Forumi Horizont | Gjithsej 4 faqe: « 1 [2] 3 4 » Trego 160 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Informatikë & Programim (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=112)
-- Pyetje - Pergjigje (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17209)
a jeni te gzuar qe erlli gati fundjava .vec po pyes moj
Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Jo, nuk bllokohet telefoni me IMEI. Kete mund ta bejne vetem kompanite, qe mund te ndalojne nje IMEI te caktuar te lidhet me ta. Por deri me sot kjo s'ka ndodhur.
Bllokimi i telefonit kur e humb duhet menduar para se te humbe. Ka programe spiun qe instalohen dhe pergjojne personin kur e hap. Shumica e telefonave kane kod phone lock qe kerkohet kur ndizet telefoni ose kur nderrohet sim card. Kaspersky ka nxjerre nje antivirus per smartphone qe ruan goxha privacyn dhe sigurine e telefonit.
Imei te hyn ne pune vetem nqs kryen denoncim per veper penale. Psh nqs te kane grabitur telefonin me dhune, te kane vene thiken ne fyt etj. Atehere policia i kerkon kompanive te pergjoje ate IMEI dhe harxhon jave te hetoje personat.
P.s. IMEI tek telefonat e vjeter nderrohet. Tek te rinjte thone se s'behet, por s'kam kerkuar mire![]()
Citim:Asnje pergjigje dylan, keshtu eshte kur pyet vetem shoqet.
Po citoj ato që tha dylan
a jeni te gzuar qe erlli gati fundjava .vec po pyes moj
ça bohet ne nje nate me shi ?
Citim:
Po citoj ato që tha Glaukus
![]()
ça bohet ne nje nate me shi ?
Praktikisht asnje prej nesh nuk e ka te shenuar menjane IMEIn e celularit te tij. Si pasoje, ne rast problemi, cfare do raportosh?
Ekziston dhe mundesia kur e ke te ruajtur, ndoshta nepermjet ndonje programi per sinkronizim me PC apo ndonje forme tjeter. Ne situata te tilla, shkon te kompania por kostoja e te vepruarit nga ana e kompanise nuk e justifikon asnjehere marrjen e ndonje veprimi konkret. Kjo edhe per arsyen pasi duhet dokument verifikimi qe ky IMEI i perket nje celulari qe ti e ke disponuar deri ne momentin e humbjes si edhe kam pershtypjen se do te kerkohet dhe ndonje dokument nga prokuroria apo policia nese supozojme se kerkon pergjim apo gjetje ne harte.
iPhonet nga verisoni iOS4 e siper kane nje opsion qe quhet Find My iPhone nepermjet te cilit ti mund te shohesh ne harte se ku ndodhet celulari yt. Mund t'ja fshish memorjen ne distance si edhe ti dergosh mesazh apo nje sinjal zanor(supozojme kur te ka humbur ne nje fushe me bar dhe nuk e gjen dot )
Nderrimi i IMEIt presupozohet se eshte i beshem por jo me softe konvencionale. Zakonisht eshte hard-printed ne ROM, gjithsesi never say never.
Ai ceulari qe kerkohej njehere e nje kohe ne Shqiperi, presupozohej se mund te modifikohej per te kapur sinjalet RF te bankomateve dhe se mund te manipuloje me pas karta krediti etj etj etj. Ne Shqiperi kjo legjende urbane qarkullonte ne tjeter forme, sikur me ane te atyre celulareve, me ane te nje modifikimi, mund te arrije te dalloje nese perpara kishe apo jo mina anti-personel. Mbase e kane kamuflular lengjenden e vjedhjes me dicka disi me te pafajshme. Nje celular te tille e kam une ne shtepi... Thjesht per kuriozitet, eshte modeli me i shitur i Nokias i te gjitha koherave. S'besoni? Jaaaaa
PS: Postimet qe s'kane lidhje me informatiken le te zhvillohen ne vendet perkatese. Ju lutem.
Lol -- ne lidhje me Informatiken , hahahahahahaahahah
Dhe une kam nje Nokia te vjeter qe i nderrohet IMEI. Vetem se sbesoj te gjej me kabllin DKU2 qe e lidh me komp.
Nga ana tjeter IMEI eshte gjithmone ne kutine e telefonit dhe letrat qe ka brenda. Nqs dikush ruan keto ka dhe IMEI.
Kompania qe perdor secili prej nesh ka shume mundesi te ruaje IMEI e cdo telefoni qe lidhet. Prandaj edhe nese ti nuk e di fare IMEI tend, por ta zeme te vrasin e te marrin telefonin, atehere policia i kerkon kompanise te hape logs, te gjeje kush IMEI eshte lidhur dje me filan numer telefoni (numri i viktimes) dhe te gjeje kush numer tjeter lidhet tani me ate IMEI...
Eshte thjesht ceshtje qejfi dhe ceshtje mundimi. Para pak vitesh inxhinieret e Vodafonit dhe AMC-se i benin keto gjera per qejf, per tu tallur me miletin ose... per leke.
Ajo qe do ishte seriozisht e veshtire dhe e mundimshme eshte qe kompania te kuptoje kur une kam nje Nokia te vjeter dhe i ve IMEIn e nje SmartPhone modern. Kjo kuptohet (nese arrihet) vetem nese studjohet thelle menyra si komunikon telefoni me rrjetin, qe mund te beje karakteristik nje marke nga nje tjeter, nje model nga nje tjeter, etj.
Pra nuk ka gje te pamundur. Mbaj mend qe nga vitet 90 policia italiane arriti te gjeje tek cili telefon publik ishte perdorur nje skede rimbushese (dicka e tille).
Di ndonjeri ndonje FTP site free? Jo shume hapesire, edhe 0.5 G do te mjaftonte, edhe me pak.
Po flas me teper nqs ndonjeri ka eksperience personale dhe eshte i kenaqur, se per te bere search online e bej vete. Qenka nje mozy.com dhe duket serioze. Deri ne 2G free.
wowwww
Nje update per ftp, nqs ndonjeri ka interes.
Gjeta nje drivehq.com dhe duket mire. Te jep 1 Gb falas. Mund ta manaxhosh hapesiren direkt me ftp (ajo qe ka rendesi), por e bukura eshte qe mund te perdoresh edhe browser per te upload/download files aty.
Ndersa me aq sa pashe mozy te kerkon te instalosh nje program qe te beje backups, syncs.. etj, s'me interesonte.
raid, ku pyetja?
* * *
Kam une nje pyetje, por eshte pak e gjate. Cili nga ju, qe mbase eshte Fizikant do e shpjegonte?
Shpjegimi dhe pyetja:
Kur jam rruges me autobus, ne ndonje station hyn ndonje Mize mbrenda dhe ste len rehat. Kjo pak rendesi ka por, duke hecur nga stationi ne station mendoja:
Sikur kjo Mize, te qendronte ne ajer (sic qendron helikopteri ne nje vend edhe pse eshte ne ajer), tamam ne mes te Autobusit (Autobusi 12 m. i gjate) dhe une vazhdoja te hecja, a do perplasej Miza ne xhamin e fundit te Autobusit gjate kohes qe une levizja , apo nuk do ndryshonte pozitioni i Mizes, do ishte gjithmone ne mes te Autobusit?
p.s. E kam pyetjen pa tallje. Kot me shtyn kurioziteti te dije cdo te ndodhte.
nuk jam fizikant! po kam frik se ajo miza nuk ndodhet me ne autobuz
Kjo eshte zona informatikes mor..
As une s'jam fizikant por per shembull.. Toka rrotullohet rreth diellit me shpejtesi 100 mije km/h. Pse atehere kur bie ndonjeri nga ballkoni, bie ne rreze te pallatit dhe jo ne kontinentin matane?
Me duket se ka lidhje me pyetjen e mizes..
Citim:
Po citoj ato që tha raid
Kjo eshte zona informatikes mor..
As une s'jam fizikant por per shembull.. Toka rrotullohet rreth diellit me shpejtesi 100 mije km/h. Pse atehere kur bie ndonjeri nga ballkoni, bie ne rreze te pallatit dhe jo ne kontinentin matane?
Me duket se ka lidhje me pyetjen e mizes..![]()
Nderrojini titullin temes se na bete me hije!
Dritehije sot?
Ku ka drite, ka dhe hije shelg.
Fjale me vend.. demek..
Do ju shaj e mallkoj Lordi po ju beni si te doni, beni temen çorap beni!!!
Citim:
Po citoj ato që tha shelgu
Te rente llotaria .
Po filloj te mallkoj edhe une
Pyetja e mizes e merr pergjigjen nga teoria e relativitetit. Miza eshte ne lidhje relative me autobusin por jo me token. Eshte si te themi, nese je duke ecur me makine me shpejtesine e drites dhe hap dritaren dhe ndez nje elektrik dore, a do te ndricosh perpara apo drita do te eci paralel me ty?
Citim:
Po citoj ato që tha raid
Fjala jote i rente perendise ne vesh..
vizio, autobuzi eshte sistem i mbyllur (pak a shume), dmth autobuzi, shoferi (ti dmth), ajri, mizat dhe gjithcka brenda levizin bashke, dhe miza nuk perplaset ke xhami fundit..
Do merremi me mizen tani, u pa puna.
Miza ne ajer rri si njeriu ne uje. Nese spostohet gjithe masa e ajrit ku gjendet miza atehere ka mjaftueshem force qe te fitohet inercia e nje autobusi ne nisje. Njerezit per shembull nuk notojne ne ajer dhe inercia i ben te qendrojne ku ishin kur autobus niset. Prandaj shkojne te xhami i fundit. Ama po te mbushesh nje autobus me uje dhe me njerez, njerezit nuk do shkonin aq kollaj te xhami i fundit ur autobusi niset.
Citim:
Po citoj ato që tha Vizioner
Ky debat ka qene sot gjithe diten dhe ne mes te shoferave-kolegeve. Sa takoheshim ne pushim dhe vlonte diskutimi
Kishte mendime te ndryshme por, asnje mendim percaktues-perfundimtare.
Citim:
Kjo tregon sa e rendesishme eshte puna per shoferet aty. Duhet t'ju japin medalje![]()
Citim:
raid, edhe ka mundesi ajo qe shpjegon ti, por edhe ska.
Autobusi, n.q.se do te ishte hermetik dhe ajri do te kishte si rrjedhoje nje ngjeshje, atehere ka llogjike mendimi jot, por ne Autobus qarkullon ajri, eshte ne levizje nepermjet sistemeve te ajrosjes, qarkullon nepermjet frymemarrjes se pasagjereve pra, nuk e fiton dot ate dendesi te nevojshme qe ta "mbertheje-shtrengoje" Mizen.
.
O vizo ka nonji vend pune per mua atje,se e kam patenten edhe lejen te punoj ne Europe dua te behem shofere autobuzi se s'ben
Citim:
Po citoj ato që tha Lord_Of_The_Strings
Pyetja e mizes e merr pergjigjen nga teoria e relativitetit. Miza eshte ne lidhje relative me autobusin por jo me token. Eshte si te themi, nese je duke ecur me makine me shpejtesine e drites dhe hap dritaren dhe ndez nje elektrik dore, a do te ndricosh perpara apo drita do te eci paralel me ty?
![]()
Citim:
Po citoj ato që tha cecilia
O vizo ka nonji vend pune per mua atje,se e kam patenten edhe lejen te punoj ne Europedua te behem shofere autobuzi se s'ben
![]()
Citim:
Cecilia, qysh neser, pa shaka. Hajde![]()
Citim:
Ja ta pleqerojme mire kete mhb.![]()
Ps: me mjafton fjala e mire e jotja vizo. Flm!![]()
Citim:
Pleqeroje, pleqeroje
p.s.Fjalen (dhe vepren) e mire kam, per njerzit e mire![]()
Vallai vizio je megjithmend cun i mire.
Problemi eshte qe je me i mire se c'duhet ..
kush ahstu moj ma sjell ta shofim cik
vizio, paraqitu shpejt
vizio ishte vizio esht shpirt ai edi vetem nej te keq e ka cik at trunine vogel e ka diku ne me ste krytit me raste sja merr shume mir ato valet ekalon cik e extrem ,po rrall ama
Citim:
Po citoj ato që tha raid
vizio, paraqitu shpejt![]()
Citim:
U paraqitacfare ka ndodh?
Ma shpejt smundesha, se ishja ne pune
p.s. E sqarova=e zgjidha ne punen e Mizes sot.
Si? Vrava Mizen e rashe rehat![]()
![]()
![]()
Citim:
Ia paske dhi muhabetin kolegeve![]()
Citim:
Po citoj ato që tha dylan
vizio ishte vizio esht shpirt ai edi vetem nej te keq e ka cik at trunine vogel e ka diku ne me ste krytit me raste sja merr shume mir ato valet ekalon cik e extrem ,po rrall ama![]()
Citim:Po sikur pyetja te ishte: Eshte Sala duke bere not dhe papritmas vjen nje dallge. A leviz Sala apo nuk leviz bashke me dallgen?
p.s. E sqarova=e zgjidha ne punen e Mizes sot.
Si? Vrava Mizen e rashe rehat![]()
![]()
![]()
Citim:
Po citoj ato që tha raid
Po sikur pyetja te ishte: Eshte Sala duke bere not dhe papritmas vjen nje dallge. A leviz Sala apo nuk leviz bashke me dallgen?
Si do ta zgjidhje kete ti? Do vrisje Salen? ..![]()
Citim:
hahahaha o dylan, shejtan "kalama" je. Tani e pashe kete textin tend.
Po cer ti baj une qe robt i kane valet e dobta hahahaha duhen hedh me te forta qe ti kapi radari
Kiss per ty....jo ke buzet se i ka zene Cecilia por, ke faqia![]()
![]()
![]()
mes iphone 4s , galaxy e nokia lumia ke do keshillonit ?
kuptohet qe do perdoret vetem per telefonata , sms e foto .
Citim:
Po citoj ato që tha al74
mes iphone 4s , galaxy e nokia lumia ke do keshillonit ?
kuptohet qe do perdoret vetem per telefonata , sms e foto .
Nuk e di cfare diference kane ne cmim por nese je perdorues i thjeshte dhe nuk ja ke shume haberin se cfare ndodh brenda ne telefon, te sugjeroj iPhone 4S. Nese je germues dhe do duash kontroll te plote mbi celularin, merr Samsung Galaxy. Nese je besnik ndaj Nokias por je merzitur me Symbian, atehere Lumia eshte nje zgjidhje perfekte. Kujdes, Microsoft qe prodhon edhe sistemin operativ te Lumias, do te beje ne versionin e ardhshem te Windows, nje unifikim te eksperiences se nderfaqes (interface) se perdoruesit.
Nderfaqja quhet Metro UI dhe do te jete e njejte (pothuajse) ne te gjitha pajisjet (celularet, tabletat apo kompjuterat) qe do te operojne me sistem operativ Made In Microsoft.
Dhe e fundit por jo me pak e rendesishme, iPhone eshte shume i lehte ne perdorim, mund te gjesh suport kudo sepse eshte shume intuitiv. Une kam perdorur pajisje me te tre sistemet e mesiperme operative dhe me i lehti (per mendimin tim) eshte iOS.
rrofsh lord. ne fakt nuk do e perdor une personalisht por nuk besoj qe do te shrytezohen cfare ofrojne keto smartphone . une nuk po i ndahem ksaj Nokia C1 20 eurosh se po me nderon por nqs. do merrja per kriter cmimin nga eksperienca them qe me te vertete iphone meriton. ky iphone 3 qe ka mbi 3 vjet ne perdorim i eshte bere cope-cope display dhe funsionon akoma , cuditshem. Nokiat qe kam patur pertej sistemeve operative (qe as nuk i marr vesht me thane drejt) me kane zgjatur maksimumi 2 muaj.
me kane fol mire per Galaxy
flm. per keshillen.
O Dylan bej nje pyetje , por ama beje pyetje pikante , sic e ke zakon ...
Citim:
Po citoj ato që tha al74
rrofsh lord. ne fakt nuk do e perdor une personalisht por nuk besoj qe do te shrytezohen cfare ofrojne keto smartphone . une nuk po i ndahem ksaj Nokia C1 20 eurosh se po me nderon por nqs. do merrja per kriter cmimin nga eksperienca them qe me te vertete iphone meriton. ky iphone 3 qe ka mbi 3 vjet ne perdorim i eshte bere cope-cope display dhe funsionon akoma , cuditshem. Nokiat qe kam patur pertej sistemeve operative (qe as nuk i marr vesht me thane drejt) me kane zgjatur maksimumi 2 muaj.
me kane fol mire per Galaxy
flm. per keshillen.
Citim:
Une them me i mire eshte tel im,Sony Ericsson xperia.![]()
Gjithsej 4 faqe: « 1 [2] 3 4 » Trego 160 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.