Forumi Horizont Gjithsej 45 faqe: « E parë ... « 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 » ... E fundit »
Trego 45 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=124)
-- Zoti vdiq (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12440)

Postuar nga dhoma666 datë 31 Mars 2008 - 22:43:

hi

Citim:
Po citoj ato që tha RAIMONDI

ti harron se jemi ne demokraci dhe cdo njeri e trajton temen ashtu si e mendon ai,dhe kjo eshte dhe bukuriia  ne nje sistem pluralist: tek larmia e opinioneve te gjithsecilit.Dhe ti ku e gjen te drejten te japesh orientime si dulla qemoti se si duhet te trajtohet nje fenomen ---Ca je ti qe perdor kete menyre partenaliste te te diskutuarit----------ti fol per vete ca mendon, sa per te tjeret seicili ka mendimin e tij- dhe i ben deduxionet apo induxionet si ta shikoje ai te arsyeshme---------DHE NESE TI ILUZIONOHESH APO DEZILUZIONOHESH KJO TREGON SE TI KE NJE NIVEL SHUME TE CEKET TE NJOHURIVE TE TUA SI PER TEMEN ASHTU DHE PER MENYREN E TE FUNKSIONUARIT TE NJE SHOQERIE CIVILE MODERNE--ty te pelqeu lexoje ,nuk te pelqeu kaloje pa ja hedhur syte----ose ben mire ti hedhesh nje sy ndonje libri  se si funksionon nje shoqeri civile e vertete  ne demokraci ------------------------Sa per Nietzchen dhe per gjithe njerezit e shquar ne pergjithesi ,kur behen librat e jeteshkrimeve te tyre --ato kane redaktim shuem serioz sidomos per njerezit e shquar qe kane jetuar ne keto 300 vjetet e fundit ,ato udhehiqen nga vertetesia dhe natyrisht mund te shtohet ndonje kuriozitet i parendesishem----------por gjerat qe jane thelbesore ne jeten e personaliteteve , as qe diskutohet qe jane te sakta--- s'ka dyshim fare per kete----SEPSE BIOGRAFITE E NJEREZVE TE MEDHENJ PARA SE TE KALOJNE NE BOTIM I NENESHTROHEN NJE OPONENCE TE MIRE FILLTE PROFESIONALE ,sidomos keto ne vendet perendimore---biles edhe NOLI yne kur beri biografine e BETHOVEN ja coi per redaktim  GEORGE BERNARD SHOW---

Une nuk kisha per qellim qe te postoja mendimin tim qe dikush te "gricet" me te. edhe ai shkrim ishte mendimi im , ne demokraci i njejte me ate te juajin dhe ne baze te parimit tuaj nuk meriton te kete nje hatermbetje sepse shkrimi im eshte me te njejtat dispozita si te tuat(sipas logjikes demokratike).
Por shkrimi im ka nje ndryshim nga ai i juaji sepse ka ne thelb te verteta dhe  fakte te opinionizuara dhe  ato qe behen me siper ne lidhje me filozofine dhe trajtimet nga ana e saj te problemeve te ndryshme nuk dua qe te them qe perjashtohen interpretimet subjektive por nuk duhet te abuzojme me te atributet qe na jep demokracia ne lidhje me mendimet. Sepse ne kete menyre edhe vete Niche do te kishte zili se si ka evoluar mendimi i tij "nen petkun e demokracise se mendimit".

Gjithsej 45 faqe: « E parë ... « 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 » ... E fundit »
Trego 45 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.