Forumi Horizont | Gjithsej 477 faqe: « E parë ... « 371 372 373 374 375 376 377 378 379 [380] 381 382 383 384 385 386 387 388 389 » ... E fundit » Trego 4762 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Në rrotë të lirë...këtu nuk është filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=263)
-- Pyetje-pergjigje (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18216)
Citim:
Po citoj ato që tha Ana1
Nuk e kuptoj serish, fjale serbe kjo " kombshtepiza"? Here e pare qe e degjoj nga Ty! Pa te ofenduar, ku I merr keto fjale shqipe ti?! I krijon vete?!
dhe se dyti, karvan kafshesh kam degjuar qe ka, por karvan njerezish? Jo!
Sa kohe ke studjuar (shkruhet studiuar) ne gjuhen shqipe?
Une kam pasion per gjuhet e huaja ne pergjithesi, pa dallim theksi apo dialekti.
Apo s'ishte per mua pyetja?
ku di une
a e di njeri si festohej kjo festa pagane e dites se veres ne ate periudhe? Ca lidhje ka elbasani dhe jo qytetet e tjera?
nuk di si festohej ne ate periudhe po di qe ne Diber festohet me shume se ne Elbasan. festimet fillojne ( fillonin) 2 jave perpara 14 marsit dhe arrinte kulmin ate nate me ndezjen e zjarreve ku cdo fshat apo lagje bente gara kush te ndizte zjarrin me te madh. po ka edhe mjaft "rite" te tjera per te festu fillimin e veres psh: zbukurimi i cdo shtepie me "lulet e veres" apo edhe gatimi i hashures ose dhe hasudes si omelsina te stines.
ah po kujtoj qe mgjesin e 14 marsit gjyshja na merrte edhe ne kalamajve edhe na i ferkonte faqet ne deget e thanave qe te rriteshim te forte si thana medemek . naten e 14 psh. shkonim shpi ne shpi duke i mbyll dyret me tela e masanej trokisnim fort qe te dilnin robt nga mrena e mos te kishin munci me na kap ...njifare "halloween" alla shqiptarce . pak nga dita e veres pa harru garat me veze te zime qe kan qene te papame.
po katundi jot ka noj feste tradicionale?
sigurisht se ka....
Kush nga ju te dy vendosni ne apartamentin/shtepine apo kombshtepizen tuaj? (Luteni te mos pyesni se ca d.t.th kombshtepize)
Te dy vendosim.
Pse mos te pyesim?
pse urrej te te t'jua perkthej ne greqisht ose italisht, ne c'gjuhe juve sigurt do ta kuptonit.
Perse mendon babi im pate tradhtuar mamin tim ne kohen e komunizmit?
sepse nuk dinte t`i thurte corape "leshi".
( laugh out loud= lol) se nuk ja dije gramatikisht kuptimin.)))))
Ti sa here ne dite e tradheton grruan tende? ( me mendje flas), se keshtu je ne forum gjithe kohes. ha ha ha
Citim:
Po citoj ato që tha F_xhunior
pse urrej te te t'jua perkthej ne greqisht ose italisht, ne c'gjuhe juve sigurt do ta kuptonit.
Perse mendon babi im pate tradhtuar mamin tim ne kohen e komunizmit?
jo seshte ajo
kush e krijoj derrin dhe pse ai qe e krijoj jua ndalon ta hajne mishin e tij?
Gjithsej 477 faqe: « E parë ... « 371 372 373 374 375 376 377 378 379 [380] 381 382 383 384 385 386 387 388 389 » ... E fundit » Trego 4762 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.