Forumi Horizont | Gjithsej 32 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit » Trego 315 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- A jeni ateista apo besimtare (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=5338)
Te Zoti "filozof dhe artist".
Teme e lezecme
dicka nuk kuptova une azzurro, besimtar praktikant e jo praktikant.
Per mua besimi eshte dicka e brendeshme qe deshmohet me vepra, dhe kjo pikerisht eshte ajo qe ne e quajme praktike.
Mos harro se edhe ateisti eshte praktikant ndonjehere, psh, nuk shan nuk vjedh, nuk ka zili te tjeret, nuk hipokrizon....
pra te tera keto jane morale qe feje i urdheron dhe morali ne fe ka nje grade shume te madhe.
pra ai qe beson dhe ben keto ka bere nje pjese te konsiderushme te fese gje qe e ben deri diku praktikant.
po ashtu duhet te kuptojme qe Zoti eshte qellimi apo caku, ndersa feja eshte vetem rruge apo mjet per te arritur ne kete cak.
Dikush vete cdo te dial ne kishe e dikush falet kjo eshte pikerisht ndryshimi i rruges per te arritur ne qellimin final.
Une per vete praktikoj nje pjese te madhe te saj, pasi feja nuk eshte vetem kishe e xhami por cdo gje me te cilen Zoti gezohet.
Roni.
AZURRO
hey ke vendosur azurro x të treguar kaltërsinë? nqs është me këtë kuptim është AZZURRO me dy "Z"(ta thash miqësisht)...
Unë jetoj në Itali por nuk jam ortodoks as katolik edhe pse i njohë shumë mirë lavdi Zotit edhe i respektoj jashtë mase. Jam i krishter ungjillor tani.
kur thash se është e pamundur që të jesh besimtar jopraktikant e thash në kuptimin e një që beson në dikë dhe mos të realizoj besimin. Fetar praktikant apo jo praktikant ka plot dhe për këtë jam shumë dakord.
pra unë i besoj dikujt dhe besimi im praktikohet që kur unë besoj dhe pastaj marrë prej tij atë që më është premtuar me besim ose që më është thënë...dmth realizoj atë që unë besoj....
Në fakt në BIbël mbi Besimin thotë diçka: (heb.11:1,6
"Dhe besimi është siguria e gjërave që shpresohen, tregim i realiteteve që nuk shihen;
Edhe pa besim është e pamundur t`i pëlqesh Atij, sepse ai që i afrohet Perëndisë duhet të besojë se Perëndia është, dhe se është shpërblenjësi i atyre që e kërkojnë atë."
.......................................
Zoti ju bekoftë të gjithëve
Re: AZURRO
Citim:
Po citoj ato që tha i_krishteri
hey ke vendosur azurro x të treguar kaltërsinë? nqs është me këtë kuptim është AZZURRO me dy "Z"(ta thash miqësisht)...
Citim:
Po citoj ato që tha Roneo
Teme e lezecme
dicka nuk kuptova une azzurro, besimtar praktikant e jo praktikant.
Une per vete jam te ajo e dyta
besoj ne ZOT , por nuk besoj ne kisha apo xhami
azzurro
ah më fal atëherë...nuk e dija..
ciao
besimtar dhe praktikant
Besoj ne Krijuesin, Të Gjithmëshirshmin, Poseduesin e qdo sendi adhuroj vetem Zotin dhe i perkulem vetem Atij
P.S jo te besoni ne xhamia e kisha, por permes tyre te shfaqni besimin qe
keni
besimtar shume kohe praktikant por kohet e fundit i humbur gje qe me mundon shume.
une kam ndjekur shume mesime nga te krishteret,ortodokset,xhamia e kisha por e vetmja qe ka rendesi eshte; ka nje zot edhe ai eksziston edhe vepron mbi ne.
besimtare...besoj si pjesa me e madhe e shqiptareve qe ka nje zot mbi ne ..Asgje me teper !!
Citim:
Po citoj ato që tha lilou-dragon
besimtare...besoj si pjesa me e madhe e shqiptareve qe ka nje zot mbi ne ..Asgje me teper !!
Gjithsej 32 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit » Trego 315 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.