Forumi Horizont Gjithsej 44 faqe: « E parë ... « 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » ... E fundit »
Trego 435 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=124)
-- Zoti? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6378)

Postuar nga volter datë 02 Qershor 2005 - 18:55:

Thumbs down

Perse i nderuari Auberon ty te duket se ne në filozofi perfundojme te ngurte, te humbur pergjate pershkrimeve te bukura etj etj. Kjo eshte si te thuash une dua te trembem, ama jo te tembem i ngurte, por te trembem se dua te trembem me trembesine time, duke pershtatur nje vellim te bukur mendimesh... Çfare do te thote te perfundosh i ngurte, kur cdohere ne shkrime shquhet filozofia per nje kufi me te hapur... Kufiri i hapur nuk eshte perfundim ne cepin e ngurte, por perfundim ne cepin pa titull.

Nese njerezit thone qe Zoti merr shpirtra, atehere une u them atyre njerezve te tu, qe te marrin me shume vitamina ne formen e nje mesimi me te bukur. Keto njerezit e mi, kendej thone qe Zoti nuk merr shpirtra, por vetem jep, ndersa per te marre shpirtra marrin engjejt...

respekte

Postuar nga Auberoni datë 02 Qershor 2005 - 19:25:

Me interpreton bukvalisht vetem atehere kur eshte ne favorin tend; edhe njerezit e mije; nese ka te tille, do te thone se engjut marrin shpirtra. Ku e dergojne ate shpirt te vuajtur dhe te mjere?
Tek 'krijuesi' per gjykim\falje\denim. Skenar jo-origjinal.

<< Kufiri i hapur nuk eshte perfundim ne cepin e ngurte >>

Pajtohem. Kufiri mbetet i hapur dhe zgjerohet cdo dite shume e me shume; na shton edhe dyshimet\diturine\imagjinaten\deshirat\guximin dhe ka tendence te shemb cdo gje qe deri me tash e kemi marre si fakt te kryer.

Pse te pajtohemi me Anselmin se edhe kufiri me i larget nuk kalon ate (Zotin) qe me e madhe nuk mund te mendohet?

Pse te mos sqarohemi me veten tone; mund te jemi ne ulesen e duhur per ta kuptuar ne destinacion se ishim ne tren te gabuar!!!(nuk me kujtohet burimi)

<< kjo e fundit me zbut ne bilance per te te thene se je ne linjat e sigurta te vetvetes...>>

Kete do te lus te kesh miresine te ma spjegosh...

Postuar nga Auberoni datë 02 Qershor 2005 - 19:30:

Belgium..

Mos i gjeneralizo njerezit; edhe po te jene ata musliman\mjekrrosha\me bomba.

Si duhet je larg temes. Lexo edhe nje here\dy here, mbase do ta kuptosh.

Postuar nga volter datë 02 Qershor 2005 - 19:32:

<< kjo e fundit me zbut ne bilance per te te thene se je ne linjat e sigurta te vetvetes...>>

Kete do te lus te kesh miresine te ma spjegosh...

S'ka ne favorin tend, kur biesedohet per madheshtine e Zotit. Ketu s'ka interes, por ka interes per te vrare fjalorin ne njohjen e drejte te Zotit....

Do te thote qe je kapur ne nervat e sigurta te fjales tende, dhe rrotullohesh paster neper damaret e qenies tende... Gje qe je ne shkalle te larte per te thene se deri diku jam pozita e imazhit dhe vetes sime.

Postuar nga Auberoni datë 08 Qershor 2005 - 20:20:

Zoti....

Cfare fjale e fuqishme. Ne kufi me tmerrin\erresiren totale dhe meshiren\mireqenien absolute. Nuk mund te largosh ate nga mendja\veprimet, pamvarsisht se a e beson apo jo. Zoti eshte pjese perberse jona. Eshte ne ndergjegjen tone. Ne brengat dhe gezimet tona.

A ta duash apo te i frigohesh? Apo te dyjat? Po a ben te dyjat? Edhe dashuria edhe friga jane ndjenja, dhe jane te ndara me nje fije peri te holle te Hjumit dhe ne fund; mund te bejme nje simbioze te tyre pa e ditur asnjehere se cila ushqen tjetren.

Si te dijme? A mund te dijme se cka eshte Zoti dhe cka kerkohet nga ne? Si te dalim te qarte ne mendje para tij? A mund te lexoj Ai frigen tone? Dyshimet tona? Verejtjet e kritikat tona? A do te na lejohet te flasim? Si ti mbrojme mekatet tona kur (sic thote Khajami) njeriut nuk i eshte ofruar nje rruge e pamekatshme?

A do te na tregoje\spjegoje Zoti te gjitha ato qe deshirojme te dijme?

A kam te drejte te i them se nuk pajtohem me kete sprove te tije?

Postuar nga iliriusa datë 22 Korrik 2005 - 10:56:

Zoti mallkoi veten me dashuri kur krijoi njerzit!

Zoti?!
S'kujtohemi aq shpesh ta lavderojm Zotin kur na ecen jeta ne ato rruge qe duam. E megjithate e kujtojm gjithemon atehere kur vuajm. Disa per tu ankuar perkundrejt tij e te tjere per t'ju lutur per ndihme.
Dikush ka thene se Zoti i lendon njerzite sepse njerzit kane kujtese te shkurter. Ata kujtohen per te vetem atehere kur ndjejne dhimbjen edhe nevojen per nje qenie fuqiplote qe te marri persiper jeten e tyre.
Zoti mallkoi veten me dashuri kur krijoi njerzit.

Postuar nga clk320 datë 05 Gusht 2005 - 22:54:

ik e zot se ia ke fut kot

Edhe une besoj ne zot por kohet e fundet me kane lindur ca dushime. Kam 10 vjet qe i kerkoj zotit te fitoj llotarine po pa pergjigje. Shiko se mos e takon ndonjeri nga ju qe i falet se per zotin vetem llotaria do me bente besimtar. Ose fundja me jepni nr e tel te zotit se une o corra duke e thirrur po ain nuk nigjon. Te fala zotit kur ta shifni dhe duku thuj se ke humbur fare kohet e fundit.

Postuar nga naimi datë 20 Gusht 2005 - 05:14:

kurgjo nuk eshte

vetem me besuar dhe me rre gjykse se besoje ne zote ai qe ka qen ndoj here ne gjami ndoshta ka par se si disa njerze ulen te dera per me dalur sa me shpejte jashte ka shum kushte per me qen musliman i vertet
se saper asi sy e faqe ka boll me ket po du me than se nuk mjafton vetem me besuar ne zot po aty ka kushte po shyqyr zotit se ai eshte meshirplot dhe na fal gabimet neve

Postuar nga kalorsi_i_kuq datë 20 Gusht 2005 - 05:54:

Re: ik e zot se ia ke fut kot

Citim:
Po citoj ato që tha clk320
Edhe une besoj ne zot por kohet e fundet me kane lindur ca dushime. Kam 10 vjet qe i kerkoj zotit te fitoj llotarine po pa pergjigje. Shiko se mos e takon ndonjeri nga ju qe i falet se per zotin vetem llotaria do me bente besimtar. Ose fundja me jepni nr e tel te zotit se une o corra duke e thirrur po ain nuk nigjon. Te fala zotit kur ta shifni dhe duku thuj se ke humbur fare kohet e fundit.

\

Mbaj mend ne Shqiperi ke ato lojrat poker me leke, ishte njeri qe po fitonte edhe ai me ze te larte JETON ZOTI JETON, kur mbas 5 minutash filloi ti humbte cfare po fitonte por edhe ato qe hodhi. Ne doren e fundit ai tha: nese fitoj ka Zot, nese jo, SKA! edhe si perfundimisht ai humbi cdo gje edhe iku e tha SKA ZOT PATJETER!

e cuditshme mendja e njeriut se sa shpejt e kthehet per dicka kaq te madhe. A ka mundesi nje besimtare ta humbi besimin prej nje loje fati?

Clk, ca do besh me ato parate qe mund te fitosh? do i perdoresh per vete apo per Zotin? Po sikur te dali nje llotari e vogel me pak leke, a do besoje prap ke Zoti?

Jezusi gjithmone lutej: AT, vullneti yt u befte ne jeten time!

Postuar nga clk320 datë 20 Gusht 2005 - 22:39:

Re: Re: ik e zot se ia ke fut kot

Clk, ca do besh me ato parate qe mund te fitosh? do i perdoresh per vete apo per Zotin? Po sikur te dali nje llotari e vogel me pak leke, a do besoje prap ke Zoti?

Jezusi gjithmone lutej: AT, vullneti yt u befte ne jeten time! [/B][/QUOTE]

Ne radhe te pare une sot po e marr vesh qe zoti paska nevoje per leke. Por per zotin nqs do fitoja llotarine ato leke do di perdorja vetem per te rregulluar gabimet e zotit ne kete bote si psh buke ne Afrike apo viktimave te shumte qe mendojne se zoti eshte i vetmi shpetim ne kete bote, ne te cilen c do gje mund te kete pervec zotit. Pastaj nqs do te testosh besimin tim po te te them kaq. Vetem te me bie llotaria sa do e vogel qofte se pos besova dhe ke ty po mos me thencin Pim Nuredini

Gjithsej 44 faqe: « E parë ... « 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » ... E fundit »
Trego 435 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.