Forumi Horizont Gjithsej 59 faqe: « E parë ... « 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » ... E fundit »
Trego 59 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Nga Pavarësia deri në ditët e sotme. (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=396)
-- "Enigma" nga Robert d'Angely (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12834)

Postuar nga alfeko sukaraku datë 24 Korrik 2007 - 19:01:

përshëndetje Topi!

dua të thëmë dy fjalë edhe unë për këtë çështje por kamë frikë nga gabimet drejshkrimore që më vrehen kur diskutojmë tema të tilla?Uroj që ju do vreni atë që dua të themë edhe jo të më korigjoni me fjalë jo shqipe?

Robert de Angeli nuk është i vetëm pasi në të njëjtën rrugë janë edhe Demetrio Camarda,George Williams,Pott,Dhimitër Pilika edhe Elena Kocaqi etje

Dy janë ata që vërtetuan se ardhsit nga Jonia që ndërtuan Marsejën ishin shqipfols:Jakovo Thomopulo edhe Nermin Vlora të cilët na kanë botuar stelën e Limnos ....nga ku u shërngulën ndërtuesit e Marsejës.Unë i njohë të dyja punimet edhe mbështes leximin sipas Thomopulos vetëm me ndryshim në kuptimin e asaj që do të thojë......se shpejti do ta botoj bashkë me shumë të reja por për kurreshtjen e miqëve të forumit po ju jap këaqsin e leximit me gërmat e shqipes së sotme pasi shkrimi është shkruajtur me alfabetin etruskë(etruskët kishin kryeqëndër toskanën????) ja ç thonë fjalët sipas ndarjes së tyre nga ku O =U

HOL AI SNAF OTH  ZI A ZI MARAS MAF SIAL KVIS AVIS E VIS THO SE RON AITH.VA MALA SIALL SE RON AI MORINAIJ AKER TAFAREZI SIFAI

që sotë do ta lexonim kështu:

HOL AI SNAF OTH,hul ai  snjef udh=nuk njëh rrugë ulje=nuk u përulë

ZI A ZI= mbahet zi ...... edhe me radhe:

MARAZ NBAN SIELL KY VIS,ËSHTË VIS EDHE VISË THONË SE RRON AITH.VA MALE SILLET SE RRON AI MORINAIJ.ATHER TEK A VARR ZI SHIFE

bulëz ujë në oqeanin e shkruajtur të shqipes pellazge?

Mbushës topi vura re se pysnit për një farë Kadare?Më kujtoni ju lutem mos ishte ky vallë miku i shokut enver ashtu si edhe udhëheqsit e sotëm?apo mos ishte ky ai që na quajti"jashtqitja e kombit" kur ikëm në ambasada?Është i shumë përkthyer këtu në greqi edhe shkrimtarë i dashur....por po të përkthente de angelin nuk do duhej kaq shumë këtu?.....pika tjetër që vura re ishte ajo që flet për Dhimitër Pilikën.... vëndi i të cilit duhet të jetë në emra shkollash shqipe edhe  edhe si mbushës Topi që jeni kërkohet ndihma jote(shaka).....pasi duhet të keni lidhje me presidetin Top edhe ti kujtonit atij që Dhimitër Pilika e ka vëndin e vetë tek sheshi kryesor ose më saktë tek rruga që shkon nga 15 katëshi tek stacioni treni???????....ndryshe presidentit do i duhet të harroj fjalën e bukur shqipe"foltore"?.......për miqët që më ndiekin nga çështja e mjekrroshit në universitetin e durrsit dhe simbolet e flamurit lër të jetë ky shkrimë plotësues i atyre që kamë shkruajtur atje....të dimë të mbrojmë shqipfoljen ....pasi asnjë shqiptar nuk është më patriot se një shqiptarë?Përshëndetje   

Gjithsej 59 faqe: « E parë ... « 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » ... E fundit »
Trego 59 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.