Forumi Horizont Gjithsej 395 faqe: « E parë ... « 319 320 321 322 323 324 325 326 327 [328] 329 330 331 332 333 334 335 336 337 » ... E fundit »
Trego 395 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Ditari (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=179)
-- Momente Reflektuese - "FRYMEZIME" (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12204)

Postuar nga daedal datë 13 Maj 2008 - 22:11:

Si nuk u regjen njehere keta pjella te post RPSSH-se more njerez. Dikur digjeshin njerz dhe mendime. Sot fshihen mendime. Censura qendron me lart se shume gjera...sepse mendjemizat mundt te bejne c'ti teket.
Diku sheh mje bebe kryenece te urdheruaar nga nje super e frustruar qe ashtu si bebja ka ne dore pasworde. a ka funksion mendimi? Kush valle qendron ne lartesine e opinionit dhe nuk perfshihet ne lojra te leshuarsh mendsh?

Vertete surrogatot jashte dhe brenda jane njelloj.
klane parciale qe duken se kushtezojne brenda ambienteve tona mikromjedise me klime te pershtatshme per gjenerimin e laravave dhe mendimeve larvo-pilivesore.
Nuk eshte hera e pare qe flas per paranojne provinciale.
Ajo thote: ky ketu e ka me mu! ose "Ky ketu m'a ka me te futme".
mendimet per veten shpesh ne disa tipa i ngjajne disa lloj rebuseve te hartuara pa rrugezgjidhje; ose gurit ne pus te budallait qe me pas bertet se eshte virtuoz.
Sa pak perkrahes ka e verteta ne syrin e mases te etur per privilegje kushtolarvore.

Eshte pak te thuash se te vjen per te vjelle.
ne fakt Ka te drejte ky miku me siper kur thote se :s'me kuptojne e m'e lendojne. E verteta ne disa gjirize eshte kmpromisi subkoshient qe personaliteti i tyre ben me erresiten dhe me pasqyrat genjeshtare.
Si mund te dukem interesant nese nuk luaj me shkronjen e fundit te fjales apo nuk ngre dolli virtuale.

Mbill nje peme, bej nje kolibe apo dcka te thjeshte, por qe te jete jotja- thoshte nje i mencur! pastaj derdellit per te tjera gjera.
U bo ky? thote ne heshtje dhe konkretisht zeri i cjerre i gomarit qe nuk ka se si te kuptoje kurre nje dmth te thjeshte te nje fjalie metaforike qe nuk shkon perkundrejt paranojakeve, por qe gjithsesi nuk i prek ata.

"Je i paperseritshem", :ketu ndihet mungesa jote" (ekstremi shkon teri ne merimange thurje qe quhen poezi)
Dhe ketu s'ka gje te keqe perderisa c'do njeri eshte i lire te flase dhe te kerkoje. Te larvoloboje ne kerkim te grupolarvointeresave virtuale. ne fund vjen shqetesim i "not shaging enough syndrome". muhabeti tirret e c'tirret ne skajore e paskajore te subkonshit duke bere hermetizime melodramatike dhe afektive qe i kalojne permasat e nje katastrofe letrare jo thjeshte ne sensin e te kuptuarit (as vete nuk kuptojne se c'thone).
Une degjoj nje fjale dhe dy...truri ne vend qe te perpiqet te gjeje dhe brendesoje domethenien; thjeshte i mban mend...dhe i perdor si kau peles kudo qe t'i jepet rasti.
Shume i lodhur. mendimet e idhullit ne shume vende i blejne me para ne dore.
Te shkruash for free. vrtete qe ka njerez qe nuk shruajne ne media se kane arsyet e tyre dhe njera eshte se nuk e bejne dot me urdher. te shkruarit eshte si te menduarit e lire. nuk njeh barriera dhe urdhera.

Merimanga e nates urdheroi shturjen e nje mendimi te lidhur sipas nje logjike (qe ne fakt nuk ishte pozitive). Merimanga e nates nuk njeh gjuhe tjeter vec rrjetngritjes per te zene merimanger qe ti kete kandidat burra.

o zot sa e shemtuar- me tha nje larve q e kish takuar nje dite. po me e shemtuara qendronte ne veprimet e saje. ne perdorjen qe i ben njerezve me crregullime mendore duke i thelluar akoma me shume ne fatkeqesine e tyre.

Rrjeta e fjaleve eshte me e ngaterruara ne bote, dhe i perket mendjes, te gjeje fjale dhe te krijoje fjali te denja qe ta c'thure kete rrjete.
jeta eshte...nuk e di fare se c'eshte.
Di vetem qe here pas here gjej pjese deficitesh te mija. Nje tergues i tille eshte qe shkruaj ketu.
Miku im! Je teper inteligjent per te kuptuar kaosin e ketij shkrimi.
Une s'gjeta gazete ta botoja se nuk kerkova fare. e leshova ketu sic bejne lopet...atje ku i vjen! kenaqesia nuk eshte ne kete postim por ne nje vlere qe gjindet mes rreshtash te ftohte edhe pse eshte bote virtuale.

Edhe ti edhe une mund te kishim patur shume paworde ne dore...po qenka shume e dhjere...me shume se censura qe te ben nje kryeredaktor qe ka mare udhezime nga partia apo grupi i interesave qe e drejtojne.

Gjithsesi nuk ngelet askush pa pjesen me te "vlere" te ambienteve. Te te shohin te jargavitesh: "oh e shtrenjte,syblu e sy jeshile qe me le per nje kacile" "po me vjen per te qare dhe bota eshte bardhe e zi" pse mos te krijoj edhe une Poezizizi" qe xhaxhi "tullac tullumbaci" te me thote: te lumte! A ke menduar ndonjeher t'i botosh?/ apo : eshte kenaqesi te lexosh ty.../
Dhe e gjith ne thelb eshte nje lidhje qe ben truri i lodhur i gjynahqarit me cmban mend nga fjalet qe truri i ti vetem i ben "save' dhe atyre qe i sheh syri si psh..rrubineta..qiell me re...hale te lara e te palara...chat me shemtaraqen...brezin e postbrezit qe krijoi e ndretoi dhe qe ky kazzo brez vetem po lehqenon te krijuarat e tyre.
Oh sa me mungojne shkrimet e tij/saje. perseri nje imagjinate qe sheh perbindesha. ti perpiqesh te analizosh dhe te perceptosh gjera jashte reales. dale more se tullac tullubbaci ka nje hale me shkolle dhe patjeter gjithcka qe thote eshte e vlere...dhe me tej...oooo shoku Enver na kishe munguar!!!...arsyetimi yte eshte me vend. I keput merimanga edhe nje 10.000.000 emoticons ne postime dhe truri yt nuk e gjen e nuk e gjen se pse duhet te nxjerr gjuhen psh kur flet seriozisht. apo ku e di une pse.

Me tej supertrapi pasi lexon dhe skupton thote atij qe ka shkruar gjate: nuk ke pertuar qe ke shruajtur kaq gjate? Jo! i pergjigjesh ti...per te mos i permendur mijra postimet e tij ne tema si "c'ngjyre i keni breket" apo "c'po beni tashti"

Po i bie pianos ne shtepine e te dashurit tim aristokrato paskajor...pak caste me pare parkova makinen time super te shtrenjte qe m'a bleu mamaja e burrit qe kishte pasur nje grua tjeter...dhe une e mbylla deren me pult te cilin e mbaja me doren qe shndriste nje unaze me diamant qe une s'lash pa e permendur te tema e dhuratave te shtrenjta dhe kete e bera thjesht pafajsisht.

Prap e keqja nuk qendron te paswordet por te mungesa e dinjitetit. nese dikush zgjedh te frkuentoje nje vend te paster apo nje hale te piste, kjo eshte zgjedhja e tije...dhe nuk ben mire ta shaje....

Dhe une fola kot me kot...mbase per mos ta bere me asnjehere (shpresoj)
ne kete bote vijme te plotesojme nje mision dhe jo per te ndrequr te tjeret...

Nga pevoja di qe shkrime te tilla qendrojne ne mendje me sekonda dhe nuk e kane kurre jetgjatesine si c'e ka pasionin mendja e atyre qe duan te tregojne se c'po bejne keto caste apo c'ngjyre i kan' breket...

PS: Per 'studenten" mendoj se keto jane pasione qe ja vlen te analizohen.

Gjithsej 395 faqe: « E parë ... « 319 320 321 322 323 324 325 326 327 [328] 329 330 331 332 333 334 335 336 337 » ... E fundit »
Trego 395 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.