Forumi Horizont Gjithsej 332 faqe: « E parë ... « 204 205 206 207 208 209 210 211 212 [213] 214 215 216 217 218 219 220 221 222 » ... E fundit »
Trego 3316 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime te ngjarjeve nga Shqiperia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=307)
-- Lajmet e fundit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15860)

Postuar nga Piktor datë 23 Janar 2011 - 01:11:

Citim:
Po citoj ato që tha Vizioner
Pse beheni kaq naive???!! Nuk ka dhe NUK DUHET te kete Kompromis me Kriminelin.

Si flisni per Kompromis kur jane perdorur te gjitha format per te arritur nje Kompromis dhe Diktatori i ka kthyer ne loje fjalesh dhe duke vjell vetem ndyresi nga goja???!!!

Si beheni kaq naive dhe cinike???!!!

Vizionero, une te kuptoj ty, ashtu sikurse edhe pastertine me te cilen shkruan, por ne demokraci nuk ecet me kete llogjike, prandaj kemi pluralizem politik. Sot ti neser une. ke pyetur ndonjehere veten perse behet lufta per pushtet, ja keshtu, ne jemi si ata gjelat e rinj dhe akoma nuk e kemi kaluar akoma kete periudhe.

Postuar nga lule datë 23 Janar 2011 - 01:16:

Thumbs up

Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Vizionero, une te kuptoj ty, ashtu sikurse edhe pastertine me te cilen shkruan, por ne demokraci nuk ecet me kete llogjike, prandaj kemi pluralizem politik. Sot ti neser une. ke pyetur ndonjehere veten perse behet lufta per pushtet, ja keshtu, ne jemi si ata gjelat e rinj dhe akoma nuk e kemi kaluar akoma kete periudhe.

Dhe te mendosh qe nga kjo na vjen e meta..se smeremi vesht, njeri gozhdes , tjetri patkoit..dhe faji ngel saher jetim.. FUNDJA..KOKA BEN , KOKA PESON..derisa vazhdon te ekzistoj nje Gjuhe e tille kafsherore ..si kafshe ti perjetojn dhe pasojat pastaj. gjyhah pe ata qe se meritojn.

Postuar nga AngelDevil datë 23 Janar 2011 - 01:27:

Citim:
Po citoj ato që tha RIP Gibbs
aha po nga e morre vesh se mua me tha Olldashi, apo ai te ka thene dhe ty??? Po tkishe qen me eksploziv ather policat tane jane me idiotet e planetit qe mbroheshin rreth makines...:

Une nuk marr info nga mediat cuno

Postuar nga AngelDevil datë 23 Janar 2011 - 01:29:

Citim:
E vertete kjo qe thua. po keshtu nuk ka te ardhme. Keshtuqe nuk mendoj se do plasi ndonje lufte. Ose shpresoj, nejse nje sinjal e dha prokuroria.

Ku e di ti .... qe te ikin nga politika duhet te luftojne njeri tjetrin per te dale lidera te rinj

Postuar nga Vizioner datë 23 Janar 2011 - 01:47:

Citim:

aaahhhh mer Piktor, i kemi thene e sterthene te gjitha mendimet.
Kush e ka kuptu e ka kuptu, kush nuk e ka kuptu akoma KURRE sdo ta kuptoje! FATKEQSISHT

Une dua te them vetem qe, per mua dhe Botkuptimin tim, Diktaturat dhe Diktatoret duhen zhdukur dhe eleminuar me cdo kusht dhe menyre sepse, po leshuan rrenje thelle, eshte veshtire t'i shkulesh. Ashtu si Lisi qe i shperndan rrenjet neper toke dhe i fut thelle e me thelle ashtu jane dhe Diktaturat me Diktatoret, te cilet "NESER" do jete shume veshtire tja shkullesh rrenjet. Dhe kete, Europa si dhe Shqiperia e perjetuan gati 50 vjet rrjesht. E perjetuan, sepse u lane qysh ne fillim te leshonin rrenje dhe me ane te tyre te mbanin ne kembe trungun!!!

Eshte mese normale qe, ne ketu diskutojme, rrahim mendime dhe opinione, te gjitha keto jane te lira por, nje gje eshte EDHE me e shtrejte, me e lire; E drejta per te jetuar, per te jetuar si njeri dhe pa friken e te nesermes, te keshe te ushqesh femijet, te keshe te besh nje jete te qete ne ditet e fundit te jetes, te vdesesh nga zoti por ja nga vetvarja sepse nuk ke buke te hashe!

Shumica nga ne ketu, si ti, une etj. etj. kemi lluksin te flasim nga nje vend me te drejta te barabarta, me nje jete normale ku nje padrejtsi kam ku e kerkoj edhe jam i sigurte qe do fitoj, flasim nga nje veshtrim i larget-i paperjetuar TASHME nga ne Shqiperia, e paperjetuar real ne jeten e perdithshme por thjeshte si Turiste per ca dite dhe me mendjen per te ikur sa me pare sapo te cmallesh me njerzit apo dhe me guret POR, ato atje nuk kane LLUKSIN tone!!! Ky eshte thelbi. Prandaj, duhet te jemi NE, NE ketej edhe me shume nxites, me sa mundemi t'u ndihmojme qe te kuptojne se, NUK ESHTE AJO Liria e vertete, ajo Liria ku njeriu duhet ta bleje(korruptoje-paguje) por, Liri eshte ajo ku te gjithe te perfitojne nga njeri-tjetri, ku te gjithe pa dallim ti mbroje Ligji njesoj!!!

Ti i dashur Piktor, i kupton te gjitha keto, une thjeshte po parashtroj dhe po i perseris!

eeehhh, u zgjata, me fal. Mund te zgjatesha edhe me shume por ndonjehere dhe tek disa shikoj qe jane te "verber", jane egoste dhe cinike!!!

Secili ka mendimet dhe Botkuptimin e tij.

Postuar nga RIP Gibbs datë 23 Janar 2011 - 01:54:

Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil

Une nuk marr info nga mediat cuno

sory

@Vizio, arsyetim shume te shendoshe bravo

Postuar nga Vizioner datë 23 Janar 2011 - 01:59:

Citim:
sory

@Vizio, arsyetim shume te shendoshe bravo

Postuar nga lost_soul datë 23 Janar 2011 - 02:01:

Citim:

@Lost Soul ajo qe thua ti eshte absurde i dashur, me ler te bej nje paralelizem te thjeshte, ne demostraten kur u rrezua busti i Enverit, nuk pati asnje te vrare, sipas logjikes tende i bie qe nuk kishte komunista te stervitur per 50 vjet rrjesht per te vrare sic thua ti. Ndersa pas 20 vjetesh ne nje demostrate tjeter na dolen komunistat e stervitur per 50 vjet rrjesht per te vrare.....ca pyetje:
1-Ku te kene qene valle keto komunista qe ishin stervitur per 50 vjet rrjesht per te vrare ne 90-91
2-Cdo person qe ka floke te thinjur duhet te jete domosdoshmerisht nje komunist qe ehste stervitur per 50 vjet rrjesht per te vrare?
3-Si ja ben te indetifikosh nje komunist qe eshte stervitur per 50 vjet rrjesht per te vrare, pervec flokeve te thinjur?

Arsyetim i gabuar.
Ajo qe po thua ti eshte qe prania e komunisteve domosdoshmerisht do te thote qe do te kete vrasje.
Une nuk e pretendova kete.
Ajo qe po them une eshte qe komunistet shqiptare kane vakumin moral per te bere kalkulime kriminale.

Mos me keqkupto. Nuk ve shenjen e barazimit midis komunist dhe atyre qe qe kishin nje teser partie ne ato kohe, se ne ate kohe ishte cereku i shqiperise me teser partie. Une flas per segmente te caktuara kriminale.

Tani ne vitet 90, ata komuniste qe flas une s'kishin vend ku te futeshin. S'kishin cfare do te arrinin edhe po te vrisnin nje apo dy. Me keq per ta do te behej. Kurse kalkulimi qe behet sot eshte ndryshe. Nje vrasje shkakton direkt indinjate kunder pushtetit.

Nejse, keto jane fjale qe i mer era. Une jam per shtetin ligjor. Te punoje prokuroria dhe me gjykate te nxjerrin ke te duan dhe t'i fusin ne burg, qofte ushtaret qofte kushdo.

Postuar nga BIONDIA datë 23 Janar 2011 - 02:03:

Thumbs up

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul

Arsyetim i gabuar.
Une nuk po them qe prania e komunisteve domosdoshmerisht do te thote qe do te kete vrasje.
Ajo qe po them une eshte qe komunistet shqiptare kane vakumin moral per te bere kalkulime kriminale.
Mos me keqkupto. Nuk ve shenjen e barazimit midis komunist dhe atyre qe qe kishin nje teser partie ne ato kohe, se ne ate kohe ishte cereku i shqiperise me teser partie. Une flas per segmente te caktuara kriminale.
Tani ne vitet 90, ata komuniste qe flas une s'kishin vend ku te futeshin. S'kishin cfare do te arrinin edhe po te vrisnin nje apo dy. Me keq per ta do te behej. Kurse kalkulimi qe behet sot eshte ndryshe. Nje vrasje shkakton direkt indinjate kunder pushtetit.
Nejse, keto jane fjale qe i mer era. Une jam per shtetin ligjor. Te punoje prokuroria dhe me gjykate te nxjerrin ke te duan dhe t'i fusin ne burg, qofte ushtaret qofte kushdo.

Postuar nga Piktor datë 23 Janar 2011 - 02:14:

Citim:
Po citoj ato që tha Vizioner

aaahhhh mer Piktor, i kemi thene e sterthene te gjitha mendimet.
Kush e ka kuptu e ka kuptu, kush nuk e ka kuptu akoma KURRE sdo ta kuptoje! FATKEQSISHT

Une dua te them vetem qe, per mua dhe Botkuptimin tim, Diktaturat dhe Diktatoret duhen zhdukur dhe eleminuar me cdo kusht dhe menyre sepse, po leshuan rrenje thelle, eshte veshtire t'i shkulesh. Ashtu si Lisi qe i shperndan rrenjet neper toke dhe i fut thelle e me thelle ashtu jane dhe Diktaturat me Diktatoret, te cilet "NESER" do jete shume veshtire tja shkullesh rrenjet. Dhe kete, Europa si dhe Shqiperia e perjetuan gati 50 vjet rrjesht. E perjetuan, sepse u lane qysh ne fillim te leshonin rrenje dhe me ane te tyre te mbanin ne kembe trungun!!!

Eshte mese normale qe, ne ketu diskutojme, rrahim mendime dhe opinione, te gjitha keto jane te lira por, nje gje eshte EDHE me e shtrejte, me e lire; E drejta per te jetuar, per te jetuar si njeri dhe pa friken e te nesermes, te keshe te ushqesh femijet, te keshe te besh nje jete te qete ne ditet e fundit te jetes, te vdesesh nga zoti por ja nga vetvarja sepse nuk ke buke te hashe!

Shumica nga ne ketu, si ti, une etj. etj. kemi lluksin te flasim nga nje vend me te drejta te barabarta, me nje jete normale ku nje padrejtsi kam ku e kerkoj edhe jam i sigurte qe do fitoj, flasim nga nje veshtrim i larget-i paperjetuar TASHME nga ne Shqiperia, e paperjetuar real ne jeten e perdithshme por thjeshte si Turiste per ca dite dhe me mendjen per te ikur sa me pare sapo te cmallesh me njerzit apo dhe me guret POR, ato atje nuk kane LLUKSIN tone!!! Ky eshte thelbi. Prandaj, duhet te jemi NE, NE ketej edhe me shume nxites, me sa mundemi t'u ndihmojme qe te kuptojne se, NUK ESHTE AJO Liria e vertete, ajo Liria ku njeriu duhet ta bleje(korruptoje-paguje) por, Liri eshte ajo ku te gjithe te perfitojne nga njeri-tjetri, ku te gjithe pa dallim ti mbroje Ligji njesoj!!!

Ti i dashur Piktor, i kupton te gjitha keto, une thjeshte po parashtroj dhe po i perseris!

eeehhh, u zgjata, me fal. Mund te zgjatesha edhe me shume por ndonjehere dhe tek disa shikoj qe jane te "verber", jane egoste dhe cinike!!!

Secili ka mendimet dhe Botkuptimin e tij.

Vizioner, kjo qe po perjetojme eshte politike konfrontuese dhe qorre me nje fjale miope.
Tani nese diskutojme mbi baza etiketimesh tip diktator kriminel etj atehere fut ne llogari edhe ata qe ndjekin berishen dhe ti konfrontojme me ata qe ndjekin ramen. Perderisa e tere bota e njeh si qeveri legjitime dhe akoma kryeminister te atij vendi rruga e vetme ngelet dialogu dhe kompromisi sepse perndryshe kemi te bejme jo vetem me armikun e bredeshem por dhe ate nderkombetar pastaj.

Gjithsej 332 faqe: « E parë ... « 204 205 206 207 208 209 210 211 212 [213] 214 215 216 217 218 219 220 221 222 » ... E fundit »
Trego 3316 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.