Forumi Horizont | Gjithsej 4 faqe: « 1 2 [3] 4 » Trego 178 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Politika Shqiptare (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=45)
-- fatkeqia kombetare ....politikanet Shqipetare (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17800)
Domethene aty ku ka kriminalitet te ulet njerezit jane me mirekuptues ndaj krimit? Ky eshte paradoks. Fakti qe Suedia e quan burgun riedukim eshte pjese e dogmave juridike qe qarkullojne kudo, sidomos ne Itali. Korrigjimi i individit eshte enderr qe ekzistonte edhe ne Shqiperine komuniste. Por mesa duket nuk eshte keshtu, sepse po te shikosh baza e drejtesise eshte hak-marrja. Drejtesia ka simbolin e peshores qe te vere hakun ne vend, jo qe te riekulibroje mendjen e vrasesit. Drejtesi quhet sepse gjerat duhen te rrine drejt mes te lenduarve dhe lenduesve. Drejtesia nuk mund te ekzistoje nese i lenduari injorohet nga drejtesia. Te marresh nje kriminel dhe ta fusesh per "riedukim" ngjan si koncept shoqeror, por demin e ka pesuar individi, jo shoqeria. Prandaj drejtesia rregullon rendin e gjerave dhe burgos personin, pavaresisht se i vene emra te bukur dhe e propagandojne si riedukim.
Qe kanuni ka qene sistem drejtesie kjo duket ne organizimin e tij. Sigurisht se shpiku Leke Dukagjini, por kjo konfirmon ate qe them une. Pra, se rregulla te caktuara kane ekzistuar si baze e shoqerise tone klanore dhe ne nje fare pike jane ngritur ne institucione neper vilajete (kanun ka patur Laberia, Malesia, Skenderbeu etj. lexoni kete). E sidoqofte eshte mire mos krahasohen komunitete me histori, kulture, gjeografi dhe ekonomi te ndryshme si shqiptaret me suedezet. Ka shume faktore qe ndikojne ne nje sistem ligjesh. Personalisht vitet e fundit kam vene re se denimet per vrasje ne Shqiperi kane qene me te buta se kudo ne bote (shpesh rreth 7-15 vjet ne krahasim me 20-25 te vendeve te tjera). Kjo nuk tregon qe kemi pak kriminalitet por qe kemi nje qendrim te caktuar ndaj krimit. Ne kulturen suedeze mjaftojne X vjet, ne ate shqiptare nevojiten Y vjet. Numri i viteve eshte ne funksion te kultures qe ka shoqeria, influences se fese qe fton njerezit te falin, etj. Nje numer me i larte vitesh burgu nuk ul nivelin e kriminalitetit, ashtu sic nuk e ul denimi me vdekje. Njesoj edhe limiti i shpejtesise nuk ka lidhje me vdekjet ne autostrade, sepse keto te gjitha varen nga kultura dhe edukimi i nje populli. Tjeter pune si i shet propaganda e cdo vendi keto aspekte.
P.s. Meqe jemi te gjakmarrja, para tre ditesh pashe per here te pare nje lajm ku gjakmarrja ishte parandaluar dhe 3 persona ishin arrestuar. Eshte hera e pare qe policia arrin te parandaloje megjithese ka kohe qe dihet si fnuksionon gjakmarrja e kush pritet te vrase.
Citim:
Po citoj ato që tha arturm
Personalisht (fatkeqesisht) nuk jam kunder vetedrejtesise. Por llogjika e do qe hakun ta marresh kundrejt atij qe te ka bere demin dhe jo te vrasesh kedo qe ka lidhje me te.
Ku e gjeni te drejten ju tek kjo? Kjo eshte paburreri jo vetedrejtesi.
Citim:
A ka gje me te ndyre e te frikshme se kanuni? Une mendoj se jo.
Kanuni eshte paburreri, hileqari e c'do gje tjeter e keqe brenda.
Gjithe bota, ose te pakten ajo tashme e zhvilluar, ka pasur si zakon DUELIN. U zume une dhe Fajtori, bujrum neser ne mengjes me nga 2 deshmitare secili behet nje duel dhe fiton me i forti. Ndersa ne Shqiperi, u zume une dhe Fajtori, njeri nga ne ze nje prite. pas ferre, dhe qellon pas shpine ty, ose vellai tend, ose femijen tend, e deri tek grate keto kohet e fundit.
Duhet shkulur ky kancer nga karakteri jone, si ai aktual verior, si ai "me i sofistikuar", i hakmarrjes se pushtetit, qe ka perfshire shoqerine tone...
P.s. me fal o Faje se te morra si shembull
ju lutem na edukoni rreth historise dhe ndryshimit mes tosk vs geg
nese kanuni eshte faktor/kancer i pamohueshem ne zonen e veriut, nje faktor/kancer edhe me i madh dhe i pamohueshem eshte percarja midis tosk dhe geg ne kombin tone sot, me aq sa kam abserve une.
kjo eshte e padiskutueshme qe greku don te ortodoksoje jugun dhe ta marri per vete me propoganden qe jane grek, dhe serbi don tokat veriore me propoganden qe verioret jane cecen duke fut percarje gjenjale mes nje populli fakir.
isha i frymzuar nga nje koment random ne youtube kur psotova ket shkrimin e mesiperm qe ju kot e keni denancuar dhe nuk e kuptoj pse dhe kush i ben kto gjera?! se vetem diskutim po beja, nuk kishte qellim ofendimi personal, por kundershtim ideje dhe imazhave dhe akuzimeve teper te egzegjeruara ndaj kultures veriore ne pergjithesi.
kjo percarje dhe urrejtje ne kulturen tone me bezdis jo vetem pak
komenti ne youtube thoshte dicka kshtu: you verioret jeni njerzit me te pabese ne bote. maloket e dreqit.
nuk ka nevoj te analizojm ligesin dhe idiotsine e ktij komenti.
edhe komenti i arturm ne rrjeshtat e para qe kam cituar mu duk se kishte frymen e njejte, po nejse. sic e shpjegova me siper frymzimin
nqfse do diskutojm ndryshimet mes tosk vs geg, pse mos te diskutojm me intellcetual honesty
gjithashtu pse te mohojm te metat e njeri-tjetrit. une mutit marshallah nuk i bej, i pranoj dhe jam i vetdijshem per disa te meta te kultures veriore
eshte edhe me mire ti lexoj nga diksuh qe eshte intellectually honest, qofte nga veriu apo jugu pak rendesi ka. por jo me frymen e tifozdhekut dhe urrejtjes apo percarjes
kshtu edhe mesojm nga ata qe dijn fakte historike dhe sjedhin analiza te holla, qe mos ngelim injoranta:p
p.sh
me aq sa di une prejardhja e toskeve vjen nga geget, geget jane me te vjeter se tosket. e kam lexuar diku qe eshte analizur DNA-ja ne lobaratoret e evropes diku
nese veriu ka ngel akoma me nje tradite klanore ne krahasim me jugun, eshte se turqia pushtoi shipqerine dhe kultura sistemi klanor ne jug i shperbe nga asimilimi i shpejt i toskeve ne pergjithesi. kjo shpjegon edhe pse ne rradhet e ushtrise dhe sherbimit te superfuqise otomane numri i jugoreve shqiptar ka qene shume me i madh ne krahasim me ate verior.
sot qe nje fe tjeter eshte superfuqi dominuese boterore, jugoret po asimilohen me shpejt ne pergjithesi.
ne nje counter-argument mund te gjykojm jugun si popull me aportunist.
dicka tjeter ne lidhje me krimet paburrerore dhe te pbabese te faktorit kanun ne veri..
noshta e kam gabim por jam i menidimt qe krimet me cnjerzore ne shqiperi gjate ktyre 20 viteve jane bere ne jug, dhe me me shumice ne krahasim me ato ne veri, nese do bejm statistika dhe te marrim shembull gjithashtu rembimin e femrave
pa shkuar mbrapa ne histori sa bashkombas ka vrare ali pasha! e kam gabim?!
gjithashtu ne kto dy dekadad e fundit nje nga krimet me cnjerzore (on record) ne evrope eshte bere ne fier kur dy vellezer theren me thika gjithe familjen, plaken plakun gruan shtatezene femijet etj
para nje muaji ne korce burri i botes i hoqi koken dhe i preu gjymturet femres, shyqyr thuaj qe snodhi ne veri se kush i degjon komentet pastaj, kafshe shtaze etj
ne 93-94 me kujtohet kur kane gjetur rastesisht ne nje fshat nga jugu me shume se 30 femij te grabitur per tu shitur jashte per organe.
per ata qe e dijn historine mire, do i lexoja me interes mendimet dhe prejardhjen e ksaj percarje faktor/kancer midis nesh sot.
Re: ju lutem na edukoni rreth historise dhe ndryshimit mes tosk vs geg
Citim:Kurt akoma nuk e ke kuptuar se arturm nuk eshte antishqiptar por politika e ka katandisur ne ate pike. Urrejtja e madhe qe kane per Berishen i ben te duken te tere Berishe dhe per kete nuk duhet fajsuar njeriu.
Po citoj ato që tha kurti
nese kanuni eshte faktor/kancer i pamohueshem ne zonen e veriut, nje faktor/kancer edhe me i madh dhe i pamohueshem eshte percarja midis tosk dhe geg ne kombin tone sot, me aq sa kam abserve une.
kjo eshte e padiskutueshme qe greku don te ortodoksoje jugun dhe ta marri per vete me propoganden qe jane grek, dhe serbi don tokat veriore me propoganden qe verioret jane cecen duke fut percarje gjenjale mes nje populli fakir.
isha i frymzuar nga nje koment random ne youtube kur psotova ket shkrimin e mesiperm qe ju kot e keni denancuar dhe nuk e kuptoj pse dhe kush i ben kto gjera?! se vetem diskutim po beja, nuk kishte qellim ofendimi personal, por kundershtim ideje dhe imazhave dhe akuzimeve teper te egzegjeruara ndaj kultures veriore ne pergjithesi.
komenti ne youtube thoshte dicka kshtu: you verioret jeni njerzit me te pabese ne bote. maloket e dreqit.
edhe komenti i arturm ne rrjeshtat e para qe kam cituar mu duk se kishte frymen e njejte, po nejse. sic e shpjegova me siper frymzimin
nqfse do diskutojm ndryshimet mes tosk vs geg, pse mos te diskutojm me intellcetual honesty
gjithashtu pse te mohojm te metat e njeri-tjetrit. une mutit marshallah nuk i bej, i pranoj dhe jam i vetdijshem per disa te meta te kultures veriore
eshte edhe me mire ti lexoj nga diksuh qe eshte intellectually honest, qofte nga veriu apo jugu pak rendesi ka. por jo me frymen e tifozdhekut dhe urrejtjes apo percarjes
kshtu edhe mesojm nga ata qe dijn fakte historike dhe sjedhin analiza te holla, qe mos ngelim injoranta:p
p.sh
me aq sa di une prejardhja e toskeve vjen nga geget, geget jane me te vjeter se tosket. e kam lexuar diku qe eshte analizur DNA-ja ne lobaratoret e evropes diku
nese veriu ka ngel akoma me nje tradite klanore ne krahasim me jugun, eshte se turqia pushtoi shipqerine dhe kultura sistemi klanor ne jug i shperbe nga asimilimi i shpejt i toskeve ne pergjithesi. kjo shpjegon edhe pse ne rradhet e ushtrise dhe sherbimit te superfuqise otomane numri i jugoreve shqiptar ka qene shume me i madh ne krahasim me ate verior.
sot qe nje fe tjeter eshte superfuqi dominuese boterore, jugoret po asimilohen me shpejt ne pergjithesi.
dicka tjeter ne lidhje me krimet paburrerore dhe te pbabese te faktorit kanun ne veri..
noshta e kam gabim por jam i menidimt qe krimet me cnjerzore ne shqiperi gjate ktyre 20 viteve jane bere ne jug, dhe me me shumice ne krahasim me ato ne veri, nese do bejm statistika dhe te marrim shembull gjithashtu rembimin e femrave
gjithashtu ne kto dy dekadad e fundit nje nga krimet me cnjerzore (on record) ne evrope eshte bere ne fier kur dy vellezer theren me thika gjithe familjen, plaken plakun gruan shtatezene femijet etj
para nje muaji ne korce burri i botes i hoqi koken dhe i preu gjymturet femres, shyqyr thuaj qe snodhi ne veri se kush i degjon komentet pastaj, kafshe shtaze etj
ne 93-94 me kujtohet kur kane gjetur rastesisht ne nje fshat nga jugu me shume se 30 femij te grabitur per tu shitur jashte per organe.
per ata qe e dijn historine mire, do i lexoja me interes mendimet dhe prejardhjen e ksaj percarje faktor/kancer midis nesh sot.
Citim:
edhe une jam kunder ligjeve dhe kohes se kanunit, asqe nuk dikutohet kjo! zbatimi i lighit te forte do ishte ideale.
por llgjika jote ktu dhe e atyre qe pajtohen me ty ne kto rrjeshta qe po citoj, vetem moderne e zhvilluar nuk eshte! fakktikisht do e karakterizoja kafsherore primitive te nje niveli te kafesheve afrikane ne sarangeti.
sipas llogjikes tende i bie qe ai me i forte fizikisht te marri neper kembe cdonjeri qe eshte me i vogel fizikisht se ai, pse jo edhe tja marri gruan nga dora dhe tja lejn shtatzene aty .
kshtu veprojn lunaet e rinj me te zhvuilluar fizikisht ne afrike ndaj atyre me te dobetve
ne kanun nese dy veta vendosin te bejn duel dhe i japin fjalen njeri tjetrit qe do e lejme ktu, askush nuk e han fjalen prandaj mos interpeto gjerat mbrapsht sipas qehfit apo tifozdhekut tend
gjithashtu kanuni as mentaiteti verior nuk promoton vrasjen e femije apo grave, kto jane bullshite qe juve ose i shpikni ose ndonje insect me orighine ruse apo sllave rrace i kryen ne shpiperi, mos ja len fajin kanunit per kto
kanuni promoton respect dhe zhvillim ne thelb kur thote: cdo mashkull sa do i vogel sado i dobet sado i shemtuar sado fakir, rrespektoje!!!
se cdo mashkull cdo mashkull e ka potencialin te te vrasi.
kurse llogjika jote "moderne" i bie qe nese je huligan i forte me muskuj shpalli duel cdonjeriu ne rruge, futja shpute meri gruan se e meriton se eshte me i dobet se ti.
dhe sipas teje o njeri i "zvhilluar" eshte pebesi nese i vogli ne ket rast ja then koken huliganit apo edhe i mer jeten ne raste qe e meriton.
si p.sh kur nje gangstjer shpirtar apo grupe ganstjerash qe i rrembejn vajzen apo motren dikujt, plaku sipas teje duhet te shkoje ne palester dhe ti shpall duel nje grupi gangstjerash?!?! se cdo rruge tjeter eshte pabesi dhe cburreri sipas llogjikes tende.
filozofia juaj eshte komlpet e mykur, qe promoton shuarje komplet te karakterit njerzor, jeni qerruar nga inferioriteti per tu dukur modern dhe keni harruar si te llogjikoni si njerz.
me kte mentalitet juve nuk i perkisni as botes se zhvilluar moderne, as botes se vejter tradicionale, dhe ironikisht e ngreni zerin ktu me kritika me shume se askush tjeter duke fajesuar per gjithcka veriun.
this is a sad joke to witness.
Re: ju lutem na edukoni rreth historise dhe ndryshimit mes tosk vs geg
Citim:
p.sh
Re: Re: ju lutem na edukoni rreth historise dhe ndryshimit mes tosk vs geg
Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Kurt akoma nuk e ke kuptuar se arturm nuk eshte antishqiptar por politika e ka katandisur ne ate pike. Urrejtja e madhe qe kane per Berishen i ben te duken te tere Berishe dhe per kete nuk duhet fajsuar njeriu.
Une mund ta kuptoj shume mire rastin e arturm i cili do te jet ose ndonje ish-ushtarak apo ish-mesues qe reformat e kane nxjerre te papune dhe si rrjedhoje ka perfunduar ne emigracion si qindra e mijra te tjere por nuk e di se i gjithi ky mllef qofte ai vetem kundra qeverise mund t'ia ktheje postin qe ka pasur.
Gjithsesi nuk eshte mire qe mllefi ti pergjigjemi me mllef.
Citim:jo mor arturm nuk ia kam fut marshin e pest ne asnjerin koment timin.
O Kurto, edhe ketu ja ke fut pak marshin e peste. Nuk e shikoj se ku lexon ti ne rreshtat e mij urrejtjen per verioret. S'paske kuptuar gje fare nga ato qe thashe une.
Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Domethene aty ku ka kriminalitet te ulet njerezit jane me mirekuptues ndaj krimit?
Citim:
Drejtesia ka simbolin e peshores qe te vere hakun ne vend, jo qe te riekulibroje mendjen e vrasesit. [/B]
Keto stereotipet per veriun dhe jugun jane shume superficiale dhe kane vetem nje qellim percares. Ne fillim c'do individ eshte ndryshe (ka te metat e te mirat e tija). Pra c'do individ nuk mund te grupohet si "verior" apo "jugor dhe pastaj ti jepen karakteristika te njejta.
E dyta qe nacionalet shqiptar kane bere krim ne europe as nuk diskutohet. E ekzagjeruar apo jo por shume shqiptar ne itali, greqi, gjermani jane marre me trafikim droge e njerezish. Dhe na kane dhene te gjithe ne emer te keq. Leje njehere qe iken si dele emigruan ne vendet fqinje. Ne vend te benim vendin tone mire i dham shanse ketyre vende fqinje(si greqi) te i keqtrajtojne e ta perdorin shqiperine si koloni. Kush e ka fajin per kete pervecse i gjithe faji i mbetet shtetit te Shqiperise qe e lejoji kete gje? Shteti jone i dobet qe nuk mbrojti qytetaret e saj. Qe nuk vendosi rregull dhe ligj ne territorin e saj. Njerezit e te cilit ishin te varfer. Dhe varferia keto gjera sjell. Kur degjon sot ne lajme ne Shqiperi vllau vret vellane,babain,motren. Te hapet barku sesa ulet shkon qenia njerezore kur shkon e vret njerez te tjere per gjera materiale(sic pronesia, toka). Kjo ka qene fatkeqesia me e madhe qe ka ndodh vitet 1990-2003. Dhe tani sadopak po ndryshon ne te kundert. Dhe gjithe ky imazh negativ po shnderrohet ne nje energji pozitive. Dhe shpresoj te vazhdoj keshtu dhe gjerat te ndryshojne.
Si mendoni?
Nuk e di cfare e ndan kufirin e 2003, por nuk kam pare ndonje permiresim pas 2003. Perkundrazi, ne ate periudhe rreth 2003-2005 pati nje vale optimizmi tek rinia qe beri qe shume te kthehen. Ai optimizem ra brenda 2 vjetesh dhe tani rralle degjoj njerez te kthehen.
Sidoqofte, gjithe ky diskutim lindi sepse morem kanunin si perfaqsues te mentalitetit tone, e cila eshte deridiku e vertete. Veriore apo jugore pak rendesi ka. Eshte pozitive qe shoqeria jone ka patur ca rregulla te shkruara. Tregon se kemi patur dikur principet e drejtesise (qofte dhe ne stilin tone klanor). Ceshtja eshte qe sot nuk kemi sistem drejtesie dhe batakcinjte jane rritur ne numer. Shume jane bere politikane, por ne fund mbetem i mendimit se na perfaqesojne ne, familjet tona, dhe kulturen tone komunitare.
Ka nje ndarje se ato vitet ka qene vitet e emigrimeve masive. Kurse sot ka nje program per te thith trurin e ikur. Kohet e fundit biles diskutohet per krijimin e komitetit te diaspores. Nje hap shume pozitive. Dhe do ta ndaja diasporen ne dy kategori. Ajo e evropes; greqi(750,000 veta) dhe itali (350,000) dhe ajo e amerikes qe eshte me successful (dhe ka baza me te vjetra qe nga viti 1940). Kjo e fundit s'besoj se do kthehet ne Shqiperi por ka nje kapital financiar me te madh. Kurse ato ne itali e greqi levizin me shpesh ne familjen e tyre dhe kane kapital njerezor.
Po sigurisht qe dhe sot ka probleme drejtesie. S'po them te kunderten o faje por vec po krahasoj me te kaluaren. Verej nje trend jo te njejte me ato qe ndodhin ne vitet 90'. Nje trend regresiv kur dje po iknin sot po vijne.
Citim:
Tregon se kemi patur dikur principet e drejtesise (qofte dhe ne stilin tone klanor
Citim:
Po citoj ato që tha Endri
Por dhe ky stili jone klanor ka disa te meta (qe imitohet nga politikanet) duke na vu ne ngerc politik. Ky stili jone klanor (qe imitohet nga trafikantet e droges) na jep emer te keq. Ky stili jone klanor (klanet dobesojne shtetin) na jep nje shtet te dobet me ligj te fortish. Por ka dhe disa virtyte tradicionale.
Endri paske besim te forte zotrote.
Ore mik i dashur, greket na trajtojne keq sepse sillemi keq, sepse meritojme.
Ja imagjijo Shqiperine ti, sikur te jete ne nje nivel te mire ekonomik, dhe papritur t'i suken nja 1 milion libiane nga keta te Gadafit. Ti Endri si do veproje?
Hajdeni o njerez qe te ndajme pasurine bashke?
Jo aspak nuk eshte keshtu.
Une kam biseduar me shqiptaret qe punojne ne Greqi e Itali dhe edhe ne USA dhe me ka bere pershtypje menyra e konceprimit te punes dhe shperndarjes se te ardhurave.
Psh
E mo se na cau bythen ky bosi. I duhen shume para dhe nuk paguan. Ti vesh zjarrin qe nga kembet, e ta ndjegesh me gjith fabrike.
NJesoj si levizja cartiste ne Angli.
Ore shqiptar, ul koken e puno se ai bosi te ka marre ne pune e pa bosin ti ngordh se vendi jot nuk te mban dot.
Ne shqiptaret kemi kualitetin shume te ulet si njerez dhe si profesioniste.
Te ardhur nga nje kulture e mbyllur, ne u ndodhem pa asnje pergatitje profesionale kur shkuam jashte. Pse mos valle do te leshoje vendin bosi o Endri?
Puu sa mund te thuash per shqiptart neper bote. Rastet e suksesshme jane aq te pakta sa numurohen me gisht. Dhe ajo qe te ben pershtypje, po te bisedosh me keta njerez qe kane pasur sukses neper bote, asnjeri prej tyre nuk punon me puntore shqiptare.
Vetem shqiptare nuk duhen marre ne pune, thone se te hapin telashe. Bejne sikur aksidentohen e kerkojne demshperblimin, ose edhe me keq, te vijne naten ne shtepi me arme dhe kerkojne para. Kane ndodhur keto jo vetem ne Ballkan por pikerisht edhe ketu ne USA ku ligji eshte kaq i forte. Hapi diukush nje dyqan pijesh. I shkuan shqiptaret ne mbremje kur po numuronte parate dhe e vodhen.
Ja kshu
Citim:
Kjo dihet, por qe te ulesh fuqine e klaneve duhet ulur rendesia familjare. Kjo nuk mund te pranohet nga shqiptaret, aq me teper qe feja eshte forcuar shume dhe feja nuk do shtet, do familje te forta qe te kontrolloje shoqerine si dikur. Po te vesh re kete vit bene gare kush te shtroje iftar me pare. Tashme politika eshte nen hyqmin e fese, ka nevoje per ate qe te fitoje vota. Edi Rama dhe Sali Berisha u zune s kush do ndertonte xhamine e re...
ne shume pike shelgu dhe fajtori tregojn realitetin, te drejten gjithnje, ne lidhje me komlekset dhe te metat e pamohueshme te nje shoqerie shqiptare.
pavarsiht qe tradhtar te kombit jane qe jane Looool
[QUOTE]Po citoj ato që tha shelgu
[B]Endri paske besim te forte zotrote.
Ore mik i dashur, greket na trajtojne keq sepse sillemi keq, sepse meritojme.
Ja imagjijo Shqiperine ti, sikur te jete ne nje nivel te mire ekonomik, dhe papritur t'i suken nja 1 milion libiane nga keta te Gadafit. Ti Endri si do veproje?
Hajdeni o njerez qe te ndajme pasurine bashke?
Jo aspak nuk eshte keshtu.
Une kam biseduar me shqiptaret qe punojne ne Greqi e Itali dhe edhe ne USA dhe me ka bere pershtypje menyra e konceprimit te punes dhe shperndarjes se te ardhurave.
Psh
E mo se na cau bythen ky bosi. I duhen shume para dhe nuk paguan. Ti vesh zjarrin qe nga kembet, e ta ndjegesh me gjith fabrike.
NJesoj si levizja cartiste ne Angli.
........
-________
-Ja degjo ketu ti te mesosh ca gjera , qe heres tjeter kur te diskutosh per kombet te jesh me i permbajtur ne konkluzione ....
--Ne luften e dyte boterore , kur Italia kapitulloi ne Shqiperi ngelen 70 mije ushtare italiane ne meshire te fatit --sic thuhet --
Ata nuk kishin vjedhur apo vrare nje apo dy tek tuk --Ata kishin kryer krime teperbindeshme ,duke djegur fshatra te tere, duke pushkatuar me dhjetra shqiptare neper fshatra
-----------Pra me keq se sa ishin sjelle ata nuk ka,sepse ishte nje ushtri armike
--
------Dhe megjithse keta ushtare italiane kishin ardhur si pushtues dhe kishin kryer krime kunder popullit shqiptar duke vrare e duke djegur fshatrat shqiptare ,
populli shqiptar nuk reagoi kunder tyre , por u soll me shume dahsamiresi
--------Italianet e mbetur , pjese e nje ushtrie armike , u strehuan neper shtepite e shqiptareve ,U veshen dhe u mbathen .U ushqyen nga shqiptaret te cilet edhe per vete ishin ne varferi totale dhe megjtihate e ndanin buken pergjysem me ........ARMIKUN e tyre
--Dhe biles Italianet pushtues edhe u shpetuan nga kthetrat e nazisteve gjermane te cilet kerkonin ti vrisnin
-Pra sic e shef ,shqiptaret u treguan shume humane dhe i falen krimet qe kishin kryer ushtaret italiane -
----------Dhe po te ishte se duhej te kishin kete llogjiken qe thuia ti kur justifikon greket ,ne duhet ti kishim goditur Italianet , ose e pakta duhej ti kishim dorezuar tek gjermanet
--Por jo !
Asnje italian as nuk u vra dhe as nuk u doerezua --Tamam popull fisnik shqiptaret --
--------Jo si greket qe dorezuan tek gjermanet 90 mije cifute ,
Apo sic bejne sot kunder shqiptareve duke gjetur nje shkak te ndonje krimineli tek tuk ,
dhe o burra , krijojne nje propagande te tere shteterore kunder shqiptareve
-- Tamam nje komb i felliqur
------Megjithate une i justifikoj ata te sillen ashtu . Eshte normale qe greket te sillen ne menyre kriminale si shtet dhe si komb ,
sepse ata jane ligjerisht nje KOMB ARMIK kundrejt nesh .
-Cdo shtet armik do sillej tamam ashtu sic sillen greket ndaj nesh
-Sa per ate qe thua ti ne lidhje me Bosin e me kosin ....---Ti paske nje menatalitet jo dhe aq te kohes
-Sot jemi ne kohe moderne,dhe cdo njeri ka te drejte ti kerkoje Bosit per ritje page ne baze te punes qe ben dhe kohes qe ka punuar atje
-------------Shqiptaret kane nje kualitet shume t e larte edhe si njerez por EDHE si profesioniste -
Natyrisht njerez te ligj dhe me sjellje te ulet ka kudo,--Por shqiptaret ne kontakt me te huajt sillen shume me mire se kushdo komb tjeter ,
pavaresisht se jane nen presion te madh psikologjik per shkak te propgandes antishqiptare qe bejne diasporat greko-serbe --
-Shqiptaret kane te mete se nuk sillen mire me njeri tjetrin , por sillen shume mire me te huajt
--------Une kur isha ne Greqi degjoja vete greket qe thoshin se shqiptaret jane punetore shume te zote--Punojne me shume se kushdo tjeter
Dhe profesionistet shqiptare jane te gjithe te talentuar --Kudo ketu ne USA profesionlaistet shqiptare jane te shkelqyer --Biels te gjithe kane bizneset e tyre
-........ Vertet ne kemi ardhur nga nje kulture e mbyllur , por me Virtyte ,
sepse
ne ishim mesuar te silleshim mire dhe me edukate me njerezit --dhe kjo ishte gje e mire
--Ndersa kultura e ketyre nuk ka asnje virtyt -Keta kane falsitetin ne baze te kultures se tyre
-Ndersa shqiptaret nuk jane te tille ne pergjithesi --Kjo eshte edhe gje e mire por edhe nje difekt -
----Sepse sot edhe ate qe nuk e pelqen duhet te hiqesh sikur e respekton -Megjtihate kete difekt si ne e kane edhe Europiano-lindoret
-Shqiptaret kane bere sukses ketu ,dhe ka plot shqiptare te sukseseshem ,por e meta e tyre eshte qe mungon bashkepunimi midis tyre
-MUNGESA E BASHKEPUNIMIT MIDIS TYRE ESHTE E META ME E MADHE E SHQIPTAREVE
-Natyrisht vjedhje ndodhin kudo , ajo qe thua ti qe shqiptari i vjedh shqiptarit eshte shume shume rast i rralle
---------- Shqiptaret mund ti bejne keq njeritjetrit dukee spiunuar njeri tjetrin , por per te vjedhur eshte dicka shume e rralle
----------Ketu ne USA , behen vjedhje skandaloze dhe perdite nga te gjitha etnite dhe une qe i lexoj gazetat pothuaj perdite asnjehere nuk kam degjuar qe te vjedhi ndonje shqiptar neper dyqane apo kudo --Kurre!
-
Hiqen shqiptaret dhe si shume viktima. Sikur i jane bere padrejtesi.
Kur shikon ne televizor. Qe intervistojne njerezit. "Nuk kam pune" "Ca do bej me 2000 leke te vjetra jetoj" "Nuk me japin pune". A s'kam te drejte apo jo? Qe njerezit ne Shqiperi ankohen si shume dhe jo te marrin ne dore fatin e tyre.
Se mana, mire fort e dijm,
Se sa duhna e se shka vijm.
Se sa krunde jem' n'kete dhe:
S'njeshet buke, besa, me ne,
S'mkambet shtet, s'mbahet Atdhe.
.. nga "Gomari i Babatasit"
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Mana: eshte me theks tek a-ja e dyte dhe s'e di c'do te thote.
Shka: nga
njeshet buke: te hash buke bashke
Per me shume pyet shkodranet
Citim:
Po citoj ato që tha lule
Shqip si perkthehet a ban ta dijm?![]()
Citim:svije isen ikjo qi the.
raimondi e ka goditur kur thote shqiptaret qe punojn vetem me te huaj, jane te shkelqyer ne shoqeri.
kjo them se eshte 100% e vertet.
kur takon amerikan qe i thua se jam shqiptar, gjithnje flasin mire me krenari per ndonje shok apo shoqe pune shqiptare qe kane patur.
kjo me ka ndodh shume hume here ne biseda me amerikan.
sepse shqipot e kane sensin e humorit te lindur, kavaljerizmin besnikerine dhe shume kualitete te tjera qe ne perendim jane ideale ne nje shoqeri
them se kur shqiptaret behen bashke, injorantat dhe batakcinjt sic thote fajtori bejn ligjin ne pergjithesi.
mendjecektit qe jane te padalur dhe kane mungese tolerance te madhe dhe nje botekuptim teper te vogel, japin edhe opinionet apo gjykimet me te medhaja ne nje rreth shoqeror te izoluar shiptaresh.
fatkeqeisht ne nje shoqeri te izoluar shqipotaresh, fjala dhe apinioni i ktyre qe pershkrova ka rendesi.
une them se e vetmja menyre per te sheruar ket kompleks kulture shqiptare eshte qe shteti shqiptar te leshoje operativa civile undercover loool te zbuloje ne cdo rreth shoqeror shiptar lagje apo kafene injoranta me infuence, dhe ti izoloje me denim minimum 5 vjet ne vetmi totale.
e vetmja rruge
Ne Shqiperi nuk ke si e merr fatin tend ne dore ,sepse nuk ka hapesira ku te zhvillosh talentin tend , apo ku te besh biznese te ndryshme
--------Saliu me reformen e tij ekonomike shkateroi ambjentin ekonomik qe ishte krijuar ne Shqiperi qe nga koha e komunizmit dhe e ktheu vendin ne piken zero
Keshtu qe ti nuk ke si te punosh pa pasur stimulus monetar nga shteti
-- Sepse nqs do qe te besh nje dicka private duhen Mjete monetare ---- Por bankat nuk te japin asnje kredi --Ose edhe kur te japin , ato japin kredi me interes shume te larte qe ti nuk e perballon dot ...Ndaj edhe cdo gje ka ngecur , atje , apo ecen shume ngadale
Citim:
jo mor arturm nuk ia kam fut marshin e pest ne asnjerin koment timin.
qartesisht kam vene ne dukje faktorin e percarjes dhe konfilktit geg vs tosk, qartesisht kam shpjeguar edhe frymzimin gjithashtu kam kirigjuar keqintepretimin tend fallco qe disa ligjeve ne kanun, jo se po mbroj apo deshiroj vendosjen e kanunit si ligj ne veri, por nuk eshte mire te keqintepretohen disa gjera.... po nejse varja ktij muhabeti
Citim:
Citim:
Sepse ne e dijme shume mire
se sa duhemi e se sa vlejme
sa krunde jemi mbi kete dhe
nuk ngjeshet buka aspak me ne
nuk mekembet (ngrihet) shtet dhe nuk behet atdhe.
Fajin e kane gjithmone te tjeret, greku, ose batakcinjte atje larg. Ne s'kemi faj.
Sa per te konfirmuar Shelgun. Para nje muaji moren ne pune nje shqiptar ca persona qe njoh. Me shume per ti bere nder xhanem. I vetmi qe i krijoi probleme ishte shqiptari, doli i semure (ishte vertet semure xhanem), nga nje semundje qe e dinte me pare por nuk ishte kuruar. Pra ishte nisur per pune me sherbim gjysem semure. Dhe i prishi planet punedhenesve.
Arturm. sic e kam theksuar ne cdo shkrim une nuk po mbroj apo deshiroj te vihet ligji i kanunit, po ti keq-interpreton disa ligje.
megjithate sikur ligji i kanunit te ishte ne fuqi, them se do kishte me me shume siguri drejtesi se sa ka sot me aq sa lexoj juve ktu cdo dite duke u ankuar per shtetin dhe politikanet shqiptar sot atje.
ok arturm nje sqarim.
prita nuk eshte pabesi kur armiku/gjaksi te ka shpallur lufte haptas. dmth te ven ne dije se i ke gjakun borxh ect
sepse po mos veje prit, ai tjetri te vret dy here sepse mban edhe ai arm qe te mbroje veten.
ushtria angleze ka patur nje burrni te jashtzakonshme kshtu si thua ti kur luftonte kunder rebelave amerikan.
amerikanet mesuan se kta budadhenjt anglez nuk fshiheshin dhe benin lufte ball perball dhe filluan te bejn prita kshtu neper pyje. filluan te mundin nje ushtri te tere vetem 5 rebela lol
nejse:p
Citim:
Fajin e kane gjithmone te tjeret, greku, ose batakcinjte atje larg. Ne s'kemi faj..
Citim:
Citim:
Fajin e kane gjithmone te tjeret, greku, ose batakcinjte atje larg. Ne s'kemi faj.
Sa per te konfirmuar Shelgun. Para nje muaji moren ne pune nje shqiptar ca persona qe njoh. Me shume per ti bere nder xhanem. I vetmi qe i krijoi probleme ishte shqiptari, doli i semure (ishte vertet semure xhanem), nga nje semundje qe e dinte me pare por nuk ishte kuruar. Pra ishte nisur per pune me sherbim gjysem semure. Dhe i prishi planet punedhenesve.
Citim:
Citim:
Po citoj ato që tha RAIMONDI
--Shqiptaret te gjithe jane mashtrusa , ju vijne pas avazit te huajve .., por shumnica e shqiptareve jane te sinqerte dhe sillen ne menyre vellazerore me te huajt -
Citim:
Po citoj ato që tha RAIMONDI
hahahahahahahahahahahahaha --Ju prishi planet punedhensve ? Po pse nuk gjenin odt ata ndonje punetor tjeter ? ----Kishin mbaruar puntoret atje ?
Them se gjithe shqiptaret jane merzit nga menyra se si behet politike ne vendin tone. Biles dhe te huajt si ambasada amerikane dhe perfaqesues te bashkimi evropian jane me te njejtin mendim. Thua do ken ndonje plan per te heq nga politika disa nga keta te deputet tone te famshem?
Leje njehere qe kemi humb kohe per te marr statusin kandidat. Jane 12 pika te reformes qe Shqiperia ende nuk i ka zbatuar.
Citim:
Po citoj ato që tha Endri
Them se gjithe shqiptaret jane merzit nga menyra se si behet politike ne vendin tone.
raimondi eshte avokati me i mire ne mbrojtjen e imazhit shqiptar pike.
kto dy te dhjesin gazit!! nuk kishte as dyqane armani afer ankohet tjeteri
Citim:Kjo nuk eshte asgje shelgu.
Po citoj ato që tha shelgu
Cili nga keta dy pohime eshte i bverteti o mondi?
Para pak kohe isha ne Shqiperi. Shoh nje oficer qe po kalonte rruges. Pas tij rreth 30 metra, po vinte me vrap nje ushtar.
-O komandat ooo.
Komandanti qe duhet te ishte kolonel nga gradat, nuk e degjonte.
Vrap ushtari
-O komandant oooo.
Pastaj ja ktheu
- O Adem oo.
Qendroi Ademi. Qendrova edhe une qe te shikoja. Erdhi ushi i dha nje gje te mbeshtjelle, mori edhe nje flm nga Ademi dhe iku.
Po imagjinoj sikur t'i bertase ketu ne USA nje ushtar komandantit.
Citim:
Kjo nuk eshte asgje shelgu.
Kur bota bente prova fluturimi me aeroplane, gjyshi yt kalonte diten nen bythe te ndonje fiku a molle dhe priste te keputej vete ndonje kokerr e drejt ne goje pa e vrare menjen per formula ej.
Ti je nipi i tij asgje me shume ose nje vrime ne uje.
Citim:
Po, por nga ana tjeter do ndertohet parlament i ri ne sheshin Skenderbej. Politikanet ndjejne se kane merita madhore me rastin e 100 vjetorit te pavaresise.
Citim:Pse nuk behen fiqte andej nga fshati juaj? Na qudite.
Po citoj ato që tha shelgu
No fiko no. Nuk e pranoj.
Pjeshke po edhe mundet. Po pse bythe gjanem? Nuk mund te gjeje nje llaf tjeter me fisnik?
Citim:
Pse nuk behen fiqte andej nga fshati juaj? Na qudite.
tani ne fakt nga fshati juaj u thone te ndenjura po prape se prape gjyshi yt se besoj se u thoshte ashtu . ja e fisnikeruam bythen xhanem por ate gjyshin tim mazellah, pavarsisht se ka bere pune fisnike medemek çoban. Jo se ka goje te liga qe thone se fisniket nuk punonin por dridhnin tere diten zingjirin dhe per pune kishin argatet.
Hem fisnike hem vinin pasuri te madhe me punen e te tjerve.
Njelloj sikurse ndonje miliarder te thote se jam socialist e ndonje çoban eshte demokrat e krenar biles.![]()
![]()
![]()
![]()
Per mu fisnikeria ka te beje me ndershemerine. Te jesh i ndershem qe kur te shikosh mbrapa te thuash, "kam bere gjene me te drejte pa asnje keqardhje". Pa asnje bias te paramenduar. Dhe kjo fisnkeri mungon tek politika shqiptare dhe shume here ne shoqerine shqiptare.
Fisnikeri eshte fjale e madhe per ambjentet tona politike. Eshte stad i konsoliduar koherence morale, s'duhet perdorur as prej se largu. Ne parlament eshte mbledhur nje perqindje e larte llumi njerezor, ndoshta perqindje me e larte sesa kemi mesataren e llumit ne popullsi.
Kjo Tema e ka titullin --Fatkeqesi kombetare ...politikanet shqiptare
--Do ishte me e sakte dhe me prane realitetit per keto momente qe jetojme te ish formuluar ne kete menyre :
__ Fatkeqsi kombetare ...politikani Edi Rama qe po shkaterron funxionimin e sistemit demokratik ne Shqiperi
...... Sepse me pa aftesine e tij totale ne politike,dhe i hedhur nen kthetrat e poltikes greke
e ka paralizuar opoziten dhe e ka kthyer Shqiperine ne nje sistem Nje partiak ,
pasi kjo ben qe Berisha te perjetesohet ne pushtet .......
Citim:Qe te jesh fisnik, duhet te jesh i pasur. Pasuria nuk vihet me pune fisnike.
Fisnikeri eshte fjale e madhe per ambjentet tona politike. Eshte stad i konsoliduar koherence morale, s'duhet perdorur as prej se largu. Ne parlament eshte mbledhur nje perqindje e larte llumi njerezor, ndoshta perqindje me e larte sesa kemi mesataren e llumit ne popullsi.
Fisnikeria presupozon pasuri? Apo ideja fukarallek maskarallek duhet te mbizoteroje se s'ben?
S'me duket normale. Ka patur dhe ka plot njerez me te ardhura te uleta qe jane fisnike.
Gjithsej 4 faqe: « 1 2 [3] 4 » Trego 178 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.