Forumi Horizont | Gjithsej 21 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit » Trego 1007 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Bota e librit (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=107)
-- cili eshte libri i fundit qe keni lexuar.. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=4171)
Citim:
Po citoj ato që tha kriskorcari
nje nga librat qe e kam lexuar kohet e fundit eshte "Kamasutra" ja u rekomandoj te gjitheve por kujdes! Per ata qe kane probleme me zemren ju keshilloj ta kene doktorin prane, se mos i zere ndonje heart atack.
Amorit
Edhe ty te pelqen teatri absurd?
me ka mbetur ne mendje skena me kepucet dhe pemen .Kam kohe qe e kam lexuar por me ka terhequr vertet.
Me pelqen teatri absurd se ka pak dekor ,shume te zhvilluar mimiken pak personazhe dhe shume filozofi.
E nisa njehere te shkruaja nje komedi te tille absurdi por vetem tek akti I /skena e dyte arrita. :p
Re: Amorit
Citim:
Po citoj ato që tha lorie
Edhe ty te pelqen teatri absurd?
me ka mbetur ne mendje skena me kepucet dhe pemen .Kam kohe qe e kam lexuar por me ka terhequr vertet.
Me pelqen teatri absurd se ka pak dekor ,shume te zhvilluar mimiken pak personazhe dhe shume filozofi.
E nisa njehere te shkruaja nje komedi te tille absurdi por vetem tek akti I /skena e dyte arrita. :p![]()
Citim:
Po citoj ato që tha amor alucius
Ne pritje te Godot.
U shkrua nga Becket ne 1952(ne mos gaboj).
Ka dy pjese(nuk e di si quhet ne shqip).Ka 2 personazhe kryesor:Vladimir(=Didi) dhe Estragon(Gogo).Jane endacake,nuk dime shume per to,askush nuk di lidhjet qe kane ndermjet tyre.E vetmja gje qe dihet eshte qe presin Godot gjate gjithe kohes.Dhe provojne te mbushin kohen me gjera te pakuptimta.Dicka ESENCIALE qe duhet te dihet para se te lexohet ky liber eshte qe ben pjese ne Teatrin Absurd!
-Dy personage te tjere jane Pozzo(drejtuesi)& Lucky (sllav).
Eshte dhe nje cun qe vjen te je tregoje qe Godot ndoshta do vije neser.
Por kush eshte Godot?Cfare perfaqeson ai?
Autori nuk ka pranuar te jap nje spjegim ne lidhje me kete pyetje,ai tha(nga nje interviste e tije qe kam lexuar)i takon publikut te vendose se cfare rroli ti jape.
Mund te perfaqesoje shpresen per dicka qe ndoshta nje dite do vije si psh shpresen per nje te ardhme te bukur mbas mizerjes te kaluar gjate luftes se dyte boterore,madje dhe nje i burgosur qe eshte ne pritje te lirise...
Une e kam pare dhe te luajtur si teater dhe mesa kam lexuar Becket ishte shume strikt ne lidhje me rekwisitet qe duhet te perdoreshin ne sjelljen ne skene te kesaj pjese si psh njehere ka nxjerrur ne gjygj nje kompani teatrale pasi keta kane luajtur kete pjese me mè shume rekwisite se sa kishte vendosur Becket.Trashiguesit e tije e vazhdojne kete gje.
E kam dashuruar si liber,por jam sigurisht e mendimit qe nje liber me nje tematike te tille ose e pelqen ose jo.Nuk mund ta nuancosh shume.Gjithashtu mendoj qe varet shume dhe nga karakteri i njeriut dhe nga vizionet e tija.
Libri i fundit qe i Filip NDOCAJT "DUKE KERKUAR LUMTURINE".
Rruga e kthimit----Erih Maria Remark.
Liber shume i bukur, megjithate (per fat te keq) perkthimi ishte larg shqiperimeve te te madhit Robert Shvarc.
Ja dhe Remarkistet Me pelqen dhe mua by the way.
Une dje po rilexoja ca fragmente te Dr.Pascal nga Zola
preja e nje martese te lodhur
rudina xhunga
shume interesant. ua keshilloj te gjitheve. lexohet per 3-4 ore.
GJUHA E PERENDIVE. Eshte liber qe verteton lashtesine jo vetem te gjuhes shqipe (pellazgjike) por edhe kulturen dhe traditat e mrekullueshme te pellazgeve (dhe te pasardhesve te tyre:shqiptaret, arvanitasit, greket dhe maqedonasit) Eshte nje liber vertet fantastik. Do ua keshilloja shume atyre "kopetenteve" qe u japin leksione te tjereve per "varferine" e gjuhes shqipe.
P.S Amor kishe gje me Remarkistat ti?
(jo po qe ta dime ne :p )
Te thote gje ty nr. 72 ? hahahaha,lere se kur me thane kam qeshe me lote :p
Tre librat e fundit qe kam lexuar kohet e fundit jane: "Preja e nje martese te lodhur" e Xhunges, i cili mu duk interesant, "Hasta la Vista" e P.markos dhe 2 vellimet e "Te mjeret"e Hygoit, jam duke kerkuar vellimin e trete te cilin se kam...........
---------------------------
Dija eshte mjet dhe jo qellim, mund te dish shume dhe jo ate qe duhet ditur
(Tosltoi)
Libri i fundit qe kam lexuar eshte:"sekrete boterore" shume shume interesat..
sapo kam filluar te lexoj "Komploti boteror", jua sugjeroj ta lexoni, me duket goxha interesant qe ne fillim, ...........
----------------
dija eshte mjet dhe jo qellim, mund te dish shume dhe jo ate qe duhet ditur
selected poems- emily dickinson
L'assommoir ( nje liber i shkruajtur ne vitet 1877),
nga nje shkrimtare shume i njohur francez EMILE ZOLA.
Citim:
Po citoj ato që tha analistja
duaje te afermin tend, remark..... mund te them qe jam dashuruar pas ketij autori. e vetmja gje eshte qe e perjetoj shume e jam ne atmosfere remarkiane nje periudhe te gjate![]()
Citim:
Po citoj ato që tha sabina
L'assommoir ( nje liber i shkruajtur ne vitet 1877),
nga nje shkrimtare shume i njohur francez EMILE ZOLA.
Citim:
Po citoj ato që tha dena
Tre librat e fundit qe kam lexuar kohet e fundit jane: "Preja e nje martese te lodhur" e Xhunges, i cili mu duk interesant, "Hasta la Vista" e P.markos dhe 2 vellimet e "Te mjeret"e Hygoit, jam duke kerkuar vellimin e trete te cilin se kam...........
---------------------------
Dija eshte mjet dhe jo qellim, mund te dish shume dhe jo ate qe duhet ditur
(Tosltoi)
Citim:
Po citoj ato që tha Poisedon
Sabina moj zemer eshte shkrimtar dhe jo shkrimtare Emili I Zolajve.
The universe next door(worldview catalog)---James W.Sire
perfshin te gjitha "pamjet" mbi boten : teizmi ,deizmi,naturalizmi,nihilizmi, ekzistencializmi,monizmin lindor, the new consciousness etj.
po pati dhe njerez te tjere une gati jam per te diskutuar edhe per nja nje gjysem ore per ke te teme. libri imi i preferuar eshte "tonio kregeri" perte vetmen arsye se meeshte dukur sikur ta kem shkruar une
Portret ne sepje
Isabel Allende
tre shoket- remark
Miti i sizifit-Kamy
Tani se fundi kam patur neper duar dy libra." Apologjia e vertete e Sokratit" dhe "Ditari i Penelopes" nga Kosta Varnali. Cuditerisht megjithese eshte grek ka bere libra te bukur dhe pa ato "megli-idete".
(Libri me hene)...Poezi--- "Vdekja me deshi me pak se ti" ---K. Celiku, dhe "Poezi"----D. Agolli
lysien leven -stendal
analize madheshtore e karaktereve njerezore, por per fat te keq i lene pergjysem
shpirtin nuk e shes- dhimiter xhuvani
sh trondites per ate qe di cfare eshte jeta e refugjatit
Dialog mes Miakavelit dhe Monteskies ne sketerre nga Maurice
Po rilexoj MALEDETTI DA DIO autor Sven Hassel
Rilexim "Procesi" Franc Kafka, "Metamorfoza" etj etj
Libri qe kam tani ne dore eshte "Te jetosh,te dashurosh ,te kuptosh."te shkrimtarit Leo Buscaglia.
Shtepia e bukurosheve te fjetura--------Jasunari Kavabata
Leon Tolstoi-----sonata e krojcerit
Francesko Petrarka "Libri i kengeve"
laura
portreti prej sepjeje- isabel allende
Nje nate ne Lisbone--Erih Maria Remark.
Romani "Nje nate ne Lisbone", i cili qysh nga botimi i tij i pare ne vitin 1963, eshte perkthyer ne shume gjuhe dhe ka qene vazhdimisht nje bestseler, te rremben qe nga faqja e pare e gjer tek e fundit me pershkrimin teper prekes.
---------------------------------
shko, nxiti yjet e mendimit
drejt qellimeve te tyre te vetetimta
mbjellsi i madh i shperndau farat e tij,
kokrrat e grurit qe ti mbledh qofshin shpirtra.
Narrenturm - A. Sapkowski
permbledhje me tregime nga mopasani.
``Portret ne sepje`` Isabel Allende
Teper interesant .Nje vajze e re qe perpiqet te zgjidhi nyjet e te kaluares se saj ,duke kerkuar kujtimet e humbura ne rrjeten e harreses .
Libri qe kam mbauar : Obelisku i Zi.
Qe po lexoj : Vrasjet ne rrugen Morg tnga E.A. Poe (pa pershire nje tufe librash financiare qe do ju dhimbte koka vetem nga titujt
)
Poe eshte goxha lart kurse per Obeliskun komentet dihen.
"Preja e nje martese te lodhur" --- Rudina Xhunga
Shume terheqes (te ben mos ta lesh as 1 sek),dhe goxha bashkohore.
po qe per libra qe s'i leshon dot nje sek nga dora, ne vere kam lexuar 3 vellimet e serise "A song of Ice and Fire" te George R.R. Martin, bashke 2100 faqe per 2 jave... :O S'i flisja njeriu me goje, vecse lexoja pa pushim Tmerresisht terheqes, i shkruar me shume mjeshteri, ska "uje" fare. Ja rekomandoj fansave te literatures fantasy.
A Home at the end of the world
nga Michael Cunningham
Nje udhetim shume emocional ne jetet e familjeve te vecanta dhe karaktereve te paharrueshem...
magnificent...life changing...
Libri i fundit qe kam lexuar:
Mos dashuro kurre nje te huaj.
Se mbaj mend
Nuk mbahet mend sa kohe kam pa lexuar nje liber!
Keshtu edhe nuk e mbaj mend librin e fundit qe kam lexuar!
Sapo mbarova ``Lamtumire Zhanete`` ........ Harold Robbins
Jeta e 3 grave qe ngatrrohen shpesh midis realitetit ,endrres,deshires per pushtet ,etjes per fame dhe thjeshtesise . Eshte shume interesante menyra e ndertimit te personazheve dhe venia e tyre perballe deshirave te ndryshme ,te cilat kerkojne qe te ate realitet aq te eger te mos mbeten vetem deshira . Liber teper interesant ,do jua keshilloja te gjitheve
How I live Now nga Meg Rosoff
Liber shume i bukur, ku fillimi i ketij i libri shkruhet dhe jepen mendimet tamam si nje vajze adoloshente qe eshe ne te 15-tat. Qe ne fillim te faqes se pare e kuptova qe libri do me mbante me shpresa deri se ta vija ne fund te saj.
Profeti Kahlil Gibran
Plloshtani pershendetje, edhe une e kam lexuar kte liber, c'mendim ke ne lidhje me profecite e tij? U be kohe e gjate qe e kam mbyllur dhe eshte diku ne raftet e librave, megjithate nje nga theniet e tij me eshte fiksuar ne memorje,
<Femijet tuaj s'jane femijet tuaj. Ata jane bijte dhe bijat e jetes te djegur per vetveten. Ata vijne prej jush por jo nga ju.Dhe megjithse jane me ju ata nuk ju perkasin ju>.
me respekt
Skarlet
Gjithsej 21 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit » Trego 1007 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.