Forumi Horizont Gjithsej 435 faqe: « E parë ... « 294 295 296 297 298 299 300 301 302 [303] 304 305 306 307 308 309 310 311 312 » ... E fundit »
Trego 435 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=124)
-- Zoti? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6378)

Postuar nga freespirit datë 05 Mars 2006 - 03:00:

Citim:
Po citoj ato që tha HERO
Kam deshire te pyes keta fetaret ne forum se cmendojne per zotin pavaresisht nga feja?menjfjale cfare perkufizimi i japin fjales zot?
Nuk dua rreshta nga librat e shkruajtur nga profete , mnjf jo pershkrimin qe njerezit i bejne zotit , por idene personale te dikujt mbi perkufizimin e fjales zot.Nqs gjithcka i perket zotit atehere perse?
nqs Zoti eshte krijuesi atehere perse krijoi?
Perse duhej qe njeriu te arrij gjithmone me forcat e veta?
sic eshte edhe fakt historik,njeriu gjithmone ka arritur ti perballet ndryshimeve me forcat e veta.

Une smund ta perkufizoj se cfare eshte zoti mbase mund ta perkufizoj si nje force brenda meje qe me shtyn te bej vepra te mira, apo si nje ze me te cilin bashkebisedoj ne mendjen time dhe me ndihmon te gjithmon te gjej zgjidhjen me te mire. Tek une ai paraqitet si nje baba qe kujdeset per mua, plot dashuri dhe ben edhe mua te heq dore nga urrejta dhe hakmarrja. Shume i zgjuar dhe aspak i frikshem. Prej tij kam mesuar se duhet te japesh qe te marresh. Ai eshte gjithmon i gatshem te me degjoj dhe te me fal kur gaboj. Une besoj se zoti i do njerezit dhe do ti ndihmoj duhet vetem pak besim.
Persa i perket asaj qe thua se pse duhet ti arrijm gjerat vete, m duket e arsyeshme se ka nje spjegim logjik. Merr nje femije dhe rrite duke ia plotesuar te gjitha ky femije do te rritet ne nje njeri qe nuk do te dije vleren shume gjerave themelore ne jete dhe mbase ky eshte edhe ky eshte edhe ideja e gjithe kesaj qe ne si race humane te mesojme se cfare si te jetojme dhe se cfare ti japim rendesi primare ne jete. Mbase nje dite civilizimi human do te arrij ne nje pike (pasi te kete mesuar nga shume gabime te bera ) ku do te dija te jetoj me pergjegjesi, ku do te jemi ne nje shkalle shume te larte zhvillimi dhe gjerat si dhuna as nuk do te perceptohen dot nga mendja humane, ku njeriu do te jetoj ne liri te plote dhe do te dije ta perdori ate ne te mire te civilizimit. Mbase atehere do te jete edhe koha kur ne te perceptojme zotin dhe se si funksionon ai.
Mbase jam edhe gabim por e dhashe mendimin tim. Une e kam thene dhe do ta them se ne si race humane akoma nuk kemi arritur pjekurine e duhur per tu ballafaquar me figuren apo konceptin e Zotit.
pershendetje
Pershendetje

Gjithsej 435 faqe: « E parë ... « 294 295 296 297 298 299 300 301 302 [303] 304 305 306 307 308 309 310 311 312 » ... E fundit »
Trego 435 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.