Forumi Horizont Gjithsej 5771 faqe: « E parë ... « 3916 3917 3918 3919 3920 3921 3922 3923 3924 [3925] 3926 3927 3928 3929 3930 3931 3932 3933 3934 » ... E fundit »
Trego 5771 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Në rrotë të lirë...këtu nuk është filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=263)
-- Mendime te castit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18442)

Postuar nga RAIMONDI datë 12 Tetor 2012 - 05:40:

Ne aspektin moral ka te drejte Angel devil me thenien : Me mire nena pa femije , se femija pa nenen ....

Por pa ta shikosh me te vertete ne favor te femijes nga aspekti Real , fizik i njohjes se botes nga femija, Pra i i dhenies se mundesise nje femije te vije ne jete ,
sipas meje eshte .....me mire te jete :_ femija pa Nene, se sa Nena pa Femije

Dmth nqs nje nene, supozojme ne rast eskterem eshte semure dhe do mendoje qe po te beje nje femije , ai do ngelet i vetem ne jete , se une do iki shpejt nga kjo bote.....pra me mire te mos e beje femijen

Mirpo duke mos e bere i heq shancin femijes te jetoje --Ta shijoje kete bote, si per mire edhe per keq, dmth i heq shancin e Existences

Pra eshte me mire qe nena edhe ne kete rast ekstrem tja japi femijes mindesine te vije ne jete .....
Pastaj , edhe po vdiq nena ....femija do kete fatin e tij ...edhe mund te roje, edhe mund te mos roje __

Por ama nena ja dha shancin e jetes me aq pake mundesi sa i jepen........tani eshte ne dore te ..FATIT -

-Dhe nisur nga ideja se cdo gje ne kete bote eshte nje FAT-,atehere nena duhet patjeter ta sjelli ne jete femijen edhe nqs e di se ky femije do ngelet i vetmuAR FARE

................Sepse Mema Natyre eshte e madhe dhe mund te krijoje kushte edhe per kete femije

Ne kohet e lashtesise ka pasur raste qe nje femije te vogel te vetmuar e ka ritur edhe ulkonja,
sic eshte rasti i atyre dy femijve qe krijuan Romen e lashte te ritur nga Ulkonja
.....

Me kete rast po sjell dy shembuj te vecante :

Steve Jobs nuk fliste me te jatin , se ai e kishte braktisur , dhe para se te jepte shpirt i dergoi te jatit 1 email , ku i thoshte :

..........Thank You ! -------Kaq thoshte ai email, dhe kuptohet e falenderonte per faktin e vetem qe e solli ne jete

Une pyeta plakun tim , i thashe : Si mendon ti, pse ja ka derguar ate email te jatit?-
-Im ate e gjeti , tha : Se e solli ne jete .

__Pra duhet sjelle femija ne jete, edhe sikur ta dish se do ngelet i vetmuar,
ngaqe nena mund te nderoje jete

.......Jepi shansin te jetoje ...... Give his life a chance !

..........Ne lidhje me kete do sillja edhe nje shembull nga nje pikture ruse --Ku nena vret femijen

E jema e vrau djalin spese i tha : Pse nuk krijon familje ? Martohu e bej femije
I biri i tha: Po te besh femije , do vuaje nga mungesat e jetes qe kemi--Nuk e ris dot,
se nuk kam mundesi ekonomike......Edhe ne nje rast qe ai po flinte mbeshtetur tek prerei i nenes se tij.
...Ajo vrau me thike....

__Kete ndodhi ma ka treguar ai rusi qe kisha ne zyre .....

____Por megjithate, ne aspektin moral dhe brenda dhembsurise se pafundme te nenes
per femijen,
--AngelDevil ka plotesisht te drejte ......

...........Porse, nisur nga parimi qe jeta duhet te vazhdoje ...Kam une te drejte, s
epse kjo Jete keshtu e ka care rugen e historise se saj, nepermjet dhimbjeve dhe vuajteve te pafundme ,
existenca e te cilave nuk duhet te na beje sentimentale dhe te na coje ne .."vetvrasje"

___Sidoqofte duhet thene se e drejta ne kete rast ndahet ne dy pjese brenda rethit te KOLONJES - hahahahaha

Gjithsej 5771 faqe: « E parë ... « 3916 3917 3918 3919 3920 3921 3922 3923 3924 [3925] 3926 3927 3928 3929 3930 3931 3932 3933 3934 » ... E fundit »
Trego 5771 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.