Forumi Horizont Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »
Trego 111 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Matematikë dhe Gjeometri (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=9)
-- gjeni iluzionin 3D (stereogram) (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12444)

Postuar nga dianausa datë 01 Nëntor 2006 - 09:21:

ja dhe nje tjeter argetim te mbare ju te rinjte

Postuar nga cupka datë 01 Nëntor 2006 - 19:27:

NS e c'nuk pashe para se te me dilte dinozauri... pashe femije qe ishin perkulur ne pozicion lutje pastaj mu shfaq nje pellumb pastaj mu be nje rosak e pastaj me doli dinozauri qe the ti! Mos me pyet se nga i nxorra keto fetaret e shpendet, as vete nuk e di lol.

15 minuta ty te paska marre pak, une thash e mora per nja 20 minuta... duhet bere praktike. Do kthehem andej nga imazhet e para te shoh nese këlleros gjë!

p.s. so rule of thumb eshte te shohesh ne qender te perqendrohesh dhe keshtu arrin te dallosh imazhin, dmth ky eshte sekreti?

Postuar nga atiola datë 01 Nëntor 2006 - 20:01:

nuk arrij te gjej ate dinozauri qe thua ti ne kete figuren efundit
ndersa ne ate figuren me siper sikur shof lakuriq nate dhe mace me koke dhe trup pa kembe fare
po me lodhi ama nuk shikoj me shume duhet shume perqendrim per tes dadhuar figura te tille

Postuar nga NS-6 datë 02 Nëntor 2006 - 04:07:

ja ku u shtu edhe cupka ne grup
ajo qe the ti eshte sekreti...si dhe do pak perqendrim dhe nje nderthurje sysh...nje here te provuar dhe ja meson metoden pastaj...thjesht ta shohesh heren e pare

atiola,ndiq te njejtat rregulla qe tregova me siper...dhe tek figura e dinozaurit sepse ajo eshte nder me te thjeshtat...pasi tia marresh doren asaj atehere mund te kalosh dhe te provosh te tjerat...jepi se jam i sigurte qe do ja dalesh

Postuar nga Shenjtori datë 12 Nëntor 2006 - 20:18:

Ju te dy me duket se po tallni menderen me ne o vlla..... Une nuk shoh gje per vete.

Postuar nga dianausa datë 13 Nëntor 2006 - 08:50:

Citim:
Po citoj ato që tha Shenjtori
Ju te dy me duket se po tallni menderen me ne o vlla..... Une nuk shoh gje per vete.

shife kete web
http://www.vision3d.com/3views.html

duhet te perqendrohesh ne figure aq sa ta humbesh shikimin fare nga lodhja dhe ne nje moment figura apo imazhi i figures pop out apo shfaqet ne nje nivel me afer syve se sfondi duhhet te shohesh drejt ne figure po ne ate menyre sikur figura te jete jo aq larg syve po sa dyfishi i lagesise
me qarte nese figuren e mban 30 cm larg syve shiko ne figure sikur ajo te jete 60 cm larg

Postuar nga dianausa datë 25 Janar 2007 - 03:30:

nuk ka ndonje pergjigje?

Postuar nga NS-6 datë 25 Janar 2007 - 03:48:

eshte nje flutur...
po prisja te pergjigjeshin keto te rinjte por me sa duket nuk ja kane arritur :p

Postuar nga NS-6 datë 25 Janar 2007 - 03:50:

ok,nje tjeter...nuk e mbaj mend nese e kam vendosur me para,gjithsesi...sa per te kthyer temen ne rend te dites :p

Postuar nga dianausa datë 02 Shkurt 2007 - 04:42:

Citim:
Po citoj ato që tha NS-6
ok,nje tjeter...nuk e mbaj mend nese e kam vendosur me para,gjithsesi...sa per te kthyer temen ne rend te dites :p

kohematesi me 4 shtylla anash

Postuar nga NS-6 datë 03 Shkurt 2007 - 21:02:

tjeter...

Postuar nga Tulipani datë 10 Shkurt 2007 - 02:49:

Komplimente per temen! A ju pelqen kjo? 

Postuar nga Tulipani datë 10 Shkurt 2007 - 04:52:

.

Postuar nga NS-6 datë 29 Tetor 2007 - 15:29:

ket teme e kisha harru fare
nje tjeter stereograme...

Postuar nga NS-6 datë 29 Tetor 2007 - 15:31:

ok,edhe nje te dyte meqe nuk osh shkrujt per i kohe te gjate :p

Postuar nga dianausa datë 17 Maj 2008 - 20:46:

sterogramet

kisha kohe pa hyre
duket si shenja e infinitit

Citim:
Po citoj ato që tha NS-6
ket teme e kisha harru fare
nje tjeter stereograme...

Postuar nga dianausa datë 17 Maj 2008 - 20:47:

sterogramet

nje qen

Citim:
Po citoj ato që tha NS-6
ok,edhe nje te dyte meqe nuk osh shkrujt per i kohe te gjate :p

Postuar nga NS-6 datë 18 Maj 2008 - 03:42:

per te paren ke te drejte plotesisht.eshte shenja e infinitit
per te dyten,i je afru icik por duhet te shohesh me me kujdes sepse ka edhe shume detaje perreth asaj qe ke pa ti qe do te ndihmojne te besh nje ide me te plote. shihe edhe njehere dhe me thuaj se cfare sheh tjeter

Postuar nga NS-6 datë 18 Maj 2008 - 03:58:

kjo ketu eshte fantastike...mjafton pak perqendrim dhe efekti 3D eshte i siguruar ....pak a shume sic ishte per ato dyqanet tek nje stereograme qe kam vendos me para

Postuar nga dianausa datë 10 Qershor 2008 - 05:34:

sterogramet

nje njeri duke notuar kemet ne te majte te ekranit koka ne te djathte dhe pak me poshte se kembet
per ate me siper nje qen duke lehur dhe mbrapa nje rreth dge mbas kesaj nje si kulm i vogel nu di si ta shpreh

Citim:
Po citoj ato që tha NS-6
kjo ketu eshte fantastike...mjafton pak perqendrim dhe efekti 3D eshte i siguruar ....pak a shume sic ishte per ato dyqanet tek nje stereograme qe kam vendos me para

Postuar nga NS-6 datë 10 Qershor 2008 - 18:20:

do ti qe se kisha pa ate personin qe ishte duke notuar? :p une isha harruar pas formimit te dimensionit te 3 tek ato shtepite qe jane ne breg dhe pemet qe jane pas

sa per ate me siper,mund te shohesh nje ujk dhe pas tij duhet te jete hena e plote (qe me duket edhe shpjegimi me i mundshem) dhe ato qe jane si maja me shume mundesi jane male sepse po ti shohesh nuk eshte vetem nje maje...eshte ajo qe duket para qenit dhe qe futet ne rrethin e henes dhe eshte nje tjeter forme e ngjashme qe duket ne te majte

Postuar nga NS-6 datë 11 Qershor 2008 - 18:46:

ok,tjetra...jane disa detaje ne kete figure keshtu qe te thuash imazhin kryesor qe ndodhet mund te mos jete e mjaftueshme...:p

Postuar nga NS-6 datë 11 Qershor 2008 - 18:47:

2

pasi te zgjidhni ate me siper shihni edhe kete tjetren...pershkrimet e detajuara te imazheve do ishin te mirpritura...

Postuar nga Eria datë 11 Qershor 2008 - 18:58:

Pse nuk shikoj gje une???:gjuajpc

Postuar nga NS-6 datë 12 Qershor 2008 - 03:52:

ceshtje perqendrimi :p...duhet me kalu provimet iher me pak fjale

Postuar nga Eria datë 12 Qershor 2008 - 13:26:

Citim:
Po citoj ato që tha NS-6
ceshtje perqendrimi :p...duhet me kalu provimet iher me pak fjale

Postuar nga dianausa datë 20 Shtator 2008 - 23:09:

paper clip

gjithashtu ne fund ka nje perthyerje sfoni ku paerclips ne fund ato me ngjyra qendrojne pingul

Postuar nga NS-6 datë 21 Shtator 2008 - 03:34:

sakte ...tani figura qe vjen pas saj cfare eshte?

Postuar nga NS-6 datë 10 Tetor 2010 - 00:27:

ok, nje foto te rradhes per te vazhduar kete teme se paska ngel pak pas :p
gjeni figuren qe fshihet ne kete foto.

Postuar nga lubi datë 10 Tetor 2010 - 01:06:

bo bo bo

qe paskam qene kaq injorante nuk e dija!!!!!!!!!!!!
po ku jane keto figura qe une kam mbi nje gjysem ore e nuk po i gjej dot!!!!!!!!!!!!!!!!
vertete kam syze por mesa duket me duhen dylbi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!

Postuar nga kurt datë 10 Tetor 2010 - 02:45:

us une nuk po shoh gje ne kte te fundit, kam ngel duke iu largu dhe arfu ekranit si i cmendur
mgjthate imazhi eshte teper i madh dhe nuk e shoh dot komplet, po ne midis krijohet pak si imazh i ndonje krimbi apo ndonje kafshe zrvarranike..
which i'm way off, im sure
NS, ne kto picturat eshte me mire te na tregoni se si dhe per cfar te shikojm.
p.sh ate postimin e tulipanit dallohet leht, mund te shikosh njerzit rrine siper, or under...

Postuar nga NS-6 datë 10 Tetor 2010 - 02:49:

tekniken pak a shume e kam treguar ne faqet e meparshme dhe me kujtohet qe dikush ju shtu temes duke arritur te shohe imazhin e fshehur. Praktikisht duhet te shohesh pertej imazhit dhe te perqendrohesh derisa imazhi te shkeputet ne 3D nga sfondi. Vetem ne ate pike mund te levizesh syte pa problem neper ekran duke qene se pastaj nuk e humb me imazhin e formuar...me pare nuk duhet ti levizesh sepse perndryshe nuk arrin kurre te formosh imazhin...

Postuar nga kurt datë 10 Tetor 2010 - 03:07:

i give up, s'po e gjej dot ato shkembinjt sikur kthehen ne trupa njerzish por me iken perqendrimi dhe behet nonsense komplet pastaj

nejse, na tregoni cfar shikoni ju te tjeret 

Postuar nga NS-6 datë 10 Tetor 2010 - 14:11:

ok, ndoshta eshte pak i veshtire ky imazhi me siper kurto. Praktikisht eshte pterodactylus. Gjithsesi, po e nderroj dhe po vendos nje imazh tjeter me te thjeshte shpresoj.
Kete qe po vendos duhet ta shohesh sepse eshte nje klasike fare

Postuar nga lubi datë 12 Tetor 2010 - 22:44:

O Zot i madh

more do me budallallepsesh me duket!!!!!!! more jam bere fare si e cmendur kam nje cerek ore mbi ekran dhe jam qerruar duke e afruar e larguar figuren.........po perse more nuk po i bie ne te si deshifrohen keto..une e shkreta shoh vetem ca si thellenca ne nje fushe ................

Postuar nga Fajtori datë 12 Tetor 2010 - 22:54:

Mos u mundo kot se as une si shoh dot. Varet edhe nga dominanca e syve. Per here te pare me kane rene ne dore ne vitet 90 kartolina te tilla dhe te gjithe i shifnin perveç meje. Sa fillonte te dilte relievi humbisja orientimin dhe binte prape. Ama po dali mund te kthesh kartolinen majtas djathtas dhe duket si 3D.

Postuar nga Vizioner datë 12 Tetor 2010 - 22:59:

E sodis kete shpesh, kur dua te qetsoj mendjen!

Postuar nga Vizioner datë 12 Tetor 2010 - 23:11:

Kjo eshte fenomenale

Postuar nga AngelDevil datë 12 Tetor 2010 - 23:23:

Re: 2

Citim:
Po citoj ato që tha NS-6
pasi te zgjidhni ate me siper shihni edhe kete tjetren...pershkrimet e detajuara te imazheve do ishin te mirpritura...

=

Postuar nga AngelDevil datë 12 Tetor 2010 - 23:48:

.

Postuar nga kurt datë 13 Tetor 2010 - 00:57:

ajo e fundit te NS une e pashe, dhe kto te tjerat, por ajo e parafundit te NS me ka ngel pa e gjet

Postuar nga al74 datë 13 Tetor 2010 - 01:18:

Re: Re: 2

Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil

=

une shof ca si kuaj ktu more

Postuar nga AngelDevil datë 13 Tetor 2010 - 01:21:

Re: Re: Re: 2

Citim:
Po citoj ato që tha al74

une shof ca si kuaj ktu more

njesoj me NS6 pra

Postuar nga NS-6 datë 13 Tetor 2010 - 03:52:

jane te dy kuaj vetem se i dyti eshte me krahe dhe i kthyer drejt nesh

Postuar nga AngelDevil datë 13 Tetor 2010 - 12:39:

Citim:
Po citoj ato që tha NS-6
jane te dy kuaj vetem se i dyti eshte me krahe dhe i kthyer drejt nesh

ehe ...po kjo?

Postuar nga NS-6 datë 13 Tetor 2010 - 15:12:

kale serish duke qendruar ne vend...kemba e pasme e djathte eshte e perthyer pakez perpara por prek akoma ne toke...nuk duket bishti

Postuar nga Mon Cherry datë 12 Nëntor 2010 - 02:37:

ku humi ky ns6 me kto sterogramet

Postuar nga shelgu datë 12 Nëntor 2010 - 06:39:

Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
.

Kali me flatra Na prishe syte me ti Oj.

Postuar nga AngelDevil datë 12 Nëntor 2010 - 15:26:

Citim:
Po citoj ato që tha shelgu

Kali me flatra Na prishe syte me ti Oj.

e mo ... nuk nxjerr me me kuaj

Postuar nga NS-6 datë 12 Nëntor 2010 - 19:31:

ktu jam ktu
shifni kete tjetren nese arrini me e pare se ca eshte

Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »
Trego 111 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.