Forumi Horizont | Gjithsej 9 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 » Trego 435 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=124)
-- Zoti? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6378)
Zoti esht krejt natyren qe e shofim, eshte nji fuqi e mbinatyres, dhe qe cdogje ai kontrollon, dhe mba pergjegjesi per cdogje qe bahet ne toke.
Paqa i takon Zotit...
Dionis
Ne rradhe te pare qe koka ime eshte e pjekur nuk e ve fare ne dyshim dhe nuk eshte nevoja te ma vene ne dukje dhe e dyta nuk do te keshilloja te mesoje ato qe te them une mbasi do te ishte shume e rrezikshme per ty, ndoshte nje njeri i krijuar posacerisht per te besuar qorrazi dhe ne momentin qe humbet besimin kalon ne kolaps. P.sh.m. do ta pranoje ti qe te ishe thjesht nje qenie materiale qe vin nje moment dhe vdes nga te gjitha kuptimet pra nuk ekziston me? Nuk besoj se po.
Tani ti po me kerkon te shkruaj per Zotin. Po une nuk besoj tek Zoti dhe nuk e kam marre ndonjehere mundimin te gjykoj per ekzistencen apo mos-ekzistencen e Tij. Pra kam krijuar dhe une nje besim timin qe per mua eshte perseri nje gje negative por qe me perket mua dhe nuk dal ne xhiro per te predikuar bindjet. Vetem nje gje eshte e sigurt qe s'do te pranoja asnjehere ate koncept (te me falni) qesharak qe predikohet nga fete neper bote pasi ne kete moment nuk eshte me ceshtje besimi por ceshtje arsyetimi. Pshm. Dionis thote:"Zoti esht krejt natyren qe e shofim". Ca ti them une Dionisit tani qe e ka gabim. Nuk mund tja them sepse ne fund te fundit eshte nje pikepamje e tij per natyres qe rrethon. Ne momentin qe Dionis thote se "eshte nji fuqi e mbinatyres" nenkupton se eshte ajo bashkesi dukurish qe shkencerisht tani per tani nuk mund te shpjegohen.Pastaj Dionisi thote edhe qe "Zoti mban pergjegjesi per cka ben" duke harruar se koncepti pergjegjesi vlen per njerezit ne pergjithesi. Ne momentin qe nje njeri e merr tre izoluar nga cdo sistem social pra si nje te vetem nuk mund te flasesh per pergjgjesi te ketij individi pasi kundrejt kujt mund ti kete ato. Do thoshit juve qe pergjegjesit i ka kundrejt Zotit. Po zo ti sipas Dionisit kundrejt kujt i ka pergjegjesit? Ai eshte absolut s'mund te gaboj dhe rrjedhimisht nuk duhet as edhe te bej prova pasi ne absolutesine e tij ai do te parshikonte dhe te ardhmne. Po kujdes se po bihem ne paradoxe ama!!!!!
Mendimi eshte ky:
TEOREME
BASHKESIA E DUKURIVE NATYRORE TE CILAT NUK MUND TE SHPJEGOHEN ME ANE TE METODAVE SHKENCORE-RACIONALE , QUHET ZOT.
Hej mos i ngaterroni gjerat mund te quhej edhe "Xhorxh" varet nga konvencionet.
Ku eshte mendimi im. Mund te kuptohet shume thjesht se une kam zgjedhur rrugen e shkences per shpjegimin e natyres dhe jo rrugem e Zotit (qe sipas jush qendron mbi natyren dhe rrjedhimisht qenka akoma me i komplikuar) per te shpjeguar natyren.
I them faleminderit Dionisit qe me dha mundesine per te reflektuar.
Citim:
Po citoj ato që tha ipersfera
Tani ti po me kerkon te shkruaj per Zotin. Po une nuk besoj tek Zoti dhe nuk e kam marre ndonjehere mundimin te gjykoj per ekzistencen apo mos-ekzistencen e Tij. .
Nuk eshte e shendoshe te te bindi ne mendimet tua, filozofia nuk kerkon bindje dhe imponim i nderuari dhe shume i respekuari ipersfera...
Ti vazhdo te shkruash, une me kenaqesi do t'i lexoj postimet e tua
respekte, plloshtani
Citim:
TEOREME
BASHKESIA E DUKURIVE NATYRORE TE CILAT NUK MUND TE SHPJEGOHEN ME ANE TE METODAVE SHKENCORE-RACIONALE , QUHET ZOT.
.
Plloshtan sinqerisht shume faleminderit per ftesen.
Ndersa sa per ty Isra une nuk e di se ku i lexon ato gjera dhe me ca merresh ne jeten e perditshme por duhet te dish nje gje qe per te gjith ecka une flas jam ne kontakt te perditshem dhe skam degjuar legjenda te tilla. Me kujton nje dite qe po lexoja gazeten Metro dhe thoshte qe shkencetaret kishin pare Big Bangun, apo njehere tjeter qe kishin kaluar shpejtesine e drites. Pastaj mos harro qe dhe vete Kurhan e pohon evolucionin ne mos gabohem. Nuk ka rendesi se eshte evolucion i Darvinit apo Engelsit apo i Qemalit. Mos u mundo te perparosh ne mendime duke degjuar te tjeret. Mundohu nje sekonde ne dite te pyesesh vehten se kush je. Atehere mbase do kuptosh edhe fjalimet e mia.
Citim:
Plloshtan sinqerisht shume faleminderit per ftesen.
Ndersa sa per ty Isra une nuk e di se ku i lexon ato gjera dhe me ca merresh ne jeten e perditshme . Mos u mundo te perparosh ne mendime duke degjuar te tjeret. Mundohu nje sekonde ne dite te pyesesh vehten se kush je. Atehere mbase do kuptosh edhe fjalimet e mia.
Me vjen mir qe ke bo nje selektim pergjat mesazhit tim...Te lumt ipersfera...Megjithat une thash dicka per zotin, po ti ende ske then per zotin si nje emer te vecant ne kete bot...
pershednetje ipersfera
Dionis
Sinqerisht... s'i lexova të gjitha shkrimet mbi temën, por, "po fus edhe unë hundët" në të...
Për mendimin tim 1 nga mendjet më pjellore të njerëzimit ka qenë ajo që, duke parë perënditë (të krijuara nga njerëzimi) dhe njerëzimin, ka krijuar perëndinë; thjesht duke u bazuar në nevojën e njerëzimit për të pasur 1 idhull, dhe që pikërisht ai (perëndia) duhet të përmblidhte të gjitha dhuntitë natyrore "mbinjerëzore".
ZOTI...
Djema , mos dilni nga tema.
Sado qe te lodhemi ne kurre nuk mund ta gjejme se cfar eshte ZOTI.Vete ndertimi i mendjes tone nuk e ka fuqine te kuptoje se cfar eshte Zoti.
Flitet shume per engjejt....por,edhe engjejt nuk mund ta dine se cfar eshte Zoti.
Perderisa nuk ka fillim dhe fund,cila mendje mund ta kuptoje kete gje.Sado inteligjence e tmerrshme te jete ne kete mendje,ajo kurre nuk arrin deri atje...pra tek konceptet " pa fillim" dhe "pa fund"
Ne qoftese ateisti thote se Zoti na qenka mos shpjegimi racional i fakteve apo dukurive,do t'i thoshja se ai nuk ka te drejte as te dashuroje e as te pelqeje nje film a pikture.
Ndjenja,kete dhurate te madhe qe na ka bere Krijuesi,nuk ben pjese ne dukurite e as ne faktet.
Askush nga ne,nuk mund ta deshmoje dashurine e tij,vecse me fjale !
Askush nga ne nuk mund ta provoje !
Ne qoftese ateisti do me thote qe ne kete pike shikohen sakrificat, do t'i pergjigjem se ato vijne si pasoje e egoizmit apo edhe e nje kompleksiteti qe ndodh ne tru.
Pra vertet qe ne te gjithe e pranojme ndjenjen,por asnjeri nuk mund ta paraqese si fakt rracional.
Askush nuk ka dinjitetin te zbuloje Zotin nga qeniet qe Ai ka krijuar.
Ne qoftese dime se cfar ka ne Hene,ne ende nuk dime se cfar kemi ne koken tone.
Me kete dua te them se: po qe fjala per zbulim,nuk kemi arritur te zberthejme veten tone,trupin tone,trurin tone( sa per shpirtin as qe behet fjale).
Pse ka ndodhur kjo ? Kane kaluar mijera e mijera vjet qe njeriu ben perpjektjet e zbulimit te tij qofte nga ana shkencore ,qofte edhe nga ana filozofike....por,nuk ja ka dale mbane.
Kjo ka ndodhur se, cdo gje Zoti e ka bere te pafundme ashtu sic eshte Vete.
Pra te dashur zoterinj, le te diskutojme per Zotin,por,per vec adhurimit ndaj Tij,ne nuk kemi fuqi tjeter.
Me rrespekt
Kontinenti
Citim:
Dionis!
Isra!
Mu desh vetem te shikoj profilin tend per te kuptuar se ne cfare tipologjie nje rezish mund te besh pjese. Une nuk bej "ulumtime hipersferike" sepse si fraze eshte pakuptim......oooo harrova nuk mund te kuptosh se cfare domethene hiepersfera prandaj. Sidoqofte nuk ke faj.
E di si ka thene Diogjeni kur e pueten per gjen me te bukur dhe me te shemtuar ne bote?
GJEJA ME BUKUR ESHTE DITURIA DHE ME E SHEMTUARA INJORANCA.
Po me kujtohen tani disa shkrime te F.Engels qe thoshte se ne keto kohera kemi arritur ne nje lloj demokracie ku kushdo mund te fus hundet ne c'do lloj fushe te dijes duke u mjaftuar vetem ne leximet e gazetave dhe duke mos e ndaluar njeri. Ne kete moment vin permbysja.
,,,,,,,,,,
Ipersfera, nuk eshte e nevojshme qe te perdoresh fjale ironike apo t'u imponosh mendimin te tjereve.
ne qoftese ke gje per te diskutuar je i lire te thuash fjalen tende.
Sa per te tjerat nuk te takon te flasesh.
P.S Te lutem mos na refero Engelsin ketu apo shoket e tij,armiqte me te medhej te njerezimit.
Zoti?!
nje pyetje kisha?!
pse e keni futur ne temat e"filozofise"_Zotin?!
ne nje kohe qe filozofet e kundershtojne existencen e Zotit?
Zoti eshte krijuesi i gjithesise dhe te gjithe ju e dini mire!
Mos e pergojoni existencen e tij!
sykaltra, jo te gjithe filozofet e kundershtojne egzistencen e zotit...
Re: Flm Wydra, s`e dija!
Citim:
Po citoj ato që tha Sykaltra
mund te me japesh nje shembull,
te lutem
brenda kohes suaj (nese keni mundesi)!
flm!
Ja edhe disa shembuj nga fjalet e filozofeve:
1-Filozofi i njohur gjerman Emanuel Kanti në veprën e tij Kritika e mendjes së pastër ka zhvilluar idenë se me mendje nuk mund të përfshihet e verteta e pafund. Sipas natyrës së saj, mendja i arrinë vetëm partikularitë ndërsa është e paaftë të kuptojë të ekzistuarit absolut siç është ekzistimi i Zotit. Ne e kuptojmë Zotin me ndërgjegje (damîr) e jo me mendje (‘akl). Dëshira jonë për drejtësi është dëshmi e ekzistimit të së drejtës, sikur që është etja për ujë dëshmi për ekzistimin e ujit.
Aristoteli shumë më herët ka shtruar një varg të tërë shkaqesh duke thënë: karrigia është nga druri, druri nga trungu, trungu nga fara, kurse fara është nga mbjellësi, që në fund të tregojë se si numërimi i tillë i shkaqeve medoemos shpie tek shkaku i parë. Shkakun i cili nuk ka nevojë për shkak, lëvizësin i cili nuk ka nevojë për lëvizës, krijuesin i cili nuk ka nevojë për krijues, që i përgjigjet të kuptuarit tonë të All-llahut xhel-le shanuhu.
Ibni Arebiu konsideron se në pyetjen kush e krijoi Krijuesin aspak nuk duhet përgjigjur. Zoti e dëshmon ekzistimin dhe është jokorrekte me ekzistim të dëshmohet Zoti. Drita e dëshmon ditën e jo e kundërta...
............
Citim:
Po citoj ato që tha Sykaltra
mund te me japesh nje shembull,
te lutem
brenda kohes suaj (nese keni mundesi)!
flm!
Tension i vecante
Ç'fitoi me ardhjen time Gjithesia?
Me ikjen a m'i prishet bukuria?
Perse me kaq lot po vijme e ikim?
Pyes me kot, - s'pergjigjet Perendia.
O. K
Plloshtan
Citim:
Po citoj ato që tha plloshtani
Tension i vecante
O. K
Re: Plloshtan
Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
Plloshtan edhe ti e ke nje mision mbi Toke.Edhe ti ke rolin tend ne kete Gjithesi.
Ti ke nje individualitet i cili eshte komplet ndryshe nga te 6 miliarde njerzit e Tokes,gje te cilen e ka cdo njeri.Pra secili nga ne eshte i nje e "vecante" ne kosmoz.Ne qoftese ketu ne Toke kemi nje identifikim (pasaporte) besoj se identifikimi (por jo pasaporte)nuk te mungon ty as ne Gjithesi, perndryshe ti as qe do te kishe egzistuar fare .
Ne nje kohe qe ti... JE...gjithashtu egziston edhe ne memorien e njerzve edhe ne veprimet qe ke kryer e qe kryen,ne mendime dhe ne ndjenja.
Pra nuk mund te thuash se,cfar fitoi apo humbi Gjithesia.
Je pjesetar i Saje!
Citim:
Tension i vecante
O. K
Ipersfera,Kontinenti
Nqs do shikoni ne krahe te majte siper kesaj faqe do te lexoni me germa te medha ``Filozofi`` .Nqs keni kaq shume deshire te shaheni mund ti jepni njeri tjetrit adresen dhe ta kaloni aty diskutimin tuaj aq frytedhenes.
Deri diku me pelqyen diskutimet tuaja prandaj mendoj se mund ta tregoni inteligjencen tuaj duke diskutuar per temen.
Cfaredolloj mesazhi fyes qe do te dergohet ne kete nenforum do te fshihet ,kesaj rradhe pa lajmerim.
Si gjithmone,Flm per mirekuptimin!!!
Hi everyone!
ne fakt nuk munda ti lexoja gjithe komemtet e bera po tema mu duk shume interesante.....
i respektoj te gjitha mendimet e shprehura po..thjesht doja te thoja qe personalisht nuk besoj se 'zoti' ekziston...per te vetmen arsye qe...te gjithe duhet ta din qe nga klasa e 4 fillore qe njerzit ne ato periudha aq te lashta nuk arrinin dot te shpjegonin dukuri te ndryshme natyrore shpiken kete person qe ata mendonin qe i bente te gjitha keto gjera te ''pabesueshme'' per ta...qe u quajt 'zot' ose 'krisht'.personalisht e konceptoj keshtu....edhe aq me teper ne keto periudha qe ka arritur te bastardohen shume gjith fet e cdo gje ne lidhje me to, dhe mendoj se njerzit kan filluar te kuptojn ne te vertet se cfare lidhje kane keto gjera me jeten e tyre.
per mua njerzit qe ikin ne kisha te luten jan ata njerez qe skan besim ne vetvete, ne forcat e tyre per te arritur dicka....mundohen te gjejn mbeshtetje te dicka qe seshte vetem nje ikon e sterlasht e asgje me shume...po se kuptojn qe edhe sikur 'lutja' e tyre plotesohet..eshte vetem prej fakitit qe eshte forca e tyre shpirterore qe e realizon nje gje te till dhe asgje tjeter.
shpresoj te kem shprehur qart mendimin tim.....
best regards
Citim:
Me ne fund dikush qe guxon te dyshoj !
Nuk ishte"je pense donc je suis"?(une mendoj ndaj dhe jam/egzistoj-pak a shume e shqiperuar)
Citim:
Po citoj ato që tha Dionis
e mbaj mend kur thonte plloshtani per zotin... kur te arish fundin e dijes, kuptoje mir qe ke ardhur ne fillim te besimit..., dhe fillon te te duket vetja i argjendt
Isra
Sikur detet te beheshin boje dhe pemet te beheshin lapsa,perseri fjalet e Tij nuk mbarojne kurre !
isra e kam fjalen diturin e vetes...e jo per diturin e pafund..njeriu vin deri ne fund te dituris se vet...
Citim:
isra e kam fjalen diturin e vetes...e jo per diturin e pafund..njeriu vin deri ne fund te dituris se vet...
Cdo mendim dhe cdo materie eshte perfshire ne paanesine e Zotit: nuk mund te kete asgje jashte tij, gjithcka duhet te veproje brenda tij, ai perfshin gjithcka, ai eshte gjithcka... Qenie e domosdoshme...
Volter
Une nuk kam ardhur nga hiçi, meqe substanca e babait dhe nenes sime qe me ka mbajtur nente muaj ne mitren e saj, eshte diçka. E kam te qarte se fara qe me ka krijuar nuk ka mundur te prodhohej nga hiçi: si mund te prodhonte hiçi ekzistencen?
Pergjate analizes te jep ne mendje Zotin
Volter
Varet se ckfare kuptohet me hic!
Nese nuk eshte i qarte kuptimi i "hicit" smunt te flasesh per te.
Citim:
Qenie e domosdoshme.............
Volter
Citim:
Dionis...si e di njeriu kur arrin ne fund te dijes se vete???
Me duket thenie romantike, por, thelbsisht kontradiktore!!! Tregom ne cilen nivel te dijes je ti???
Dija ime nuk percaktohet saktesisht, po ajo percaktohet deridiku... dhe cdo njeri e di veten se kush eshte, dhe se cfar mendje ka...
shendet
Une jetoj plotesisht ne qenien e Zotit (qenie e domosdoshme), se tek Ai, veprojme me arsyen tone , dhe pa vullnetin tone. Ai eshte gjithcka per mua, e une jam per te, vetem pasqyre e tij...
Zoti eshte force ne vete, dhe reagon ne boten tim te madhe...
[Plloshtani]
Plloshtan...
Doktrina Teologjike na ben te ditur se Zoti qendron pertej shqisave tona dhe se per njerezit Zoti do te jete nje e panjohur.
Pytja ime eshte, se cili njeri e njeh Zotin deri ne ate mase (sa te vie ne perfundim se qendron pertej shqisave tona) qe te na komunikoj se njeru nuk mund ta njoh natyren e Tije?
Kur "flet" Zoti me mua
Ja mbreme isha duke pushuar trurin tejmase, dhe ne urtesi te delire pata nje frymezim shpirteror, ku ndjeva nje shperthim te vrullshem shpirteror... ku arrita te me flase Zoti... M'u paraqit si i jashtezakonshem, dhe i meshiershem per krijesat njeri dhe kuptova qe Zoti eshte nje, dhe qe plotesisht jeton dhe vepron ne kujtesen dhe mendjen tone... Me vinte zeri i thelle, dhe me jepte ne mendje sikur fliste me ane te nje perkthyesi (engjellit)...Sa cudi
S'mbaj mend nje gje kaq te bukur, e cila me motivoi per shume gjera, dhe u bera nje engjell me dy flete.
Zeri me vinte ne majen e heshtjes, dhe vetem degjoja zerat pertej botes sime te madhe, tentoja te sqaroja veten, valle jam une, apo hija ime.... Zoti me fliste ne heshtje, dhe une vetem e degjoja ne heshtje...vertet ishte nje kujtim i bukur...
Tani me duket jeta dicka e cuditshme, dhe krejt me sprove, per te pare njeriun sa eshte i vetedijshem per gjerat qe nuk i shohim dhe qe na imponohen nga vete natyra...; dhe kuptova qe gjerat qe nuk mund t'i arrijme nuk na takojne si pjese te vecanta....
Me respekt Plloshtani
Plloshtani
Citim:
Po citoj ato që tha Auberoni
Plloshtan...
Doktrina Teologjike na ben te ditur se Zoti qendron pertej shqisave tona dhe se per njerezit Zoti do te jete nje e panjohur.
Pytja ime eshte, se cili njeri e njeh Zotin deri ne ate mase (sa te vie ne perfundim se qendron pertej shqisave tona) qe te na komunikoj se njeru nuk mund ta njoh natyren e Tije?
Pershendetje Auberon!
Citim:
Po citoj ato që tha Auberoni
Plloshtan...
[QUOTE]Po citoj ato që tha Auberoni
Plloshtan...
Pytja ime eshte, se cili njeri e njeh Zotin deri ne ate mase (sa te vie ne perfundim se qendron pertej shqisave tona) qe te na komunikoj se njeru nuk mund ta njoh natyren e Tij? [/QUOTE
Zoti qendron pertej shqisave tona, edhe perse ne ate nuk e shohim, po eshte shume afer veprimit, dhe synimit te njeriut. Njeriu ka ardhur ne kete bote per ta njohur natyren e tij, por nuk ka ardhur per ta njohur ate pjese apo gje qe nuk na perket neve si pjese e vecante...
plloshtani
Zoti?!
Pyet nje baba te birin:- "I dashur Biri im, kam aq shume pasuri sa nuk di ku ta coj?!"
Ma ler mua trashegim,-i pergjigjet i biri 12 vjecar...
Jo, s`e meriton pa mbushur moshen 50, -i pergjigjet i ati!
Po ti akoma s`i ke mbushur per vete te 50-at,i kundrapergjigjet i biri-te atit..
Degjo Bir i dashur,-i flet i ati..."Kam frike mallkimin e Zotit po ta le ty gjithe kete pasuri,
dhe kur te behesh 50 vjec do kesh arritur te krijosh pasurine tende!"
I biri hesht dhe fillon te urreje te atin...Bie te fleje gjume,dhe kur papritur i shfaqet nje engjell i bardhe dhe i thote:-"Sonte ke mekatuar!"
Perse? i pergjigjet djali 12 vjecar...
Sepse nuk ke menduar per krijesat e tjera qe yt ate ka lene rrugeve!
Me nje fjale morali i fabules ishte se"Nje te nderon- dhjete te poshterojne!"
Zoti existon dhe ka per te existuar si Emer!
Pashim yje!-Ju perqafoj te gjitheve!
filozofoi per ju Sykaltra_usa(jane idete e mia personale, ju lutem mi respektoni!)
Pastaj, Zotin, Doktrina Teologjike e pershkruan si cfare AI nuk eshte....nuk eshte i ketij dimesioni, nuk i nenshtrohet ligjeve te univerzit, nuk mund te shihet, preket, nuhatet etj etj. Kur fillojne ta pershkruajne se cfare AI eshte, atehere i pershkruajne atribute te pafundta, si i Plotfushiqem, plotmeshirshem, aboslutikisht i drejte etj etj. Keto kualitete te tija jane kontradiktore, sepse, nuk mund te jete ne te njejten kohe edhe i drejte edhe i meshirshem.
Ligji mbi logjiken e paradokset thote se A nuk mund te jete ne te njejten kohe edhe B.
Nese njeriu meriton denimin; atehere humb meshira. Nese sundon meshira humb drejtesia.
Ka shume zbrazetira ne teologji te cilat asnje teolog deri me sot nuk ka marre guximin te flet publikisht per keto.
Librat e Shenjte, nese mund te quhet te tille, flasin per Zotin me konceptet njerzore, p.sh. meshira eshte koncept njerzor. Pra, si mund te flitet per nje te panjohur me gjera te njohura???
Zoti do te vinte bukurine tek njerezit, atehere kur cdo njeri do te kishte vene pikeperqendrimin e mendjes tek Zoti. Plloshtani
Citim:
Zoti do te vinte bukurine tek njerezit, atehere kur cdo njeri do te kishte vene pikeperqendrimin e mendjes tek Zoti. Plloshtani
po perse ti te duket gesnjeshtare te kesh mendime te bukura per zotin, vetem emri Zot eshte i vecante dhe pjelle te bukuren, he de...
thellohu se filozofia eshte e thelle, dhe do mendje, nuk do abuzime...s'ka gjykim me nje te lexuar djali, se ashtu dalesh ne fundin e piramides..
pershendetje
ska zot mer daj shkurt
sa shum qe lodheni ju ku ka zot mer...vete besimi fetar dhe zoti ka lindur nga injoranca dhe po ashtu injoranca po i terheq si breket neper kembe edhe ne shekullin 21
pershendetje
Pershendetje!
I lexova komentet tuaja te fundit dhe ne fakt kjo tema 'Zoti', nga kendveshtrimi i nje ateisti mund te quhet perceptim filozofik..
E them kete Plloshtan, sepse me sa po kuptoj ju besoni ne Zotin edhe pse temen e keni hapur te filozofia, dhe ceshte me e keqja tema po perdridhet nga njeri skaj ne tjetrin duke marre trajte absurde....
Citimet tuaja dhe i disa te tjereve jane vertet filozofike, por brendesia eshte monoteiste.....cka e humbet konceptin filozofik...
Megjithate, perderisa njeriu nuk mund ta shikoje dot Qenien e Mbinatyrshme, sigurisht qe teorite kane synim nxjerrjen ne pah te ketij
'misteri' te lashte sa vete jeta.....pse Zoti, ku Zoti, si Zotietj etj
fatkeqesisht per shume te ashtuquajtur njerez, derisa te vije vdekja dhe fundi i ketij universi, Zoti, do te mbetet nje filozofi, nje ?, nje ,
sepse ashtu duan ata te besojne dhe te pranojne;nderkohe qe e verteta ka shpirt, ka arsye, ka ndjenje....kjo eshte rruga qe te con te besimi per Zotin, mjafton te hulumtojme ne veten tone, mbi boten, mbi galaktiken, mbi gjithcka te krijuar, te gjalle dhe te vdekur...........
Lind pyetja, te besosh ne Zot eshte filozofi qe duhet hulumtuar apo teori pa aksiome?
Per mua, as njera as tjetra........per mua i duhet bere mendjes nje lavazh, nje reflektim mbi gjithcka qe posedoj e posedohet dhe ekuacioni zgjidhet, duhet racionalitet.....!!!
Shume ide te bukur na kishe renditur ne letren e filozofise....Te lumte!
Citimet tuaja dhe i disa te tjereve jane vertet filozofike, por brendesia eshte monoteiste.....cka e humbet konceptin filozofik...
Per te humbisur konceptin e filozofise duhet qe te dalesh kallup nga tema, e jo qe te gjesh te verteten, sepse filozofia nganjehere dhe te meson rrugen e se vertetes.
Te mendosh do te thote te hulumtosh.
Plloshtani
Gjithsej 9 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 » Trego 435 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.