Forumi Horizont Gjithsej 9 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 »
Trego 422 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Leter e hapur dhe disa pytje drejtuar Janullatosit . (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8824)

Postuar nga Stenli datë 15 Tetor 2005 - 10:09:

Me akuzoni per moskthim pergjigjesh nga pyetjet qe me drejtoni.
Renditini njeri pas tjetrit dhe i dergoni. Keshtu do te jete me e lehte per te dyja palet. Dhe, mos u lodhni kot dhe harxhoni frymen qe mua te me perjashtojne nga Forumi. Pergjigjen ua dha erzeni_be.
Dhe, dua te shtoj, nuk jam nen influencen e askujt qe po ndermarr kete dialog me ju. Se nqs e keni ndjekur hap pas hapi menyren se si pergjigjet Kryepeshkopi dhe Zyra Informative e Kishes Orthodhokse, do te kuptonit menyren e hapur te saj.
Por, s'keni faj.
Pergjigjet per pyetjet qe do te me beni, ndoshta mund t'i lexoni te henen ne darke. Ndoshta.
Dhe ju lutem, pyetjet mos i shoqeroni me replika ose sharje, sic u eshte bere zakon. Por, ne menyre demokratike, se te tille jeni, krijojini fjalite bukur dhe mos i shtoni gjuhes shqipe sharje dhe budallalleqe qe nuk i ka pasur ne shekuj. Krijoni fjale te bukura, sic u ka hije zemrave tuaja te mbushura me trendafila, te mbjella nen rrezet e pathyeshme te Baba Nikolles.

Postuar nga kontinenti datë 15 Tetor 2005 - 12:08:

Citim:
Po citoj ato që tha Stenli
Por, jam i sigurt qe Konti do ta kuptoje, se eshte djale i zgjuar dhe me horizont. Te pakten keshtu duket nga shkrimet. He si thoni, eshte apo jo?

Ja perseri ketu...sidomos ne fjalet e fundit He si thoni, eshte apo jo?
Pra Stenli me qe je shume mire i informuar se sa prifterinj greke ka ne Shqiperi dhe sa murgesha ka... ( vete e ke thene diku ) kuptohet qarte se per cfar e harxhon frymen ti.
Ajo.... He si thoni ju? qe ke shkruar, gabon rende ne qoftese mendon se te jep superioritet.
Ne qoftese ne nje ambient, atje ku ti jeton etj.etj. mund te keshe suksese me disa , kujdes se ketu nuk do te gjejshe te tille.
Une e di qe ty te kane zgjedhur per te zotin ( hahahahaha...) por ne, ketu jemi Stenli, shpalosi aftesite e tua qe te na zbavisesh pak.
Une kam bere disa pyetje diku dhe nuk eshte nevoja qe t'i perseris.
Por, ne qoftese ti do te keshe kurajon te flasesh dhe jo te shpifesh, natyrisht do te lindin edhe pyetje te tjera.
Deri tani, e ke treguar veten qe je vetem nje shpifes, sepse, mire qe At Nikolla Marku eshte bashkekohesi yne,por ai truri yt, merr guximin te flase edhe per Fan Nolin,per nje gjigand te tille para te cilit prifterinjte perverse greke( bashke me Janullatosin) jane si krimba te neveritshem.
Por edhe ti nga halli e ke.
Te keqen me te madhe e ke sepse ke filluar te besosh ne aftesite tua. ( ndoshta ke kohe qe e ben kete gabim)
Aftesite e verteta nuk mund te mbeshteten ne asnje lloj genjeshtre more Stenli, ne asnje lloj shpifje dhe, mjerisht ato ''aftesite'' tua nuk arrijne ta dallojne kete gje.
Me qe je viktime kompleksesh trunore....edhe ti i mjeri Stenli perpiqesh t'i japesh vetes te kuptoje se, po ben dicka me vlere.
Nje fakt tjeter eshte se, sapo shikon dike qe mund te flase ndonje fjale ti menjehere kapesh me thonj pas tij dhe shkruan nje carcaf te gjate ashtu sic bere me Hektorin dhe me Erzenin, duke menduar si arrite t'i besh lavazh truri. Hahahahaha....gabohesh more Stenli.
Pa marre konfirmimin e vertete qofte te Hektorit, qofte te Erzenit ( aq me teper te Erzenit) ti Stenli mos u nxito duke perdorur ate zerin tend ''te ngrohte'' sic e perdore me Hektorin kur i thoje e di ti Hektor... , ze ky qe perdoren nga gjyshet kur tregojne perralla tek nipat e tyre.
Hahahahaha...nuk eshte ze i ngrohte ai more Stenli,perkundrazi ngjan me nje feshkellime gjarperi se edhe ky i fundit eshte me gjak te ftohte.
Nejse ti vazhdoje lojen tende...tek e fundit po nuk fitove, nje perpjekje e bere apo jo? Te pakten ke se cfar t'u thuash qofte leshkove, qofte edhe atyre qe te rrahin krahet e te cilesojne si te zgjuar.

Postuar nga kontinenti datë 15 Tetor 2005 - 12:25:

Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
unforgiven, besoj se stë tha njeri të shkruash këtu nëse stë pëlqen tema dhe të duket e tepërt. Kur ti kemi ato redaksit tona edhe ndonjë gjë më tepër mbase do e ngremë zërin atje. Ty nëse stë intereson tema mos u përgjigj hiç lale, ne këtu kemi mundësin të shprehemi këtu flasim......
Respektet e mija.....

Ps: Të dish diçka se këtu nuk bëhet fjalë që ti lexoj janullatos dhe të shqetësohet por që të informojm pak a shumë atdhetarët jasht Shqipërisë...
Pra ky është qëllimi i forumit horizont dhe rrjedhimisht i temës time.

Unforgiven....ose Mona.
E dashur Mona...pse ke nderruar emer?
Ti Mona si minoritare qe je....a e deshmon ketu se; A kemi bere ne shqiptaret rracizem me ju greket minoritare?
Ne ju kemi patur edhe ministra edhe ne qeveri dhe askush nuk u ankua per kete. Askush nuk ju konsideroi juve si qytetare te klasit te dyte.
Mona...ne nje emision televiziv ne Greqi, ku po shaheshin shqiptaret ( si zakonisht) merr ne telefon nje minoritare dhe thote; Se si jane shqiptaret kete e dime ne me mire se ju. Shqiptaret nuk na e hoqen kurre diten e punes. Ne kemi shkuar ne festat e tyre dhe ata vinin ne festat tona, me ta kemi kaluar si vllezer etj. etj. se shkon gjate nuk po shkruaj me shume.
Si ajo grua mi Mona duhet te jene te gjithe qe te thone te verteten.Kurre edhe ti mos e moho kombesine tende dhe ashtu sic nuk mohon kete te vertete, mos moho edhe te verteten tjeter qe me ju nuk ka patur pune askush dhe askush nuk ka bere rracizem.
Mona...perse pra disa minoritare shpifin si t'ua doje qefi,pikerisht per faktin se u duket se i kane krahet e ngrohta?
Shqiperia nuk ju hodhi ne rruge juve Mona, ajo ju pajsi me pasaporta dhe ju tha : jeni bijte e mi.
Po Greqia pra, ajo nena juaj perse nuk po ju e jap pasaportat mi Mona? Por ju konsideron perseri si te huaj? Me ca karta etj.etj.
Pra Mona behu me objektive sepse ka minoritare qe vertet jane per t'u pire ne kupe.
Ke shembuj plot.

Postuar nga kontinenti datë 15 Tetor 2005 - 13:44:

Citim:

Qe kur ti K ke dhene sqarime per mendimet e tua? Nqs eshte dikush provokator ai je ti bashke me A. Sepse ju permendni moshezitim vrasjesh nqs une ju dal perpara. Por, do ju dal perpara, pasi juve t'ju kete dale shpirti. Ju premtoj.

Hahahahahahaha...cfar po flet aman?
hahahahaha....nuk na del shpirti ore jo, nuk ta bejme ate nder ty jo hahahahahaha.
Une nuk kam nevoje te jap sqarime per mendimet e mia Stenli,por ai qe ka dhene mendime je ti. Po qe se ti kerkon ndonje sqarim per ndonje mendim timin une ta jap pa hezitim.Por ti nuk ke kerkuar asnje sqarim,kurse une te kam kerkuar sqarime dhe ti nuk ke dhene.
Mua dhe Amoxilin na kritikuan qe te kemi fyer ty ( me gjithse askush nuk ka qelllim fyes me ty) por, duhet vene re se ti Stenli ke fyer nje histori te tere.
Une nuk kam pse te jem provokator more Stenli as Amoxili, ne jemi ne vendin tone ketu dhe nuk kemi shkuar neper forumet greke per provokim ashtu sic po ben ti tek forumi shqiptar.
Qe je provokator ben mire qe e mohon sepse vertet je provokator.

Postuar nga kontinenti datë 15 Tetor 2005 - 13:46:

Citim:
Me ndodhi nje gabim me kompjuterin ketu dhe nuk me doli ashtu sic e kerkoja. Ato qe ka thene erzeni_be i kam nderthurrur me fjalet e mia.
Psh.: "Te pakten moderatoret mos i bej budallenj" dhe "Ato qe kam thene kam thene", jane fjalet e mia. Por, jam i sigurt qe Konti do ta kuptoje, se eshte djale i zgjuar dhe me horizont. Te pakten keshtu duket nga shkrimet. He si thoni, eshte apo jo?

Hahahahaha...s'ka problem se e ke patur nga nxitimi...apo te bertiten shefat ne telefon?
Hahahahahahaha.....
Por me qe te ndodhi ky gabim atehere perse nuk e fshive?

Postuar nga kontinenti datë 15 Tetor 2005 - 13:49:

Shqiptar rri drejte , fol drejte dhe vetem drejte....
O Stenli kush eshte e drejta per ty?
Se vete e ke shkruar kete fraze.
Ja qe po te kerkoj nje sqarim,por,nuk e di a do ta japesh apo jo?

Postuar nga amoxil datë 15 Tetor 2005 - 15:43:

Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti

Hahahahaha...s'ka problem se e ke patur nga nxitimi...apo te bertiten shefat ne telefon?
Hahahahahahaha.....
Por me qe te ndodhi ky gabim atehere perse nuk e fshive?

stenli me ty si person do bëj një shkrim pak më poshtë, përgjigju pyetjeve dhe mos hec si kali qorr në lëm.......

Postuar nga amoxil datë 15 Tetor 2005 - 15:49:

Citim:
Me akuzoni per moskthim pergjigjesh nga pyetjet qe me drejtoni.
Renditini njeri pas tjetrit dhe i dergoni. Keshtu do te jete me e lehte per te dyja palet. Dhe, mos u lodhni kot dhe harxhoni frymen qe mua te me perjashtojne nga Forumi. Pergjigjen ua dha erzeni_be.

Qëkur Petrit Kola të la targën në dorë ( jo se ndonjë herë të ka mbështetur fare qartë, po të paktën ashtu ëndërrove ti ) tani po të duket se erzeni be po të mbështet???

Po ske faj se qëkur erzeni be i hedh fjalët në përgjithsi, mirë bën ti që merr flak si pushka jevgut......

Postuar nga myzeqari datë 15 Tetor 2005 - 18:15:

!!!!!!!!!!!

Stoppppppppppp !!!!!!!!!

Per disa , le ti leme menjane ofendimet dhe ke pelqeka ky Stenli , dhe ke nuk pelqen !!
Te gjitheve na dogjen provokimet e turpshme te ketij antari, por kjo nuk do te thote aspak se duhet ta ulim veten ne shkalle e tij si edhe te biem pre e provokimeve te tij gjithashtu !
Sinqerisht e konsideroj turp te lexoj disa ''nofka'' te perdorura tek kjo teme , le te tregohemi me gjakftohte dhe te mos biem pre e dinakeris te ketij antari , qe mund te jete kushdo per vec te qenit Shqipetar !!!!!
Besoj se me kuptoni ku dua te dal , per kete antare do propozohet ne staf perjashtimi i tij !
Le ti paraqesim ketij antari fakte (qe jane me shumice) dhe jo te perdorim nje gjuhe qe nuk e denje per kete forum!
Mendoj se ai i di shume mire te vertetat , por nuk i interesojne ato , tjera gjera mesa duket

Postuar nga myzeqari datë 15 Tetor 2005 - 18:24:

Citim:
Po citoj ato që tha unforgiven
Janullatosi eshte fort ne siklet sa here lexon keto shkrime!!!

Nuk me duket fort normale qe kjo lloj teme te zgjatet dhe diskutohet kaq shume forumeve..Njerezit qe besojne dhe kane nje ideal nuk kane nevoje te flasin sa larte e poshte, por dine se ku ta ngrene zerin..

Dhe se dyti kreu i Kishes shqiptare dhe te gjitha kishave qe jane ne varesine e Patriarkanes se Stambollit, zgjidhen nga kjo e fundit...Nuk na pyet kush ne se ke do te vene ne krye te kishes..
Ne na ngelet qe Kishes sone ti ngreme emrin ashtu sic i takon nje besimtari..

Mona , ne vertet ndoshta nuk na pyet njeri , por nuk mund te mbyllim syte para kesaj dukurie te frikshme me emrin ''Janullatos'' qe nuk asnje synim tjeter vec kolonizimin e vendit dhe kishave Shqiptare tek Greket!

Postuar nga Indrit datë 16 Tetor 2005 - 01:27:

Stop!

njerez, sidomos kontinenti dhe Amoxil per te cilet kam nje respekt te vecante.
Ju kuptoj, ju edhe irritimin tuaj ne kete teme, por ama me duket fare e pavend qe te perjashtosh dike prej forume vetem pse mbron Janullatusin.
Ai ka mendimin e tij fundja e fundit, ose mund te jete ndonje shoqerues i tij.
Jam ploteisht dakort me ju qe po ben nje propagande antishqiptare dhe filogreke por ama kjo nga njera ane na ben mire sepse na rifreskon patriotizmin e zbehur kohet e fundit dhe te zevendesuar me koken e dollarit apo edhe me ish koken e dhrahmise Greke.
Besoj se kemi nevoje edhe per njerez te tille ketu, fundja sot nuk flet mendimi por flet interesi material ndaj mos e keqkuptoni Stenlin.
Pershendetje!

Postuar nga Stenli datë 16 Tetor 2005 - 01:27:

Tani u binda teresisht o njeri qe s'je i tille, se cfare qenie je ti.
Ti qe e quajte veten ortodoks, ti qe e konsideron veten tende nje shqiptar te vertete, ti bashke me ata shoket e tu i vini zjarrin ketij Forumi.
Nuk je as orthodhoks, as mysliman, asgje. Nuk beson tek Zot ti, se po te besoje nuk do te perdorje ate fjale "pipa". Si nuk te vjen turp nga vetja?
Pse mendon qe po lufton per te miren e Shqiperise, kur ti vetem sa kalon kohen ketu, te pakten ne kete teme vetem tall, perbuz, ironizon, shan, shporr, ata njerez, punen e te cileve ti, jo vetem qe nuk e ben dot, por as qe mund ta mendosh.
Ti, bashke me ata te tjeret, emrat e te cileve eshte e kote t'i shkruaj, sepse njiheni, sado qe te perpiqeni qe te denigroni Kryepeshkopin e Terendritur Anastas, nuk do t'ia arrini kurren e kurres. Fiksojeni kete.
Se ka patur burra me te forte se ju, qe i dolen perpara Anastasit dhe i thane qe te ikte nga kishte ardhur.
E di per ke po flas, o shikues i fotografive te Nikolla Markut?
Per at Artur Liolinin, per te cilin te kam thene qe eshte trashegimtari direkt i supermenit Fan Nol.
Qe thua ti, qenie pa fakte dhe besim. At Arturi, qe une e kam takuar, se bashku me Antoni Athanas, shkuan ne Katedralen e Tiranes rreth 1993, dhe i thane Kryepeshkopit ne qender te Kishes qe nuk e pranonin. Dhe i Madhi Anastas i tha: Pra ju nuk me doni mua vetem se une jam grek?
Urdhero pra ti qe je shqiptar dhe i ri dhe merre fronin. Dhe i zgjati nje celes.
Por, .......................... per fatkeqesine tende dhe te te tjereve si ty, ati nga Amarika i tha: Jo, une do te kthehem prane familjes sime ne Boston.
Dhe ne ikje e siper, miliarderi Athanas, la 300 $ mbi tavoline.
Cfare mund te behej me ato?
Do flasim.

Postuar nga Indrit datë 16 Tetor 2005 - 01:34:

Stenli meqe Janullatusi paska qene i gacem ta linte ate post qe ne 93, perse valle kur e perzune ne 95 apo 96 i dogji kaq shume kjo pune shtetit grek?
Mos valle po bente nje aktivitet te lavderushem ne aneksimin e shqiperise se jugut, nga pala greke?

Postuar nga Sykaltra_Shqiptare datë 16 Tetor 2005 - 01:34:

Kush eshte Janullatosi ?!Tek ai linku qe hapa mbreme,
me erdhi per te vjedhe se nga kush perfaqesohet kisha ortodokse shqiptare.
Ca jane ato mjekrra o zot???!Nejse, i leme mjekrrat!

Po ai kryq me ato shigjeta????-Kush e shpiku nje gje te tille????
Po flamuri shqiptar ku ishte????Pashe nje flamur grek dhe nje amerikan.

Hey , mos harxhoni me fryme kot me Janullatos& CO,
se nuk ia vlen te shkruash fare per nje fe` te tille...Turp i zotit,
te shfytyrohet dhe Kryqi Katolik??!!S`do e kisha besu kurre nje gje te tille!

Postuar nga katia datë 16 Tetor 2005 - 03:00:

Re: Stop!

Citim:
Po citoj ato që tha INDRITI2004
njerez, sidomos kontinenti dhe Amoxil per te cilet kam nje respekt te vecante.
Ju kuptoj, ju edhe irritimin tuaj ne kete teme, por ama me duket fare e pavend qe te perjashtosh dike prej forume vetem pse mbron Janullatusin.
Ai ka mendimin e tij fundja e fundit, ose mund te jete ndonje shoqerues i tij.
Jam ploteisht dakort me ju qe po ben nje propagande antishqiptare dhe filogreke por ama kjo nga njera ane na ben mire sepse na rifreskon patriotizmin e zbehur kohet e fundit dhe te zevendesuar me koken e dollarit apo edhe me ish koken e dhrahmise Greke.
Besoj se kemi nevoje edhe per njerez te tille ketu, fundja sot nuk flet mendimi por flet interesi material ndaj mos e keqkuptoni Stenlin.
Pershendetje!

Ore, nuk te vjen pak zor nga vetja. Nuk e sheh qe na vjen per te vjelle prej teje he nuk te do kush ne forum..
Pale na qenke dhe mitoman dhe kujtoke se paske qene me Athanasin dhe Liolinin ne Tirane.
Pastaj Athanasi eshte vetem nje restorantier dhe....?

Mua me vjen turp nga vetja qe perdor fjale te tilla po per ty jane pak.
Mjer femrat shqiptare per meshkujt si ti o krijese qe ne vend te zemres ne kraharor ke apandesit me pislleqe greke.
C'ke me At Markun ? Ai njeri i mire vetem nje sherbetor i zotit dhe shqiperise eshte, mos duhet ta mbylle gojen ne shtepi te tije dhe te lejoje qe nje gjarper i huaj te helmatise trojet tona.
Po kush mundet ndonje i huaj ne greqi te beje ate qe ben janulatosi yt ne Shqiperi more . Nese do kishte ndonje te tille patjeter do e kishit vrare sic keni bere historikisht me prifterinjte tane te mire ortodokse.
po sa vjet keni derdhur para dhe gjak shqiptari per te na luftuar gjuhen ore.
Zhduku se vellezerit e mij dhe vellezerit e forumit nuk te lene te shpetosh vetem me mesazhe virtuale. ndonje dite do te gjejne dhe i mjeri ti o krijese me vena ne te cilat rrjedh jo gjak po qelb athine.

Rrofte Shqiperia ne jete te jeteve!

Postuar nga katia datë 16 Tetor 2005 - 03:04:

ndjese

I kerkoj ndjese indritit se padashur kam cituar shrimin e tij ne vend te Stenlit
Gjthsesi indritit i them se nese nuk e pelqen reagimin tone te largohet ne teme tjeter dse ketu eshte per te thene perpara! dhe jo Stop

Postuar nga myzeqari datë 16 Tetor 2005 - 03:10:

Po u them une dicka Katia , juve dhe kujt do tjeter perdor ofendime tipi juaj !!!!
Boll me sharje dhe mundohuni te diskutoni mbi baza te civilizuara , ose mos merni mundimin te shkruani hic !!
Fatkeqsisht nuk moderoj kete teme se ju do tu kisha dhene ban te menjehershem !
Eshte e pamundur per ne Shqiptaret te diskutojm , sic eshte per te diskutuar !

Postuar nga Indrit datë 16 Tetor 2005 - 03:22:

Katia me vjen mire qe e korrigjove perpara se te te tregoja une dhe te them te drejten e kuptova qe nuk ishte per mua ky fjalor.

Se dyti, nese mundohemi te mbrojme interesat e kombit tone (dhe bejme mire) kjo nuk dmth qe te perdorim kete lloj fjalori pasi nuk kane vlere edhe ndjenjat patriotike me pas. te pakten une mendoj keshtu.

Se treti une nuk ju thashe stop per te mbojtur Janullatosin , nuk i thashe stop levizjes per largimin e tij qe kryesohet nga i nderuari Nikolle Marku por ju thashe stop pikerisht ketyre fjaloreve te pepershtatshem, ju thashe stop kercenimeve per perjashtim qe i behet dikujt qe thjeshte po thote "miremengjes interes".
Fundja e kam shprehur edhe me siper, qe jam me ju, jam me popullin shqiptar, me At nikolle markun dhe solla edhe linkun e faqes Ortodokse shqiptare(shqiptare i thencin se ne qender te saj rri flamuri grek) ku valevitet flamuri kryqtar grek, dhe ku behet propogande antishqiptare.
Por ama te jem i sinqerte, kjo levizje nuk do te kete kurre sukses derisa ne nuk dime ta udheheqim ate nen frymen e kultures dhe tolerances.

Dhe tek e fundit, nuk behet ankesa kunder "rrugacit" me gjuhe "rrugacerie"
Sepse ato qe do e lexojne, nuk do na e vene veshin aspak, dhe do thone" "njerez rruge qe shajne njeri-tjetrin" dhe fitimtari ne kete rast mbetet po Janullaqi grek.
Pra nese jemi te vendosur te punojme per te miren e kombit tone, per te miren e kishes Ortodokse shqiptare dhe te interesave kombetare duhet ti themi Janullaqit qe kisha shqiptare ka edhe njerez me te mire se ty, ka edhe me fetare se ty, ka edhe me shqiptare se ty, ndaj duhet tja mbathesh. dhe keshtu do fitojme edhe me shume perkrahje.
Ndersa nese do ndjekim akoma rrugen tuaj me keqardhje them se do lodhim lexuesit dhe do i zhgenjejme me keto sharjet tona.
Me fal nese prekesh diku me kete mesazh, fundja kur me hipin nervat mua jam edhe me i keq por ama ne kete rast lypset qetesia, serioziteti dhe durimi. Nuk rregullohen gjerat kaq shpejt sa mendoni ju, keto duan kohe sepse nuk jemi duke hequr nje leter nga tavolina por behet fjale per gje agjend grek qe ka futur hundet deri ne kushtetuten shqiptare qe na gjykon sot.
Ju flas si nje Shqiptar i komunitetit musliman dhe mos me gjykoni mbrojtes te janullatosit e interesave greke. Ndoshta ne kete pike jam me i ashper se ju, por ama mendoj se duhet me shume pune sesa "sharje"
Miqesisht Indriti.

Postuar nga amoxil datë 16 Tetor 2005 - 03:23:

Citim:
Po citoj ato që tha myzeqari
Po u them une dicka Katia , juve dhe kujt do tjeter perdor ofendime tipi juaj !!!!
Boll me sharje dhe mundohuni te diskutoni mbi baza te civilizuara , ose mos merni mundimin te shkruani hic !!
Fatkeqsisht nuk moderoj kete teme se ju do tu kisha dhene ban te menjehershem !
Eshte e pamundur per ne Shqiptaret te diskutojm , sic eshte per te diskutuar !

myzo, mos bëj gabime të tilla të thuash Shqiptarët vëlla se ai stenli hyn tek ana jugore e Shqipërisë...
pra herë tjetër ndaje shapin nga sheqeri dhe mos krahaso stenlin me neve vëlla se na mori lumi.....

Postuar nga myzeqari datë 16 Tetor 2005 - 03:30:

Amoxil , ai nuk eshte Shqiptar akoma nuk e ke kuptuar !!Edhe une Sarandiot jam !!
Por diskutime te atij lloji si i Katies apo edhe i yti nganjehere permban fyerje , gje qe regullorja e ndalon !

Postuar nga Petrit Kola datë 16 Tetor 2005 - 03:45:

Une i kame pare ca gjera me syte e mije.

Une i shkruajta Stenlit qe kisha ortodokse me Janullotosin ne krye eshte nje shtojce e sherbimit sekret grek per realizimin e qellimeve gjeopolitike greke. Une dhashe dhe emra dhe fakte por nuk mora pergjigje.
Hej, SARANDEZ dhe ti duhet te dishe shume fakte. Sikur te behemi bashke dhe ti tregojme vendin Stenlit. Tamam si doni juve sarandezet pa gjake...
He trego njeher per borderot qe ka kisha per spiunat atje. Si tu duk 1997? Pe gje a degjove gje, se Shqiperia nga Saranda u dogje pasi Vlora u munde...
He si thua ? Por te themi te drejten At Markun te tjeret e njohin me mire dhe duhet te flasin qe dhe ne te mesojm. Kur greku te vrasi At Markun ai ne radhe te pare do jete martir shqiptar dhe ortodoks gjithashtu.
Une thjesht jame spiritual nuk kame religjion te caktuar por At Marku eshte edhe i imi edhe tuaji edhe i te gjitheve.
Petriti

P.S Katia i hedhe ndonjeher pakes me shume kripe gjelles. Por mua me pleqen se mire e gatuan...
Po ti qe do perjashtosh Katia, Avash, avash ore...

Postuar nga amoxil datë 16 Tetor 2005 - 03:52:

Citim:
Po citoj ato që tha myzeqari
Amoxil , ai nuk eshte Shqiptar akoma nuk e ke kuptuar !!Edhe une Sarandiot jam !!
Por diskutime te atij lloji si i Katies apo edhe i yti nganjehere permban fyerje , gje qe regullorja e ndalon !

e ku ka fyerje më të rënda se ato që po bën ai....

Postuar nga erzeni_be datë 16 Tetor 2005 - 03:57:

Djema dhe vajza.

Me qetesi dhe urtesi u munduva t'ju keshilloj qe te mos biem pre e kujtdolloj provokimi te mundshem ne kete teme nga cilidoqofte.

Nqs e keni harruar titullin e temes po ju a kujtoj une: Leter e hapur dhe disa pytje drejtuar Janullatosit . por fatekeqesisht nga shkrimet e ketyre diteve te fundit titulli me i pershtatshem do te ishte : Leter e hapur dhe disa ofendime drejtuar Stenlit

Nuk kam per qellim te shnderrohem per avokat te askujt, jam po aq atdhetar sa ju, urrej shovinistet e çdo lloj race me shume se ju, por seicili nga ne duhet ta kete te qarte nese dikush ka te drejte te shaje (konkretisht) Janullatosin ai tjetri ka te drejte gjithashtu ta lavderoje ate.

Por ajo qe me shqeteson ne kete teme, siç edhe e kam thene me pare eshte fakti se ne vend qe te diskutojme per Janullatosin, po diskutojme per Stenlin!!!

Mjaft me sharje e ofendime personale! o njerez.

Sa per perjashtimin nga forumi te Stenlit, vura re propozimet e disa personave ketu.
Sinqerisht , une nuk mendoj se "perjashtimi" eshte zgjidhje, megjithate kerkush s'ju a heq te drejten ta kerkoni diçka te tille...

erzeni

Postuar nga amoxil datë 19 Tetor 2005 - 04:23:

Citim:
Po citoj ato që tha erzeni_be
PS. Amoxil, diku me siper ne nje shkrim tendin, fragmentet e marra nga AFP per te "perkufizuar" kishat, do te kishe bere me mire t'i kishe pershtatur ne Shqip.
Kjo bie ndesh me rregulloren

Mendoj se ja ke fut kot. Si bikam në kundërshtim me rregulloren????

Dhe lajmet i solla në anglisht për më tepër që të duket qartë se sjanë fjalët e mija.

Postuar nga BLUSHI datë 19 Tetor 2005 - 13:54:

Nje dite po lexoja dizoniarin Italisht dhe me bene pershtypje dy shpjegime te dy fjaleve NAZIONALIZEM e PATRIOTIZEM ,ku thuej:
Nazionalist eshte ai qe urren vendin e tjetrit e patriot ai qe do vendin e tije.Meqe ra fjala per te pejashtuar nga rradhet e forumit dike qe bie ndesh me parimet e tije une jam dakort se tek e fundit ne duhet te diskutojme per gjera qe jane ne interes te te gjitheve e mbi te gjitha ne interes te vendit tone .Ketu jemi ne nje forum SHQIPTARESH e jo ne nje forum vorioepiriotesh,ketu ata nuk duhet te marin pjese si nuk na lejonin e ofendonin ne SHQIPTARET ata ne gruprt e tyre anti shqiptare.

Postuar nga katia datë 19 Tetor 2005 - 17:45:

Ke te drejte por...

Citim:

e ku ka fyerje më të rënda se ato që po bën ai....

Ne fakt eshte e drejta e tij aq sa edhe jona. ne te kunder duhet ta ndryshosh ose memire ta modifikosh duke shtuar se kjo teme eshte nje leter e hapur edhe e Anastaseve per ne. Eshte drejtuar Anastasit? Pk le te merremi me temen...por nuk mund te lejojem gjuhet gjarperore te bejne avokatin e djallit dhe ne te heshtim. Askush nu ke ve ne dyshim se je patriot. dhe vertete une jam me ty. I propozoj te gjithve te mos i pergjigjen me atj deficenti. midis te tjrave eshte kalli pa buke...ose si i thone ndrush me "QI" te ulet.
Respekt!

Postuar nga katia datë 19 Tetor 2005 - 17:47:

Re: Ke te drejte por...

Citim:
Po citoj ato që tha katia

Ne fakt eshte e drejta e tij aq sa edhe jona. ne te kunder duhet ta ndryshosh ose memire ta modifikosh duke shtuar se kjo teme eshte nje leter e hapur edhe e Anastaseve per ne. Eshte drejtuar Anastasit? Pk le te merremi me temen...por nuk mund te lejojem gjuhet gjarperore te bejne avokatin e djallit dhe ne te heshtim. Askush nu ke ve ne dyshim se je patriot. dhe vertete une jam me ty. I propozoj te gjithve te mos i pergjigjen me atj deficenti. midis te tjrave eshte kalli pa buke...ose si i thone ndrush me "QI" te ulet.
Respekt!

ky mesazh ishte per Erzenin. une gaboj shpesh dhe klokoj ne dritare tetjera.
Gjithsesi Amoxili mendoj se e miraton ne parim

Postuar nga katia datë 20 Tetor 2005 - 01:20:

e-mail derguar http://www.orthodoxalbania.org/Shqip/MainMenu.html

To: orthchal@orthodoxalbania.org
from: Katia

Subjekt: Turp te keni

Qe jeni shovene dhe maskarenj eshte folur shume po nejse.
I kuj eshte ai flamur bardhe blu more maskarenj.
Paskeni perzier dhe flamurin amerikan. Kisha Ortodokse e shqiperise duhet te kete kryqin e Jezusit dhe flamurin shqiptar o ju shofte emri e fara se ju nuk jeni besimtare po grabites dhe okupatore.
Nuk keni frike se Jezui ju sheh se c'beni o te pafe??

Turp te kene dhe Perndia marrte hak mbi ju per turpin qe po i beni krishterimit.
Rrofte Shqiperia!

Postuar nga IQVLORA datë 05 Nëntor 2005 - 02:46:

Jashte kali Trojes nga Shqiperia!

Nuk e kisha hapur kete nenforum sepse nuk kam qef te diskutoj per probleme fetare.
Mendova te hapja po te njejten teme pa e ditur se ajo ishte e hapur,bile u merzita pak dhe me zonjushen analiste e cila e mbylli temen e hapur nga ana ime.Por asj i jap pak te drejte,por jo 100%.
Kjo eshte nje teme teper e nxehte politike qe na obligon te gjithve dhe na bene te vloj gjaku i nxehte shqiptar.
Kjo tem duhet ta kishte vendin tek temat politike,per arsye sepse ne< Gerqi> kisha eshte e lidhur me shtetin dhe ne ndihme te tij ne qellimet e tyre te mbrapshta ne dem te vendit tone.
Gjithashtu per qendrimin e mjekercjapit janullatus vendosi politika jo kisha.
O njerez nuk duhet te harrojme historine kur paraardhesit e janullatosit digjnin ne gropa gelqereje prifterinjte patriot Papa Kristo Negovani etj,sepse ata kerkonin hapjen e shkollave shqipe ndersa atyre u interesonte qe shqiptaret ortodoks te mesonin gjuhen e tyre te pjerdhur.
Po ju kujtoj filmin ''Udha e shkronjave,, i cili evokon kohet kur atdhetaret shqipetar perpiqeshin te hapnin shkollat shqipe ndersa ata i vrisnin.
Ne sherbim te tyre ata kane pasur edhe disa gjirize prej shqiptareve.
Te till ka edhe sot e kesaj dite dhe kete e tregojne edhe faktet ketu ne forum.
Te gjitha organizatat Vorio-epirota jane te financuara nga kleri ortodoks ne bashkpunim me shtetin.
Edhe nqse ndonje prift i varfer shqiptar akuzohet se gjoja ka bere dicka;jua e them une se eshte e kurdisur nga maskarai janullatus dhe ca fakale si nje i quajtur Niko Dhima i cili i mban uturakun mjekergjapit grek.
Mos i hani sapunin per djathe miqte e mij keto jane kurthe qe i propogandojne armiqte e kishes ortd shqiptare dhe janullatusi.
Une do te isha dakord t'ja benim kabull edhe nqse ka gabuar,por eshte shqiptar jo grek i pabese si fortleshi grek.
habitem kur degjoj ne televizion qe thirret fortlumturia e tij une do te therrisja fortfatkeqsia e shqipetareve.
Turpi i mbulofte ata qe mbrojne janullatusin! Ata jane tradhetar e te shitur,vegla ne duart e grekeve.
me vjen per te vjell miqte e mij nga ata shqiptar qe kane ndrruar emrat dhe kane pagezuar femijet ne kishat e ketyre te mallkuarve.
Jashte duart nga Shqiperia greku Janullatus!
Ne duam prifterinjte tane me aq sa dijne,por ata jane patriote.Jashte kali i Trojes nga Shqiperia!Bashkohem me te gjithe forumistat patriot.

Postuar nga HERO datë 05 Nëntor 2005 - 17:47:

Z.Janullatos (dhe ata qe e mbeshtesin Janullatosin) , te gjithe ne shqipetaret e dime qe qendrimi juaj ne shqiperi nuk eshte aspak fetar, dhe jemi te bindur qe arsyet e qendrimit jane politike,( te shtyra nga ndjenja shoviniste),populli grek qe jeton ne shqiperi ka jetuar gjithmone i lumtur dhe ne harmoni me fqinjet shqipetar ,shqipetaret nuk e kane zakon perbuzjen etnike,prandaj edhe nuk ekzistojne grupime ekstremiste nacionaliste ne shqiperi, me ekstremet tek ne jane vetem ata qe do ti benin greket me nje imazh me te civilizuar ( jo vetem greket por te gjith fqinjet ballkanas),ardhja juaj ne shqiperi vetem ka tencionuar gjendjen midis dy popujve, por serisht nuk ja ka arritur qellimit tuaj te deshiruar ( i keni gjykuar gabimisht shqipetaret *).Justifikimet qe qendrimi juaj ne shqiperi eshte te drejtoni kishen Ortodokse nuk egziston me , pasi kisha ortodokse shqipetare mund te drejtohet nga shqipetare sot, pa pas nevoje per ju.Nuk keni kerkuar falje akoma per prishjen e imazhit te Heroit tone te respektuar Fan Stilian Noli,krijuesit te KISHES SHQIPETARE ORTODOKSE ne amerike, dhe humbjes te shume traditave dhe identitit te kishes Shqipetare dhe PSE?Nuk keni nderhyre kurre per permiresimin e gjendjes midis dy popujve ne publik, megjithese ke shume material per edukimin e bashkombasve te tu ne drejtim te popullit shqipetar , pasi ke kohe ne shqiperi dhe e ke pare vete kulturen e shqipetareve te vertete,atehere perse nuk flet Z.Janullatos?Perse nuk e justifikon pranine e Z.tuaj ne shqiperi?Ah pakicat greke?
A eshte ky justifikimi?
NQS po ata i perkasin kishes greke mik jo i dashur* dhe jo kishes ortodokse shqipetare,dhe ti je mese i mirepritur te drejtosh ate kishe, me ata 20 mije shqipetare me origjine greke qe jetojne ne shqiperi, Por perseri do perpiqesh te shfrytezosh pikat me te dobeta te shoqerise tone , do perpiqesh te blesh ata me te vuajturit ne shqiperi dhe ti genjesh me viza greke, cfare paturpesie!
Nqs me gjithmend mendoni se ne shqipetaret nuk i kuptojme keto poshtersi,kam deshire tju rikujtoj ate qe historia na e rikujton gjithmone ,

Ne jo vetem i kuptojme poshtersite tuaja , por ne nuk i Harrojme kurre gjithashtu!prite prite se po vine
Kam qejf ky Janullatosi te dale publikisht dhe tu jape pergjigje te gjitha pyetjeve.

Postuar nga amoxil datë 27 Shkurt 2006 - 04:13:

Nuk duket as nji nga sahanlpirsit e janullit ktu me shkru....
merren me gjona tvogla si çilimijt.....

Postuar nga Indrit datë 02 Mars 2006 - 23:29:

Kryepeshkopi grek ndez minoritarët

Deklarata e kreut të kishës ortodokse greke në meshë në Athinë: Të kthehemi nga Vorio Epiri

Kryepeshkopi grek ndez minoritarët

“Qeveria greke të japë pensionin për minoritarët në Shqipëri”

Marko Caka / Athine

Numri një i Kishës Ortodokse greke, Kristodhulos akuzoi dje autoritetet në Tiranën zyrtare dhe qeverinë greke për mosmarrjen në konsideratë të minoritetit grek në Shqipëri dhe shkeljes së të drejtave të minoritarëve.

Kreu i Kishës Ortodokse greke u bëri të qartë autoriteteve zyrtare greke se minoriteti grek në Shqipëri duhet të mbetet në këtë vend, sepse përndryshe, askush në Shqipëri nuk do të flasë më për Vorio Epir nëse nuk ata nuk do të jenë atje për të ngritur flamurin grek. Sipas tij, qeveria greke duhet të rikthejë në vëmendjen e saj dhënien e pensionit prej 300 eurosh në muaj për minoritarët grekë që janë në Shqipëri, për të mbajtur gjallë Vorio Epirin.
“Kur Shqipëria dhe Vorio Epiri rënkonin poshtë thundrës së diktatorit Hoxha të gjithë ne flisnim për Vorio Epirin. Tani që jemi të lirë, trembemi se kemi harruar Epirin e Veriut dhe nuk flasim më as për Epirin e Veriut dhe as për Maqedoninë. Dikur, diçka mori rrugë të bëhej por çdo gjë mbeti vetëm në fjalë dhe njerëzit u përçanë” tha dy ditë më parë kryepeshkopi grek Kristodhulos gjatë një transmetimi të drejtpërdrejtë nga televizioni shtetëror grek në një meshë në Katedralen e Athinës.
Sipas tij, minoriteti grek duhet të qëndrojë në Vorio Epir sepse “përndryshe nuk do të mbesë asnjë që të mbajë flamurin grek”. Sikurse deklaroi dhe vetë, fjalimi i tij i drejtohej vetëm minoritarëve që janë të tiranizuar nga shteti shqiptar.
Por kryepeshkopi grek Kristodhullos, veç autoriteteve shqiptare ka sulmuar dhe qeverisjen greke, e cila sipas tij, nuk po i ndihmon aspak minoritarët grek të Shqipërisë në përfitimet e të drejtave të tyre. “Eshtë e papranueshme që në këtë kohë demokratike, të shkelen të drejtat e minoritarëve në Vorio Epir” tha ai. Kryepeshkopi ka cilësuar si të kundërligjshme edhe ndërprerjen e pensioneve ndaj të moshuarve minoritarë nga ana e qeverisë greke. Deri më tani, dihet publikisht se qeveria greke ka mëse 15 vjet që për të moshuarit minoritarë ka akorduar një pension rreth 300 euro në muaj. Por nëse ata qëndrojnë në Shqipëri, e humbasin këtë të drejtë. “Minoritarët i duam kur janë të famshëm dhe atëherë kur kërkojnë lirinë dhe të drejtat e tyre. Ndërsa kur është për t’u paguar për të drejtën e tyre, kjo nuk merret parasysh nga shteti grek” tha kreu i kishës ortodokse greke. “Diplomacia mund të vendosë në lëvizje këto probleme, por ajo nuk ka asnjë kuptim kur vorioepirotët fillojnë të largohen për në Greqi dhe nuk qëndron asnjë atje për të mbajtur flamurin grek. Vijnë dhe na ankohen se disa që kanë të drejtë pensioni nga shteti grek nuk mund ta marrin se jetojnë në fshatrat e tyre. Pra çfarë duan këta zyrtarë të qeverisë, që ata të ikin dhe të vijnë këtu në Greqi? Pak mend nuk ka në këtë vend? Pra çfarë doni? Të ikin dhe të braktisin Vorio Epirin?” ishin pyetjet e kryepeshkopit drejtuar zyrtarëve të qeverisë së tij. Akuzat e tij vazhduan edhe ndaj autoriteteve shqiptare. “Të drejtat e minoritetit duhet të garantohen nga ata që duhet t’i garantojnë. Është e papranueshme dhe çmenduri që në këto kohë të demokracisë, të shtypen liritë dhe të drejtat e minoritarëve në Shqipëri” tha ai. Akuzat për autoritetet shqiptare bëhen vetëm dy javë pas deklaratës së presidentit grek Stefanopulos sipas të cilit “rruga e Shqipërisë drejt Evropës është një kusht kur autoritetet shqiptare të përmbushin të drejtat e minoritetit që jetojnë në Shqipëri”.
Gazeta më e madhe greke “Eleftherotipia” deklarata e kryepeshkopit grek dedikuar minoritarëve të Shqipërisë i ka cilësuar si mësime diplomatike nga ana e tij dhe duhet të zgjidhen me forma të tjera.

Papulias: Respektim minoritetit

Presidenti Grek Karolios Papulias tha dje gjatë një darke në Janinë për nder të 93 vjetorit të çlirimit të qytetit nga okupimi turk se Greqia mbështet përpjekjet e Shqipërisë për t’u bashkuar me Bashkimin Evropian. «Progresi i Shqipërisë drejt BE-së gjithashtu do të varet nga respektimi i të drejtave të minoritetit grek në Shqipëri, i cili operon dhe duhet të jetë si një urë bashkëpunimi dhe mirëkuptimi mes dy vendeve» tha dje Papulias lidhur me Shqipërinë. Kjo është një deklaratë e bërë edhe kohë më parë nga Papulias për vendin. Presidenti grek i cili herën e fundit që ka qenë në Shqipëri u “tremb” nga protestat e çamëve tha i mëshon shumë respektimit të të drejtave të minoritetit.
Çeshtja çame, molle sherri
Pas vendimit të dhënë nga gjykata e lartë greke për shitjen e pronave të çamëve në Greqi, kanë reaguar menjehërë shoqatat çame në Shqipëri por edhe zyrtarët e lartë të shtetit shqiptar. Kryeministri Sali Berisha deklaroi se çështja çame nuk mund të mbyllet dhe se ende operon në këtë fushë drejtësia ndërkombëtare. Pas takimit Karamalis Berisha në Athinë, dy kryeministrat patën deklarata të kundërta. Berisha tha se çështja çame do të zgjidhej në bazë të traktatit të miqësisë mes dy vendeve dhe kjo ishte diskutuar në takim. Ndërkohë që qeveria greke e përgënjeshtroi deklaratën dhe thanë se çështja çame nuk ishte bërë objekt bisede në takim.

Postuar nga jannis datë 03 Mars 2006 - 17:27:

FLISNI GJERA TE PAPJEKURA

Te dashur patriota.
Me shume hidherim lexoj keto qe ju shkruani ne kete forum persa i perket Kryepiskopit te Shqiperise Prof.Dr Anastas Janullatos.
Nuk mund te kuptoj se perse jeni kaq te verber ne mendjen tuaj.
Une nuk dua te zgjatem shume por vetem dua tju kujtoj ju ate pune qe ai ka bere per vendin tone te dashur Shqiperine dhe per kishen Orthodhokse Shqiptare duke e anetaresuar ate ne komunitetin boteror te kishave, nje gje te celen ai Z.Nikolla Marku dhe as Imzot Fan S.Noli nuk e beri dhe as mundi ta benin dot.
Nuk ia vlen te shajme nje njeri te tille i cili na ka nderuar kudo qe shkon neper bote sepse kur prezantohet nuk thote qe jam grek por thote jam "Kryepeshkopi i Shqiperise" dhe ky fakt per ne perben nje nderim te vecante.
Ju lutem mos i ngaterroni gjerat me politiken.
Te gjitha pyetjet qe behen per te mesa kuptoj une behen nga disa injorante te cilet nuk jam ne mireinformuar dhe do te jete me mire te bejne pyetje per te mesuar dicka sesa pyete tendecioze per te share vetem e vetem se ai eshte grek.

Postuar nga unforgiven datë 03 Mars 2006 - 22:58:

Kryepiskopi Anastas zgjidhet president i Këshillit Botëror të Kishave

(Shekulli)

Kryepiskopi Anastas u zgjodh unanimisht President i Këshillit Botëror të Kishave në mbledhjen e Asamblesë së këtij Këshilli, ku merrnin pjesë rreth 700 delegatë, përfaqësues të 348 Kishave (Orthodhokse, Anglikane, Luterane, Presbiteriane, Metodiste, Reformatore, Baptiste, etj.) nga 120 vende të botës, zhvilluar nga data 14-23 shkurt, në Universitetin Katolik të Porto Alegre në Brazil.

Në këtë Asamble, që pati si temë: “Perëndi, me hirin tënd, transformo botën”, morën pjesë mbi 4.000 veta, përfaqësues të kishave e organizatave të krishtera ekumenike, përfaqësues kishash pa të drejtë vote, të rinj e studentë etj., si dhe përfaqësues të Kishës Katolike, që në 10-vjetët e fundit merr pjesë aktive në takimet e KBK. Kryepiskopi Anastas ishte folësi i ceremonisë së hapjes si dhe kryetari i seancës “Pluraliteti fetar: përqafuar apo refuzuar”.

Asambleja zgjodhi 150 anëtarë të Komitetit Qendror dhe 8 presidentë nga kontinente të ndryshme që do të drejtojnë Këshillin Botëror të Kishave në shtatë vitet e ardhshme. Ata promovojnë lëvizjen ekumenike dhe punën e Këshillit Botëror të Kishave në rajonet nga vijnë.

Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë, është anëtare e KBK që nga viti 1994. Kryepiskopi Anastas ka qenë që nga viti 1963 anëtar në shumë komisione si “Dialog me njerëz të bindjeve dhe ideologjive të ndryshme fetare”, gjithashtu dhe Kryetar i “Komisionit për Mision dhe Ungjillëzim” të Konferencës Botërore për Mision dhe Ungjillëzim në San Antonio Teksas të Sh.B.A 1989 si dhe shpeshherë referues në aktivitete të rëndësishme të këtij Këshilli.

Temat kryesore që u shqyrtuan në këtë Asamble ishin: Drejtësia ekonomike; Rinia në kapërcimin e dhunës; Uniteti i Kishës; Identiteti i krishterë dhe pluraliteti fetar; Problemi i SIDA-s; Amerika Latine dhe problemet e saj.

Këshilli Botëror i Kishave ka ndihmuar Kishën Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë gjatë gjithë procesit të ringritjes së saj nga gërmadhat. Ajo ka financuar programe në fusha të ndryshme, sidomos në atë sociale, nëpërmjet organizmit të vet për emergjencat – ACT, për refugjatët kosovarë, duke ndihmuar në bashkëpunim me Kishën Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë rreth 33.000 veta me ushqime, veshje, ilaçe dhe ngritjen e kampeve etj. Këto programe vazhduan edhe pas kthimit të tyre në Kosovë.

Me zgjedhjen në postin e rëndësishëm të Presidentit të KBK të Kryepiskopit të Tiranës dhe gjithë Shqipërisë Prof. Dr. Anastasit, Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë, por dhe vendi ynë bëhen tashmë të njohur në të gjitha rangjet kishtare e politike kudo në botë.

Të dhëna përmbledhëse për Asamblenë:

347 kisha anëtare të Këshillit Botëror të Kishave, nga më shumë se 100 shtete (kishat protestanete e orthodhokse, ndërsa Kisha katolike është me stausin e vëzhguesit).

4000 pjesëmarrës në Asamble nga çdo traditë e krishterë. 1200 pjesëmarrës “zyrtarë”, nga të cilët 700 delegatë me të drejtë vote.

1800 pjesëmarrës të organizatave ekumenike, famullive, studentë etj.

Qindra sesione lutjeje, prezantim ekpozitash, shfaqje.

Temat kryesorerejtësia ekonomike; rinia në kapërcimin e dhunës; uniteti i Kishës; identiteti i krishterë dhe pluraliteti fetar; Amerika latine dhe problemet e saj.

Postuar nga amoxil datë 03 Mars 2006 - 23:28:

Si e paska harrruar problemin e vorjo-epirit a thu e ka zene skleroza qillomandron?

Postuar nga Petrit Kola datë 04 Mars 2006 - 19:13:

Re: Kryepiskopi Anastas zgjidhet president i Këshillit Botëror të Kishave

Citim:
Po citoj ato që tha unforgiven
(Shekulli)

(Orthodhokse, Anglikane, etj.)

Orthodokse greke ose pedofile, Anglikane ose homoseksuale.
Pra sic e shihni e kam llafin per prifterinjte ne krye te kishes qe jane pedofile( keni plote raste dhe munde ti lexoni edhe ne gazetn qe na cituat) dhe ne vazhdim homoseksuale per kryetarin e kishes anglikane homoseksualin i cili u divorcua nga gruaja me te cilin kishte dy femije dhe u martua me nje burre, dashnorin e tije te me shume se 30 vjeteve.... (pra bente jete familjare me gruan dhe femijet kishte dhe dashnor....)
Dhe Anastas Qillomandroja patjeter qe do jete figure nderi i shpritrave te deformuar.

Postuar nga lantis datë 04 Mars 2006 - 22:41:

ore mos e shani anastasin se nuk e njifni mire o njerez

Postuar nga Petrit Kola datë 05 Mars 2006 - 01:04:

I keq per shqiptaret...

Citim:
Po citoj ato që tha lantis

I keq per shqiptaret...

Postuar nga ingmetalboy datë 18 Mars 2006 - 15:51:

Pse valle duhet te kemi nje kryeprift grek kur dihet situata e veshtire midis vendit tone dhe "miqve komshinj"?? Pse nuk paska nje prift te sakte shqiperia keshtu??? Historia na ka mesuar se jemi aq te zotet sa te mund te nxjerrim dicka te mire ne drite ndaj une bashkohem me forumistet patriote qe besojne se Shqiperia eshte e shqipetareve.

Postuar nga myzeqari datë 18 Mars 2006 - 16:11:

Citim:

Per mua mjafton fakti qe eshte i huaj dhe nuk do te doja qe koka e kishes shqiptare ortodokse te jete e huaj , kemi prifterinjt tane !

Postuar nga WOLF_CUB datë 18 Mars 2006 - 18:18:

Citim:

edhe nje cike me mire po ta njihnin do i fusnin ndonje plumb....
Ti qe e njehka mire shko ne : http://www.forumihorizont.com/showt...4244#post224244

dhe pagezohu.....

Postuar nga lantis datë 20 Mars 2006 - 16:44:

pergjigje

Shume faleminderit per miresjelljen.
Dua te them vetem se sic duket qenkerke shume i mire per te dhene keshilla dhe per te gjykuar te tjeret,por do ishte mire qe kushdo qe do te thote dicka ne lidhje me cfaredo personi publik te mendohej mire para se te fliste ose te mirinformohej para se te shprehte mendimin e tij.
Sa per ate tjetren per punen e pagezimit ,nuk eshte aspak mendim i keq prandaj dhe une jam pagezur jo tani por ne vitin 1994 dhe sigurisht jo sepse respektoj
Prof.dr.Anastas Janullatosin, por shume theshte per arsye besimi(kerdoje).
Shume shpesh me shume nga te gjithe urrehen dhe sulmohen ate njerez qe perpiqen dhe arrijne te bejne dicka, dhe nuk ka nevoje te them se perse ndodh ky fenomen.Dhe sa per Prof.dr.Anastasin (po e therras me titullin e tij laik seeee .. ),askush nuk mund te mohoje ndihmesat qe ka dhene ai si kreu i Kishes Orthodhokse Autoqefale te Shqiperise, dhe jo vetem ne problemet fetare,ku eshte shume e veshtire te ruhen ekuilibret qe jane aq te brishta, por edhe ne ato shoqerore,mos te harrojme rastin e bashkombesave tane nga Kosova,te cileve u dha nje ndihme e konsiderueshme pa marre parasysh bindjet e tyre fetare ose dicka tjeter.
Dua te besoj se te mbuluan sadopak keto qe thashe sepse nuk e trajtova Prof.dr.Anastasin si klerik por si laik,gjithashtu ndoshta te shuajta kureshtjen ne lidhje me bindjet e mia fetare te cilat jane te konsoliduara ketu e mese nje dekade me pare.
Shpresoj te jesh mire .
lantis

Postuar nga Petrit Kola datë 21 Mars 2006 - 01:36:

Ja tani po...,

Po i afrojhesh te vertetes, se Janulla nuk eshte njeri Perndie por Asfalie...

Postuar nga amoxil datë 21 Mars 2006 - 08:50:

Re: pergjigje

Citim:
Shume faleminderit per miresjelljen.
Dua te them vetem se sic duket qenkerke shume i mire per te dhene keshilla dhe per te gjykuar te tjeret,por do ishte mire qe kushdo qe do te thote dicka ne lidhje me cfaredo personi publik te mendohej mire para se te fliste ose te mirinformohej para se te shprehte mendimin e tij.
Sa per ate tjetren per punen e pagezimit ,nuk eshte aspak mendim i keq prandaj dhe une jam pagezur jo tani por ne vitin 1994 dhe sigurisht jo sepse respektoj
Prof.dr.Anastas Janullatosin, por shume theshte per arsye besimi(kerdoje).
Shume shpesh me shume nga te gjithe urrehen dhe sulmohen ate njerez qe perpiqen dhe arrijne te bejne dicka, dhe nuk ka nevoje te them se perse ndodh ky fenomen.Dhe sa per Prof.dr.Anastasin (po e therras me titullin e tij laik seeee .. ),askush nuk mund te mohoje ndihmesat qe ka dhene ai si kreu i Kishes Orthodhokse Autoqefale te Shqiperise, dhe jo vetem ne problemet fetare,ku eshte shume e veshtire te ruhen ekuilibret qe jane aq te brishta, por edhe ne ato shoqerore,mos te harrojme rastin e bashkombesave tane nga Kosova,te cileve u dha nje ndihme e konsiderueshme pa marre parasysh bindjet e tyre fetare ose dicka tjeter.
Dua te besoj se te mbuluan sadopak keto qe thashe sepse nuk e trajtova Prof.dr.Anastasin si klerik por si laik,gjithashtu ndoshta te shuajta kureshtjen ne lidhje me bindjet e mia fetare te cilat jane te konsoliduara ketu e mese nje dekade me pare.
Shpresoj te jesh mire .
lantis

më përkthe pak ore lantis të cilin edhe emrin e bukur shqiptar taulandi e paske kthyer në greqisht lantis....
pra më përkthe pak në shqip çdo të thotë:
laik ???

pastaj pse duhet të përdorim fjalën orthodhoks apo se ti jeton në greqi dhe ashtu shqiptohet në greqisht????
Kur ma bën dhe profesor doktor anastasioqasis aty me jep disa bindje të plota mi argumentet që ke shkruar....

pse duhet të përdorim bujarin e fatkeqsis së kosovës në vitin '99???

pastaj mos harrojm se ku u pritën dhe kush ishin shqiptarët e vërtetë që i futën nëpër shpira vllezrit kosovarë mgjth kushtet e tyre ekonomike të vështira që ekzistojnë....
pse sna thua për atë kampin që u hap në veri të selanikut për të pritur rrefugjatët serb po në atë periudhë???
pse sna thua për demostratat që bënin grekët çdo ditë në mbrojtje të monstrave serbe tek bazat ushtarake të natos në greqi vetëm sepse ato përbindësha jan ortodoks dhe nji gjak me grekun????

përgjigju dhe ti ktyre pytjeve.....

Postuar nga lantis datë 29 Mars 2006 - 14:35:

Re: Re: pergjigje

Citim:

më përkthe pak ore lantis të cilin edhe emrin e bukur shqiptar taulandi e paske kthyer në greqisht lantis....
pra më përkthe pak në shqip çdo të thotë:
laik ???

pastaj pse duhet të përdorim fjalën orthodhoks apo se ti jeton në greqi dhe ashtu shqiptohet në greqisht????
Kur ma bën dhe profesor doktor anastasioqasis aty me jep disa bindje të plota mi argumentet që ke shkruar....

pse duhet të përdorim bujarin e fatkeqsis së kosovës në vitin '99???

pastaj mos harrojm se ku u pritën dhe kush ishin shqiptarët e vërtetë që i futën nëpër shpira vllezrit kosovarë mgjth kushtet e tyre ekonomike të vështira që ekzistojnë....
pse sna thua për atë kampin që u hap në veri të selanikut për të pritur rrefugjatët serb po në atë periudhë???
pse sna thua për demostratat që bënin grekët çdo ditë në mbrojtje të monstrave serbe tek bazat ushtarake të natos në greqi vetëm sepse ato përbindësha jan ortodoks dhe nji gjak me grekun????

përgjigju dhe ti ktyre pytjeve.....

Shume faleminderit qe ktheve nje pergjigje ,le te theme te argumentuar.
Do perpiqem dhe une te pergjigjem ne te njejtin nivel.
Pike se pari per psudonimin "Lantis".Duhet te them se me te vertete kur dikush lexon kete emer pa ditur gjeresisht arsyet pse e zgjodha do te mendonte ,madje drejt, se jam nje njeri qe jeton ne Greqi dhe qe jam filogrek etj. , etj.Keshtu mendoj qe duhet te jap nje shpjegim te shkurter dhe ndoshta me shume amoxilit,pa iu futur temes se emrit te tij.Pra... , emri lantis nuk ka te bej aspask me faktin qe une jetoj(studioj) ne Greqi por eshte emri i nje personazhi i nje filmi vizatimor qe shihja kur isha i vogel ,personazh i cili me kishte lene shume pershtypje,dhe ky film vizatimor nuk jepej ne televizin grek por ne nje italian (italia 1).ne rregull?!
Dhe dicka tjeter emri im nuk eshte Taulant.
Laik ,cdo te thote laik,atehere fjalen laik e kisha degjuar dhe perdorur shume kohe me pare se te vija ne Greqi(para 2 vjetesh)dhe megjithese mund te jete nje fjale "greke" kjo nuk do te thote se nuk mund ta perdorim, sikurse perdorim nje numer shume te madh fjalesh te huazuara nga gjuhe te tjera(italishtj,latinishtja ,anglishtja ,turqishtja,),dhe dicka tjeter kjo fjale nuk perdoret vetem nga une por edhe ne televizione (shqiptare) dhe ne qarqe politike ose legjislative(ligjore),dhe nqs ti nuk di kuptimin e kesaj fjale do ta them shume thjesht."laik" eshte njeriu i cili nuk ka asnje grade ne qarqet kishtare.Ne rregull dhe per kete pyetje?
Sa per pyetjen pse te perdorim fjalen "orthodhoks"me kete shqiptim , me thuaj ti nje menyre tjeter per ta shqiptuar megjithese nuk ka rendesi per mua se si do ta shqiptojme orthodhoks apo ortodoks. Arsye qe une e shqiptoj keshtu eshte se meqenese eshte nje fjale e huazuar nga greqishtja dhe shqiptimi i saj ne kete gjuhe eshte ky"orthodhoks"mendoj qe nuk eshte gabim ,perkundrazi eshte e drejte ,ta shqiptojme keshtu.
Prof.dr.Anastasi i ka mare keto tituj jo vetem nje here dhe jo vetem ne Greqi madje shume me pare se sa te vinte ne Shqiperi ,dhe sa per dijeni keto tituj jane pasuniversitar kur dikush ben nje detyre (mbi 200 faqe) dhe me pas nje liber mbi nje teme te re dmth qe nuk eshte perdorur ,shtjelluar me pare.Dhe sa per sqarim ,keto tituj nuk ja ngjita une Anastasit, por perdoren ne cdo shfaqje te tij publike, dhe shkruhet ne kete menyre:"Kryepeshkopi i Tiranes, Durresit dhe gjithe Shqiperise Prof.dr.Anastasi.U qartesua dhe kjo pike ,besoj.
Sa per ceshtjen e kosovareve ,bashkeathetareve tane, asnjehere nuk mohova dhe nuk mohoj qe u priten nga shume familje shqiptare pavaresisht gjendjes se tyre ekonomike,thjesht shtova qe nje ndihme te konsiderueshme dha edhe Kisha Orthodhokse e Shqiperise ,pa bere asnje dallim.
Sa per gjerat e tjera qe thua, nuk di asgje dhe ndoshta ke te drejte,madje dhe une nuk ndjehem aspak mire kur shoh qendrime te tilla rraciste per kosovaret ,qe jane bashkombasit e mi, vetem dhe vetem se nuk jane orthodhoks.Sa per punen e kampit ne Selanik qe priste serb cfare te them.Ata qe largohen nga vendi i tyre kane nje problem, nje hall qe i ben te largohen dhe kushdo qe i ndihmon ben nje veper te mire.
Dua te them dhe dicka tjeter. Ti Amoxil sic duket ke nje problem te thelle rracizmi me greket dhe serbet,shpresoj dhe nuk dua te besoj qe ke dhe me te krishteret,prandaj dua te te them vetem se nuk eshte e sakte ti pergjithesosh gjerat.Kam njohur shume grek rracist, po aq sa kam njohur grek qe me kane ndihmuar ose thjesht qe kane mbajtur nje qendrim te drejt ne lidhje me rracizmin dhe shqiptaret, te njejten gje mund te them dhe per serbet(ndodh qe ne shkollen time ka goxha studente serb).Dua te them gjishtu le te mos bejme dhe ne gabimin qe kane bere te tjeret duke quajtur shqipatert nje rrace keqberesish vetem sepse disa bashkathetare tane kene bere krime dhe madje shpesh shume te renda.
Shpresoj qe pergjigja ime te permbushi kerkesat e tua .
"Lantis"

Postuar nga amoxil datë 29 Mars 2006 - 17:36:

dy fjalë lando.....
ortodoks në shqip...
dhe laik=popullor dhe jo njeri pa grada.....

Postuar nga lantis datë 30 Mars 2006 - 18:49:

Shume mire vella i dashur derisa i "ditkerke" perpigjigjet e pyetjeve qe bere ,cila eshte arsyeja qe i bere?

Postuar nga Klodel datë 30 Mars 2006 - 20:31:

une nuk arrij te kuptoj llogjiken e atyre qe nuk duan te kuptojne. Flasim per Kishe AUTOQEFALE Shqipetare? Pse atehere duhet qe nje nenshtetas grek te jete ne krye te kesaj kishe? aq me teper i ardhur ne baze te nje marreveshjeje me kreun e atehershem te shtetit Ramiz Alia dhe jo i zgjedhur nga kleriket shqiptare? Kush e njihte Janullatosin perpara viteve '90. Pse nuk lexoni pak historine e Ballkanit qe te kuptoni pak qe gjithshka qe ben Kisha Ortodokse Greke eshte politike dhe lufte per pushtet dhe s'ka asgje te perbashket me transformimin shpirteror? apo me ndihmen shpirterore? nuk e kuptoj ketu eshte fare e thjeshte Janullatosi eshte shtetas grek dhe nuk ka te drejten kushtetuese dhe te drejten fetare te drejtoje KISHEN AUTOQEFALE SHQIPTARE. ka kisha autoqefale serbe, bullgare, maqedonase, armene, mos i drejtojne gje greket keto kisha? jo jane kleriket vendas qe jane ne krye te tyre. Ndryshe nuk kane pse te quhen autoqefale. Autoqefale ose autonome do te thote qe liturgjia dhe sherbimet fetare te zhvillohen ne GJUHEN AMETARE TE vendit. dhe atyre qe ende nuk kuptojne rolin e Fan Nolit dhe te Ahmet Zogut qe mbeshteti shkeputjen e Kishes Shqiptare nga ajo greke t'u vije turp nga vetja thjesht per faktin qe nese ATA FLASIN SHQIP SOT eshte pikerisht fale FAN NOLIT sepse Kisha ne Ballkan ka luajtur rolin primar ne formimin e identitetit te kombeve dhe ne nej vend si Shqiperia te ndare perparesisht ne 3 fe, ne ato kohe, vendosja e SHQIPES si gjuhe zyrtare edhe e Kishes Ortodokse, meqe Katoliket kishin qe ne shekullin e 15 qe e kishin lejuar perdorimin e gjuhes shqipe, dhe mbeshtetja dhe arsimimi ne gjuhen shqipe qe lejoji Ahmet Zogu, atehere kjo do te thote praktikisht shpetim i KOMBIT kuptuat. e mos na gervelisni me veshet.

Patriarkanes se stambollit mesa duket i duket vetja se eshte ende nen epoken e sulltanit. here tjeter do ju jap leksion se nese ka dicka qe me acaron eshte injoranca e atyre qe e pretendojne veten te ditur.

Postuar nga WOLF_CUB datë 30 Mars 2006 - 20:35:

Kur duhet, duhet...dhe une nuk rri dot pa te thene: Respekte!

Postuar nga Iyua datë 31 Mars 2006 - 00:45:

Ju lutem permbajuni Temes dhe mos Kaloni ne Konflikte !
Faleminderit !

Gjithsej 9 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 »
Trego 422 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.