Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Nga Pavarësia deri në ditët e sotme. (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=396)
-- "Enigma" nga Robert d'Angely (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12834)
Postuar nga alfeko sukaraku datë 25 Korrik 2007 - 13:32:
Re: TITI
Citim:
Po citoj ato që tha rumial
Une kerkova sqarimin e atyre rreshtave si assimilimin qe per mua do te thote te mohosh kulturen dhe fene tende etj. Dhe nuk e kuptoj llogjiken e hem te qenurit pellazg grek ketej adriatikut dhe pellazg etrusk pertej adriatikut. Si ta kuptoj qe Tosket jane pellazge te toskanes pra te ardhur dhe ata qe iken mbajten zakonet e tyre ortodokse.
Me sa di une ne kohen e Skenderbeun nuk quheshin jo me pellazge por as ilire madje ishim perpak Shqiptare ose mbetje e Ar-bereve. Dhe prap me sa di une fjala Shqiptare lindi diku ne kohen e pushtimit osman dhe vjen nga zogu i malit shqipja sepse ishin te detyruar te jetonin maleve te thepisura ku ngjitesh vetem shqiponja per ti mbijetuar asimilimit turk.
dhe e fundit: nuk me duket e drejte te pakten nga ana morale qe origjinen time si shqiptar ta kerkoj neper kalendat greke.
përshëndetje rumial
që të drejtkuptohemi nuk flasim për pellazg grek apo etruskë.....por thjeshtë për pellazgë ose më shqip "leileg"sepse ishin shtegëtarë?ata ndodheshin në tre kontinentet edhe rrënjët e gjuhës së tyre.....shqipes sonë fillojnë nga Shumerët 3000 p e s nga ku 2500 vjetë para erës sonë kanë shkruajtur gjuhën e tyre e cila njihet si gjuha e perëndive sipas Demetrio Camarda......pra shqipja jonë
përshëndetje kontinenti & mbushës topi
janë edhe disa emra të tjerë të shqipes të cilët duhet ti njohim edhe të ndërgjegjëzojmë veshët e shurdhur?Këta janë Demetrio Camarda i cili ka vërtetuar se shqipja është gjuha e perëndive...pra më e lashta.Jakovo Thomopulo i cili ka botuar dhjetra mbishkrime shqipe që nga 1600 p e s -200 p e s
Dhimitër Pilika i cili na iku në një kohë që na duhej shumë....mua më mungon shumë humbja e tij pasi "Pellazgët origjina jonë e mohuar" edhe pse nuk futet në rrëzët e pellazgjis edhe nuk drejtpërcakton kohardhjen greke në Athinë,sërishtë për mua mbetet më i madhi i penave shqiptare të 100 viteve të fundit....nderime.
Elena Kocaqi po mundohet që ti bëj të njohur këta dijetarë edhe shkencërishtë po vërteton se rrenjët tona janë kudo........ shpresoj që veshët e shurdhër ta dëgjojnë edhe të fillojnë të studjojnë pellazgjin në shkollën shqipe.
më lartë dikush kishte shkruajtur për prejardhjen greke nga një fisë i epirt?sepse e njoh temën po ju japë edhe mendimin timë për këtë:
I gjith antikiteti fletë për ellis ,ose ellines,ose sellis,sellët....duke kujtuar Homerin "Largë nga Efira edhe lumi Sellienda"....Straboni që është më pranë të vërtetës edhe Dimitri Sqipsin , na thonë se "efira edhe lum sellienda....pra të dyja bashkë gjenden vetëm në Pelopa nez"......Cilët janë Sellët na i shpjegon Thomopulo 1933 nga ku emri tyre del nga "organë fetarë ei quajtur Seluni"....shtoni pak Homerin këtu edhe kujtoni se ai na thotë se ...fetarët nuk merrnin pjesë në luftë ....edhe gjeni fjalën shqipe....Seluni...se luni,nuk e luani....pra të paprekshëm...jashtë lufte......kontinenti ,do më interesote të shikonit dorshkrimin timë pasi njohurit tuaja janë të kënaqshme rreth temës edhe mundësit njohse gjithashtu.Në se ndodheni në Tiranë ,aty është edhe matriali imë ...ne duartë e njeriut timë i cili ruan të njëjtin mendim me temë tonë...me aftësi për çështjen?
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.