Forumi Horizont Gjithsej 59 faqe: « E parë ... « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » ... E fundit »
Trego 59 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Nga Pavarësia deri në ditët e sotme. (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=396)
-- "Enigma" nga Robert d'Angely (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12834)

Postuar nga RAIMONDI datë 27 Korrik 2007 - 08:24:

Citim:
Po citoj ato që tha partia mbi te gjitha
sa për jonishten që raimondi e quan dialekt grekë me duhet tju themë se dorshkrime origjinale jonike nuk kemi pasi fatin e tyre e vendosi kisha grekë ne hyrje të erës sonë.Ja ç na thotë F R Adrado tek "historia dela lengua griega"

"ekziston një problem me Jonishten e folur edhe jonishten e mbishkrimeve,në radhë të parë se si flitej jonishtja nuk njohim thuajse aspak" ......

Nuk mjafton që të njohësh se çtë pason teoria por duhet të shikosh edhe vetë në se mbishkrimet jonike lexohen në greqishtë apo jo?Unë e njohë temën edhe po ju themë se jonishtja është e palexuar akoma edhe dijetarët çdo gjuhë të panjohur e quajnë "një lloj i foljes"(dialekt) greke.....në se një lloj i foljes është i panjohur për gjuhën e kërkuar atëher kjo do të thotë se ky lloj i të folurit nuk i përket kësaj gjuhe.....por me bekimin e papës kristodhulit anastasit.....eee mundë të quhet edhe lloj i i të folurës greke

sa për politikën edhe gatërrimin e saj në histori...ose më drejtë në "ishtori"= libri që përmbleth gjarjet e shkuara....pra në ishtori politika ka ndikuar jashtë mase pasi ajo politikë e ndyrë është ajo që nuk lejon mësimin e shqipes jashtë shqipëris ku banojnë shqiptarët si edhe hap shkolla të huaja në shqipëri ....ndaj këtë lidhje nuk mundë ta shkëpus kurrë askush.....aq më shumë Raimondi,kur flasim për të drejta njërzore ose ligjet jobarbare ashtu sikur se njihen edhe ligjet e paraardhësve tanë pellazgë....pra , të drejtën e lirë të mendimit edhe të veprimit  e ka çdo kush prej neve edhe çdo kush mundë të shprehet ashtu si e ndien ai më mirë.......unë dua të shprehem kështu duke i thyer ato rregulla që më ndertoj shoqëria pa më pyetur mua edhe lër të jem askush? 

Une  e kisha fjalen per politiken brenda llojit ( politiken klasore ne demokraci,ate mos bej ti se i ka ikur koha ) pa politike kunder grekut bej ti edhe mua aty me ke po ishte kunder tyre,por meqenese je ne GREQI dhe ke shume te drejte per ate qe s'ka shkolla shqipe per 800.000 shqiptare atje ,Ti do vesh ne TIRANE shko thuaji BERISHES te mbaj fjalen qe tha se do hapi shkolla shqipe  per emigrantet ne greqi,se berisha po i hap shkollat greke per here te pare ne SHQIPERI ( jashte zones se minoritetit) ,lejon 5 fshatare te qelbur nga Himara te bejn remuje,etj,pse nuk mblidheni atje ku jeni ne greqi disa shqiptare dhe shkoni tek ambasada shqiptare dhe kerkoni shkollen,,ju jeni qindra mijera shqiptare atje ,sdilni dot 5 veta te bei nje komision dhe ta dergoni tek BERISHA ti thoni te hapi shkollat sic i hap per greket.Kush e ka fajin ketu???Ca politke e ndyre s'e lejon,kjo varet nga berisha ,edhe dulla megjithese ishte i vetem as donte tja dinte per shkollat e grekut.biles dulla kerkoi edhe te drejtat e arvanitasve ne vitet '70.kurse ky saliu nuk ben as minimumin ,se gjasme greku na ka ne dore per tu futur ne Europe .Perralla.,Pse nuk ngrihem keta nacionalistet e thekur te thone nje fjale per shkollat per emigrantet ne greqi,si kemi degjuar te flasin ata per kete problem,.apo aata bejne politike ta madhe qe nuk ju kuptohet kollaj.Nejse une ty te uroj qe te te eci mbare dhe botimi ,ishalla ja harrin se sidoqofte eshte nje perpjekje pro SHQIPERISE dhe sa per shkollat ,mos u justifiko ,ate  e keni ne dore ju atyne greqi,mblidhuni dhe i tundni dhembet sali trapit,dhe ti kete mund ta besh edhe vete ,se ti  dukesh qe je njeri energjik dhe kjo s'do shume pune ,sic te thashe kur te vesh ne TIRANE takohe SALEN kur zbret nga helikopteri,( se ai shejtan e ka njecike merak helikopterin se ai e hapi moden e helikopterit,) takohe dhe foli ne emre te emigranteve ,dhe pyet o vlla ,pse nuk hapen shkollat,ca kuptimi ka,apo ky esht nje lloj i ri i patriotizmit tani ne demokraci.

Gjithsej 59 faqe: « E parë ... « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » ... E fundit »
Trego 59 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.