Forumi Horizont | Gjithsej 12 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » Trego 111 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Deshmitaret e Jehovait (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8189)
Pershendetje!
Une jam deshmitare e Jehovait !Ndihem vertet afer Zotit,
ne te mire dhe ne te keq!
Personalisht si pelqej deshmitaret e jehovait. Jane te besdisshem dhe hipokrite ne ate qe predikojne (ato me te cilet kam pasur kontakt them). Shkurt me duken rob qe i kan bere lavazh trurit dhe jane si gjysem (per te mos thene trecerek te hipnotizuar).
Mormonet, nga bisedat me to jane tipa me te qete dhe me te kulturuar (insistojne me pak). Une ne fakt ja kam zgjat muhabetin para ca vitesh Mormoneve se ishin nja dy cuna shum simpatike, pa fjalet predikuese ne vesh te shurdhet futeshin
Citim:
Po citoj ato që tha Sykaltra_Gangos
Pershendetje!
Une jam deshmitare e Jehovait !Ndihem vertet afer Zotit,
ne te mire dhe ne te keq!
Citim:
Po citoj ato që tha wydra
metaxa, ata qe dalin me kostum e kollare jane Mormonet. "Qendra" e tyre eshte Salt Lake City ne Utah. Keta jane shume njerez te qete, aspak te dhunshem, por kisha e tyre i ka bere pak lavazh truri, psh qe nje pjese shume te madhe te te ardhurave duhen patjeter dhene kishes, ose psh nuk martohen dot nqs nuk paguajne nje shume teper te madhe parash ne kishe. Cdo mormon pasi mbush moshen qe konsiderohet i rritur (flas per meshkujt, nuk e di per femrat) ka detyrim te shkoje per dy vjet si misjonar ne vende te largeta (prandaj nga keta me kollare ka gjithandej) per te perhapur fene e tyre. Sigurisht ata jane vullnetare, nuk marrin ndonje lek (mbase vetem kostot e jeteses). Merret me mend qe ata qe kane zene postet kryesore ne kishen mormone kane leke me bollek, ndersa njerezit e zakonshem jetojne shume thjesht. Ne pergjithesi konsiderohen si njerez te mire, ndihmojne tjetrin, nuk krijojne konflikte dhe jane kunder dhunes.
Citim:
Po citoj ato që tha durrsak
Wydra vetem disa korigjime te vogla po te boj....
Per mendimin tim ato (mormonet) jan njerz shume te mrekullushem, Te qete, puntore, te ndershem dhe besojne ne nje doktrine te shendosh. Nuk perdorin alkol, cigare dhe kafen. Jane besnik dhe e konsiderojn martesen te shenjte.
Nuk eshte e vertete qe i japin gjysmen e lekeve kishes por vetem 1/10 e te ardhurave te tyre mujore apo vjetore qpfte ajo. Ngaqe punojn shum dhe jan te ndershem dhe ngaqe qendrojn larg drograve alkoleve etj. si rezultat i kesaj besoj se rrjedh edhe pasurija e tyre ku komuniteti i tyre konsiderohen si njerez mjaft te pasur.
Nuk eshte fare e vertete qe kupola e tyre ka para, aspak. Biles nese don te dishe nje te vertet tjeter eshte se pikerisht kjo kupol gjithcka qe kan mas vdekjes ja lejne Kishes .
Misionet i bejne me parat e tyre dhe aspak te ksihes me perjashtim kur te rinjte thirren nga vendi te varfera si shqiperija.
Jane shum te shoqerueshem dhe teper te moralshem.
Une kam shum shoke Amerikane qe jan mormone dhe biles punoj me disa prej tyre dhe kam shum respekt per to packa se vet shkoj ne Kishen katolike.
Me pelqen besimi i tyre dhe ndoshta nje dite pse jo edhe mund te konvertohem.
PS. Keia per pak sa se paske hanger me duket... dmth me u bo mormone.
re
un ne berat bona kerkes me hy ke shoqata se doja me kap njonen po me refuzun kategorikisht .
dmth shoqat racistash sja vle fare
Wydra
Ehhh hajde mo e di qe ajo puna e grave e vertet ka qen, po ca me bo duhet te ket qen ftoht para 120 vjetesh edhe kan flejt tuf
Re: re
Citim:
Po citoj ato që tha belgium
un ne berat bona kerkes me hy ke shoqata se doja me kap njonen po me refuzun kategorikisht .
dmth shoqat racistash sja vle fare
Re: Re: re
Citim:
Po citoj ato që tha METAXA
Me kujtove nje shokun tim kohe me perpara, donte te me merrte ne ca mbledhje te ketyre thjesht ngaqe kishte shume femra. Imagjino ai robi duke prediku anej, ne knej duke i dhone me kuptu na njones hahahah.
ncnccncncncncncncncnncncncncncncn
une jam vetem deshmitar i vetvetes.....e asnje institucioni qe pretendon te me imponoje ideale te rrjeshme...
Gjithsej 12 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » Trego 111 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.