Forumi Horizont Gjithsej 9 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 »
Trego 430 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Dashuria (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=48)
-- ç'eshte dashuria?!! Ja si e konceptoj une! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=178)

Postuar nga Ira datë 22 Mars 2003 - 22:59:

hi Mendimtar

Shume zhurme por asgje eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Postuar nga Mendimtari datë 23 Mars 2003 - 04:41:

Per Iren!

Dhe dmth?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(nga qe jam shume injorant e mangut me tru, me shpjego se çfare doje te thioje me nje thenie te tille!)

Postuar nga Ira datë 25 Mars 2003 - 02:52:

HI MENDIMTAR

Shprehja eshte shume e qarte me duket shume zhurme por asgje e ke parasyah librin djalosh une vetem titulline librit perdora se me pelqen.

Ciao Ciao

Postuar nga Ira datë 25 Mars 2003 - 03:06:

Per mendimtar

Me siguri e ke lexuar kete liber (Shume zhurme por asgje).
Dhe une kete titull thashe se me pelqen aq shume sa ti nuk e beson.
Jam e sigurt qe edhe ty te pelqen))))))))))))))0

Postuar nga ihysa datë 05 Prill 2003 - 23:56:

dashuria

nuk dua ta zgjas shume por dua te me thoni se cfar eshte dashuria dhe cfar eshte femra? me cfar krahasohet femra dhe kush jane perkufizimet me te shquara per dashurine.?

Postuar nga Didi datë 07 Prill 2003 - 20:44:

hmm.....

cfare eshte dashuria?
teme interesante!!!!!po mire me thuaj dicka dhe mos ma merr per keq ti akoma nuk e ke kuptuar cfare eshte dashuria?
une e kam nje mendim po e kam sekret ....lol
sa per femren nuk dua te jap perkufizim sepse eshte qenie njerezore dhe mbi keto te fundit nuk ka perkufizime...pra nuk e shoh si nje objekt qe duhet perkufizuar
ika po do vij prape se ketu verdalle vertitemi shkolle shtepi internet ...e gjera te tjera....
ciaoooo

Postuar nga ihysa datë 07 Prill 2003 - 23:20:

dashuria

degjo tani une e hapa kete teme qe te marr disa mendime te pergjithshe po per sa me perket mua besoj se jam i mire ne fushen e dashurise dhe nuk dua te mesoj nag te tjeret por vetem te bejme nje koleksion theniesh te bukura per femren dhe dashurine.

Postuar nga Kobe4MVP datë 07 Prill 2003 - 23:32:

Vetem 1 fjali kam per te then lidhur me kete teme.

Ruaj Originalitetin tend lidhur me dashurine dhe jeten.

Postuar nga Astriti datë 07 Prill 2003 - 23:54:

Re IHyses

O Liro : Dashuri bejne vetem jevgjit

Postuar nga cancer datë 08 Prill 2003 - 19:05:

Unhappy

Do nje thenie per dashurine dhe femren, lexoje dhe mesoje ketu:
"Dashuria ne duart e nje femre eshte si thika ne duart e nje femije". Ki kujdes ore se eshte e vertete...

Postuar nga cancer datë 08 Prill 2003 - 19:33:

Tashti une sjam femer qe te them "dashuria ne duart e nje mashkulli eshte si thika ne duart e nje femije" kshu qe mos u habit shume. Po po ta dish ti se ca mka bo mu ajo Do ta kishe derguar te luftonte ne Irak. Hajt tung

Postuar nga Didi datë 08 Prill 2003 - 21:32:

pa dale njehere...

nje gje nuk morra vesh une....duhet qe te jesh mashkull e te marresh pjese tek kjo tema?
dhe se dyti ne qofte se une thashe qe nuk jepen perkufizime sepse nuk ishte shprehur me qarte tema....po nejse...
thuaj qe te shprehim thenie mbi dashurine, mbi femren dhe mashkullin gjithashtu!!! degjo ihysa mos e kufizo temen tende por zgjeroje....
pacim te gjitheve

Postuar nga ihysa datë 08 Prill 2003 - 22:58:

dashuria bukuria dhe femra

Me falni nqs jam shprehur keq ne hapjen e temes.por qellimi im eshte te shkruajme sa me shume thenie rreth dashurise bukurise dhe femres.
dhe une po ju shkruaj disa nga ato.

ne fillim po shkruaj per dashurine.

1-Jeta pa dashuri eshte si pema pa lule dhe pa fruta.dhe dashuria pa bukuri eshte si lulja pa arome .

2-dashuria femra dhe bukuria jane miresia me e madhe ne kete bote.

3-Lulet e dashurise vyshken nqs nuk i ujit ato deshira e seksit.

4-dashuria eshte shpirti i jetes.

5-dashuria eshte monedha e vetme qe nuk ka shtetesi.

6-dashuria eshte liber,dhe fjalet e tij jane (bukuria).

7-dashuria eshte liber.titulli i tij eshte bukuria dhe perberja e tij eshte femra.

8-dashuria eshte ndricimi i rinise dhe sekreti i pleqerise.

9-nuk ka qetesi per ate qe dashuron.

10-i cmendur eshte ai qe dashuron,por akoma me i cmendur eshte i qe nuk dashuron fare.

Tani po shkrua disa theni per bukurine.

1-bukuria eshte si frutat ne vere qe eshte e lehte ti gjeshe dhe eshte shume e veshtire ti ruash ato.

2-Zoti eshte i bukur dhe e don bukurine.

3-bukuria eshte ne te folur.

4-bukuria eshte fillimi i lumturise.

5-mendja e femrave eshte ne bukurine e tyre,dhe bukuria e burrave eshte ne mendjet e tyre.

6-zjarri te djeg nga afer,kurse bukuria te djeg nga larg.

7-bukuria eshte nje fjale qe e lexojne vetem syte.

8-bukuria eshte poezi,kurse dashuria eshte poeti.

Tani po shkruaj disa theni per femren.

1-Femra eshte nektari i dahurise se gjithmonshme.

2-femra eshte si nje shishe parfumi.

3-femra pa femeri eeshte si trupi pa shpirt si toka pa uje dhe si peshtu pa uje.

4-une besoj tek femra aq sa dyshoj tek ajo.

5-dielli arrin te thaje ujerat e oqeanit,porse nuk arrin te thaje lotet e femres.

6-femra eshte hija e burrit,ajo duhet ta ndjeke ate nga pas dhe jo ta komandoi.

7-femra eshte si lulja .po e shkule nga vendi i saj nuk jeton me.

8-femra eshte nje sekret i mbyllur.

9-xhelozia e femres eshte celesi i divorcit.

Per sot po e lej me kaq dhe deshiroj ga te gjithe ju te shkruani thenie dhe perkufizime rreth dashurise bukurise dhe femres.
ju uro gjithe te mirat.

Postuar nga Mendimtari datë 15 Prill 2003 - 04:22:

dreq je mo lal, tanbi kuptoj kush je:-)

ama ma lodhe trurin derisa te gjeta! Pershen detje

Postuar nga SUNBELOVED datë 18 Prill 2003 - 02:23:

O mendimtar qeke bere capken djale.Aty ne foto ngjaje si Jimi Karter. Dua ta degjoj ate diskun tend kur te jem me te dashuren. po ik e byrazer mos shkruaj mo te kjo teme s te vjen zor nga vetja ???? megjithese juve ju mbron edhe karta e helsinkit. biles nuk na futin ne BE nqs nuk integrojme njerzit si puna jote.byrazer ti u martove vete ?? ndaj ben llak a llak ..qe te lesh te tjeret pa u martu me keto mendime.

Postuar nga Mendimtari datë 18 Prill 2003 - 04:16:

Per B_Free...

O mashkull i rendomte...!
Te njeh me mire e dashura jote, ama nuk me duhet shume te kuptoj nje lloj ironie te tille qe ti shpreh, ironi pa intelekt, fakte a llogjike, karakteristike e mashkullit idiot, mashkullit qe ne jete ngel perhere ne kembe, njeriu arrogant qe per ta perulur tjetrin vetem sepse me ke inat pasi niveli yt intelektual eshte teper primitiv kundrejt intelektit tim, dhe kete perulje e ben me lloj lloj fjalesh mongole dhe pa sens a kuptim! Nese i tere evolimi i Shqiperise ka ngelur ne nivelet e tua, patjeter qe neve Evropa s'do na pranoje kurre! Njerez si ty e kane nje te ardhme, ke shume shpresa te behesh ndonje Sadam, apo Bin Laden, ne Shqiperi ama, mos i dil nga kufinjte, se perndryshe maniaket idiot si ty e kane vendin ne çeli, bile ne ate te izolimit, ku as drita e diellit nuk te pranon e prek surratin e trurin ere ngordhesire qe te vjen! Ik o elbasanlli me pak derrasa,ik e mbytu ne lum, se shpeton ti, e ata qe i ke prane!

Postuar nga Mendimtari datë 18 Prill 2003 - 04:25:

U hap Televizioni i pare on-line! RTV ARBERIA NETWORK

Desha t'i njoftoj tere lexuesit, qe ka ca dite qe hapa radio televizionin e pare shqipetare on-line RTV ARBERIA NETWORK! Nuk ka mrekullira brenda, por per shume nga Ju qe ndodheni ane e mbane globit, eshte nje mundesi per te pare filmat e rinj shqipetar, per t'u lidhur akoma me Shqiperine e artin e saj! Ju uroj te tereve argetim te mbare, nga stafi i websaitit Germuesi dhe Radio Tv Arberia Network: http://geocities.com/germuesi

Postuar nga déjà-vu datë 19 Prill 2003 - 14:24:

ciao mendimtar....

Lexoj kete teme me vemendje.......sinqerisht postimin e fundit qe ke bere me zhgenjeve te them te drejten!!Mendoja qe dikush me intellektin tend ate person do ta injoronte thjeshte duke mos ju pergjigjur................evidentemente mi sono sbagliato

Postuar nga Mendimtari datë 19 Prill 2003 - 18:22:

Per Insomnien

Cara Insomnia!
Dall fatto che non riesci a dormire, sbagli nell trare degli conclusioni sbagliatissime sulle persone, che poco conosci! Pra, me dy fjale, meqe te kishte pelqyer diskutimi im i meparshem, por u zhgenjeve nga fakti qe i qerova lekuren nje bananeje te qelbur, mua nuk me shqeteson aspak fakti qe ti zhgenjehesh apo jo nga une! Te flasim hapturazi, une nuk te njoh, por edhe per shoket me te ngushte qe kam, nuk do me behej fare vone, nese atyre nuk u pelqen nje mendim i imi! Nese une nuk flas ato qe mendoj, une nuk jam me une, une nuk mund te behem ti! Ti thua qe nje njeri i ulet, luftohet me mosperfilljen tende! Po, jam dakort, por, eshte edhe e vertete qe atyre lloj njerezish, ne se ke bagazh, duhet t'ia tregosh vendin e t'i japesh lekuren qe kane per hak, pasi per mua heshtja don te thote qe jam dakort, dmth konsens, e nga nuk jam dakort, edhe i pergjigjem e i tregoj qe 1+1 bejne 2 e jo 3 si thote ai! Sidoqofte, faleminderit qe me bere te harxhoj 5 minuta, se s'dija se ç'te beja, e keshtu kalova pak kohen ketu!

Postuar nga ENISS datë 19 Prill 2003 - 21:38:

Angry

Ceshte dashuria per ju?!! Ja si e konceptoj une!

Per Be_Free_2002:
Lidhur dhe nga titulli, jeni ca gabim ne kete teme. Seshte e edukates te shkruani te tilla postime...apo keshtu e konceptoni dashurine?
Here tjeter nuk do arrini ti gjeni me...

Kalofshi mire

Postuar nga valeri datë 19 Prill 2003 - 22:16:

Unhappy ahhhhhhhhhhh

besoj qe te flasem per nje teme te tille dhe te japesh nje pergjigje ne fillim duhet te kuptosh se ke qene e dashuruar dhe sa je e vetedijshme te kesh ne jete forzen per te dashuruar dhe te japesh dashuri!.ketu pashe qe shume njerez shkruajne gjera qe nuk i perkasin kesaj teme o thjesht me sa kuptoj une nuk jane ne grado te flasin me zemer ne dore por shume here e teprojne dhe ulin vlerat e ketij argumenti duke perdorur nje gjuhe qe....... dhe besoni se nga njerez te tille mund te kerkoni nje mendim?!nje njeri qe nuk respekton veten dhe te tjeret eshte ne grade te dashuroje apo ndoshta mendojne se dashurojne ?!mendoj se kush eshte dashuruar e ka zemren aq te madhe sa shume here nuk mundet te urreje .kjo nuk ishte nje pergjiigje thoni ju !e di dhe them se nuk ja vlen barra qe te shpreh mendimin tim kur shikoj qe ne nje teme kaq serioze flitet per tutt'altro .ky eshte opinioni im si lezuese nga pak dite i ketij forumi ..megjithate ju uroj buona pasqua a tutti ...ciao

Postuar nga Ira datë 20 Prill 2003 - 01:35:

Per Mendimtarin

Mendimtar

Ja bere shume mire atij me lart sepse keta njerez keshtu e duan. Keta njerez vetem druja i mban eshte thene me perpara. Dhe kjo eshte e vertete mire bere qe i dhe nje dru te mire (me fjale) se fjala eshte me e rende. Po varet se sa e ka kuptuar ai. Nuk ta them qe te dal per krah,por dhe une keshtu veproj me derrat.

Ciao

Postuar nga Mendimtari datë 04 Qershor 2003 - 17:01:

Ja pra nje mendim i pjekur 9 muaj!

Miqte e mij te Forumit Horizont!
Pa bere shume lakra, shume teorira, them qe:

Dashuria eshte ndjenja emotive, e cila egziston jashte çdo interesi, dashuria eshte koncept shperteror, jo material qe te mvaret nga interesi i materies!

Dashuria nuk ka te beje me materien(dmth qe dashuria nuk mvaret nga trupi, makina apo objekte te bukura), por eshte veten spiritualizem,pra nuk preket, shikohet apo shijohet, por thjesht ndjehet e ky nen akt sjell reaksione kimike ne materie!

Dashuria mvaret nga njesia kohe! Dashuri e krijuar ne nje moment, mund te ndryshoje ne kohe nese ajo nuk zbatohet ne njesine materiale, pra te duash dike, e te presesh muaj e muaj kjo sjell vyshkjen e dashurise e largimin e saj nga personi!

Dashuria nuk mund te blihet apo mashtrohet! Pra, nuk mund t'i fitosh dashurine e vertete nje njeriu, nese ne kete situate, flamurin e mban leku, pasuria etj!

Dashuria eshte drejtuesja e gjendjes sone shpirterore, kur jemi te deluduar, gjendja jone ndikon edhe ne trupin tone, paraqitjen e tij! Nese jemi te dashuruar, harea e optimizmi jane ne maksimum

Por, dashuria ka shume nevoje edhe per mendjen tone! Nje njeri i forte, e mbron dashurine, e kjo nuk don te thote qe e mbron nje raport ne vazhdim, ai mbron ndjenjen e dashurise, me tiparet qe ai ka krijuar ne mendjen e vet, dhe kjo mund te sjelle edhe ne prishjen e nje lidhjeje, e cila nuk shpreh asnje shenje dashurie!
Dashuria duhet te jete nje ndjenje e qete, ama shume veta nuk e jetojne dot te tille, ata nuk e ndajne dot dashurine nga merzitja, tekat, inatet, pra dua dhe urrejne ne te njejten kohe, por kjo nuk eshte dashuri, mendoj qe eshte semundje e e rende e personalitetit, sepse keshtu flakes po i hudh benzine!
Une per vete e mbroj dashurine, e kam te ngulur thelle ne zemer, e ruaj te paster siç e enderroj, pasi siç e mbaj une te tille, dua edhe per partneren time, dhe nuk hezitoj ta mbyll nje lidhje, nese ndjenja e dashurise vyshket, apo perzihet me dhimbje, sepse dashuria te hap rruget e mendjes, po, duhet shume vullnet, shume guxim e shume force e besim ne aftesite e tua! Mjer ai qe nuk e mbron dashurine, si ndjenje qe e ka krijuar brenda mendjes se vet, e mjer ai qe kerkon t'i ndryshoje ndjenjen e dashurise dikujt tjeter, ato ndjenja dashurie duhet te perputhen!

Desha te ftoj tere miqt e forumit, te vizitojne pak faqentime: Germuesi, ku temat interesante nuk do ju mungojne, si pershembull te beni xhiron e planetit tone per 15 minuta, duke pare rreth 50 web kamerat qe tregojne live planetin ne shtet e zone: http://geocities.com/germuesi
Po ashtu, degjoni pak muziket qe une vete kam krijuar, me pelqen te prodhoj muzike me kompjuter, me programe speciale, e shpejt do t'i ve edhe zerin: http://www.germuesi.com/tv.html

Postuar nga SUNBELOVED datë 08 Qershor 2003 - 17:05:

ta kesh me jete mendimin

o mendimtar qeke mbarsur keto 9 muaj ne forumin horizont..kush eshte babai i mendimit tend ..ve bast se do te kete qene i pire atehere kur e keni ngjizur.cfare emri do ti vendosesh?

Postuar nga Mendimtari datë 09 Qershor 2003 - 04:37:

B_Free...

O lal i majmunit!
Ti padit edhe veten, pasi nikun qe vendos e ke: Te jem i lire..., pra ti deshiron lirine, kushedi se ne ç'dhome psikopatike izolimi te kane mbyllur, e per sevape e gjynafllek, te kane vendosur perpara nje aparat, qe quhet kompjuter, i cili ka nje tastjere, e ndonje operator(nje i papune, qe bashkia i vendos per volontariat te punojne tek te lenet mendor, aty ku ti po zhvillon karrieren tende), te shtyp butonat qe shprehin fjalet qe nje organ biologjik, i quajturr llape, prone e jotja, i flet e ja, doli nje mendim nga ana jote!!! Por, te lutem, ma ke bere budalla edhe operatorin vullnetar ne vend qe te te mençuronte ai ty, ç'jane ato mendime pa rregulla letrare e llogjike?!!! Shiko se do te nis te me blesh 10 lek portokalla pogradeci..., e mjer ti ne me shkofsh tek shitesja, e mi kerkon: 10 leke pordhi kali pordhi keci! Ik ore malok, ik se le lesh fare! Ej, perse nuk mundohesh ta ngresh pak ate nivelin prehistorik te kultures qe me ke, ngele me mendjen e Enverit: Perpara e me fitore te reja...ama ne realitet çdo gje te shkon per lesh e hale! Pershendetje te perzemerta nga Mendimtari, e me vjen keq, jane pak a shume mesazhet e fundit, pasi ne korrik martohem, e nuk kam me kohe t'i bej humor forum horizontit me nje debil si puna jote!

Postuar nga Lupica datë 12 Qershor 2003 - 07:12:

Talking eu ha sa e vrisni mendje

hey djema dhe vajza ato qe thoni aty jane vetem teori dhe shum pak jane praktike.dashuria eshte keshtu eshte ashtu por ne fund te fundit c'fare eshte?eshte vetem nje djale dhe nje vajze qe ....... Nejse pervec ..... ka dhe gjera te tjera te vogla,qe nuk kane shum rendesi sepse nuk i vem shum rendesi se tani cdo gje eshte ....... dhe .........Nuk besoj se dashuria ekziston por ju romantik vazhdoni te enderoni se mbase nje dite do ju vije princesa juaj.lol
Jetoni jeten djema dhe vajza se eshte shum e shkurter nuk ja vlen te lodhni koken me pyetje.
luv ya all

Postuar nga SUNBELOVED datë 14 Qershor 2003 - 03:47:

Fol se lirohesh

O mendimtar.Be free do te thote:"clirohu,qofsh i lire". Tani..njeriu nga majmuni ka ardhur...por ty te ka krijuar zoti. Mori nje cope balte , nje llumhane edhe i fryu tek hundet, me sakte zoti i shfryu qyrrat...e di pse them keshtu ? Se majmun prevers si puna jote nuk kam pare ndonjehere une ....Ti shikon cmendinen ne Itali ??? Kush ve kompjuter ketu o "dhender" Ketu po nuk qe firme nuk te japin kompjuter. Ti ik e lexo kamasutren para marteses .........se mos te hyn nusja ne chat edhe e ndien veten femer me ca cuna si une. Car probleme ke me mua o "Dhender" ? NUk i leshoj forcat kot une ....dua 100 euro per kontakt

Postuar nga SUNBELOVED datë 14 Qershor 2003 - 03:50:

mendimtar...se harrova...

Ej je bere shume banal me ate fjalorin, mbaje icik veten, se nuk je jevg.

Postuar nga pogradecarjaaa datë 14 Qershor 2003 - 03:59:

Smile hey

Kurre nuk e besoja se nje djale mund ta vleresonte dashurine po aq sa ti ,te ralle jane ata njeres .
Mesazhin qe kishe shkrojtur me pelqeu tej mase .Ky mesazh mund te kete ndihmuar shume njeres te tjere qe deri dje ose sot nuk dinin , vleresonin dashurin.
Per kete dua te te falenderoj shume , dhe jam shume shume e gezuar qe shkrojte kete mesazh.Ndoshta ca njeres nuk do te ikin me idente qe ata/ato nuk dinin kush ishte dashuria para se te lexonin mesazhin tend .
Ty bravo te qofte
genta

Postuar nga Mendimtari datë 14 Qershor 2003 - 05:26:

Per Genten

Mire qofsh o Genta!
Pak fjale shkrojte ne mesazh, ama shprehe nje bote te madhe qe ke ne zemer! Eshte e çuditeshme: Jeta e perditeshme, sipas mendimit tim, ndahet ne dy grupe:
Ne te parin hyjne ato njerez qe nuk e dine apo kuptojne se çfare eshte ndjenja e paster, qe ate qe thone te dua, por qe te mashtrojne, t'i shfryjne inatet ty qe te kane me te afermin e qe e dine qe ti do ta durosh etj etj qe nuk kane fund keto etj!!!
Dhe ne grupin e dyte, jane njerezit qe jane te thjeshte ne zemer, qe mund te jene edhe njerez shume te ngritur, apo hallegjinje qe me zor shtyjne muajin me buke, por qe ne fjalet e buzeqeshjen e tyre ti ndjen e shikon thjesht pastertine, dashurine dhe ate ligj te shenuar ne gjakun tone, qe nuk mund te kete force ne bote ta ndryshoje: Dashurine!
Une Genta, jam 31 vjeçar, kam bere universitetin per psikologji, ne Bolonja, e jetoj jashte shtetit! Eshte e thjeshte per mua te njihem me ruse, ku te paguaj 100 euro, apo te njihem me italiane, ku te me paguajne 100 euro, siç pretendon Be_Free, por une nuk jam Be_Free!!! Une dashurine qe kam ne zemer nuk e shes! Nese une dua nje goce, le te me paraqitet me e bukura e dheut dhe une do shnderrohem ne egersire kundrejt saj, si e si ta heq qafe! Nuk jane llafe te bukura, kjo eshte thjeshte nje ndjenje qe me vjen nga zemra, e qe nje dite, kur gjen gocen e duhur, jeta jote ngrihet, stabilizohet, ne hapesiren :lumturi e normalitet, ku ti dhe ajo jeni 2 te vetmit protagonist te planetit!
Duken fjale filozofike, ndonjehere te pa kuptueshme, por nuk kam faj une qe zemra ime don te flase me kete gjuhe! Andaj, kush e kupton kete gjuhe, eshte e mireseardhur, e kush jo, le te flase e pretendoje 100 eurot(apo makinen lluks, apo leket me bollek, apo qunin top model, ne kembim te dashurise) e te jetoje me keto idera. Sot, ne mijevjeçarin e trete, asnjeri nuk pengon tjetrin te mendoje e shprehet se si deshiron!
Une per vete, besoj ne njerezit serioze, e dashurine e paster, edhe pse kendej ne mergim, 99% te vajzave shqipetare, nuk mbajne mend se kush ishin e nga vijne, degjenerimi qe kane arritur, te jep 100% dyshim!

Postuar nga Lupica datë 15 Qershor 2003 - 00:44:

Wink per ato te perveluarin e shekullit mendatorin

Hey lexova ate mesazhin tend qe kishe shkruar per ate psikollogun amerikane dhe te them te drejten ai nuk eshte gabim.Tani ka njerez si puna jote dhe disa te tjere qe njoh une qe thone dashuria eshte gjithcka dhe di gje une gjera te cmenderua si keto.Por nqf ti dashuron me te vertet kur zihesh me te dashurin/en ose te fejuaren/in do qe ta lendosh ate person dhe e ben ne shum menyra dhe nje nga ato eshte ta tradhetosh.Nuk esthe menyre e bukur dhe e mire por ne momente kur je e plagosur shum gjera mund te behen,dhe kjo nuk eshte vetem tipike per amerikanet por per c'do njeri.Ndjenja Shoku im i dashur nuk ndahem ne shtete si jane te ndare njerezit tani,ose me gjuhe ajo eshte ndjenje njerezore qe e ka cdo njeri brenda vet vetes.Dhe e ke shum gabim kur thua qe dashuria shqipetare eshte me e bukura,sepse ti e shikon nga ana e nje djali,por po ta shikoje nga ana e nje vajze nuk do flisje ne ate menyre.pse do te thuash ti,sepse djali ne dashurine shqipetare eshte ai qe ka timonin dhe femra eshte vetem pasagjer i kesaj dashurie.kur ti djali i dashur do kriosh famije kush do te kete 51% te votave dhe kush 49%?Me siguri djali qe keshtu te gjitha vendimet do ti marri djali dhe jo gruaja.Kurse ne nje dashuri te huaj jo shqipetare gjerat jane reciproke jane te ndara 50%-50%,dhe vajza ka dinjitetin e saj mendimet e saja,zgjedh rrugen e saj.Nje pyetje per ty kisha,sikur te ishte vajza te te zoteronte ne shtepine tende,dhe te ishte ajo e cila i merte te gjitha vendimet,e cila te thoshte ty qe jo nuk do veshesh keto pantallona se te tregojne placken shum te madhe dhe te shikojne femra e tjera (lol) dhe gjera te tilla si do te ndiheshe ti?Me thuaj do te ishte akoma dashuria shqipetare ajo me e bukura jo me magjikja?
Qe keshtu djali i dashur,mos thuaj qe dashuria shqipetarja eshte me e mira se gabohesh,sepse analizen nuk e ben nga te dua anet por vetem nga ana jote dhe kjo gje te con ne gabim.Dashuria eshte ndenje universale qe nuk shikon race,gjuhe apo pamje fizike.Jo te gjithe e provojne dashurine dhe kush e ka provuar eshte shum me fat dhe ju keshilloj te mos e lini te iki se nuk vjen prape.mos i lini ndenjat e tuaja te shkaterrohen thjesht nga nje mentalitet shqipetar te gabuar,nje mentalitet i prapambetur .Mos ma merni per keq jam shqipetare vet and I LOVE ALBANIANS por nuk aprovoj mentalitetin,Jetoni dashurine pa kufi pa tabura,pa ndrojte deri ne funde.
RRofte dashuria e vertete.

Postuar nga Lupica datë 15 Qershor 2003 - 00:46:

Cool ups sorry

ai mesazhi eshte per mendimtarin

Postuar nga pogradecarjaaa datë 15 Qershor 2003 - 01:19:

Smile lupica

Ne mesazhin qe ti kishe shkruar, kishe shume te drejte per cdo gje po aman mendimtari e keshillon e imagjin dashurine si ne boten e tij si djale qe eshte per mendimin tim e ka shume mire idene e te dashuruarit. Ti aman ke te drejten tende qe te thuash ashtu se fundja fundja ne realitet ashtu eshte . Gjera reciproke jane e keto . Po dashuria nuk eshte e njejte si per djemte edhe per vajzat . Te dy kini mendime shume te mira tani per mendimtarin them se ka edhe me shume te drejte se si psikolog qe eshte edhe si per moshen e tij qe ka (te lutem mos me keqkupto)i pershruan cdo gje me te menduar njehere pastaj me te provuar se domosdo experienca ka te beje kur i thone. po he virani dashuri eshte ajo te tere e dine se ceshte po shume nuk dine se si ta vleresojne e ca e teprojne .
keto gjera jeta i ka kujt ti vije mire kujt te mos i vije apo jo??
me pelqejne shume keto tema se kam shkrojtur e une nje leter nuk e di ne e keni lexuar a jo
tema eshte Dashuria ne largesi
jepni mendimin tuaj ju lutem
thnx
bye
luv ya all

Postuar nga Mendimtari datë 15 Qershor 2003 - 05:37:

Thellesim i ideve te mia mbi dashurine! Per Lupicen!!

Ok Lupica!
Une kam 12 vjet qe jetoj jashte shtetit!!! Dhe si per te ndihmuar idene, kam qene ne Shqiperi, per here te pare vitin qe shkoi, pra, dua te them qe une u rrita ne Itali, Bolonje, dhe mentaliteti im pak fare ka te beje me mentalitetin shqipetar! Pse thua ti? Po ja, isha 19 vjeç kur ika nga Shqiperia, tani jam 31 vjeç, pa pasur asnje kontakt me Shqiperine apo shqipetaret(pasi shqipetaret, te pakten ne itali, jane personifikuar me te drejte si figura e te pandershmit, atij qe merret me prostitucion, vjedhje, droge etj, e ky mendim ka vetem 4 vite qe eshte thyer, pasi tashme ketu policia i ka mbyllur per te pakten 15 vite, neper qeli tere kokat e delinkuences)! Pra, une edukaten time te pare e mora nga im ate dhe ime nene, te dy profesore, me kulture te madhe, dhe e tera kjo ne Shqiperi! Te hapje syte, poshte e perpjete, 99% perqind e familjeve, ishin familje me raporte te mira, ku nene dhe baba lidhen, martohen, bejne familje e vdesin sebashku!!! Pra, si pa pritur, ndodhem ne nje bote, te lire, te madhe, ku mundesite jane te pafundme, ku arrita te hapja edhe restorantin tim,ta shisja, te mesoja nje profesion(picajol, por edhe shume profesione te tjera) qe arrijne te me japin 3000 euro(=3500$)ne muaj!!! Pra, siç jam une, shume mire mund te jete edhe nje femer, ka te njejtat mundesira! Keto mundesira ne Shqiperi, dikur ishin te pamundura, e tani, kush jeton ne bollek e modernizem, siç i thone jevgjit:lyejne prapanicen me gjalp...! Por, e dashur mike, a mendon vetem pak, ti, nje femer moderne, qe punon, ke rroge, vishesh si te duash, mbase edhe ekstravagant(dmth paraqet pjese intime te trupit tend qellimisht per te terhequr vemendjen e te tjereve), ke edhe shtepine tende, ke ç'te duash!!! I ke, e di, ama edhe 90% e shqipetareve, ketu perfshire edhe femrat, nuk lene pune pa bere, qe si e si te sigurojne garancine e te jetuarit te lire!!! Ok, te jetosh i lire, per mua, sidomos per nje mentalitet qe kam une, eshte nje akt me shume rendesi!!! Ama, une nuk arrij t'i jap paqe mendjes dhe zemres time, kur mendoj qe une, mashkulli me 5 gjuhe te huaja, profesionist me te ekonomi shume te shendoshe, njeri modern qe edhe minifundi, apo zbukurimi i femres ne sallonin e bukurise nuk me jep asnje merzi, perse duhet te jetoj perjete i lire, ose me shqip e troç, te jetoj sa me teper aventura?!!! çfare duhet t'i tgoje e mesoj femijeve te mije mbi mua e jeten time? Qe babai(apo mamaja) e nxorri vete me forcat e veta buken, ama nuk lashe muaj viti pa kapur nje femer(apo femra nje mashkull) e bere aventure?!!! Si mund ta quaje kete civilizim? Ky thjeshte degjenerim! Ok, mund ta kuptoj qe une kam bere aventura e historira kur isha shume pak i pjekur, 20 vjeçar, i pa mbuluar nga kujdesi i prinderve, dhe prere e lehte e jetes se aventurave rinore!!! Ama, vjen nje moshe(qe mire e thua ti, ne femra e meshkuj gjerat ndryshojne: femra 20 vjeçare ka mendjen dhe dinakerine e nje mashkulli 26-30 vjeçar) qe njeriu kerkon nje stabilitet, kerkon ate dashuri, qe jeta ia mesoi sikur te ishte vera e pranveres, qe vjen ne prill, e iken ne maj, por qe jeta eshte komplet nje proces i ndryshem: perse une duhet te vuaj, ta pranoj ate lloj jete qe ne nje muaj, 10 dite jam i/e mbuluar me dike tjeter, "dashuri" e kujdes, e 20 dite te tjera e ndien veten me keq se nje qen!!!! Andaj, edhe me mantalitetin modern qe kam, llogjika dhe kujtesa me shkon ne Shqiperi, ku prinderit tane, fisi, komshite e shumica, heshin me nje ceremoni aq te bukur, pastaj martoheshin me nje feste aq te rradhe, ku shamia digjet nen tingujt e valles shqipetare, e ku çifti i ri krijon edhe familjen, femijet, shtepine e tyre, jeten e tyre, bashke, pa mendjen a shtyerjen e ndonje tjetri(edhe pse ishin lidhje me shkuesi) dhe ato lloj familjesh i kane rrezistuar kohes me aq sukses e qetesi, sa sot eshte e pamundur te imagjinosh nje familje te tille ne jeten evropiane apo amerikane etj!Andaj, dhe une mendoj e perseri debatoj, qe dashurine qe kam ne mendje, si nje skulpture te kristalte, qe me perket vetem mua, une ia ngjes dhe ia fal femres qe ajo skulpture i ngjet, dhe ajo perper mua eshte personifikim i jetes, halleve, punes 12 oreshe ne dite, mundi dhe PERSEJA e tere ketyre sakrificave per te perparuar e mireqenur! Ne familje e dashurine per time shoqe une personifikoj tere jeten time, te mirat e te keqijat qe kam, sepse ajo familje se bashku me te mirat e te keqijat e veta qe ka, do me çoje ne pleqerine e qete, me nusen perkrahe, me femijet e rritur e te arritur e edukuar mire, me niperit plot dashuri e miresjelle e mirenjohje, dhe kjo eshte jeta! Te flasesh me gjuhen qe flet ti Lupica, me jep te kuptoj qe je nje femer qe ne jete ke ngrene shume te dredhura e te futura, e qe ia ke humbur fare besimin, por qe mendon qe lumturia qendron veten ne ty, e jo perreth asaj qe te rrethon!!!! Por, mendime te tilla ndryshojne vetem nen peshen e madhe dhe te rende te fakteve te jetes, e cila ne fund te fundit, te çon te realizimin e nje familjeje! Por realizimin e dashurise dhe te familjes, me mire le ta bej sa jam i ri, ne forme dhe me bukuri fizike, sepse asgje e keqe nuk te ndodhe t'i lesh aventurat, e seksin e çdo gje qe ben me dashnoret(apo dashnore) t'i besh me tet shoqe(apo tet shoq)! Ne fund te fundit, une keshtu e mendoj, dhe ke te drejte te mos zhytesh fare ne oqeanin e mendjes sime, qe pa me kuptuuar mire, mund edhe te me quaje i shkalluar, por, keto qe une po te them sot, jeta do t'i bej te detyrueshme kur te jeshe 40-45 vjeçe, ama nese ndodh ashtu, te rrofte fallsiteti me te cilin nderton nje dashuri e familje ne moshe te vonuar!

Postuar nga Lupica datë 15 Qershor 2003 - 06:28:

menditori

Holy Shit man shkruaj me pak nuk kam durim te lezoj gjithe ate roman.heres tjeter me pak fjale dhe direkte tek pika qe do te thuash.

Postuar nga Mendimtari datë 15 Qershor 2003 - 06:48:

qortim!!!

ti goce, e merr jeten me ngut, jam i sigurte qe plot merzita, strese e mos realizime, pasi je karakter i rende dhe i padurueshem! I njoh femrat me karakterin tend, e ju beni shume rruge me kembe! Paç fat ne jete!

Postuar nga Lupica datë 15 Qershor 2003 - 07:08:

hey une jam si shpirt ore

hey mendimtari te shkruajta nje leter te madhe ishte fantastike besoj se do ta kishe gjetur shum interesant dhe shum stimuluese por nuk mund ta dergoja dot,dhe ta shkruaj perseri eshte vetem humbje kohe.nejse degjo ne ate leter te thoja qe ti nuk me njeh mua qe keshtu mos ja fut kot duke thene qe jam e padurueshme dhe qe jam e rende dhe pa realizime dhe budalliqe te tilla.kam pasur shum realizime te tilla dhe perjetoj ne kete moment nje dashuri fantastike e pershkruar si ti,dhe kam patur shum realizime te tjera ne jete.Nuk jam e padurueshme.Cte ben te mendosh qe jam e tille apo vetem se nuk jam me te njejtim mendim qe je ti?Zoti Mendimtar duhet te jeni pak me i hapur me mendimet e te tjereve,dhe jo cdo gje qe thua ti eshte e vertete ose realitet.ne fakt ti flet per dicka qe duhet te ishte jo per dicka qe eshte ne kete bote.ose ne kohen e familjeve tona.jeton shum ne ajer per mendimin tim kur flet per dashurine.ka shum gjera qe thua shum te verteta po shum nga ato jane endra qe te gjith neve do te donim ti jetonim por qe ne realitet nuk ekzistojne sepse sic e shikon ti njerezit kane mendime te tjera,dhe idera te tjera.Dhe sjellja tipike i nje shqipetari, po ta marrim ty si shembull ,eshte te japi mendime te gabuara mbi nje njeri tjeter pa e njofur mire akoma.
Nejse besoj se eshte ajo edukata qe ke marre ne bologna.
ciao

Postuar nga Lupica datë 15 Qershor 2003 - 07:14:

mendimtarit

Mendimtari te ftoj te na thuash mendimin tende tek tema jeto te socmen apo jeto edhe per neser,dhe ta analizosh kete teme nga ana e nje psikollogu me dipllome.
It's always me Lupica the one you can't handle

Postuar nga Mendimtari datë 15 Qershor 2003 - 14:25:

Per Lupicen

Se pari ke nje nikqe me ben te qesh, por pa te keq!
Dashuria ne distance, eshte nje qeshtje qe duhet trajtuar me kujdes dhe qetesi! I kam mire te qarta idete se si ta trajtojme kete teme shume te rendesishme, ama tani po iki ne pune, e pas 4 oresh, do ju shkruaj!
Mos harroni te degjoni radion time(kam nje radio tv on-line ne internet)
Radio Tirana Dance Network: http://www.germuesi.com/radio.WMA
Tele Arberia Network:
http://www.germuesi.com/mxmedia/film.wmv

Postuar nga debatuesi datë 15 Qershor 2003 - 22:52:

C'eshte dashuria?

Nje fjale e vjeter sa vete ndergjegja ,e perjetuar ne forma nga me te ndryshmet nga te gjithe vizitoret e ketij planeti,por qe eshte unike ne nje gje,eshte materiale ne trajte energjie qe nuk lind nga hici por qe ka vetine te transformohet ne forma te tjera,si urrejtja dhe xhelozia etj.....

Dashuria eshte ndjenja e njeriut ne shkallen me te larte te egzistences se saj.

Dashuria eshte pershkruar bukur nga te gjithe njerezit e letrave,
por per mua ajo tingellon bukur ne vargjet e Pushkinit:

Sa te kam dashur.
..............................

Pushkin

Nje himnizim te vertete te dashurise e gjejme dhe ne liriken franceze,ajo qe me ka lene mbrese eshte poemthi :
Kujtim. Shkruar nga Alfred de Muse

Po citoj vetem vargjet e fundit :

Po ty moj dashuri s'te ndalka gje ne bote
Ylber qe na lbyr syte ,diell qe na praron
Kur te mallkon i riu ,plaku te adhuron.

Perkthimi me duket eshte i Lasgushit.

Kaq per sot ,me kenaqesi do te gjeja kohe te shkruaj prape.

Postuar nga Lupica datë 15 Qershor 2003 - 22:55:

radua sucks

Hi Mendimtari e degjova dje radion tende por nuk kishte kenge te bukura,kishte vetem popullore dhe te vjetra.Dhe nje gje pse e quan albanian dance station kur nuk ve asnje kenge per dance?por popullore?nje kerkese si nje degjuese ve me kenge rinore qe kane dale tani jo eli dhe merita halili come on
Anyways emri im eshte shum i vecante dhe je ne itali pak a shume duhet ta dish c'fare do te thote ose si psikollog qe je analizoje pak me mire.
A dhe nje keshille tjeter per radion flit me shpejt jo me aq ngadale se me te vertete jemi ne emigracion po gjuhen akoma e flasim nomalisht jo si ritardati.e kuptojme shyqyr Zotit edhe po fole shpejt.ok.TE nge nervat ajo e folura aq e ngadalete.
Mos mi mer per keq keto vrejte,sepse po nuk pate kritike asnjehere nuk mund te permiresosh punen qe ben.Te admiroj qe ke mare iniziativen per te bere kete gje por ki parasysh ato qe te thashe une me larte dhe do kesh me sukses.
Me respekt Lupicaaaaaaaaaaaaa

Postuar nga Mendimtari datë 16 Qershor 2003 - 03:28:

sa mendime koti o lupica!!!

Po pse o lal radio per kalamaj 17-18 vjeçar kam bere une?!!! Radion e kam bere une, me iniciativen time, paguaj bile edhe 1500$ ne vit per te mbajtur sasine e madhe te megabyteve qe kam ne web sait, andaj, radion qe e kam bere, e kam bere si diçka qe me pasqyron mua, deshirat e mia, por jo vetem, edhe mundesite e mia! Ti a e din se sa kohe me duhet te pergatis nje program radio? A e ke idene sa programe te kushtueshme qe duhen per te krijuar nje program muzikor te tille? A e mendon valle se sa qindra e qindra kenge duhen ne kompjuterin tim, e keto duhen shnderruar ne MP3 per te zene sa me pak vend, ama mos harro qe nje disk kushton 5000(4$), dhe çdo disk kerkon te pakten 2 ore pune per te bere kenget te gateshme per t'i bashkuar e krijuar nje program muzikor!!! Pra, radioja behet sipas deshires time (dhe ketu qendron ndryshimi im me ty, ne karakter, mentalitet etj! Une e dua vendin tim, ia dua muziken, te re apo te vjeter qofte, ajo eshte muzike malli) dhe sidomos sipas mundesive! Pastaj, sa me pak pjekuri qe shprehesh mbi menyren se si flas une!!! Une flas here shpejt, here ngadale, si te ndjehem, mos harro qe une punoj 9 ore ne dite si master pica, dhe gjej edhe kohen per te bere nje program i cili ndiqet nga rreth 5000-8000 veta ne dite! Une shpresoj qe nje dite, ti do ta keshe pergatitjen time ne fushen e kompjuterave, te internetit, te media steamit on-line me kualitetin e zerit dhe videos qe une e leshoj, te keshe mundesine te fitosh me nje pune baze, qe te mbash vete shpenzimet qe radioja do te sillte(dhe jane si kohe si leku),te blesh nja 3000$ disqe e kaseta, te shpenzosh rreth 6000 ore pune te shpejte per te kaluar disqet ne file mp3, etj etj e keshtu mund te hapesh nje radio me muzike Metalica apo ku di une, e po aty mund te flasesh 150 fjale ne minut mbas 9 oresh pune, e cila te jep stabilitetin e jetes....
Pra, ti ben thjesht bla bla bla, ne kete rast, dhe mos u fyej sepse kjo eshte e verteta! Le te me paguaj mua shteti shqipetar, apo ndonje privat 2500 eurot qe puna ime m'i jep ne muaj, dhe une mirrem vetem me radio tv-ne, te me vere ne dispozicion 1000 cd, e ta shikosh se çfare radio bej une e sa shpejt flas, e bile ta bej ne 6 gjuhe te huaja (te cilat une i njoh)! Te jesh diçka sot, duhet te dish e sakrifikosh shume shume, te jesh famoz dhe i duartrokitur nga masat, duhet te kesh perkrahu Zotin(fatin) dhe Dollarin(forcen ekonomike), e sa per vete une mendoj qe bej pjese ne variantin e pare!
Lupica, mendoj qe NO COMENT!!!
Ps. Per te bere qejfin ty, do te bej nje program radio, ku do flas shume shpejt, do ve muzike disko, hip-pop, underground, rock etj!

Postuar nga Mendimtari datë 16 Qershor 2003 - 04:06:

A mund te kete dashuria force ne distance?!!!

Kete pyetje e kam lexuar shpesh ne kete forum, dhe a e dini:me te fejuaren ime (nje goce e thjeshte shpirterisht dhe shume e arritur shoqerisht) une jam njohur ne chatin #shqiperia!!! Rastesisht, ndersa po beja programin radio, dhe prisja qe kompjuteri te me bente punen qe i ngarkova, hyra ne chat, e se si me shkoi dora tek ajo vajze, nuk e di, mbase e desh fati dhe Zoti! Ishte 19 shtatori qe shkoi, pra edhe 4 dite, ne bejme plot 9-te muaj qe u njohem! Ne na ngjiti menjehere muhabeti, ajo eshte tipi i njeriut te pasur perbrenda qe une kerkoja, dhe nuk vonuam ti shprehnin njeri-tjetrit dashuri, edhe pse ne distance dhe qe shikoheshim vetem me web kamera(ne praktikojme shume videokonferencen nepermjet netmeeting)! Ne ishim serioze ne lidhjen tone, andaj dhe ndjenjat tona, ia beme te qarta familjeve, te cilat u lidhen, dhe fati desh qe une te kisha dajen tim komshi me familjen e se fejuares time, dhe ajo te kishte tezen dhe femijet e saj, te tere familjare, komshi me mua! Pas bisedave video-telefonike te familjeve, filluan dhe vizitat e familjareve tane, te cilet si ana ime, si ana e saj shprehen kenaqje per se si eshte njeri dhe tjetra! Ne mund te lidheshim e dashuroheshim pa i thene gje familjeve, une punoj, e fejuara punon (eshte managjere ne nje Burger King) dhe i kemi mundesite edhe financiare te benim si te donim, por jemi shqipetar, me zakone, me tradita, e si une dhe si e fejuara ia kerkuam njeri-tjetrit, dhe fjala e besa u dha si nga nga ne, ashtu dhe nga prinderit tane! Perse eshte mire nje gje e tille?!! Sepse dashuria, jetohet, ajo eshte e veshtire te jetoje per nje kohe te gjate ne joreale, andaj eshte e pashmangeshme te kesh edhe merzitje, nerva, zenie etj! Por, ne mesin tone, hynin edhe familjaret, te cilet kane ditur te na paqezonin me urtesi, e te na jepnin force derisa te vinte dita qe ne te bashkohemi! Dhe une dhe e fejuara jemi vetem 15 dite larg, pasi ne fillim te korrikut, si ajo (USA) dhe une(Itali) do te takohemi ne Shqiperi, dhe kemi bere gati pergatitjet per te bere nje fejese, qe me shume i ngjan nje dasme, ku do marrin pjese tere familjaret tane, e shamite e panumerta do te digjen nen tingujt e muzikes popullore! Pra, dashuria ne distance e mungese, egziston, por jane ca rrethana dytesore, qe duken jo shume komode ne fillim, por qe ne te ardhmen jane vendimtare, ne kalimin e ndonje krize, qe distanca e mungesa sjell! Vendin e pare per nga rendesia e ze ndjenja e dashurise qe njeriu ka ne zemer, serioziteti me te cilen ai e ushqen ate ndjenje, perkushtimi qe ai i ben asaj ndjenje, durimi qe duhet te tregoje ndaj situatave te renda si zeniet, nervat, keqekuptimet(te cilat ndodhin shume shpesh ne telefon apo internet per faj te keqkuptimit te muhabetit qe behet)etj! Pastaj, dytesore jane edhe prania me vend e familjareve, te cilet duhet te veprojne ne hije dhe me takt ne mbylljen e zenkave, mundesite financiare(ne per keto muaj, kemi shpenzuar vetem telefon rreth 5000 $)per te perballuar mungesen(telefonata, internet, video kamer etj)! Pra, dashuria egziston ne distance, por varet shume nga ne se sa force e mundesi i japim per egzistence!
Xhina, zemra ime, te dua shume, perhere e me shume, e se shpejti se bashku e perjete!

Postuar nga Lupica datë 16 Qershor 2003 - 04:20:

Mendimtarit

Ore individ nuk me intereson shume se sa ben nje disc po budalliqe te tilla ca po te them eshte qe ti po e ben qe po e ben ate radio,dhe disqet po i blen qe po i blen por te pakten ve muzike tamam mos me ve mua redon makashin dite per dite se na lodhe koken me ate ndjenjen e saj e morem vesh qe ai luante me ate dhe ajo kishte ftote.Come on man je i ri akoma mos me bej mua ndjenja ime dhe ku di une.Te gjithe na pelqen muzika shqipetare po ve ndonje kenge shqipetare te bukurrrrrrr te reeeeeeeeee jo te vjetrat i kemi degjuar.Do te dergoj une ca kenge me msn?Shqip jane shum nice.nejse desha te thoja dicka per temen a ekziston dashuria ne largesi.Dhe desha te thoja qe ekziston dhe ndonjehere ajo eshte me e bukura dhe me e forta se cdo dashuri tjeter,sepse i reziston largesise,edhe dashuron pa pare njeriu por vetem duke e patur me mendje dhe ne zemer.Eshte e vertete eshte shum e veshtire qe nje lidhje e tille te sgjasi por vetem ata qe e kan seriozisht dhe me seriozitet dashurojne arijne deri ne fund te perjudhes qe jane large dhe pastaj fillojne te jetojne nje jete qe eshte 100 here me e bukur se po ta kishe dashurine afer.Kaq desha te thoja .
Lupica

Post Scriptum : Ndero muziken nuk dua dance te huaja une se i degjoj ketu por dua talentet shqipetare qe kane dale tani.e dime qe eli fara eshte kengetare e mire.ok.
best wishes from me

Postuar nga Lupica datë 16 Qershor 2003 - 04:34:

ti i kupton llafet e mia apo jo?

Para dy titesh dije 5 gjuhe dhe per dy dite mesove nje te 6?be consisten when you write something man don't change your facts like that,because i'm going to think you are a big lyer.Nejse nje vrejtje tjeter dua te them nqf ti nuk pranon vrejtet e publikut nuk ke per te qene i famshem dhe i duartrokitur kurre,dhe tjetra ishte mos u mburr shume per leket qe harxhon me kete apo me ate.As mua asnjenjeriu tjeter nuk i intereson sa lek mer ti,ok se ka njerez qe marim me shume dhe mund te thone sa 2500 euro,3000$ c'fare jane asnje gje,okkkkkkkkk.mos perdor me shifra se duket sikur mburresh dhe te mburesh nuk eshte mire se asnje njeri nuk te ka zili.tjeter eshte per radion qe ke hapur,deri sa e ke hapur do te thote qe i ke marre parasysh sa do shpenzosh dhe sa do fitosh,por me sa pashe une nuk fiton gje,por e ben per hobby apo jo?Nqf e ben per business fillo te kerkosh sponsorizus dhe mund te kesh ate qe do,ok.nejse nuk te jap keshilla mund te ritesh profitet me radion tende se,keto lloj keshilla paguhen ketu ok.si businesswoman qe jam.lol
ika tani se kam pak pune.
bye the best to u

P.S dhe nje gje tjeter mund ta di pse me ke marre inat?apo sepse nuk perputhem me mendimet e tua?hahahahhaaha bota nuk eshte reth teje mik i dashur.
Besoj se ne shoqeri ti do te kesh fjalen e fundit ............

Postuar nga pogradecarjaaa datë 16 Qershor 2003 - 04:39:

Thumbs up hey

Mendimtari ne radhe te pare me behet qefi shume te degjoja (me qarte lexoja) per cka kishe shkruar reth vetes . SUKSESE.
Erdhi e dita jote qe gjete cka kerkoje gjate gjithe kesaj kohe .
Thnx dhe per pergjigjen .si ty e lupica-s.
Ty dhe Xhenit tend ju uroj jete te lumtur po kur te beni fejese a dasme mos na haroni e ne kete ngrini e nga nje dolli per ne qe presim te bashkohemi sa me pare apo jo o shqiperia ???
looooooooooooool
kalofsh nje kohe sa me te bukur me te dashuren e zemres sate !!!!
me respekt Gentjana

Postuar nga Mendimtari datë 16 Qershor 2003 - 07:51:

E vendosa programin e ri, me muzike bashkohore!

E pra, me duket se tema eshte ndezur keqas, por, une kam arritur prane fundit te "karrieres" sime si Mendimtari, Dj Flori Germuesi! Kot nuk thone: Nje dashuri me e forte, mbyt nje tjeter! Dha tamam, une isha shume i dhene pas kompjuterit, muzikes, radios, tv etj, por, dita e fejeses po afron, nje jete e re fillon per mua sebashku me te fejuaren time, une do te le fare Italine, dhe do iki ne NY prane saj, dhe interneti per mua do te jete vetem nje pasion i hershem...
Lupica, me mbyte fare, eshte ora 5 e mengjesit, e sapo shkarkova ilegalisht(hacker way) nga disa web site, kopjen origjinale te muzikes me se fundit! Uroj qe te pelqen!
Gentiana, rrofsh e qofsh, faleminderit per urimin, e ne dasmen tende sa me pare ishalla! Paçit fat e lumturi ne dashurine tuaj:
http://www.germuesi.com/radio.WMA

Postuar nga Lupica datë 17 Qershor 2003 - 04:06:

bravo

Complimentat e mia Mendimtari ishte program i kendcem.cool vazhdo keshtu se do gjesh suksesin.
great job

Postuar nga Mendimtari datë 17 Qershor 2003 - 04:31:

Per Lupicen!

Ah mo lal!
Akoma nuk me njeh, e zor qe do me njohesh! Mua as qe ma nien fare per suksesin, sepse sikur ta deshjiroja, me tere piket qe kam, dhe ja di mire vlerat vetes, une do te isha dikush 100%! Por, e kam provuar edhe jeten me impenjime: Isha 25 vjeç, dhe kisha njekohesisht nje restorant timin ku drejtoja dhe punoja picajol e guzhinier i pare, dhe nje firme import-eksport si: Nderlidhes Biznesi(isha ortak me nje agjensi biznesi ruse,pronari i te ciles ishte shoku im i ngushte. Une gjeja prodhimet, pra fabrikat qe prodhonin mallin me çmimin pare, qe biznesmenet rus i kerkonin agjensise me te cilen une kisha lidhje, e ne fund te çdo kontrate apo blerje, fitoja nga 2 deri ne 15%)! Ishte jete me 5 ore gjume ne dite, min 500$ fitim ne dite, por plot nerva, pagjumesi, strese e probleme!!! Nuk duroja dot me dhe i shita te gjitha! Nuk ben per mua ajo jete, te pakten, une nuk gjeja PERSENE e tere asaj sakrifice thjesht per ca dollare me shume!!! Ku i dihet, mbase per nusen time te ardheshme Evgjenine, edhe mund ta rifilloj nje jete me sakrifica me qellim qe te arrijme shume e shpejt, por per momentin jam zoteri(ne Itali 2500-3000 euro jane 3,5 rroga punetori fabrike1=850 euro) e pa halle e probleme!
Per me teper interneti: Nuk e di a e dine, por ne revisten Spekter, ne prill-maj te vitit qe shkoi, u botua votimi i rave VIP te Shqiperise, dhe ja qe votimet e vizituesve te web saitit Germuesi (web saiti im i ndertuar me fonde 100% te miat), mua me dhane titullin VIP i internetit shqipetar, e kishte 3 faqe reviste mbi jeten time, kush isha e çfare beja...! Ma tha nje shoqja ime virtuale qe punonte ne Soros, e une nuk dija asgje!!! E as me beri ftohte as nxehte, ndersa me bienin kockat duke bere pica e fitur veç 2500 euro!!! Ajo qe me ben te lumtur, eshte enderra ime mbi dashurine dhe familjen, sepse nuk eshte enderr ekstreme, eshte thjesht te jesh ne akord me mua, dhe Evgjenia eshte e tille, e bashkimi me te me jep jete, lumturi dhe me ben 20 vjeçar perjete! Lupica, ta dhashe nje prove qe di te bej edhe ate qe ti kerkon, veçse, jam i vdekur per gjume, e dua te shtrihem, po "vjedh" edhe nja 30 kenge ne internet, qe te bej gati programin per neser, pra edhe 1 ore pune, e pastaj dua te fle, se jam me 5 ore gjume tere diten!
UNE I DUA E NDEROJ TERE SHQIPETARET PA PERJASHTIM, KUDO E SIDO QOFSHIN, SEPSE VETEM ME TA UNE NDJEHEM SI NE SHTEPI DHE I QETE!!!

Postuar nga Lupica datë 17 Qershor 2003 - 05:56:

hi mendimtari

Hi programi i sotcem ishte shum interesant,nice po permireson.lol.nejse e para emri im shqipetohet Lupica eshte emer italian qe keshtu shpresoja se do ta kishe kapur deri tani por si e shikoj no.Flm per pershendetjen ne internet ishte shum i bukur dhe mu be qefi.Tani une jam vet si njeri qe bej shum kritika njerezve ne menyre qe te arine maksimumin e tyre,sepse kam mesur se vetem me kritika mund te permiresosh.Nje pyetje tjeter kisha une po te hapesh radio do te jesh zotni dhe nuk duhet te punosh aq shume sa thua ti,dhe do ti kesha to leket qe mund te ti kerkojne nje kriim familje neser.Me kupton,mbase ti nuk i ke nevoj leket se ke por prape asnje njeri nuk ka shum leke si i thone asaj ne anglisht "No one has enought money to spend"prandaj si ekonomiste po te jap nje keshille mundohu te gjesh sponsorizus,dhe nqf nuk e ben per veten beje per shqipetaret ne ter boten.Mundohu te hapesh nje radio station te tendin qe te jene ne gjendje ta degjojne te gjithe.Ne nje menyre apo ne tjetren edhe une po mundohem te beje dicka per komunitetin shqipetar qe eshte jasht tetit,do ta filloj qe nga toronto dhe pastaj po deshi Zoti dhe ne vende te tjera.Dua qe te fillojme dhe ne te ngrejme zerin dhe te na degjoj e gjith bota se jemi komb me shum vlera.
Prandaj ti bera komplimentat dhe po pate nevoj per ndihme per ndonje gje qe i perket hapjen e radios si dhe ndonje keshille per ekonomine une ketu jam.
Gjume te embel
Lupica

P.S pranoji gabimet dhe mos bej llafe hec tani.lol

Gjithsej 9 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 »
Trego 430 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.