Forumi Horizont | Gjithsej 40 faqe: « E parë ... « 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » ... E fundit » Trego 395 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Ditari (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=179)
-- Momente Reflektuese - "FRYMEZIME" (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12204)
mposhtja e botes te padrejt duke perdorur mjetet e armikut eshte menyre shume e gabuar ...ajo perjetson te keqen....
Besoj se njerzit qe na rethojne reflektojne aspeket e vetes tone. Mbase jemi nje perberje e atyre te cilet luajne nje rol te rendesishem tek ne ku nqs keta te fundit i perfytyronim si copeza fotografie atehere keto pjese do te formonin nje pikture te plote (-ne-). Secili nga ne ka dicka qe do te kete ose do te flake, por prape ne realitet mbetemi nje fotografi e pacenuar.
E cuditeshme se si influencohemi nga ata qe duam thelle dhe nga ata qe antipatojme, ku mbase njera reflekton aspiratat dhe tjetra reflekton druajtjet qe gjenden brenda nesh...
Po mendoja .......
- Shkollimi ( patjetër që është i domosdoshëm për shumë gjëra në Jetë ) - dhe më vjen keq që se kam ditur ( vlerësuar ) më parë këtë gjë ...
... por jam i lumtur që Jeta ( praktika ) ka qenë mësuesi më i mirë dhe i pazëvendësueshëm për mua .... pasi kam dashur ti marr ( mësoj ) atë që dua dhe si dua unë .... i lirë ...
Citim:
Po citoj ato që tha glaukus
Po mendoja .......
- Shkollimi ( patjetër që është i domosdoshëm për shumë gjëra në Jetë ) - dhe më vjen keq që se kam ditur ( vlerësuar ) më parë këtë gjë ...
... por jam i lumtur që Jeta ( praktika ) ka qenë mësuesi më i mirë dhe i pazëvendësueshëm për mua .... pasi kam dashur ti marr ( mësoj ) atë që dua dhe si dua unë .... i lirë ...
I cuditshem deri diku dhe absurd eshte fati i njeriut.
Jetojme ne nje vend , jetojme ne nje ambient te rrethuar nga disa njerez qe here pas here na detyrojne te perjetojme/bejme metamorfozime te mendimeve ,ndjenjave,besimeve dhe te deshirave tona....
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
brenda kater faqeve nuk mund te marresh fryme dhe te kenaqesh shpirtin, aty shqisat te atrofizohen, shikimi te turbullohet, degjimi te shurdhohet, nuhatja te qelbet, ndjenjat te cakerdisen, perspektiva te shformohet, mendimi te trishtohet... kush e kuptoi iku....
Citim:
Po citoj ato që tha ~Enigme~
E si mund ta le mendjen e lire - pyeta? Mu pergjigjen se liria nuk eshte thjesht nje gjendje qe mund ta zberthesh duke hequr hekurat. Hekurat jane vete mendja.....
dhe pastaj me recituan vargjet nga poeti Blake
"In every cry of every man
In every infant's cry of fear
In every voice, in every ban
The minded-forged manacles I hear" (William Blake)
Citim:
Po citoj ato që tha Mister_DXP
Ne te gjithe e kemi brenda nje femije. Kemi friken, lodren, gezimin, inatin, xhelozine.
Ne genjehemi me nje karamele, mjafton qe te na e jape personi qe duam.
Ne qajme per nje sharje pa te keq...dhe fleme ne endrra roze vetem pas nje sekonde...
DXP
Citim:
Po citoj ato që tha ~Enigme~
Dhe kur marim nje mesazh qe nuk na pelqen reagimi eshte ky o manipulim o kontroll o mohim. Po ti shikosh nga afer, keto sjellie vine pas faktit dhe jo si simptome. E keto zgjidhjet kane nje efekt negativ......
Citim:
Po citoj ato që tha Mister_DXP
Oh , jo eshte me teper sindrom, pra nje bashkesi simptomash, nje konglomerat action-reaction.
Ne jemi perseri ata qe ishim vetem koha leviz dhe ne shperngulemi te pandryshuar ne nje etape tjeter duke bartur me vete edhe pasojen e efektit te kaluar
Gjithsej 40 faqe: « E parë ... « 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » ... E fundit » Trego 395 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.