Forumi Horizont Gjithsej 315 faqe: « E parë ... « 198 199 200 201 202 203 204 205 206 [207] 208 209 210 211 212 213 214 215 216 » ... E fundit »
Trego 315 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- A jeni ateista apo besimtare (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=5338)

Postuar nga Jarigas datë 20 Nëntor 2007 - 05:30:

Citim:
Po citoj ato që tha el-Nino

hajde tani ku dolem..ate me lart ta solla per te sqaruar per keqinterpretimin qe i bere pohimit tim..pastaj edhe ajo qe thua per punen pinokut..pra pinokut nuk mund ti mveshim cilesi nga mendja jone perpos asaj qe na pershkruhet ne librin e tij..kushdo qe i mvesh cilesi nga mendja e tij eshte gabim..sa per kuriozitet..e ke pare ne tv apo lexuar per pinokun se kisha kohe pa e degjuar ?

Ashtu si edhe Pinoku, figura e Zotit eshte e krijuar .Ketu jam njemendje me ty......Pinokun e kam lexuar qe femi, dhe tashi e shikoj ne televizor me femijt e mij... :p  

Krijuesi Egziston nga Vetvetiu..Eshte pa fillim dhe pa mbarim..pa me thuaj c'pergjigje na jep shkenca per fillimin e cdo gjeje? eshte e thjeshte.. Shlenca mbetet pa pergjigje..E shikon mangesine e shkences?? (me kupto, nuk e hedh poshte shkencen perkundrazi sic te thash me pare) por feja eshte ajo qe i jep pergjigje pyetjeve te tilla qe e kane munduar dhe mundojne mendjen njerezore...

E sikur shkenca te thote se Bing-Bang vjen nga Vetvetiu, kuptohet qe eshte nje gomarllek i madh, apo jo???Dhe 'Vetvetiu' pastaj, eshte nje krijese e Allahut apo cfare???Se une te them te drejten , s'e kam pare ndonjehere.E sipas kesaj logjike eshte Vetvetiu krijuesi i gjithckaje apo jo???Eh, qarte fare......

Jo i dashur Jarigas nuk eshte Muhamedi(a.s) qe thote ashtu..i Derguari i Allahut na njofton se sa mekat i madh eshte te vrasesh nje njeri duke e barazuar vrasjen e nje njeriu me vrasjen e mbare njerezimi..ai qe vret nje te pafajshem eshte sikur ka vrare gjithe njerezimin..kete na meson Islami dhe nuk ka rruge tjeter per interpretim..

Une nuk jam nje njohes i madh i kultures arabo-musulmane, por  te keshilloj ti hedhesh nje sy librit 52 te  Sahih Bukhari -t, Sunan Abu-DawudLibri38,Kur'an   58:22  9:29,    9:113,   e pastaj  ec e me fol per bemat e Muhametit.... (sic thote hoxha :bon si t'them une e jo si boj une)                                            

dhe persa i perket atij njeriut..qe ne fakt me sa kam lexuar eshte nje rryme me vete e quajtur postmodernizem ku si parim kane qe cdo gje eshte relative..eshte pothuajse totalisht gabim..por sidoqofte e leme menjane kete..pa lidhje me temen
(per kulture postmodernistet thone:There is no absolute truth, except that there is no truth)

Ai njeriu quhej Albert Einstein, e mendoj se nuk ishte totalisht gabim....Ti si thua?

Sidoqofte ne qofte se fakti i mesiperm "nuk do te thote gje" atehere shikoje se si pershkruhen fazat e njepasnjeshme te krijimit te fetusit ne barkun e nenes ne Kur'an para rreth XV shekujsh...dhe me thuaj si ka mundesi kjo perpikmeri te cilen shkenca e ka zbuluar vetem ne kohet e fundit me aparatura moderne??? Ne Kur'an Zoti thote:
"...Pastaj e shnderruam piken ne "alek" (shpjegim: fjala arabe e perdorur ketu "alek" do te thote dicka e varur apo e ngjtur tek dicka tjeter), pastaj alekun e shnderruam ne cope mishi, pastaj kete cope mishi e shnderruam ne eshtra, pastaj eshtrave u veshem mishin, pastaj e beme njeriun krijese tjeter (me shpirt).I Larte eshte Zoti, Krijuesi me i mire." (El-mu'minun 12-14, Kur'an)
Jane pershkruar me perpikmeri fazat e zhvillimit te fetusit..te cilat jane pare vetem me aparaturat e diteve te sotme..

Gabim i dashur.Krijimi i fetus-it tek njeriu eshte njesoj si tek kafshet, dhe kafshet njiheshin qe perpara Muhametit.

Fakt tjeter:
"Ai i krijoi te dy gjinite, mashkullin dhe femren, prej pikes se fares qe hidhet" (seratu En-Nexhm 46-47, Kur'an)
Shkenca sot ka zbuluar dhe verteton sakteseine e ketij ajeti (vargu). Sot eshte e qarte se gjinia percaktohet nga spermatozoidi (fara qe hidhet) i mashkullit ndersa femra nuk luan rol ne kete percaktim..Kush ishte ne gjendje ta percaktoje kete para XV shekujsh????

Pse mund te kishte edhe hipoteza te tjera mbi rolin paresor te fares(spermes) ne krijimin e mashkullit apo femres??A flitet ne Kur'an per vezoret femerore??

E verteta eshte e qarte pse nuk do ta pranosh??

Ku eshte e verteta??Ma jep pak ta mbaj ne dore!!!!!!

Gjithsej 315 faqe: « E parë ... « 198 199 200 201 202 203 204 205 206 [207] 208 209 210 211 212 213 214 215 216 » ... E fundit »
Trego 315 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.