eshte fat apo zgjedhje (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17220)
Re: Re: Re: Jeta eshte fat apo zgjedhje
Citim:
Po citoj ato që tha briseide
Rastesia nderhyn tek fati.
Fat ne terminologjine e berbashket perben ate qe quajme "avere sedere",pra te dalesh i fituar ne ate zgjedhje qe ke bere dhe kur kjo zgjedhje nuk eshte vetem frut i mundit tend.
Destiny pastaj eshte tjeter gje.
Re: Re: Re: Re: Jeta eshte fat apo zgjedhje
Citim:
Po citoj ato që tha cedrus
Hem, e pra fati eshte pikerisht "il destino"
Dhe qo avere sedereja jote, dmth "te kesh bythe". Puna eshte se njerzit qe kerkojne me shume, investojne me pak ne jete.
Te kesh sedere demek dmth te ndjesh pergjegjesine e te qenit njeri. sa me pare ta ndjesh kete gje aq me mire do te jete per Buten tende. Keta njerez pergjithesisht, mesojne neper shkolla, investojne ne formimin e tyre, lexojne shume, bejne sport, jane aktive. jane pikerisht keta qe i dalin fatit perpara.
Kur nje i tille merr maksimalen ne nje test, pjesa tjeter, ziliqaret, nuk vonojne te thone: Uaa, c'fat! I rane pyetje te lehta.
Keta njerez e bejne fatin qe t'i ndjeke prapa.
Citim:
Po citoj ato që tha Klodel
Fati te krijon mundesite e te shtron shume rruge perpara, zgjedhja eshte ajo qe percakton rrugen e jetes. Per mendimin tim te kesh fat do te thote te dish te besh zgjedhjen me te mire ne momentin me te duhur.
Re: Re: Re: Re: Re: Jeta eshte fat apo zgjedhje
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
he me te lumte ajo goje, ndjenja e inferioritet i ben te thone se cdo gje ishte fat dhe jo djerse, pune, lufte etj.
sa jane nga ata qe kane lindur ne familje te pasurish, d.m.th simbas agates qe u ka qeshur fati qe me saba dhe kane rrembyer nga ky fat vetem opingat e mamase dhe te babase.... dhe sa jane nga ata qe nuk kishin opinga as maja e as baja dhe kane ikur neper majat e shoqerise.
e keta individe une nuk i quaj me fat por jane individe qe e kane lagur menderen mire, se po nuk e lage mire ate mendere ne uje nuk meson kurre te notosh.
ja kshu
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jeta eshte fat apo zgjedhje
Citim:
Po citoj ato që tha Debora*
Kotka ajo qe me habit mua eshte se sa djem pa shkolle ka mes Tiranes, apo rrethe te tjera kryesore te Shqiperise.. Ka plot qe nuk kane bere as shkollen e mesme, edhe pse rritur mes te mirave.
Vijne fshataret e shkrete nga ana e anes e bejne shkollen e mesme, duke jetuar konvikteve, apo duke ecur mes baltet, shiut...
E keqja eshte te mos e dish qe je me fat, e mos te shfrytezosh rastet qe te ofron jeta, dhe prape te ankohesh se jeta ishte e padrejte me ty.
''Ai qe do e gjen menyren, ai qe s'do e gjen arsyen.''
Re: Re: Re: Re: Jeta eshte fat apo zgjedhje
Citim:
Hem, e pra fati eshte pikerisht "il destino"
Dhe qo avere sedereja jote, dmth "te kesh bythe". Puna eshte se njerzit qe kerkojne me shume, investojne me pak ne jete.
Te kesh sedere demek dmth te ndjesh pergjegjesine e te qenit njeri. sa me pare ta ndjesh kete gje aq me mire do te jete per Buten tende. Keta njerez pergjithesisht, mesojne neper shkolla, investojne ne formimin e tyre, lexojne shume, bejne sport, jane aktive. jane pikerisht keta qe i dalin fatit perpara.
Kur nje i tille merr maksimalen ne nje test, pjesa tjeter, ziliqaret, nuk vonojne te thone: Uaa, c'fat! I rane pyetje te lehta.
Keta njerez e bejne fatin qe t'i ndjeke prapa.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jeta eshte fat apo zgjedhje
Citim:
Te gjitha keto qe kemi me perkasin mua dhe ti duhet t'a konsiderosh vehten qe asgje nuk te takon ty dhe duhet te luftosh te arrish aq sa kane arritur edhe prinderit e tu, ndofta edhe me teper.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jeta eshte fat apo zgjedhje
Citim:
Une do e shtjelloja ndryshe: te gjitha keto qe kemi jane tonat dhe duhen shfrytezuar si nje resurs i mire per te arritur atje ku duhet, ku eshte synimi.
Cdo kush eshte arkitekt i fatit te tij.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jeta eshte fat apo zgjedhje
Citim:
Une vete ua kam kam bere te qarte dhe u kam thene se edhe ca vite gezojini c'kemi. Te gjitha keto qe kemi do shiten dhe une do shkoj ne azile, juve duhet te mendoni te shtrengoni b..en tuaj mire se ndryshe maja dhe baja nuk rrojne gjithe jeten....
Ca te asht fixu edhe ty azili o zemer? Po fmi jane ata qe rrite ti dhe te lene me ik ne azil pleqsh? Do thush ti ja moren nuset, s`me dun ma! Jo zemer, aty rri shpi tande dhe gezo nipat e mbesat e tu, e meriton rrespektin dhe dashnin e fmive te tu. Kjo sme pelqen ktu ne US qe prinderit edhe billionera ne qofshin, perfundojn ne azil. Arsyeja se femise pasi te martohet si plas me se ca bahet me prinderit e tij( saj). Do thush ti kan jeten e vet, do krijojn familjen e vet. Mu Zoti mos ma bafte mbare ne jete, nese nuk ndihmoj Prinderit e mi apo Prinderit e bashkeshortit tim, njesoj sikurse do deshiroja une te me ndihmonin nje dite femijet e mij. Do thush ti,-Fantazo o Helga! Jo, aspak. Kena shume detyrime ne jete, ne nga erdhem? Nga mbime keshtu ? Kush na lindi? Edukoi? Shkolloi? Sakrifikoi? Kush?
Pra, mos mendo negativisht. Femijet jane te tute dhe ata kane detyrime tan jeten per TY.
Love U
Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 » Trego 28 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.