Forumi Horizont Gjithsej 4 faqe: « 1 [2] 3 4 »
Trego 34 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=124)
-- A e keni zbuluar pyetjen me te rendesishme te jetes suaj? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=4199)

Postuar nga MaestroDudumi datë 01 Prill 2004 - 23:54:

Cdo te thote te jetosh.

Mendoj se pyetja eshte e qarte vete-Ghithckaja eshte te jetosh. Jeta mund te karahasohet me nje salle teatri; shume nga ne shohin nje loje ne skene, por per ato 1 ose 2 ore asnje nuk mendon per boten jashte dhe mundohet te kenaqet me shfaqjen. Ne qofte se ne presim qe te kemi te drejten te zgjedhim midis, te vime ne kete bote apo po jo atehere me te vertete ngaterojme ligjin e konsekuences. Njeriu duket te pranoje qe eshte ketu per te krijuar nje arsye per te qene. Per mua eshte te arrij te kem sa me shume kenaqesi duke mashtruar tendencat eliptike.

Pergjigje nje mesazhi te mesiperm: Ne qofte se themi, "Qe jemi ketu vetem per tu riprodhuar"- krijojme disa koflikte logjike, si pershembull: 1) Jeta jone eshte nje pjese e nje plani me te madh se ne, 2) C'do deshire sesksuale eshte nje illusion qe e shtyn njeriun drejt nje kurthi, 3) Qenja njerezore nuk eshte dryshre nga kafshet e tjera, dhe 4)Qe secili nga ne duhet ti dedikohet zanatit te "hamshorellekut"

Postuar nga jimmy84 datë 05 Prill 2004 - 06:40:

Kam rreth njezet vjet qe ja bej vetes kete pyetje. Pse??? Pse rrojme? Pse lindim?Pse vdesim?Pse....?Dhe pse-te nuk kane fund kurse pergjigjet dhe gjykimet shpesh jane te pafuqishme qe t`i pergjigjen ketij oqeani te pafundem te pse-ve.
Megjithate une nuk i kam humbur shpresat.Jam i sigurte se po te kem fat pas nja 70 vjetesh do i pergjigjem ca pse-ve me shume.Po te mos kem fat do pyes akoma vetense???

Postuar nga PSIKOPAT_PA_tokE datë 13 Prill 2004 - 03:31:

Hi LORi
Per mua eshte nje lloj pytje qe vetem per momentin mund ti japim prgjigje
se per mendimin tim edhte se sa aq luft bejm aq paqe duam per te cuar qellimin ton perpara.

Dmth ta cojm perpara ate qe na kan dhene e me patjeter qe duhet ta japim
ose ne nje far menyre mere e jepi formen e nje lloj stafete tenden personale.

te miat personale he he sjam duke ti then o lal
por jetojm vitet e egoizmit

Besoj se shkolla dhe studimet dhe eksperiencat kane bere te keni dale ne nje pergjigje qe ju motivon te punoni akoma me shume per ta arritur.
Atehere?me shum se ego skam ca ti them ksaj se ata ato qe se kan ket i bie qe te jen ne nje shkalle me te ..... se ata qe e kane

si ta administrosh e gjitha,shkurt,ok

Postuar nga ishpifuri datë 28 Korrik 2004 - 18:57:

!!!?

Me pak fjale ti po sugjeron nje vdekje te para koshme!!!

Postuar nga BluE_icE datë 09 Gusht 2004 - 10:03:

u be kohe qe hapa kete teme

dhe kesaj pyetjeje nuk i jam ndare derisa kam gjetur pergjigjen.
zakonisht kur bej nje pyetje kam deshiren ta gjej SA ME SHPEJT. (kjo eshte natyra e njeriut ,qe s'ka durim ) E megjithate pasi lexova ,pasi bera shume pyetje te tjera bashkangjitur kesaj besoj se ka ardhur koha te mos mbetem thjesht pre e mendjes sime dhe labirinteve : meqe ekzistoj ,jam,- atehere le te jetoj ashtu sic me vjen-- (sic mendoja me pare).
Mendoj se cdo njeri eshte caktuar per nje plan te madh nqs hap zemren dhe mbyt komplekstet e veta. E pasi te kete mesuar artin me te madh qe ekziston --ate te jetuarit ------(just be happy) atehere misioni i tij eshte te mesoj te njejtin art tek te tjeret.
E nqs me perpara shqetesohesha se nuk do isha aq e afte te lija gjurme per te fituar perjetesine qe me torturonte dhe me vinte etalonin e vleres tek vetvetja tani mendoj se perjetesi me te madhe gjen vetem duke bere gjene e drejte... trust God.

Postuar nga sparti-vlora datë 07 Shtator 2004 - 14:54:

kush eshte qellimi i jete kush esht emisioni
e ardhmja i karrenjet ne te kaluaren

Postuar nga Skarlet datë 05 Dhjetor 2004 - 17:39:

Greta Garbo ka thene; Jeta do ishte e mbrekullushme sikur te dinim si ta shfrytezonim.

Per mendimin tim jeta eshte sfide. o do te mundi o do ta mundesh. E krahasoj jeten me nje anije ne mes te detit. Pos pate busull sdi nga iken, dhe dallget te cojne nga fryn era. Por po pate busull ne kte rast 'plan'per jeten dallget 'veshtirsite' nuk do te mposhtin sepse qellimi te mban gjalle dhe pasioni per te arritur atje ku deshiron.

Arti i jetes eshte te rrezohesh 7here dhe te ngrihesh 8here.
Kohet e fundit kam formuar nje shprehje qe po e ndaj me ju. Jam arkitekte e jetes sime dhe per cdo constuksion te suksesshem apo jo mbaj pergjegjsi une dhe vetem une..

Postuar nga trojani datë 05 Dhjetor 2004 - 19:09:

I Still Haven't Found What I'm Looking For

Postuar nga Cx55 datë 05 Dhjetor 2004 - 19:45:

Re: A e keni zbuluar pyetjen me te rendesishme te jetes suaj?

Citim:
Po citoj ato që tha lorie
Pse jetoni? Qellimi i ekzistences suaj?
Besoj se shkolla dhe studimet dhe eksperiencat kane bere te keni dale ne nje pergjigje qe ju motivon te punoni akoma me shume per ta arritur.
Atehere?

sa per mendimin tim njerezit jetojne per te zbuluar pse erdhen ne kete jete te poshter.
kjo eshte nje pytje qe ja ben çdo njeri vetes se tij gati 99%nga njerezit.

Postuar nga Isra datë 09 Dhjetor 2004 - 18:53:

Smile Re: hehehehe

Citim:
Po citoj ato që tha JamCelik
jetojme sepse s'kemi vdekur akoma. Qellimi i egzistences eshte riprodhimi.
Sad but true.

nese qellimi i ekzistences eshte riprodhimi atehere do binim ne stadin e nje kafshe.
Kafsha jeton per te ngrene,
njeriu ha per te jetuar...

Po keshtu dhe riprodhimi ehste i pashmangshem si te kafsha dhe te njeriu, por me nje ndryshim, se njeriu ka arsyen ndersa kafsha instiktin.
Po citoj nje thenie te Alber Camys:
"Njeriu eshte nje shtaze qe refuzon te jete e tille."

greetings to all.!

Gjithsej 4 faqe: « 1 [2] 3 4 »
Trego 34 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.