Forumi Horizont Gjithsej 3077 faqe: « E parë ... « 199 200 201 202 203 204 205 206 207 [208] 209 210 211 212 213 214 215 216 217 » ... E fundit »
Trego 3077 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Arkiva (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=356)
-- mendime te castit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=16654)

Postuar nga shelgu datë 15 Janar 2009 - 21:26:

Citim:
Po citoj ato që tha turll

Nuk kam ardhur me me shume se 3000 $ ketu, dhe nuk kisha as shtepi per te shitur ne shqiperi, keshtu qe cdo gje e kam nisur nga e para -0- ........... ne moshen 29 vjec. Nuk jam i pasur ...... madje krahasuar me te njohurit e mi qe kane ardhur me te pakten 50 mije $ ketu ndihem i varfer. Po ndryshe nga ata une preferova te bleja apartament jo shtepi te mjaftueshme per numrin e personave qe jetojne ne te. Do me pelqente dhe mua te kisha nje bahce mbrapa shtepise me BBQ, po gjithashtu me pelqen te rroj ne qytet, te shkoj me pushime, dhe te mos frekuentoj McDonalds ....... . Nuk marr rroge te madhe, ne te njejtin pozicion ne privat do merrja te pakten 15 000 me shume ne vit, po ama punoj 7 ore, jam i gjendur per familjen sa here me kerkon, call sick sa here te dua, dhe te tjera benefite si keto.
Prandaj thashe se nga flet, per te ditur nese eshte eksperienca jote apo llafet e robve.

Po pra, ke ardhur sic kane ardhur shumica e shqiptareve. Sigurisht qe nuk te pyes per te ardhurat se do te ishte e paarsyeshme, por qe te blesh nje shtepi ne USA, duhet te vesh nje sasi $ ne banke. Pastaj duhet te kesh krijuar kredibilitet qe te te japin kredi, pastaj duhet te privosh veten nga shume deshira qe te tundon Amerika. Ti jeton ne uSA dhe e kupton mire. Duhen edhe para se gjithash kushte familiare te tilla qe te te ndihmojne ta besh kete.

Eshte shume e debatueshme kjo gje. Ka amerikane qe nuk blejne kurre shtepi. ka shqiptare qe po ashtu e dine se blerja e shtepise te ve para nje lidhjeje ekonomike stabel, qe nuk te le te levizesh bythen se te iken shtepia. Vec qe shume vite ne fillim do paguash $ e bankes dhe pastaj te fillosh shlyerjen e shtepise tende. Dhe edhe kur te kesh mbaruar se shlyeri shtepine, pas nja 30-40 vjetesh do fillosh te paguash qira toke qe eshte edhe kjo mjaft e larte.

Megjithate ajo qe dua une te them eshte qe kur hyn ne USA zhgenjehesh dhe nuk gjen ate qe ke pritur. Une e kam pare pa them, nuk e kam nga te tjeret. Trenat e Brooklyn-it jane mizerje krahasuar me Europen. Te ngjitet kinezi qe pjerdh ne zy tend pa turp...e te tjere. Shtepi te vjetra sa nuk ju beson syve.

Kafeja ne USA pihet duke vrapuar, se mos ju shkoje nedja qe te uleni dhe te shijoni ndonje klafe me miqte tek Blloku e? As qe nuk duhet menduar. Koha eshte flori.

Usa eshte i vetmi vend ne bote qe pi kafe"me kembe".

Eshte vendi i te forteve e di sic thote dhe Qupka, humbamenot me mire te mos vene ne USA.

Gjithsej 3077 faqe: « E parë ... « 199 200 201 202 203 204 205 206 207 [208] 209 210 211 212 213 214 215 216 217 » ... E fundit »
Trego 3077 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.