Forumi Horizont | Gjithsej 9 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 » Trego 86 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- A egziston Ferri? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=11992)
Citim:
Po citoj ato që tha Sy_jeshilja
Halfang, Zoti kur e krijoi Even dhe Adamin, ne toke i krijoi, nuk i dergoi me pas per t'i denuar. Nuk e di e ke lexuar biblen apo jo, po me duket se jo. Nuk ishte ne parajse Eva kur hengri frutin e ndaluar, ishte ne kopshtin e Edenit, pikerisht ne token qe jetojme sot une dhe ti. Dhe Zoti nuk denoi njeri qe te jetonte apo te vazhdonte nje jete me vuajtje ne toke, ishte vete njeriu qe nuk iu bind, dhe si rrjedhoje u be shok me mekatin, e gjithe c'vijne pas tij.
Peace :p
Citim:
Po citoj ato që tha halfgang
Besoj se qe te besosh ne nje gje nuk eshte e nevojshme te lexosh ato qe shkruajne njerezit, nejse atehere zoti kur paska krijuar Even dhe Adamin ne kopshtin e Edenit, ku eshte tani ky kopesht(dmth parajsa)??? Mos e mori gje me vete zoti dhe ketu ngeli kopshti i djallit??? Nuk pres te me japesh ndonje pergjigje te me besh te besoj ne dicka qe nuk ka zgjidhje por eshte nje labirint pa harte....
Per mua egziston ! Shpjegime me te hollesishme nuk di te jap.
sigurishte qe ekziston...
Re: Re: a medet o Zot!
Citim:
Po citoj ato që tha deledashngaamerica
imagjino_sikur:
Dashuria eshte cilesia e pare dhe me e madhja qe Krijuesi yne ka(kete e pranojne te gjitha besimet) dhe si atehere kur ai na don aq shume mund te krijoje nje vend te tille per krijesat e tij?????????????
Pikerisht pse Zoti i do krijesat e tij ka krijuar dhe Parajsen dhe ferrin. Parajsa sdo ishte aq e deshiruar po te mos ishte ferri, dhe ferri sdo te ishte aq i frikshem po te mos ishte parajsa. Vete padrejtesite e kesaj bote e bejne te pashmangshem ferrin. Mendo njerezit e mire, ata qe i perulen Zotit ne nje menyre apo tjeter, dhe mendo vrasesit, drogmenat, sadistet etj. Mendo padrejtesite qe behen dhe denimet! qesharake te kesaj bote. Eee, sic ka thene njeri; Rrofte ferri per kusaret... pra per ta sjelle drejtesine ne vend duhet(fatkeqsisht.. na ruj o Zot)
Persa i perket historise se genjeshtareve:
Sdiskutohet qe gjithkush do e vertetonte sepse jemi njerez dhe bindemi vetem me prova por ama e verteton qe "shtepia nuk eshte ne flake"por per ferrin akoma nuk me ke dhene nje prove qe te me mbushesh mendjen
Prova per dicka qe ka lidhje me besimin jepet me fakte qe kane perseri lidhje me besimin. Per te vertetuar qe ekziston nje molle mjafton te te tregoj nje molle te vetme. Ndersa per te vertetuar qe nuk ekziston duhet te kerkosh tere rruzullin per te pare qe ska ne asnje vend.. Pra vertetimi i se qenes eshte me i lehte se e anasjellta. Plus te thashe qe ne fillim duhet besimi ndaj Zotit. Librave e me rrave...
I'm sorry edhe nga e nxorre ate qe profetet jane njerezit me te mire te rruzullit ?.Me sa di une edhe ato njerez si ne ishin qe kishin streset mundimet e sprova te ndryshme te jetes,jam dakort qe ishin me te perulur por ne cdo liber ato thone qe "Jam njeri dhe bej mekate te lutem me ndihmo te perparoj me teper"-apo e kam gabim.
Une te thashe jane me te miret. Nuk te thashe jane perfektet... (ne lidhje me kete ka diskutime, qe jane profetet te gabueshem apo jo...)
Jam dakort me ty kur citon qe njelloj jemi si besuesi si mosbesuesi por po te kerkojme gjithcka vertetohet.
Po tani diku do shkojme pas vdekjes. Nqs vendi ku do shkojme do jete me mire, dijeni se eshte teta parajsa, neqofte me keq, do jete xhaxhi Ferri.
Gjithcka eshte ceshtje besimi. Nese ju besoni qe parajsa egziston..patjeter qe per ju do te egzistoje edhe ferri. Nese ju besoni qe jeta e pertejme egziston..atehere edhe ferri duhet te egzistoje.
Puna eshte a besoj une apo jo? Hmmm, mbase!(jo)
Besoj se... ferri shpesh eshte me real mbi toke se sa kudo tjeter qofte.
Mjafton te mendosh nje cast kampet e perqendrimit, luftrat dhe tragjedite qe lene pas.
Kam frike se... ne ferr nuk perfundon askush qe duhet te perfundoje.
bleta ferr eshte vertet ketu por ne jeten tjeter eshte akoma me i keq dhe denim akoma me i rande se ky qe jetojme ketu ne toke.
Nik-ut
Nqse ka ferr per ata qe ia bejne jeten ferr te pafajshmeve, rrofte ferri atehere!
Gjithsej 9 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 » Trego 86 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.