Forumi Horizont Gjithsej 435 faqe: « E parë ... « 370 371 372 373 374 375 376 377 378 [379] 380 381 382 383 384 385 386 387 388 » ... E fundit »
Trego 435 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=124)
-- Zoti? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6378)

Postuar nga el-Nino datë 14 Qershor 2007 - 12:03:

ok..po te pergjigjem shkurt..thash se do arrije ta kuptoje ku doja te dilja..por me sa shoh jo...Universin nuk po e krahasoja por po flisja per rregullin qe eshte ne te dhe per kete te solla citimin e Plankut pasi edhe ai ne te njejten menyre flet..dmth flet per rregullin ne univers por nuk e krahason...besoj u pergjigja qarte...sa per "argumentum ad verecundiam" nuk di ca eshte dhe cdo te thuash me kete...

Ndersa sa per ate qe thua cfare ka ketu kaq te pamundur qe duhet ndihma e Zotit?...po te perseris edhe njehere pyetjen qe te bera me pare por nuk ju ke pergjigjur akoma...pas atij shperthimi te nje pike te vetme (qe me pare nuk ka ekzistuar por Zoti e krijoi) cdo gje shohim se u vendos ne rregullin qe eshte sot..si ka mundesi??ne dime qe shperthimi sjedh crregullim apo jo??sa per Big Beng-un qe une thonkam se erdhi nga hici (ne fakt une thash se erdhi nga shperthimi i nje pike te veteme, por ti komentoje si te te leverdisi) dihet qe erdhi nga nje pike, por une kam cituar : "me pare nuk ekzistoi asgje" dmth para kesaj pike nuk ekzistoi asgje(po e quajme shjesht pike)..Po kjo pike nga erdhi???

.. edhe dicka tjeter..ti thua qe: "Shkencetaret thone qe erdhi nga nje singularitet, qe eshte me teper nje model matematik qe shkon pertej imagjinates sone." ..ky debat lindi i gjithi si fillim (nuk me kujtohet se kush thoshte) per pamjen e Zotit..kur mendja njerezore nuk arrin te kuptoje kete model matematik si ka mundesi te kuptoje Krijuesin, i cili e ka krijuar kete??

Ndaj eshte shume e thjeshte..mjafton te shohesh krijesat qe jane rezultat i Krijuesit...dhe te bindesh...{me ben cudi fakti qe ju pranoni se kete gje kaq te thjeshte mendja njerezore nuk arrin ta kuptoje dhe pretendoni te arrini te kuptoni Krijuesin..(do te lutesha ti pergjigjesh te gjitha pyetjeve qe te mos perseriten te njejtat gjera..besoj une tu kam pergjigjur)}

Citim:
Po citoj ato që tha aint
Ia ke hyre nje rruge pa krye me keto shkencat (dhe nuk i din dhe aq mire). Nuk do te mund te provosh asgje. Je i vetmi qe ia ke hyre rruges se pamundur qe te vertetosh Zotin me ane te teorive shkencore.

...vertet Allahu eshte me te duruarit...

p.s: auberon..nuk kam pasur kohe te sjell citatet por se shpejti do ti sjell..

Gjithsej 435 faqe: « E parë ... « 370 371 372 373 374 375 376 377 378 [379] 380 381 382 383 384 385 386 387 388 » ... E fundit »
Trego 435 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.