Forumi Horizont Gjithsej 59 faqe: « E parë ... « 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 » ... E fundit »
Trego 59 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Nga Pavarësia deri në ditët e sotme. (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=396)
-- "Enigma" nga Robert d'Angely (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12834)

Postuar nga alfeko sukaraku datë 27 Korrik 2007 - 11:42:

përshëndetje Raimondi...edhe respektet e mija....Më bëre të ndryshoj opinion me këto dy mesazhe  sepse më ish dukur sikur mbroje ide vorioepiriotefetare?

Luaj gjithmon në sulëm edhe jam dembel i madhë dhe rri tek zona e rreptersis së kundërshtarit....gjuajtjen nuk e kam të fortë ...kështu që mos prit autogol nga unë?

Në radhë të parë tham se demokracia është luftë interesash edhe ju më keqkuptuat....pra interesi ka bërë shokun Sali të mos ta hapin gojën pasi si ai edhe shoku Nano mbajtën edhe mbajnë në gjirin e tyre parti që drejtohen nga greqia......ndaj unë nuk mund ta anashkaloj një gjë të tillë duke e nxjerrë në pah fytyrën e shpifur edhe tradhëtare të qeverrive shqiptare në demë të shqipëris....kjo ishte lidhja e politikës me historin?

Ambasador shqiptarë në greqi "nuk kemi" sepse po të kishim nuk do tallnin b.... me ne shteti me ligjet e tij.Kur lozën shpresat  në Athinë...flamuri ynë u grisë.....edhe djemët tanë ikën nga fusha......të ndyrët llafazan edhe mafioz(politikanët e ambasador) ku ishin?kur lozi kombtarja kryelegeni i greqis urdhëroj që në stadium do shkojnë vetëm grekë edhe me pashaporta....ku ishte ambasadori ynë?

Një qytetari Turkë që po dilte nga greqia pati një fërkim me policin doganorë edhe ky i fundit i hadhi pashaportën në tokë....Turku nuk e ngriti por telefonoj në ambasadën e vetë....erdhën kanalet televizive edhe polici doganor u përgjunj që ta falte.....ky është ndryshimi mindis vëndeve që kanë shtet edhe atyre që nuk kanë shtet?

Unë bëj pjesë në shoqat shqiptare ...nga të parat e greqis edhe kam luftuar për shkollën shqipe ...e hapëm një klasë por sërishtë na i mbyllën edhe pse u ankuam asgjëkundi nuk gjetëm mbështetje......në ato kohë shoku Sali ishte  shofer boti nafte edhe po ja dërgonte Sërbis?Pak koh më parë  kur po bëhej festivali ynë ..Aurela Gaçe këndoj ...vajta kërkova gjith kalabrin askund nuk gjeta si shqipërin......kameramani ktheu kamërën të na tregonte patriotin e madhë shokun sal.....mua më erdhen botet e naftës ndërmënd si edhe IDIOTLLËKU...ose tredhëtia e çështjes së kosovës nga ku  pak më parë nuk diskutohej asnjë kushtë për Kosovën ....ndërsa zoti ministër i jashtëm i vuri kushte pamvarsis së kosovës....pastaj u lodhë?......Më pickove rëndë...haha?.

Në temën tonë:

deri më sotë shumica e librave që kam lexuar edhe që i përkasin historis ,kanë një problem të madhë edhe të pasherueshëm p sh:

F R Adrado ..spanjoll mbahet si një nga emrat më të mëdhenj të librave historik edhe ka botuar afërsishtë 100 libra...në mes tyre edhe "Historia de la lengua griega"nga ku  na thotë

1)kur vjenë koha të krahësojmë gjuhën e mijvjeçarit të dytë para erës sonë me atë të mijvjeçarit të parë para erës sonë(gjuhën greke),rrezultatet e nxjerra janë nuk na japin asnjë lidhje mindis dy gjuhëve.

2)gjuha greke është gjuha më e vjeter nga gjuhë e lexuara deri më sotë në botë...bashkë me kinezen 1500 vjeçare para erës sonë

3 )që të jemi më të drejtë duhet të shtrohet mendimi se deri në shekullin e 5 p e s Athina shkruante edhe fliste një Jonike pa tipe atike( Athina mbahet si qytet i parë i greqishtes)

Më thuaj tani Raimond .....ç të kuptoj unë nga këto?

JA NË TJETËR

historia e gjuhës greke .....përmbledhur nga M.Z.Ko****aqi

1)në vëndin ku erdhën grekët,jetonin më parë kërët leilegët,të përmbldhur në emrin pellazge.Ardhja  e tyre fillon rreth 1900 p e s edhe gradualisht.

2)përhapja  e saj në popull nuk ishte e lehtë  (shek 5 p e s) pasi nuk ishte një organ i cili çelte në buzët e popullit por ishte një gjuhë që u përhap me anë të shkrimit.Me rënien e Militos qëndra e aleancës u bë Athina ,këtu mblidheshin të gjith drejtuesit penëshkruajtësit ,filozofët.....që ti përshtateshin shoqëris athinase duhet mbi të gjitha të mësonin gjuhën greke.....një njoje të madhe në atë kohë mori edhe thënia e Isokratit i cili tha se"Grekët janë ata që shkollohen mbi gjuhën greke"

etje etje......edhe pse me kaq kundërshtime të forta ne do i vrejmë këto të dhëna edhe do ti krahësojmë me njohurit tona MBISHKRIMORE.....ndaj Mbushës topi,Raimond,Kontinent edhe miq të temës ,besoj se duhet ti lëmë mënjan Lopët e lushnjes edhe teorirat që na pasohen pasi ato duan shumë punë të pastrohen edhe më shumë të ngatërrojnë se sa të ndihmojnë?

Kontinenti

një tjetër pseudonim i Ahiles është edhe "aspet"...pra është i shpejt,por unë jamë nisur nga mbishkrimet edhe format se si shkruhet?Në linear b gjendet me formën:

a-ki-le-u....pra "aki leu"

Gjithsej 59 faqe: « E parë ... « 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 » ... E fundit »
Trego 59 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.