Forumi Horizont Gjithsej 44 faqe: « E parë ... « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » ... E fundit »
Trego 435 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=124)
-- Zoti? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6378)

Postuar nga Isra datë 23 Maj 2005 - 16:33:

Citim:
Po citoj ato që tha Auberoni
E sheh Kontinet, nuk eshte lehte te bisedohet me fakte.

Per te deshmuar argumentat e ekzistences se nje Zoti edhe pa hapur fare gojen ka fakte per ata qe kane sy te shohin, vesh te degjojne dhe zemer qe kuptojne....por perderisa Zoti na ka dhene dhe nje mendje per te arsyetuar jemi te lutur t'i nenshtrohemi llogjikes, te vetmes gje qe na dallon nga kafshet....

Per Kontinentin: "Dhe ti keshillo aty ku keshilla ben dobi...." (Kuran)

besoj se me kuptove..

Postuar nga Auberoni datë 23 Maj 2005 - 17:33:

Citim:
Po citoj ato që tha isra
[B]ka fakte per ata qe kane sy te shohin, vesh te degjojne dhe zemer qe kuptojne

Hehe...Ja fakti yte i pare;

Per ata qe kane sy.

Une kam sy, por, kjo nuk do te thote se shoh ate qe e sheh ti.

Kam edhe vesh edhe zemer.

Urdhero Isra. Bina eshte e juaja...

Belgium; Kam menduar se ti e ke kryer ketu!!!

Postuar nga amor alucius datë 25 Maj 2005 - 14:57:

Belgium,dhe ketu hyre me negativitetin tend?

Auberoni,Plloshtani,thjeshte injorojeni.Nuk do humbni aspak nga bisedat me te pasi eshte qyp pa fund,vetem ajer ka brenda.

Postuar nga volter datë 25 Maj 2005 - 15:39:

Thumbs down

krijesa, ju lutem a ka mundesi te me degjoni cike mua, nga qe moderatoraja jone ka bere nje sy gjume kendej, dhe shoh qe duhet te fshihen disa mesazhe me larte, po keshtu atehere...

Do t'ju lutesha me nje respekt te vecante, qe te gjithe ju qe pelcisni trurin e ideve ketu tek kjo teme, te jeni me te sjellshem, me te qete, dhe te flsini me diplomaci duke menduar te vene ne radhe ate qe quhet e Ndershme...
Ju lutem shkruani me nje mendje, qe ne te pakten t'ju lexojme mire, e jo te lexojme mendime qe kane kaluar ne vagonin e parafundit...

Per repsektin tim, do ta shqyrtoni temen me nje imazh tjeter, nga kjo...

Plloshtani, respekte.

Postuar nga Auberoni datë 25 Maj 2005 - 17:12:

Une them se eshte teme qe vlen te debatohet. Nuk e di cka i shtyen disa njerez qe nuk kane asgje te shtojne; por, prapseprape, i japin veten lirise qe te nderhyne dhe te merren me autore te shkrime, e jo me shkrime. Une ndoshta kam nje qasje me agresive ndaj tjerve; por cdohere te kufizuar ne shkrimin e tij, asnjehere pertej.

E thashe edhe me heret; sikur te flasim vetem me fakte; do te mbreteronte qetesia.

Por, si duket paska njerez qe deshirojne te flasin vetem pse duan te thone dicka; jo pse kane te thone dic.

Postuar nga volter datë 25 Maj 2005 - 17:35:

Ne kohet e fundit kisha shkruar tek libri: (...)

¬Se Zoti eshte i gjithedijshem dhe i sakte per ate se cfare behet ne kete jete.

~ Foshnja krijohet nga prekja e organeve te dy gjinive. Rritet dhe zhvillohet ne shtepine e te emes, dhe mbrohet nga rreziqet e jashtme. Rrodhen shume mendime se foshnja u krijua nga nena dhe babai. Fill pas rrodhi dhe ky mendim se nena eshte vetem shtepia ku foshnja mund te rritet dhe te transformohet ne nje pamje te tille, dihet, qe nena aq me pak e di se cfare do te "krijoje", femer apo mashkull; me vesh te shkurter, apo te mesme, me sy te kalter apo te zinj; me fuqi kaq, apo aq...
Po kush qendron pas embrionit? Foshnja?
Po kush e bere qe te qendroje foshnja pas ketij embrioni (...)
Ketu del qe nena nuk e krijoi foshnjen, por vetem e prodhoi apo e polli, dhe kjo llogaritet se eshte vetem nje pjese e ideve te Zotit.

Zoti e krijoi dhe e fali foshnjen qe te mbeshtetet ne shtepine e nenes se tij duke gjetur prehje dhe zhvillim normal, duke u mbrojtur nga rreziqet e mundshme, te jashtme, dhe per kete eshte nje dituri tjeter ku them: Zoti e fali foshnjen qe te jetoje ne shtepine e nenes, te rritet ne ate forme te paramenduar nga Zoti, duke strukturuar organizmin dhe shpirtin nga idete e Zotit. Ai per kete dhe disa arsye eshte Zot i gjithedijshem, dhe i Urte.

Po dhe sikur te kishe krijuar nena, foshnjen e vete, a do te krijonte me kete forme?, qe po ta pyesesh nenen, do te thote qe as me pak e as me shume nuk e di kete pune. Ajo mund te dije vetem se si leviz foshnja dhe si rrotullohet brenda qejfit te vete, por jo te dije se si krijohet nga brendia e deri tek e jashtmja...
Krijimi ka te beje me vullnetin e caktuar, dhe me gjithe strukturat e tjera, jo vetem me vullnetin e levizjes se caktuar.
respekte, plloshtani

Postuar nga kontinenti datë 25 Maj 2005 - 22:32:

Shkrimet tona ketu, jane ne sherbim te aleances se njerzve te vetmuar. Nen masken e grindjeve ne kerkojme bashkimin e njerzve,lidhjen e tyre dhe jo qendrimin ne vetmi. Aty me lart, dikush beri thirrje per injorim dhe kjo mua per vete me pelqeu,sepse e pashe nje lloj bashkimi ne mes njerzve dhe jo ndarje sic ka qene me pare.
Ja, ne armiqte i bejme miq,grindesit i bejme te influencohen nen shakate e tyre, zhdukim rracismin etj etj. Pra nuk eshte gje e lehte t'i besh njerzit me te mire......kjo gje po ndodh pra. Nuk mund te flas hapur,por, disa njerez kane perfituar ne kete mes, jane bere me te mire dhe me njerzit qe deri dje i kane share, sot jane hedhur ne prehrin e alenaces....a nuk eshte kjo nje veper humane ?
Po nga ka ardhur kjo?
Ka ardhur thjeshte nga sofistikimi i shkrimeve tona,te cilat i kane sherbyer shpirtit te humbur te ketyre njerzve.
Sa per Auberonin , ai eshte anetar i ri dhe nuk mund te flas shume per te.
Auberon..injoroje Belgiumin se ta dhane keshillen. Por mos me harro mu ...ok.

Postuar nga kontinenti datë 25 Maj 2005 - 22:45:

Citim:
Po citoj ato që tha dikush
Belgium,dhe ketu hyre me negativitetin tend?
Auberoni,Plloshtani,thjeshte injorojeni.Nuk do humbni aspak nga bisedat me te pasi eshte qyp pa fund,vetem ajer ka brenda.

Belgium, me pelqen shume menyra sfidante kur kominikon me njerzit qe vertet meritojne te sfidohen.
Si eshte e mundur qe pervec mendimit ju keni edhe shkathtesine e tij?
Kerkesa per injorim nga disa njerez , shpjegohet me faktin se ata kane frike te qendrojne perballe dhe ne kete menyre eshte nje auto-ngushellim i genjeshtert,por qe ndikon si e vertete ne psikiken e tyre.
Ja un per shembull, kur i kam xhepat bosh dhe jam pa leke, eci rruges dhe them - Ou..nuk harxhoj leket un jo.
Pra auto-ngushellohem,me kete genjeshter,sepse mbi te gjitha nuk kam se cfar te harxhoj.
Ne kete prizem, eshte edhe trajtimi i ketyre njerzve qe bejne thirrje per injorim.
Por,ka ndyshim te madh.
Un auto-ngushellohem po me veten time,mbi te cilen i kam te gjitha te drejtat.
Por keta njerez,pse shkelin kaq shume mbi veten e tyre,duke permendur te tjeret,ne nje kohe qe nuk e kane kete te drejte ?
Pra duhet te bindem se fusha e psikikes eshte me e madhe se c'mendoja ne fillim. Honet e errete ne trurin e disa njerzve kane nje makabritet te frikshem dhe keta njerez komandohen nga demoni i brendshem qe kane dhe as qe shikojne me tej,pervec instinktit te tyre krokodilian.

Postuar nga Auberoni datë 25 Maj 2005 - 22:51:

Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
jane bere me te mire

Cdo njeri ka te drejte ka te drejten te tregohet i marre apo idiot per nje kohe te caktuar, une, ai e tjetri, por disa antar po e keqperdorin kete privilegj.

Pastaj, kjo eshte e vetmja teme ne te cilen shkruaj (pervec ne dy tri raste), sepse permban filozofine dhe Zotin; dy gjera per te cilat mendoj me se shumti.

Kerkova te jemi me konstruktiv, te debatojme per filozofine, per fakten filozofike, per bukurine e saj, per thellesine e saj duke shrytezuar arsyen dhe racionalitetin tone.

Ky forum ka tema te bollshme, mund te perfshij cdo marrezi e cdo humor te pakripe. Ka tema ku njerzit mund te ushtrojne narcizmin e tyre. Ka hapsire ku mund te shkruajne endrrat, ku mund te sprovojne afinitetet dhe mangesite e tyre.

Prandaj edhe kerkoj te flitet per keto; sepse kjo eshte edhe qellimi i kesaj teme. Nese doni ta kompromitoni kete teme, urdheroni.

Postuar nga Auberoni datë 27 Maj 2005 - 12:09:

Po e perserin pytjen:

A ka dikush ore ketu ne kete forum qe na jep nje fakt se ekziston Zoti?

Gjithsej 44 faqe: « E parë ... « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » ... E fundit »
Trego 435 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.