Forumi Horizont | Gjithsej 422 faqe: « E parë ... « 322 323 324 325 326 327 328 329 330 [331] 332 333 334 335 336 337 338 339 340 » ... E fundit » Trego 422 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Leter e hapur dhe disa pytje drejtuar Janullatosit . (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8824)
. ********* RREZIKE! TE KISHES GREKE NE SHQIPERI **********
- Une jame kurioz kur do shporret kisha greke nga Shqiperia (di une pse e them
greke dhe jo ortodokse!)
- A nuk eshte ajo nje fole gjarperinjesh, nje vegel e shtetit grek, qe
kthen Shqiptaret ne besimtar ortodox me pasoj ta kene me te veshtire te shikojne
paster se sa dinake eshte kisha edhe ku ajo synon ne Shqiperi.
Por me falni! ca vegel e shtetit grek them une, ku pyet ajo per shtetin greke. Ohu, sa here
ka bere lufte kisha me shtetin! E kush e di se sa here kryepiskopi christodoulos,
ka folour per "atdhete e paharruar"! Ajo eshte shtet brenda shtetit, nje ze te nxjerri
dhe ja fanatikat ortodox ne rruge, kunder qeverise greke, kunder papes, kodid da vinci
etj. Ah ca me kan pare syte!!!
Besomni gjeja e fundit qe intereson kishen eshte shpetimi i shpyrtit ne njerzve,
paraja, fuqija ideologjia dhe NACINOALIZMI jane prioritetet.
- Kur do zhduken keta njerez me roba te zeza, fjalimet e te cileve per zotin, shoqeroen
me flamura grek mbi tryeze a neper duar (shqiptaresh disa here kam frik!)
- A nuk e kuptoni, se sa me rrezik eshte ekzistenca e kishes? Ajo ben vellezerit tane
per vete, me tani nuk jemi si me pare "ik orre, ca zot e budalleqe!". Me tani kisha greke
ka perkrahjen nga brenda (eshte futur amriku ne keshtjelle) nga vete shqipetaret, a nuk
eshte kjo nje tragjedi? Per te mbrojtur identitetin tone si Shqiptare nuk mjafton te
ndeshemi me kurthet greke vetem por tani kemi per balle edhe vellezerit tane te ypnotizuar
nga Krye-Mjeshtri Anastasios.
** Ku po shkojme si kombe,
-ne ushtrine greke ka pasur dhe raste qe kendojne "kemi nje moter qe e quajne vorjoipiro,
-Vete presidenti i demokratis tha pa pik ngurrimi, " ... vorjopiri i skllaveruar ...".
-Qe ne fillore nxenesit, krijojne enderen per te marre gjysmen e shqiperise.
-E dhe vete me kaq propagand qe kame ngrene jam pyetur si eshte e mundur ti kemi marre
tokat greqise, e ta kemi sulmuar ne 40-en e ti kemi shkaketuar gjithe keto te keqija.
Por kaq, se kur lexon anen tjeter neutrale (qofte angleze, gjermane etj) duket se gjerat
jane shume large ketyre besimeve greke.
-Ka parti greke qe kerkojne, autonomin e plote te jugut Shqipetar!
- edhe le ta le te kaluaren per arsye se dua te shikoje perpara por edhe sepse nuk
jam historian.
Vertete eshte mire te perparojme e te jemi mire me gjitonet, por a quani
ju perparim te vrapojme si kope me dhene neper kisha, te vrapojme si dele ne gojen
e ujkut grek qe zakonin nuk e harron! E kam ndjenjen se keto munde te krijojne
ndjenja nacionalizmi por besomni nuk eshte ky qellimi im. Nuk kame gje me greket, por
e kam me qendrimin e tyre qe nuk do te kuptoje se kush do qofte historia kjo toke tani eshte
shpija jone, nuk kemi shpi tjeter qe ta leme kete toke ta domiojne greket me roba te zeza.
Edhe makina qe udheton ne kohe te zbulohet, e te tregoje se te gjitha jane greke
mua pak me intereson sepse:
UNE TANI GJIROKASTREN KAME SHTEPIN TIME, UNE JETOJ TANI DHE JO DJE, KUR TI KE NJE SHTEPI
NE ATHINE DHE VJEN TE BEHESH SI DOMINUES NE TIMEN NE GJIROKASTER KU U LINDA NUK DUHA TJA
DI PER HISTORI, TE NDJEK ME SHKELMA!
I them keto se nuk nuk dua te tregoemi, kaq naiv, edhe te na bejne greket per budallenj,
se besomni kete mendojne shume veta per ne, se jemi budallenj prej verteti! mendojne se
dicka te ndryshme ka DNA-i jone ne qeliza. ... "ti duhet te kesh gjak grek qe je i hedhur"
me tha nje grek! dikur. Me nje fjale deri sa sje budalla, nuk je dhe shqipetar! Por nuk
kane faje ata, edhe ata viktima jane ashtu jane mesuar. Njeher ne nje bisede u hodha dhe
thash se shahun e zbuloi nje persian, dhe ja greku: "ik orre pa tjeter do kete pasur
ndo nje gjysh greke!" ajde fol ti. Jo une nuk fola fare. Por le mos te ngelemi te keto
specifiket nuk kane shume vlere, thjeshte dua tju tregoje mendimet qe ka nje pjese prej tyre.
Greku mbin rrenje te perhershme ne Shqiperi dhe o nene ajde shkuli ato me, ajde
shkule me Anastasion, direkt fshes emigrantet, trazira, sabotime, gjykata e hages, ju
na keqperdorni minoritetin, duam autonomi, do ju bejme kete e ate e nuk mblidhet me!
Lere pastaj barazimin ortodox = grek, nikos, kosta, vasil=grek. Greket i kane aq ne
gjake fene sa akoma me thone "... po pse ke probleme me dokumentant ti je pagezuar grek,
nuk je grek tani? ...".
O nene xhani, shiko ca shprehje, "ti je pagezuar grek = esy exeis vaftistei ellinas".
Keshtu o cuna kjo puna me fene, eshte nje kancer i gjalle, eshte nje tomor ne koken e
besimtarit qe nuk operohet. Eshte rrezik per identitin tone.
Po mir ore, do thuash ti, ca te ka zen ty me ate identitetin, ja dhe e humbe ca u be?
Po si ca u be mor vella, une te them ja s'pata fatin! ta humbas. Eshte si ajo qe themi
disa, po ne qofte se nuk vdes dhe ngelem sakat, ca te bej?
E pra, po nuk e humba dote e te fikem fare si komb, ca behet, ca behet po te ngelem me
gjysem identitet, qe do te thote:
>>>>>>>
te kem nje tjeter te me thote ca gjuhe do flas, ku, kur dhe si do e flas! te mos jem
dot i barabarte, e te kem nje tjeter mbi mua, e mos te kem nje cope toke ku te ndjej
se jam i lir, i barabart i pavarur (mos kini frik nuk me zuri syndromi i poezis)
edhe te beje c'fare te duha, te therras me fuqi se jame Shqipetare! A nuk preferon te
vdesesh me mire!
>>>>>>>
Ca te them me, ajde foli ti besimtarit shqipetar qe i eshte futur frika e zotit ne koke, edhe
na ku ka kishe kryqin direkt! ajde prit ti te mbrosh identitetin (identity) me keta njerez.
Kisha te merr mendjen, me qindra familje greke kan humbur femijet te cilet thone nena
dhe babi im eshte prifti dhe mbyllen ne monastir duke i falur gjithe pasurin monastririt.
Jane bere edhe emisione ne televizionin grek, nena qan nga malli dhe zullapi ju thote
prinderve ajde .... po pkeshtu pa ekzagjerim!
Kujtime te jetes se nje emigranti ne Greqi me origjine nga Gjirokastra!
Gjithsej 422 faqe: « E parë ... « 322 323 324 325 326 327 328 329 330 [331] 332 333 334 335 336 337 338 339 340 » ... E fundit » Trego 422 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.